Fee-Fi-Fo-Fum

chokladtårta med riesenfluff och hallon

 

Lätt sockerkaka till tårtbotten:

Gräddningstid 40 minuter 175°c


4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

4 msk kakao

 

 

Fyllning:


Lager 1:

Marsansås 1 påse

2 dl mjölk

c:a 300-350g mosade Hallon

 

Lager 2:

Riesenfluff

180g riesenkolor

3 dl grädde

 

locket:

2 dl vispad grädde

hela hallon

Riven mörk choklad

+ risenfluff på sidorna

 

Riesenfluff:

 

Smält 180g riesenkolor i 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills kolorna har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.

 

Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt.

 

Lätt sockerkaka till tårtbotten:

 

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

 

Marsansås & Hallon:


Vispa ihop masansåsen enligt anvisningen på påsen, men ta två dl mjölk istället för tre.

Mosa hallonen med en gaffel. (spara några till att ha som garnering)

 

Vispa grädden till locket.

 

Det här blir en inte så söt tårta med härlig chokladsmak.

 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: