Fee-Fi-Fo-Fum

Snöskoterns dag

Igår var det snöskoterns dag och vi hann med Ljusdals motor (Ski-doo), Yamaha Ljusdal och Järvsö Cykel och motor (Polaris). Så nu är jag sugen på en RMK 600 -12. Men det kan jag nog bara drömma om så får snällt nöja mig med min swb.

Idag var vi en tur upp till Hamra och hälsade på. Var skönt att komma iväg en sväng om inte annat.

I övrigt så kan jag inte påstå att så mycket har hänt. Oliver tränar på att gå och jag tycker att helgen har varit alldeles för kort. Men men det är som det är, bara på't igen...

Self study

Ja då var det dags för self study på en hög program.

Acrobat 9.0 står på schemat nu och därefter Acrobat X. So not spännande! Men det ska väl göras antar jag för att kunna supportera det senare. Ser fram emot lite roligare program må jag säga. Pdf bla bla bla...

Annars då? Well inte mycket har hänt, Oliver och Jon var på ettårskalas igår. Lite svårt att närvara för min del då jag jobbar 8.15-17 varje dag. Puh! Det är långa timmar man är borta hemifrån känns det som. Men man får väl ta tillvara på helgerna. Får se om det blir skoterns dag i helgen eller om vi tar en roadtrip... känns som det förstnämnda är mer troligt dock.

Nej åter till lyssnande.

Snön Lyser Med Sin Frånvaro

 


När tänker den nedrans snön komma och befria oss från det j*vla regnet?!

Well well, den kommer väl när den kommer antar jag... men jag längtar ändå efter den!

Tand nr 9

 

Nu har tand nummer 9 spruckit igenom.

Födelsedag över!

Ja då var Oliver födelsedag över för detta året. Iofs var det väl över redan i torsdags, men vem vill fira mitt i veckan? :) Folk har ju jobb och lättare att komma ifrån på helgen så vi bokade upp en hel helg för fikande, mys, lek och firande för Oliver. På lördagen hade vi släkt över och det blev en lugn tillställning däremot idag blev det lite mer fart och lek då det var fem småttingar som röjde omkring, eller ja fyra först och sen kom Evelina och Tilde lite senare. :) Så Oliver har hållit igång hela dagen och somnade någon gång mellan 18-19 och sover nu förhoppningsvis hela natten. Tröttsamt att "leka" och äta tårta. :)

Har haft en toppenhelg och tack till er som kom och gjorde helgen till vad den blev. :)

I övrigt har jag inte mycket att berätta.

Skulle behövt plugga matte i helgen egentligen, men det får helt enkelt vänta. Hur jag än vrider och vänder på det så är Oliver viktigare och att han får fira sin ettårsdag (som han ändå inte kommer komma ihåg, men ändå).

 

Nej nu ska jag nog söka mig till sängen snart tror jag.

 

After eight-fluff & Päronmousse

 

Lätt sockerkaka till tårtbotten:

Gräddningstid 40 minuter 175°c


4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

4 msk kakao


Fyllning:

 

Lager 1:

 

Päronmousse
2 dl päronkräm
7 msk snabbmarsanpulver
2 dl vispgrädde
1 tsk päronessens
grön färg (karamell- eller pastafärg)

 

Lager 2:


After-eight fluff

180g After eight

3 dl grädde

 

Spackla/täcka:

c:a 3 dl grädde

Sockerpasta


Kristyr:

1 äggvita
4 dl florsocker
1 krm ättiksprit
(ev karamellfärg)

After-eight-fluff:

 

Smält 180g after eight i 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills after eight(en) har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i c:a 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.

 

Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt.



Lätt sockerkaka till tårtbotten:

 

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

 

Skär den sen i tre delar(bottnar).


Päronmousse:

Blanda päronkrämen med marsanpulvret och den eventuella päronessensen.
Vispa grädden hårt o vänd ner päronblandningen. Tillsätt om så önskas lite mer kräm/essence beroende på hur mycket päronsmak man vill ha.


Crazy Hangover

Crazy Hangover
Crazy Hangover

Idag är ingen vanlig dag!

För det är Olivers födelsedag, Hurra hurra hurra!
***

Älskade lilla Oliver, ett helt år har redan gått!

 

 

En nyvaken födelsedagskille (i morse).

Training igen!

Ja då var det onsdag då och onsdag betyder matte klockan 18 så idag blir det inte mycket tid spenderat med Oliver =( Men men matten ska ju göras den också, dock har jag hamnat lite efter känns det som så jag borde nog speeda upp lite men vart ska jag hitta tiden?!

Annars då? Well, training idag igen. Mycket blir sagt hälften hittar sin väg in i mitt huvud ungefär. Men det blir nog bra dä å i slutändan. :)

För ett år sedan...

(ja okej lite mer än ett år sedan...)
16/10-10...

 

Helt otroligt att jag redan har glömt (förträngt) hur jobbigt det var med den där magen på slutet och att behöva kissa var femte minut och ha hälsbränna ner från knäna. :D Skulle göra om det vilken dag som helst lika så förlossningen. Smärtminnet är Poff borta! Eller iaf exakt hur ont det gjorde, jag är fortfarande medveten om att det gjorde grönjävligt ont!

 

Well det var en tillbakablick till samma period förra året. Snart är han ett år våran lilla kille som är världen bästa lilla bitmonster som biter mig i benet och skrattar hjärtligt när jag försöker fly undan hans lilla vasstandade mun!

 

Ja jösses.

Besiktning

Bilen gick igenom besiktningen, yes! Skönt. Så nu ska vi se om vi kan sälja den kanske och byta till något lite starkare. Får väl se hur det går med det. :)

Sitter och har emaptiövningar här på trainingen, spännande surru. Känns som att man borde kunna detta by now iofs. Det är ju bara common sense egentligen.

Nä lyssna lyssna

Tabu alert!

Ja jag är en sån här konstig mamma... en mamma som får smått dåligt samvete när jag hör hur andra går på om hur underbart det är att vara mamma och att det är meningen med livet. Jag kan inte riktigt relatera, missförstå mig rätt. Jag älskar Oliver mer än ord kan beskriva och skulle inte önska bort honom för allt i världen. Men han ger mig inte allt jag behöver och jag kräver mer utav livet än att bara vara mamma. Jag tycker det många gånger till och med är jobbigt att vara mamma och inte alls så underbart härligt som man läser överallt på alla bloggar och i tidsskrifter.

Jag vet att Oliver inte saknar något och han har två föräldrar som älskar honom mest av allt men ändå kryper det dåliga samvetet sig på. Jag antar att jag borde känna som så att mitt barn är allt och att jag egentligen inte behöver något mer än hans leende, skratt och närhet. Men faktum är att jag kräver och behöver mycket mer än så. Utan att ha ett "liv" vid sidan om Oliver skulle jag bli galen. Jag behöver ha tid med min älskade sambo, tid att göra saker på egen hand och tid att bejaka mig själv. Hoppsan, nu satte nog en hög med prettomorsor kaffet i halsen! Sa jag precis "bejaka mig själv"? Yupp det gjorde jag, för tro det eller ej... min egen person har inte slutat existera bara för att en till person har gjort inträde i familjen.

Jag "hänger" inte ens på Familjeliv längre då det bara ger mig dåligt samvete över att jag inte alls är den "rätta" mammatypen. Kanske kommer detta traumatisera Oliver men å andra sidan så kommer han inte ha det hängande över sig heller att hela mitt liv är anpassat efter honom. Jag är en person och mitt eget jag utöver mamma kommer så vara när också när han flyttar hemifrån. Mitt/mina barn kommer inte att vara det som definerar mig som person. Iaf inte helt och hållet...

Låter det som en jäkla massa skitsnack och att jag egentligen inte ens borde ha barn? Well, so be it. Som jag sa... Oliver saknar inget och jag skulle göra allt för honom och eventuella framtida barn.

Nej fy så ärligt det blev nu! Men det känns som att det faktiskt behövs lite motpoler mot alla "mitt liv som mamma är det bästa som finns, nu saknar jag inget"

4 veckor training till

Ja då har TS-trainingen börjat då och det ska tydligen ta fyra veckor. Niiiiiiiice!

Så länge jag slipper telefonen så är jag nöjd. :) Men iaf får väl se om jag får lära mig nå intressant om alla Adobe-program. Det hoppas vi på!

Nej dags att lyssna på Alf.

Yey!

Det här gör jag idag!
Samt medlyssnar och tussar omkring och fördriver tid. Bra att systemet är som det ska så vi kan ha trainingen.

Snöabstinens

Ja herre jisses så jag längtar efter snö nu! Tänk vad underbart härligt det vore om det damp ner en meter snö eller så på en timme. Sitter och kollar på bilder från i vintras och jösses vilka underbara dagar det var.

Ååååååååh klart.se ändrar sig hela tiden och skjuter upp det första snöandet hela tiden. =/ Men förr eller senare kommer ju snön som varje år. förhoppningsvis ska det komma minst lika mycket som i fjol och förrfjol!

Polaris swb och rmk

 

För guds skull ge mig snö!

Ett lodjur mindre

Japp, skönt! Bara två polar-isar kvar nu.

Som det ska vara det. :)

Annars då? Well inte mycket har hänt sen sist. Training och training. Tror att lille skrutt var "smått" illamående igår då han kräktes en hel massa efter att han lagt sig. Men förhoppningsvis var det bara den gången och inte något ihållande.

Snart fyller han dessutom år och blir ett helt år gammal! Jisses så tiden har försvunnit det här sista året...

Nej off I go.

Bye bye Lynx hoppas den nya köparen blir nöjd med det tunga åbäket. ;)


Well uhm ptja

Jaha ja då har snart den här dagen gått också och jag har ännu så länge inte lärt mig särskilt mycket nytt. Men det är bra med uppfriskning när man varit borta i ett år. Skönt att kunna slappa några veckor först. ;)

Väntar fortfarande på snö. Eller ja, helst ska det bli sjujädra kallt ett tag så isarna får frysa på först och sen kan det få snöa en meter eller två. Men det känns som att man kommer få vänta ett tag på både ock även om jag hörde att det snöade i Sveg igår(?) så det borde inte vara så jättelångt borta iaf.


 

Jahapp

Måndag igen och min nacke mår bättre om än inte bra. Fy gröne så ont jag hade igår... nära på så varje rörelse fick mig att börja gråta. Som om någon försökte slita ur mig ryggraden eller liknande. Huärk!

Nu är jag iaf på jobbet och det känns lättare för nacken än att vara hemma med Oliver om jag ska vara helt ärlig. Här behöver jag ju inte lyfta mer än min kaffekopp om jag inte vill. ;)

Igår var vi och grattade Tilde på ettårsdagen som egentligen inte är förrän imorgon. Mycket trevligt och väldigt god tårta. :)

Sitter och spanar bilar nu och drömmer om en SUV. Vore något det! Men vi får väl se om vi först och främst får sålt Lynxen här och sen kan vi fundera på allvar om det är dags att byta bil till något större med lite mer driv i...

Nej jag har inget att skriva. Ska gå och störa Rita eller något nu tror jag.

12 steg!

Ja igår lyckades Oliver ta 12 steg helt själv! Tidigare har det blivit 2-6 stycken då och då men nu slog han på stort. :D Lilla killen börjar bli stor.

Jag har börjat jobba, Oliver har börjat försöka sig på att gå och snart är vintern här! Yey!

Skotern blev flyttad igår så nu har vi garaget till bilen igen nu när det börjar bli kallt. Nu ska skrället bara säljas! Skotern alltså.

På kvällskvisten blev det lite soffmys med film. Don't Be Afraid of The dark

I natt vid halvtretiden vaknade jag upp med en smärta som är jämförbar med förlossningsvärkar i ondhet! Bara att utav denna smärta så kommer typ inget gott. Utan det enda den gör är att hindra mig från att vrida huvudet åt höger så i natt har jag tillbringat natten sittandes och sovande i soffan. Var så superskönt när jag väl hittade en ställning som fungerade så jag fick sova en stund.


Nestlé Sötpotatis Nötkött

 

I den här kampanjen för Nestlé Sötpotatis Nötkött får du bjuda ditt barn på en naturligt söt och nyttig varmrätt. Rätten innehåller inget salt och bara naturliga ingredienser.

 

Buzzar för Néstle igen, och ännu en gång så går maten hem hos Oliver iaf även om det kanske är lite väl puréat för en 11-månaderskille. Men smaken är det inget fel på och han äter den med god aptit ändå. :)

Har ett par burkar kvar att dela ut om det är någon som vill ha en så hojta till. :)

Ny matta!

Snälla tomten, jag skulle vilja ha en ny matta till min älskade switchback, en 38mm vore toppen!

Tack på förhand! ;)

Assesment 1

Ja då var första testet på training klar. Klarade det kanske inte borde vara några problem egentligen men skönt att det var klart iaf. :D

Fredag är det iaf och nu när jag jobbar igen så kommer vi ha alla helger tillsammans hela familjen. Det är en fördel med att jag jobbar och inte Jon. :) Man får se det positiva i saker och ting.

Nej dags att lyssna på pau-training.

Seeeeeg

Ja idag är jag seg. Vill att dagen ska vara slut så jag får gå hem!

Men ännu så länge är det en stund kvar av arbetsdagen. Får se vad som händer när jag slutat eller om det blir lite soft hemmavarande bara eller om vi ska ut till mormor och morfar och se om sladdarna funkar.

Äh inget å skriva jag e.

Kaffe latte à la Tp-tech

Ja då var man här igen då. Blir lite mer frekvent uppdaterat nu när jag är på jobbet och känner mig lätt uttråkad. No offence till Toffe, det är bara träningsmaterialet som är hjärndött.

Annars då? Oliver var en solstråle när jag kom hem igår så sprutan fick mildare effekt denna gången. Skönt dä.

I övrigt så väntar jag mest på att månaden ska gå över. Tråkiga utgifter har gjort denna månad lite... ptja... tråkigt.

Nej nu är det dags att lösa gåtor!

Avklarat!

Ja det känns skönt att ettårsvaccineringen och läkarkollen är avklarad. Vaccineringen gjorde ont idag, men det gick relativt bra ändå eller så är man lite mer förberedd än första gången. Men han spände sig så pass att han lyckades böja den ena nålen. Läkaren hade inget att anmärka utan hade bara beröm att dela med sig utav. ;) Minns inte ordvalet nu, men det var synonymt med A-barn. ;D Men det visste vi ju redan. Hon klämde och kände på magen och kollade höfter och sånt.

Nu är Oliver och Jon hemma igen och jag är tillbaka på jobbet och lyssnar på produktinformation om Acrobat (just nu).

Nej off I go. Dags att titta på videon också.

Resultatet för vägning och mätning finner ni här.

5/10

2011


5/10 (1-årskontroll, 11 månader och 2 veckor)

Vikt: 11 330g
Längd: 75,5cm
Huvudomfång: 46,5cm

Kurva (kommer snart)


22/8 (10 månader)

Vikt: 11 090g
Längd:
73,2cm
Huvudomfång:
46cm

Kurva


21/7 (9 månader)

Vikt: 10480g
Längd: 72,3cm
Huvudomfång: 45,5cm


20/6 (8 månader)

Vikt: 10220g
Längd: 70,5cm
Huvudomfång: 44,7cm

Kurva


25/5 (7 månader)

Vikt: 9760g
Längd: 69cm
Huvudomfång: 44cm

Kurva


28/4 (6 månader)

Vikt:
9030g
Längd: 68,2cm
Huvudomfång: 43,5cm


22/3 (5 månader)

Vikt: 8405g
Längd:
66cm
Huvudomfång:
42,3cm


18/2 (4 månader)

Vikt: 7760g
Längd: 65cm
Huvudomfång: 41,5cm


21/1 (3 månader)

Vikt: 7220g
Längd: 63cm
Huvudomfång: 41,2cm

Kurva



2010:


16/12 (8 veckor 1 dag)

Vikt: 6370g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm


2/12 (6 veckor 1 dag)

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11: (5 veckor)

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


11/11: (3 veckor 1 dag)

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm
 

3/11: (2 veckor)

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm
 
 
28/10 (8 dagar)
 
Vikt:4005g
Längd: N/A
Hubudmått: N/A

Startmått:

20/10

Födelsevikt: 3934g
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

(Gick ner till
3720g 22/10)

1-årskontroll

Idag är det dags för en lite tidig ettårskontroll på BVC med läkarbesök och vaccinering inbokat. Ska bli spännande att se hur han tar sprutan denna gången. Förra gången gick det ju rätt bra men första gången var jobbig! Men det är ju bara ett stick och sen går det över och han blir loj och febrig förmodligen. Och jag är inte där och kan pussa på honom! Men jag tror nog att han är i väl så goda händer hemma med sin pappa också. :) Känns tryggt att lämna honom med Jon.

Annars då? Tredje dagen på jobbet idag och Toffe har redan börjat babbla så jag läre väl börja lyssna.

Andra dagen

Ja då var det andra dagen på jobbet och det är dags att börja trainingen. Vad den kommer att innehålla vet jag ännu inte. Men jag antar att det är CS-training först. Yey.

Vad annars då? Well inte mycket att förtälja, en födelsedagspresent som vi beställt åt Oliver kom igår och även till kalaset vi ska på på söndag.

Så nu väntar jag bara på beställningen från Strössel&Annat som ska komma med ett par av mina tårtgrejer. Sen är det bara att vänta till det är dags att fira. Herre jisses vad tiden går, ungen är snart ett år! Det har gått lite för fort i min smak.

Hoppas även på att kunna flytta skotern i helgen så vi kan få tillbaka garaget till bilen. Men för det behöver vi en släpvagn så läre ta och höra om det först.

Kollar på lite tårtljus också nej nu börjar Toffe jiddra så dags att lyssna!

Jobbe jobbe

Ja då var det första dagen på jobbet det här året. Har varit hemma nästan ett år nu och här är jag då igen på min gamla arbetsplats. Har lyckats få mitt nya access-card då det gamla var deaktiverat och out of date och inte gick(?) att aktivera igen. Så nu kommer jag in i bygget och på avdelningen igen. Känns ju rätt okej med tanke på hur irriterande det är att behöva stå utanför tre olika dörrar för att hoppas på att nån vänlig själ känner för att gå ut/in och släppa in mig också.

Annars har jag mest bara ränt omkring och irriterat folk idag då jag inte har så mycket att göra då trainingen börjar först imorgon. Fick mitt Lotus-login men ännu så länge har jag inte fått Lotus att fungera så jag avvaktar med det också.

Ptja det summerar väl mer eller mindre min dag idag so far. Ska börja klockan nio nu några veckor framöver då trainingen börjar först då. Det gillas! 45 minuter extra sovmorgon/egentid med Oliver på mornarna. :)

Efter vad jag hört från Jon går det bra hemma med Oliver också och snart nog har han nog glömt bort mig. ;)

Ingen motivation

Att blogga alls!

Well vad har hänt sen sist? Dvs nästan en vecka sen...

I fredags var jag och Evelina och badade i Färila simhall då Öppna förskolan hade hyrt den ett par timmar. Var en helmysig dag. Bad 10-12 och sen handlade vi mat och for hem till Evelina och Tilde och var där en stund innan det var dags att åka hemåt igen. Väl hemma sov Oliver i tre timmar rakt av bara! Tror det var lite jobbigt för honom. ;)

Annars har väl inte så mycket hänt. ÖF i onsdags och bad i fredags... imorgon är det jobb som står på schemat. Uhm yey eller nå. Men det blir säkert bra det å.

Äh jag har inget att skriva... bloggtorka deluxe!

Tror jag ska gå och göra mig en kantarellpaj så jag har nå lunch att ta med mig imorgon.