Lätt sockerkaka till tårtbotten:
Gräddningstid 40 minuter 175°c
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
Fyllning:
Lager 1:
2 dl päronkräm
7 msk snabbmarsanpulver
2 dl vispgrädde
1 tsk päronessens
grön färg (karamell- eller pastafärg)
Lager 2:
After-eight fluff
180g After eight
3 dl grädde
Spackla/täcka:
c:a 3 dl grädde
Kristyr:
1 äggvita
4 dl florsocker
1 krm ättiksprit
(ev karamellfärg)
After-eight-fluff:
Smält 180g after eight i 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills after eight(en) har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i c:a 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.
Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt.
Lätt sockerkaka till tårtbotten:
Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Skär den sen i tre delar(bottnar).
Päronmousse:
Blanda päronkrämen med marsanpulvret och den eventuella päronessensen.
Vispa grädden hårt o vänd ner päronblandningen. Tillsätt om så önskas lite mer kräm/essence beroende på hur mycket päronsmak man vill ha.