Lätt sockerkaka till tårtbotten:
Gräddningstid 40 minuter 175°c
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
Fyllning:
Lager 1:
Marsansås 1 påse
2 dl mjölk
c:a 300-350g mosade Hallon
Lager 2:
Riesenfluff
180g riesenkolor
3 dl grädde
locket:
2 dl vispad grädde
hela hallon
Riven mörk choklad
+ risenfluff på sidorna
Riesenfluff:
Smält 180g riesenkolor i 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills kolorna har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.
Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt.
Lätt sockerkaka till tårtbotten:
Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Marsansås & Hallon:
Vispa ihop masansåsen enligt anvisningen på påsen, men ta två dl mjölk istället för tre.
Mosa hallonen med en gaffel. (spara några till att ha som garnering)
Vispa grädden till locket.
Det här blir en inte så söt tårta med härlig chokladsmak.