Fee-Fi-Fo-Fum

Bebiskläder och Kines

Nu har Frej kommit hem igen efter att ha varit ute hos mamma en stund. Det tackar vi för att vi slapp tänka på hunden mitt i allt flyttande. Dock undrar jag hur det kommer att gå att lämna honom ensam hemma här på nya stället. Provade en stund ikväll då vi hade första föräldragruppsmötet idag och sen tog vi en avstickare för att hämta post, nyckelskåp och lite bebiskläder. Tack Madde (och Mats) för det sistnämnda. :)

Fick även hämtat ut paketet idag med lammskinn, regnskydd för vagn, plastad frotté och örngott för kudden till vagnen. Så bokade en tvättid imorgon kl. 18 för att tvätta upp lite saker, (helmysko system och mojäng för att boka tvättiden!) Filtar, kuddar och bebiskläder. Samt att tvättkorgen snabbt blev rätt fylld här efter flytten. Så ja, bara på't igen! Tycker inte jag gör något annat än tvättar. Men det går nog över det också. införskaffade ett överkast idag så nu ser sovrummet riktigt presentabelt ut om än litet. Men det är mysigt iaf. :) Sen väntar vi på målaren som ska göra klart bebisrummet och vaktmästaren som ska fixa en massa smågrejer så vi kan få det som vi vill ha det här hemma. (eller iaf typ).


Det är väl typ vad jag har att förtälja för denna gången.

SF-mått & BM-besök

Ja idag var det dags att fara till barnmorskan igen för att mäta och väga. Har väl gått upp c:a 9 kg sen inskrivningen så det är väl rätt okej. SF-måttet var 31cm så vi ligger bra till på våran kurva. :) Hjärslagen var 144/minut. Allt såg bara bra ut så det är väl bara att tacka och ta emot. :) Ingen UVI i sikte (peppar peppar) och socker och allt hade bra värden. När jag var hos BM kände hon efter hur bebisen låg också och den verkar ha huvudet neråt iaf och förhoppningsvis håller den sig så nu. Jag hade ändå lite koll tror jag då jag anat vart rumpa och fot har varit.

Idag har blev det en del pysslande här hemma för att få stället beboligt. Börjar väl likna ett hem nu iaf även om det är en bit kvar innan det är helt klart. Har bestämt oss för att det ska bli ljusblått i bebisens rum. Nu ska han(?) väl dela rum med oss den första tiden ändå, men ett eget rum ska han ha från starten. Där man kan ha saker och kläder och sånt.

Nu är det bara c:a 54 dagar kvar. Eller om man hellre vill; c:a 8 veckor. Imorgon är det dags för det första föräldragruppsmötet och det läre man väl gå på antar jag. :)

Helgen som var...

Spenderade helgen med att städa ur lägenheten så det blev klart i tid. Började klockan tidigt på morgonen så var klar på eftermiddagen nån gång. Nu är det bara att vänta på vaktmästaren ska fixa gardinfästen och en hög med andra småsaker innan det kan bli helt "hemma". Har även släpat in barnvagnen så den får stå inne i rummet i väntan på att användas lilksom en hög med andra saker.

Det är en himla fart på bulan mest hela tiden och jag ska snart gå och ta en dusch för att därefter se om man ska kolla på nån film eller nå. Eller kanske gå och lägga mig. Har inte sovit en hel natt på... uhm... evigheter känns det som. Tack vare en katt som fått för sig att han ska skrika nätterna igenom, Cosmos däremot trivs som fisken i vattnet. Det var nämligen han som höll oss vaken några nätter innan vi fick flyttat.

Sen gör det inte saken bättre att jag är gravid och behöver gå på toa mest hela tiden även nattetid.

Imorgon hoppas jag på att paketet ska ha kommit och att vi ska få det typ helt klart kanske... Frej kommer hem imorgon så ska väl se hur det går med det också. Förhoppningsvis bra... men vem vet.

v. 33

Vecka 33: 29 aug - 4 sep 2010

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket

vikt.JPG langd.JPG

2-2.2 kg

43 cm

Längden mäts från huvud till fot.

 

Dödstrött

Ja fy f*n så trött jag är. Känns som det inte finns någon hejd på livet för tillfället.

Man jobbar (är ensam på jobbet så en hel del att göra), man kommer hem och ska flytta/städa/packa/what ever. Sen ska man försöka sova. Men det går inte för den lilla jävla katten håller låda hela natten! Ja jag svär för jag är fruktansvärt trött på honom och att aldrig få sova någon gång. Jag är gravid, jag är trött och jag är klumpig och har varken ork eller lust att jaga en katt nätterna igenom.

Annars då? Well, det mesta är flyttat nu iaf. Eller ja finns massor av småplock kvar i lägenheten men det borde bli klart idag iaf. Sen är det en jäkla massa saker som bara står och ska slängas också sopor sopor och sopor.

Urk... well well vi får väl se vad som händer och sker klar borde vi iaf bli i helgen. Ska försöka hinna med att tvätta det sista imorgon också så jag får med mig rena saker till nya stället. Blir säkert skitbra det där och skulle det nu visa sig att vi hinner städa klart imorgon vore ju det tokskönt! Fast ja, jag läre väl börja vid 7-tiden på morgonen ändå så hinna borde vi egentligen... putsa fönster, städa bakom spis och under badkar/bakom tvättmaskin. Det är bara de dryga jobbiga delarna... sen är det massa "lätta" städmoment också.

Urk!!!!

Lövely!

Härligt att paketet är skickat. :D



I övrigt tycker jag arbetsdagen ska ta slut så man får gå hem och stöka på lite.

Nyckel är hämtad och nu återstår "bara" att flytta.

Trött

Jag är så fruktansvärt trött. Det är så mycket att tänka på och så mycket att pyssla med så hälften vore nog. Sen att nätterna är plågsamma gör sitt till det braiga humöret. Har en Cosmos som jag är nära att råka tappa bort i flytten eller något för fy f*n så trött jag är på att han ska väsnas hela nätterna. Ice får sig en skopa ovett ibland han också, oftast oförtjänt tack vare lilla katten som är på samma ställe och ställer till med hyss.

Bara vi får flyttat så borde det bli bättre, inte en massa skräp som ligger överallt, inte massa påsar/säckar som står och skräpar som småkatter tycker är skitskojiga att väsnas med. Well bara att vänta och se fram emot flytten.

Sen var jag millisekunder från att båda vaderna krampade ihop totalt inatt samtidigt som det känns som jag har ömmande blåmärken på insidan av revbenen. Mysigt det är att vara gravid ibland! Sen den här grejen med att det inte går att få luft när man böjer sig fram för att sätta på sig skorna eller ta sig upp från sängen (madrasserna på golvet).

Idag är jag som sagt ensam på jobbet. Gjordes ett tappert försök att få mig att jobba över på lunchen också, men där går nog ändå gränsen. Jag har liksom inte tid med sånna dumheter idag och hade säkerligen inte känt för det annars heller iofs. Så mycket cash ger det inte att jobba över 45 minuter... nä lunchen ska jag använda till att rasta frejsa och hämta nyckel så no can do att jobba på lunchen.

I början av nästa vecka är det dags för "ledningen" att underrätta folket vad som väntar dem... arbetslöshet eller ej.
Man kan ju tycka att de kan berätta det på en gång men nä. "Alla ska få veta samtidigt".

Skitjävlahelvete

Så känner jag inför jobbet idag. Det är ungefär jag här av tre möjliga... fy f*n så jävla trött jag blir.

Min kollega som igår inte visade några tecken på att vara sjuk alls är helt plötsligt inte här. Eeeeeh....visst, straffa företaget för all del, men det är ju jag som får ta smällen. Inte okej! Sen att jag inte har sovit riktigt på några nätter nu hjälper till att bidra till mitt eminenta humör.

Nä jag vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till. Det här fungerar ju liksom inte... Sen ska jag hinna hämta nyckeln hos Ljusdalshem idag också. Om jag så ska behöva såga av mig foten för att få en giltig anledning till att komma härifrån.

Nej ge mig helg... och det är så mycket att göra så hälften vore nog. Vet inte hur det ska hinnas med allting. Jon ska till IKEA idag och sen börja flytta de stora grejerna där hemifrån. Sen får vi nog fixa oss en släpvagn och köra grejer även imorgon när jag slutat jobba. (om jag inte skjutit mig i huvudet först med tanke på arbetssituationen).

De ska varsla 46 personer medan vi här nere går på knäna av för mycket jobb. Idag är vi alltså en på norsk TS och en på norsk CS. Det är inte okej, det fungerar inte! Är vi fullstaffade (vilket vi typ aldrig är) så fungerar det bra. Men nu är vi sällan det, eller jo vi på CS var det ett tag men då är de på TS understaffade och vi måste slängas in där också vilket fuckar upp våran Servicelevel. Nej jag orkar inte... bläääää.... ge mig oktober och bebis så jag får slippa det här jävla stället så kanske de ordnat upp arbetsförhållandena tills det är dags att gå tillbaka. Eller så har jag (förhoppningsvis) hittat mig en annan väg i livet att gå. bli frikyrklig eller nå...

Renault Megané

En sån blev det till (den blivande) familjen. :) Fint mörkblå är den och riktigt fräsch nu när de har rekondat den för en smärre förmögenhet. Men det blir nog en bra bil... hoppas bara att den håller ihop och det inte är några "dolda fel" på den.

Verkar som att vi även kommer få nyckeln till lägenheten imorgon så det håller jag tummarna för kan jag lova. Annars blir det en rejält shittig situation. Är väl bara att den ska gå igenom besiktningen kl. 8.45. Så strax efter det hoppas jag på att få veta hur det ligger till. Hoppas hoppas hoppas de har gjort ett bra jobb när de städat och ljusdalshem är villiga att lämna ifrån sig nyckeln till mig någon gång under lunchtid eller så.

Skulle behöva nycklar till förrådet också så man kan hiva ur vinterdäcken ur bilen. För där kan de ju inte ligga och skräpa... Samt städa ur Mercan, har en del saker i den som skulle behöva sig en varsin förrådsplats.

Hemnyckel, garagenyckel och förrådsnyckel är vad vi väntar på i nuläget. *pust* samt paketet dårå, men det är sekundärt :)

Nej nu får klockan bli 17 så jag får åka hem och gå ut med hunden och sen skynda skynda iväg till apoteket och köpa lite Losec. Halsbränna är ta mig tusan ingen höjdare och ändå så är den ständigt återkommande (typ varje kväll). Ska ta och tanka i bilen nån liter också när jag slutat. Det såg ut som den var ganska så tom om man kollade på bensinmätaren.

Nej nu ska jag... ptja kanske jobba?

sega människor!

just nu håller jag/(vi) på och väntar å väntar å väntar på två samtal. Ett som skulle betyda att: "välkommen att flytta in i eran nya lägenhet". Och det andra som skulle betyda: "Varsågod och hämta eran ny-gamla bil". Men kommer något utav dem? Nä!

Snart blir det även dags att vänta på ett paket också som jag hoppas kommer om inte alltför länge. En skinnfäll och lite smått och gott till bebisen. Blir nog bra det där! Nu är det kläder som ska införskaffas tror jag. Har väl även ett par andra saker också, men inget som "livsviktigt". Hade tänkt planera in en date med Natalie och gå och shoppa bebiskläder men det verkar inte bli förrän typ i början/mitten av oktober. Får väl se hur pigg man är på det då. Annars får jag väl masa mig iväg själv till Hudik/Bollnäs och shoppa kanske, kanske mamma vill följa med.

Mer då? Njae tror det är rätt tomt på intressanta saker att skriva. Vill bara flytta nu känner jag.

bloglovin

Regn idag å

Ja idag är hösten här känns det som. Höstvädret med sitt regn och sin blåst - übermysigt!

Igår gjorde vi nog det dummaste hittills i förberedelse inför flytten. Jon skruvade isär sängstommen (som Jimmy ska ha med sig när han flyttar idag). Så nu har vi två resårmadrasser på golvet och det är liiiiite svårare än vanligt att ta sig upp från dem. Samt att jag får göra det fyra hundra gånger per natt pga toalettbesök.

Dessutom höll jag på att få psykbryt på katterna i natt.
Verkar som att de tycker det är skitkul att vi ska flytta eftersom det ligger en j*vla massa saker överallt som de kan leka med och få att låta. Nej idag hade de varit ganska så gratis de små liven, om de vore mina...

Det är inte fullt lika lätt att sova bra längre har jag märkt, och så fort jag är på väg att sträcka ut vänster vad är jag en millisekund ifrån att få kramp i den. Hittills har jag lyckats vinkla tillbaka foten innan men nån natt här framöver så missar jag det säkert och får krampen from hell.

Idag är det bara att hoppas att vi får åka och hämta våran nya (gamla) bil och får nyckeln till nya lägenheten för nu börjar jag få smått panik. Vi ska vara ute den 1:a så det är dags att börja flytta grejer snart känns det som. Men som vanligt går saker och ting inte fullt så fort som man kanske kunde önska.

Har iaf skickat in pappren till f-kassan så nu har de väl iaf lite tid på sig att "handlägga ärendet" så kanske man kan hoppas att saker och ting är i iordning när det väl är dags. Ja det är en hel del att fixa med. Men nu tror jag att det mesta av före-flytten-före-hösten-problemen är lösta iaf.
  • Adressändra √
  • Flytta bredband √
  • Teckna nytt elavtal √
  • Skicka in papper till f-kassan √
Så nu är det alltså bara att flytta som står på tapeten samt att städa ur gamla lägenheten och fixa en tvättmaskin. Men ptja det blir nog bra det där också...

Sitter på jobbet och är lite frustrerad, det ska varslas 46 personer härifrån företaget och om man är berörd får man veta det (and i quote): "Everyone concerned will be informed through their line manager in the next couple of days".  Så det ska bli spännande att veta hur det kommer att bli... typ. Som sagt, jag är inget jättefan av mitt jobb men jag vill ju inte bli av med det. Det ger mig ju sån där lyx som tak över huvudet och mat på bordet.

Nej nu ska jag nog se om det finns något jobb att göra...

ps. är det bra att ha telefontid på mvc mellan 8-9? Är inte det dömt att misslyckas och att det förmodligen kommer att tuta upptaget ungefär hela tiden... suck... får åka dit och prata med dem istället så kanske man kan få lite "service".

Regnruskig tisdag

Ja jisses vilket "härligt" väder. Det regnar och...eh... ja... ruskar(?)

Här sitter man på jobbet och väntar på att dagen och veckan ska vara över så flytten är klar liksom. Förstå hur skönt det skulle vara? Allt städat och allt flyttat. Lövely!

Pratade precis med Norrsvedja också så nu har jag sagt det som så att vi ska försöka vara klara till på måndag. Men det ska nog gå... ev att vi kanske får låna Ted's förråd till att förvara lite skräp ett tag tills vi kan få tag på en släpvagn och åka iväg med det. Men vi får se hur det blir, stygga om-igen har ju inte öppet på helgerna.

Nu har jag även fått pappren ifyllda som ska in till f-kassan. Så de ska jag ta och klistra ett frimärke på och skicka in också under dagen här så det kommer in i tid... när nu det är när det handlar om försäkringskassan. De är ju inte direkt kända för att vara snabba i vändningarna. Fast hittills har jag inte haft några problem med dem. *peppar peppar*

Skulle ha mailat ikea-inköpslistan till mig själv också och skrivit ut den under dagen så jag kan skicka med Jon den och hoppas på det bästa (att han kommer hem med någon/några) av grejerna. :D

Nej nu ska jag... eh... kanske ta lunch snart?

1h 35 min

Ja det är ungefär så länge det är kvar av den här arbetsdagen. Det har gått rätt så smärtfritt ändå även om det kanske inte blev någon direkt mjukstart efter semestern. Men "snart" nog får man gå hem ändå.

Hem till stök och helvete... yippie. Pratade med Ljusdalshem idag också och de hade inte fått någon information från de som tidigare bodde där när de skulle kunna genomföra en besiktning av lägenheten. Så ptja det är väl bara att vänta antar jag... vilket börjar bli ganska så svårt nu då vi har gjort det på tok för länge för att ens få ett besked och ett riktigt inflyttningsdatum. Jag verkligen hatar att inte veta något. När man bara går och väntar och sen ändå får stressa häcken av sig för att allt ska ske i sista minuten. Nä, det här gör inte mitt redan så gravidsolstråliga humör något bättre än det redan är utan dessa orosmoment. Skitgrejer.

Har inget att skriva egentligen heller, har bara så fruktansvärt tråkigt så jag skriver ändå.

Tillbaka på jobbet

Ja då sitter man här igen då på jobbet... kan inte säga att jag är överlycklig över det. Hade gärna sovit en timme eller fyra till då natten har varit hemskt jobbig. En Ice som jamat sig igenom natten och toalettbesök varje halvtimme typ.

Meeen det är väl bara att jobba på och se glad ut.

Jag tror faktiskt inte att jag har så mycket att skriva. Känner mig lite omotiverad för tillfället... hoppas att telefonen ringer idag också... kanske kanske...

Några dagar kvar...

Ja nu är det bara några dagar kvar i den här lägenheten och sen bär det av mot mindre centrala delar av Ljusdal. Antar att det mesta (om inte allt) kommer bli flyttat på torsdag och sen är det städa som gäller i helgen. Fy tusan så tråkigt... fuskade lite idag och städade ur ugnen och diskade plåtarna och sånt. Så det är iaf typ klart, kan dra ur den en gång till när köket ska städas klart.

Annars vette tusan vad jag har att skriva. Jobb imorgon (tyvärr) hade varit skönt om man hade kunnat fått varit klar med flytten innan det var dags att börja jobba. Men det är som det är. Bara att gå iväg och jobba det. :)

I övrigt vet jag inte om jag har så mycket att skriva egentligen, det är 62 dagar kvar till BF så det börjar ju iaf närma sig. Men det är tur att det inte är ännu på ett tag som det är tänkt iaf. Har en del att göra kvar innan.

Funderar på om man kanske borde gå och lägga sig så man orkar upp imorgon, de senaste tre veckorna har ju blivit sovmornar mest hela tiden. Ut med hunden/till tvättstugan tidigt tidigt och sen gå och lägga sig en timme eller två igen, men fattas bara annat. Är ju upp på toa fyratusen gånger per natt så klart att man blir lite småtrött då.

Nej nu ska jag ge mig och hoppas på att bilbolaget ringer imorgon eller kanske ännu hellre Ljusdalshem. Vi får väl se, jag antar att det inte kommer ske förrän i mitten på veckan. Typisk otur isf.

v.32

 

Vecka 32: 22 aug - 28 aug 2010

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Källa: Familjeliv


vikt.JPG langd.JPG

1.8-2 kg

42 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Källa: Barntotal

Uppdaterad Lista

Åka:

  • Babyskydd
  • Barnvagn
  • Lammskinnsfäll
  • Skötväska
  • Regnskydd
  • Kudde
  • Varm filt
  • Täcke
  • Barnvagnsleksak
  • Reflexer till hjulen
  • (Åkpåse)


Sova:

  • Spjälsäng
  • Madrass
  • Bäddmadrass
  • gallerfilt
  • 4 dra-på-lakan
  • Plastad frotté
  • Kudde
  • Filt
  • Mobil
  • 2 Spjälskydd


Sköta:

  • Badbalja
  • Skötbädd
  • Tvättlappar
  • Frottéhanddukar
  • Badcape
  • Salva
  • Febertermometer
  • Alvedon
  • Badtermometer


Till mamma:

  • 2 amnings-bh
  • Amningsinlägg
  • Bindor
  • Mjölkuppsamlare


Kläder:

  • 6-8 body
  • 6-8 byxor
  • 6 par sockar
  • overall
  • hjälmmössa av bomull
  • tjockare mössa
  • 2 pyjamaser


Möbler & Prylar:

  • Babysitter
  • Babygym
  • Nappflaska
  • Napp
  • Babywatch
  • Mjukdjur
  • Leksaker





Så ser det ut för tillfället och ptja, finns en hel del kvar. Men som t.ex en åkpåse vet jag ännu inte om vi kommer köpa öht. Finns säkert en del annat som inte heller kommer att införskaffas på denna lista, samt att jag har redigerat den lite för att passa oss bättre än den ursprungliga listan. Tagit bort och lagt till lite olika saker. Som ett täcke till sängen är väl vad jag förstått inte att rekommendera till pyttesmåttingar. Skulle vilja ha ett par ullfleecefiltar, en till vagnen och en till spjälsängen. Så får se om det kanske blir något sådant... eller om det blir något helt annat i slutändan. Så mycket som jag velar hit och dit så vet man ju aldrig. :)

Spjälsäng ska väl inhandlas nu på torsdag och även lite småplock till rummet och hemmet.

Någon som har ett förslag på vad man borde ha kanske?

Less på bilåkande

Ja nu är jag trött på att hatta än hit och än dit på vägarna.

Senast idag blev det en tur till Hudik för att hämta de där madrasserna. Tack och lov fick vi ställa in madrasserna där de ska vara sen sen senare så det blev ju en sak mindre att tänka på/flytta (för Jon). Själv har jag dispens för att bära tyngre grejer vilket är rätt skönt.

Var även ute och provkörde en bil som jag gissar ska få flytta med oss bara den blir klarreparerad och okejad.

Så ännu en sak på listan att stryka, men ersätts väl av tio stycken bara för att man köper en bil, vilket verkar vara ett lotteri... har man tur är det en fungerande bil har man otur åker man på att reparera den för dyra pengar på en gång. Så det ska bli intressant att se hur det ligger till med den här bilen...

Annars då? Well, sitter mest och väntar på att tiden ska gå och vi får flytta snart. På måndag är det jobb igen som gäller. Woppdidoo... Men ja, så länge det betyder att tiden går framåt så är jag nöjd. Och så länge jag har ett jobb att gå till ska jag väl vara nöjd. :D

Nej jag har nog inget att skriva egentligen.

Fy fan så här ser ut...

Ja det ser verkligen fördjävligt ut här. Massa kartonger och massa saker som ska slängas som ligger och skräpar. Sen är det även en hel del grejer som är tvättade/ska tvättas som ligger och dräller. Mitt livsprojekt är att tvätta allt allt allt innan flytten. :D Nä kanske inte allt, men inte långt ifrån och nej det är nog inte mitt livsprojekt heller men ja.

Imorgon blir det väl av att hämta sängarna så vi får det gjort. De ville inte ha dem ståendes på jysk längre än nödvändigt utan ville att vi skulle ta dem med på en gång. Eh ja, lätt gjort när man inte har nån släpvagn... nä... men ja, imorgon bär det av till Hudik för att hämta ut madrasserna och så skulle vi få lämna av dem i den nya lägenheten efter att ha pratat med de som för tillfället bor där (men de flyttar typ nu och i helgen). Så det var ju skönt att det ordnade sig iaf så man slipper flytta madrasserna två gånger. Blir nog skitbra det här bara vi får flyttat.

Nej nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe tror jag och sen ska jag återgå till att tvätta och tvätta lite mer.

Hemma i trygghet igen

Ja då var man hemma igen då efter en heldag i söderhamn/på vägen.

Var dags för halkbana för Jon (och Ted) så vi begav oss iväg i morse runt 9-tiden för att hinna med att titta på sängar på jysk i Hudik också. Bestämde oss för att köpa nya madrasser nu till flytten så det känns bra. Vi får väl se hur de känns när vi väl hämtat dem, kanske är obekväma på ett eller annat sätt... men det ordnar sig nog det där också.

Medan Jon och Ted var ute med kufen nummer ett (instruktören) och tränade halkkörning så passade jag på att åka ut till e-center och barnens hus för att hämta ut en babybox, blev rätt besviken på innehållet men blöjhinken var fin iaf och lite vanish-pulver kan man alltid ha nytta av.

Köpte en gallerfilt och en flexibath-balja också då det kändes som en idé att passa på att köpa, iaf baljan, det när jag ändå var där. Sen botaniserade jag runt på ÖoB och Jysk i Söderhamn bra länge. Jag hade ju bara c:a 3 timmar att fördriva. Men det gick det med... tog vägen förbi Hudik på vägen hem också och beställde madrasserna. Så nu måste vi hämta dem på fredag... vart vi ska göra av dem är ännu så länge oklart. Men det löser sig nog det också. :P

Nä nu är det dags för mig att lägga ifrån mig datorn och klappa på bulan och titta om det är något bra på tv.

Flexibath 359kr på Barnens Hus

Varför ringer aldrig telefonen

När man väntar på att den ska ringa? Helt otroligt det där, ju mer man väntar desto tystare blir telefonen (nä inte riktigt men ändå). Spelar ingen roll vad det handlar om som man vill ha, ett ragg, ett besked, pengar etc etc. Ju mer förväntansfull väntan desto mindre chans att det ringer. Tröttsamt sånt där... för det går ju inte att skruva ner förväntningarna huxflux bara. Men ännu lever hoppet för dagen i några timmar till.

Annars då? Well, har skrivit ut ett papper så vi kan gå på barnens hus imorgon, när vi ändå är i Söderhamn, och hämta ut ett "startpaket" från babybox. Ska även ta och kolla om det finns sån där "flexibath" badbalja när vi ändå är där.

Det är en hel massa som måste ordnas med känns det som. Kläder ska köpas in också... hur mycket behöver man egentligen i storlek 50? Beror kanske på hur stor bebisen är när den föds och det vet man ju inte. Är iaf inplanerad en shoppingtur till Hudik i slutet av september för att inhandla lite bebiskläder och sånt. Det ser jag fram emot. Sen är det några fler saker som behövs för att komplettera... *pust* Det var inget billigt projekt det här ;)

Halkbana, tvätt, packning

Ja några av veckans punkter.

På onsdag bär det av till Halkbanan i Söderhamn för att Jon och Ted ska ta och få den avklarad. Så det blir en långtråkig dag för min del skulle jag tro. Och inte har jag några pengar att bränna heller i väntan på att de ska bli klara. Hmm... jag undrar jag vad jag ska hitta på med.

Sen förhoppningsvis så blir det biltitt imorgon. Har snöat in helt på renault megané och imorgon ska vi, som sagt, förhoppningsvis iväg och få provköra en sån. Lite saker som måste klaras upp först med den men ser allt bra ut så blir det bilbyte. Men ska nog inte ropa hej ännu dock...

Annars ska jag väl se till att hinna tvätta upp några fler saker innan det är dags för flyttlasset att avgå. Blir en eller två maskiner idag.

Nä vad annars då? Har nog typ noll och inget att skriva.

Tjockis i v. 31

En bild så här i v. 31.

 

Ni får ursäkta mina enormt snygga mysbyxor.
Kan inte påstå att jag känner mig bekväm med att vara gravid och bara bli större och större. Men det är förhoppningsvis övergående och ännu så länge har jag gått upp c:a 10kg från starten så man får väl vara nöjd so far antar jag.

I övrigt är jag också less på att vara gravid. Jag förstår att det säkert är värt det tusen gånger om i slutändan, men just nu är jag less på att känna mig totalt osexig, ha läckande bröst, ha halsbrännan från hell (som inte ens losec rådde på igår), ha svårt att andas, få ont i ryggen när jag suttit/legat still ett tag, återkommande UVI:er etc.

Men det går väl över så småningom hoppas jag. Men nä, jag är inget fan av att vara gravid tror jag. Jag vet att det finns folk som har det mycket värre än jag, folk som inte kan bli gravida eller har gravidkrämpor som är tusen gånger värre, men det skiter jag i! Det är min graviditet och min blogg så jag får gnälla hur mycket jag vill. :)

Nä nog med gnäll för nu. Det är ju bara 68 dagar kvar (+/-14 dagar) om allt går som det ska.

Trots detta är det ändå rätt mysigt när bulan rör på sig där inne och riktar en spark mot urinblåsan så man blir akut kissnödig. Eller nej kanske inte just då av alla tillfällen, men när han rör sig på alla andra ställen förutom just där.

Så när Jon lägger handen på magen och lillen börjar stöka och böka där inne så inser jag (trots allt) att jag är rätt lyckligt lottad. Jag måste bara förstå det först och jobba lite på vissa saker.

v. 31

 

vikt.JPG langd.JPG

1.7-1.8 kg

39-40 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Vecka 31: 15 aug - 21 aug 2010

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Köpa eller ej...

Ja det är vad vi funderar över just nu. Har hittat en bil som vi båda gillar och till lämplig kostnad. Dvs inte dyr alls, men förhoppningsvis nog mycket bil för oss lagomt stor och kostar "lagomt" mycket att köpa, äga och köra. Blir till att klura lite på det här tror jag.

Vad annars då? Ptja hela den här dagen har gått åt till att städa och tvätta. Tvätta tvätta tvätta och tvätta. Tycker inte jag gör något annat för tillfället. Men det är trevligt när man tvättar upp kläderna och de luktar nytvättat igen.

Sitter och surfar lite och kollar på Tv medan Jon och hans lillebror sitter inne i köket och leker med färg. Ja alltså, Johan fyller i Jons tatuering, verkar inte så där jättebekvämt men nå medlidande finns inte att hämta hos mig.  ;)

Jag tycker tatueringar överlag är ett fånigt påhitt. Men vem vet, en dag kanske jag ändrar mig och tatuerar en helkroppstatuering eller så, eller kanske morrhår. Man ska aldrig säga aldrig :D

Bulan och jag (eller ja bulan lyssnar på sin höjd och kommunicerar med sparkar, slag och snurrningar.) kollar iaf på trean, har börjat nån film där nu: Death Sentence. Tror jag ska ta och ägna mig åt tv:n istället för att sitta här och skriva strunt.

Tvättning och packning

Ja det är väl vad dagen har bjudit på.

Har tvättat en hel del till idag och ska fortsätta imorgon igen. Klockan 7.00 är det dags igen... zZzZzZ men då har jag tvättstugan hela dagen så kan gå och lägga i en maskin och sen sova en timme eller två till.

Vet inte riktigt vad jag ska ta och hitta på med i helgen. Jon ska få hit besök och jag vet inte om jag vill vara hemma då. Det ser ut som skit här och är inte direkt lämpligt för varken besök eller för att någon ska bo här ens just nu. Men ja, det beror ju på flytten och om det inte passar så får jag väl ta och bege mig någon annanstans över helgen då. Well vi får se.

Har även spanat lite mer på bilar och det är ungefär lika mycket djungel som barnvagnsdjungeln. Man kan ju bli snurrig för mindre. Å inte finns det några pengar eller möjligheter (eller ens lust) att köpa en sprojlans ny bil heller. Så ja vi får väl se vad det blir i slutändan. Det ordnar sig nog på någe vis det där också...

Äh jag har inget att skriva, dags för mig att gå och ta en dusch och sen uppsöka sängen tror jag.

Paketleverans

Ja idag kom äntligen det efterlängtade paketet. Men inte med någon off-white-färgad vagn utan med en svart/vit. Dessutom verkar det som vi fått en -10 istället för en -09 som var det vi beställde (reades ut). Men det är bara att tacka och ta emot. Vagnen var iaf jättefin och jag hoppas att den kommer gå bra att köra också. :)

Upptäckte när vi skulle hämta de tre paketen att bilen inte riktigt räckte till för att frakta dem alla tre. Det största av dem gick knappt in någonstans. Varken fram, bak eller i skuffen. :D Så det är kanske dags att börja se sig om efter en ny bil.

Har även vunnit en till tradera-auktion där det gällde ett lammskinn som enligt säljaren skulle lämpa sig bra till bebisar. Är helt insnöad på att bebisen ska få ha ett lammskinn i vagnen, det ser så mysigt och varmt ut.

Annars har jag börjat tvätta massa saker inför flytten. Vill ha allt (och då menar jag typ ALLT) tvättat till dess att vi ska flytta så man bara kan packa upp sakerna utan att de ska behöva lukta instängd garderob eller för den sakens skull behöva tvätta allt när man precis flyttat. Ska fortsätta tvättandet imorgon och på fredag tänkte jag. Sen blir det säkert ännu mer närmare flytten också. Börjar ju iaf närma sig nu men det är inte mycket här hemma kvar att packa heller. Det mesta ligger nog i sina lådor även om det fortfarande finns en del att göra på packningsfronten.

Sen när sakerna väl är flyttade så är det städandet kvar... det ser jag inte fram emot. Men det blir nog bra det också i slutändan.


en Svart/vit Crescent Comfort Duo blev det till slut. :)
Här nedan med luftdäck den vi beställde har punkteringsfria hjul.

Och det var ju inte bara vagnen som kom idag utan även babyskyddet,

ett Akta Graco Logico S. :)

Nu fåre va' nog

Ja, nu ger jag upp den här dagen.

Det har blivit lite gjort idag ändå och lite shoppande. Lågbudgetshopping är inte helt fel ibland. :D Ska man ha råd att köpa allt och lite till till en bebis så får man se över vad som är nödvändigt och vad som är värt att lägga pengar på.

Men nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Den här dagen slutade inte så där toppenbra.

Bredband & El

Då är bredband och el fixat, flyttat till och med den första september.

Var även iväg en sväng på Dollar och köpte ett "påslakanset", var mest för att komma åt örngottet som jag köpte den. Har även vunnit en auktion på tradera. Så nu har jag fyra till som är aktiva, får väl se hur de slutar. En av dem är "klar" imorgon och den sista utav dem är klar den 23 Augusti, så jag har ju något att se fram emot mest hela tiden nu... :D

Nä off I go.

Barnvagnsbekymmer...

Tack vare en del krångel med ordern har den fortfarande inte kommit. Eftersom (fick vi reda på efter att Jon ringt "köpbarnvagn.se) den färgen inte fanns i lager. Så nu får vi se vad som händer,  har fått välja en annan färg, som är slutsåld av den modell som vi beställde. Så får väl se vad vi får och om babyskyddet följer med också eller om de missar att skicka det. Ska bli spännade att se vad som händer... typ. Beslutade oss för en svart/vit isället för en offwhite så vi får vällan se. Får jag en Crescent Comfort Duo så är jag rätt nöjd, för det är ju vad vi betalt för (och ett babyskydd då). :)

Har ett par bud på några grejer på tradera också, så det ska bli spännande att se om man kammar hem något utav det. Sånna där "nödvändiga" saker...

Annars ska jag försöka ta mig i kragen och ta och prata med ljusdals energi och teckna ett nytt elavtal samt be om flytt av bredbandet så det är klart har fixat så pappret som ska lämnas in skrivs ut iaf så jag kan lämna det till dem direkt.

Sen är det adressändring som ska göras också men det kan vänta nån vecka eller så.

Det är inte bara att flytta e, men nu verkara det iaf som vi har ett någorlunda datum att sikta emot samt att vi vet att vi verkligen får flytta och att vi bör hinna på den tid det är frågan om. Men det kanske vänder och blir problem igen. Vi fåflan se.

Nej nu ska jag nog ta och packa ihop en låda med saker eller nå så man får nå gjort idag också.

Skötväska och div

*pust å stånk* Vilken jäkla dag. Eller ja dagen har varit riktigt bra, vi har fått tag på allt vi behövde denna vändan iaf. Och även några saker som inte stod på listan. En hel hög med saker från IKEA blev det. Men det gick snabbt och smärtfritt där faktiskt. Sen så blev det ett besök på McDonalds och Stadium.

Var lite ekonmiska och köpte en väska på Stadium att ha som skötväska istället för en "renodlad" skötväska som kostar multum.

Point Zero 99kr från Stadium.

 

Utöver detta blev det ett par byråer, ett par hyllor, några badlakan och handdukar och en hög andra saker. Sen blev det även en elementbädd åt katterna från Rusta på vägen hem. Så nu kanske katterna blir lite nöjda när de får en egen (förhoppningsvis) varm sovplats.

 

Elementbädd för Katt från Rusta för 129kr.

 

Det är bara ungefär tusen saker till nu som ska inhandlas. Men det kommer ordna sig det också we're on to it!

 

Dyrt kommer det bli men f*n så snyggt i slutändan :D Imorgon ska vi jaga paketet som verkar ha kommit bort på något vis. Hoppas på att det kan ordna upp sig lite snabbt också. Verkar iaf som att flytten blir av någon gång efter den 20:de så det känns skönt... skulle vilja ha det gjort typ nyss men nu verkar det iaf finnas ett datum som är det aktuella. :)

 

Dags att börja adressändra och fixa med El-avtal och flytt av bredband å sånt.

Babygym

Har hittat ett babygym jag skulle vilja ha, tycker det är läckert grönt. :D

Länk till produkten finns här.
Har suttit och gjort "klar" IKEA-listan idag. Får väl se om vi är överens när det väl gäller och vi ska åka iväg dit. Massa grejer blir det iaf och en hel hög med pengar. Sen ska det ut x-antal tusen på en tvättmaskin också snart. Men det är det värt.

Får väl se om det blir IKEA på tisdag som är planen för tillfället. Ja det kanske är dumt att åka innan vi flyttat men det vore skönt att få det gjort så man kan slappna av lite grann iaf. För även om det blir avklart är det ungefär tretusen till saker som ska fixas.

Funderar på om man ska införskaffa ett fårskinn till barnvagnen. Tror det kan vara rätt mysigt men vad har man över isf? Täcke? Filt? well... det är en djungel det här...

 

Upp på akutmottagningen

Jaha de ringde idag från akutmottagningen och tyckte att jag skulle komma dit och lämna ett till prov samt att de ville ha blodtryck. Skumt indeed... var ju där i förrgår så jag undrar varför. Jag får väl ta och höra med dem när jag väl kommer dit antar jag. Tycker jag har varit där lite väl många gånger på sistone.

Vad annars? Det är söndag och inget jobb imorgon, lövely! Men kanske att vi får reda på hur det blir med flytten imorgon om vi har tur.

Helgen har varit så lugn som man kan vänta sig, har haft huvudet fullt av snor och bomull och allmäntillståndet är inte så vidare värst bra. Detsamma gäller för Jon, så det är bara bulan som lever loppan här hemma och håller igång. Å så muppkatterna då så klart.

Nej om jag ska ta och dricka upp mitt kaffe och åka upp på sjukhuset kanske så jag får det gjort...

v.30

 

vikt.JPG langd.JPG

1.5-1.6 kg

38 cm

Längden mäts från huvud till fot.

 

Vecka 30: 8 aug - 14 aug 2010

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Jag vill ha en bil!!

Ja jag skulle vilja ha en ny bil. En "riktig" bil för en gångs skull.

Gärna en Saab 9-5 eller en Volvo v70 eller XC70, skulle kunna tänka mig en v40 också kanske kanske... Helst nyss skulle jag vilja ha det... men finns det någon anledning egentligen för oss att skaffa en ny bil just nu? Pengar kostar det och när vi ändå åker så pass lite som vi gör är det kanske inte värt det... men jag vill! vill vill vill!

Nu ska jag återgå till att surfa bilar och drömma mig bort till en bättre värld.

Hemkommen

Från barnmorskan och allt såg bra ut. Blodtryck och socker. s/f-måttet låg på 27 vilket var på kurvan och bebisens hjärtslag låg på 148. Så nu dröjer det ytterligare 3 veckor till det är dags att gå dit igen. Väntar även på att det ska komma en kallelse till föräldragruppen som jag antar ska börja nån gång här i slutet av augusti/början av september.

Nej det var allt för denna gången. :)

Fredag... åh nej!

Nä det är inte någon direkt positiv sak att det är fredag. För det betyder att första semesterveckan snart är över. Ska snart iväg till barnmorskan också så vi hoppas att allt ser bra ut idag också.

Förkyld som en j*vla gnu är jag också och så även Jon. Så den här natten lämnade en hel del att önska sömnmässigt.

Paketet har ännu inte kommit någon vart enligt posten.se trots att det bara skulle ta 2-5 arbetsdagar och det skickades i måndags och beställdes i söndags. Hmpf!

Nej nu ska jag ta och göra mig iordning.

Snuva & Bomullshuvud

Ja igår så började det med att halsen började kännas förkyld. Och idag känns även näsan förkyld. I do not like!

Så idag har det inte blivit många knop gjorda. Var iväg och åt "frukost/lunch" på hemmavid. Åt en god varm macka med fetaost, salami och rödlök och lite sallad och vattenmelon och så en vaniljbulle. Var mysigt att komma ut och äta frukost tillsammans med älsklingen.

Sen blev det en sväng in på coop och därefter en tur på Dollar för att köpa en massa Loka. Därefter hem och jag slocknade nån timme (eller två) och Jon gick iväg till körskolan för att plugga lite teori. När han kom hem hade han med sig isglass. Going som tänker på mig och min förkylning.

Sitter och hoppas på att mitt(/vårat) paket ska ta och dyka in på Coop så vi kan få hämta ut det snart. 

Vad mer? Ptja som sagt dagen har inte varit så vidare värst fartfylld så jag har nog inte så mycket att skriva heller. Imorgon är det dags för ett besök på MVC igen för en "träff" med barnmorskan. Så det ska bli intressant att se hur magen växer och hur värdena ligger nu.

Nej nu får det vara nog.

Bra-att-ha-lista

En lista som jag snott från en tråd på familjeliv. Så nu är det bara att börja beta av och låta pengarna flöda. :)

Åka:
Babyskydd
Barnvagn
Skötväska
Åkpåse
Varm filt
Regnskydd
Barnvagnsleksak
Reflexer till hjulen
Täcke
Kudde 

Sova:
Spjälsäng
Madrass
2 lakanset
4 dra på lakan 
Plastad frotté 
Mobil
Täcke
Kudde
Spjälskydd

Sköta:
Skötbädd
Tvättlappar
Blöjor
Frottéhanddukar
Salva
Febertermometer
Alvedon
Bad-cape

Till mamma:
2 amnings-bh
Amningsinlägg
Bindor
Mjölkuppsamlare

Kläder
6-8 body
6-8 byxor
6 par sockar
overall
hjälmmössa av bomull
tjockare mössa
2 sovpåsar
2 pyamaser

 

Vissa av de här är jag dock tveksam till "nödvändigheten" i.

Möbler & Prylar:
Babysitter
Mjukdjur
Kläder
Badhjälp
Nappflaska
Napp
Babywatch
Babygym

 

Här sitter jag...

och gör ingen nytta trots att det finns massor att göra.

Jon är ute och går med Frej och Raz tillsammans med Ted och jag sitter och funderar över hur jag ska få släpvagnen när jag inte har någon nyckel eller sladd till den. Meeen ja, får väl vänta på att mamma behagar svara på mitt sms så kanske jag får svar på det. Annars då? Well ska väl ta mig i kragen och packa en kartong eller två till idag kanske. Lite djurgrejer skulle jag kunna packa ner tror jag.

Har suttit och porrsurfat lite IKEA också och summan jag är uppe i för tillfället är nätta (c:a) 9000kr och det ska väl inte vara omöjligt. Vi får väl se när vi ev beger oss dit. Om det blir på semestern eller om det får vänta till efteråt när vi har flyttat på riktigt. Skitgrejer. (Skitgrejer = ljusdalshem).

Nä nu ska jag ta och rycka upp mig och sätta fart.
Hoppas att paketet kommer snart också!

Cosmos

Profilbild på lillen

Lillen bakifrån:

 

Flyttlådor och pantburkar

Ja då har jag städat klart... eller typ iaf... skrubben. Hur mycket som helst som ska slängas. Mycket tomma kartonger blev det och en hel del skrär. Lyckades även få ihop typ sex sopsäckar med pant också. Vilket blev drygt 400kr efter vi varit iväg och pantat det. :) Kul det är att panta... eller så inte då. Men vill ju inte slänga pengarna heller.

Har även packat några flyttkartonger så jag tänkte ta det lite pö om pö det här med packandet. Märker i ryggen att jag inte är fit for fight som vanligt. Men det ska nog gå bra det här också. Ska försöka få tag i en släpvagn imorgon och åka och slänga massa skräp tänkte vi. Får väl se om det blir nå av. Krävs ju att vi "hittar" en släpvagn också.

I övrigt har jag inte hunnit med så mycket var iväg och köpte några flyttkartonger idag också så det finns några att plocka av. Om andan faller på och man vill packa lite. Tror jag ska ge mig för idag dock och ge mig på't igen imorgon. Kommer ha packat ihop hela lägenheten flera veckor innan vi får flytta. :D

Lillen är det full fart på och han känns mest hela dagarna nu för tiden. Får väl njuta av det för snart blir det väl för trångt för honom för att han ska kunna göra några "utvävningar".

Nej nu ska jag återgå till att titta på "Generation Fett".

Skrubbstädning

Ja har påbörjat städning av skrubben. Kan väl inte påstå att jag är klar ännu då det fortfarande är massa saker som står i lägenheten och skräpar. Sånt som ska slängas, t.ex. hur mycket tomma kartonger som helst. En låda med skor som inte används/är trasiga etc etc. Så lika bra att få bort en massa skräp innan det är dags att flytta så man slipper rensa samtidigt som man packar. Fast jag har säkert missat saker som ska slängas också men då är det iaf inte massa massa.

Tydligen tycker inte ljusdalshem att det är viktigt att vara mån om sina kunder då de fortfarande inte kan ge oss någon dag då det är okej att flytta in. Vi hade ju först kontrakt på 1 Augusti, men det fungerade ju inte för oss (och egentligen inte för dem heller visade det sig). Sen skrevs det om till 1 september istället och planen efter att haft viss kontakt med Ljusdalshem var att c:a 10 dagar innan det datumet skulle det gå att flytta in. Jo tjena. De som bor där nu måste vänta på sin lägenhet som håller på och renoverar och hantverkarnas vana trogen tar de god tid på sig och skiter fullständigt i några deadlines. Så vad som händer nu vet jag faktiskt inte... men det är väl bara att börja rensa och ev. packa så det är klart om/när vi får flytta in.

Sen ska det städas i den här lägenheten också, och det läre väl ta sin lilla tid det med. Well jag vette tusan hur det blir. Men det kanske löser sig på något vis. Jon skulle dit igen nästa måndag och prata med dem igen.

Skönt är det iaf med semester att slippa jobba å sånt. Så nu väntar vi bara på paketet som beställdes igår och bör komma nu i veckan. Kul kul! inte för att det är så smart kanske att beställa saker redan innan flytten men va f*n... läre ju börja få saker klara här också och hittar man rea-pris på barnvagn får man slå till oavset.. ;)

Nej nu ska jag återgå till att plocka och städa och kanske hämta nån flyttkartong från förrådet.

Barnvagn & Babyskydd

Är nu beställda iaf, eftersom vi blev lite snåla så fick det bli förra årets modell (-09) istället för -10. En Cresent Comfort Duo i offwhite fick det bli, nä jag anar att färgen kanske inte är den smartaste att ha på en barnvagn. Men vi tar risken för den var snygg och billig  :)

Sen blev det även ett Akta Graco Logico S babyskydd.

Så förutsatt att vi är nöjda med vagnen när den kommer så är iaf två saker fixade vilket vore otroligt skönt om så var fallet. Så nu är det bara resten kvar. :)

Så nu är vi "några" kronor fattigare men ett par av alla dessa besluten är iaf tagna. Och det känns skönt. :)

 

(på bilden syns en Offwhite Cresent Comfort Kombi, klicka på bilden för att se en Duo-modell fast då i sandfärg).

 

 

Bilderna är från kopbarnvagn.se.

 

Regniga Söndag

Trevligt med söndag, iaf när man är ledig måndagen efter. :D Men jag undrar vad denna dagen har att bjuda på då? Jag funderade ett tag på om jag skulle börja städa skrubben men kom fram till att näää... det är tråkigt och så där hobby-kristen som jag blir på söndagar (då det är vilodag) så valde jag att låta bli.

Så nu sitter man här och ugglar. Går in i vecka 29 idag och nu är det c:a 12 veckor kvar. Spännande!

Igår var vi på cruising i Bollnäs, men det var kanske inte den bästa idén med det här luktsinnet som jag har för tillfället. Men det var trevligt att komma iväg en sväng. Sen blev det till att vara chaufför en stund åt mamma och en kompis till henne som skulle hem efter en utekväll på Rosehills.

Sen var det raka vägen hem till sängen.

Nu är det som sagt söndag och jag vet inte riktigt vad jag har att skriva eller vad jag ska göra. Skulle vilja beställa massa grejer till bebisen och till det nya hemmet. Men vette tusan om det är läge för det just nu. Nej nu ska jag ta och försöka avleda Cosmos som sitter brevid datorn och då och då gör ett försök att kliva ner på den/putta på skrämen.

v. 29

 

vikt.JPG langd.JPG

1.2-1.4 kg

35-36 cm

Längden mäts från huvud till fot.

 

Vecka 29: 1 aug - 7 aug 2010

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.