Lätt sockerkaka till tårtbotten:
Gräddningstid 40 minuter 175°c
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
Fyllning:
Lager 1:
1 frpk Jordgubbsmousse med yoghurt
2 ½ dl mjölk
Lager 2:
180g Punchpraliner
3 dl grädde
Locket:
c:a 3 dl grädde
Odense Rosa Marsipanlock med jordgubbssmak
Florsocker
Punchpralinfluff:
Smält 180g punchpraliner i 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills pralinerna har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i c:a 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.
Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt.
Lätt sockerkaka till tårtbotten:
Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Skär den sen i tre delar(bottnar).
Jordgubbsmousse med yoghurt:
Blanda ihop moussen enligt instruktionerna på förpackningen.
Vispa grädden till locket och lägg på den och marsipanlocket, sikta florsocker över i önskat mönster och voila, en rätt söt tårta med frisk jordgubbssmak.