Fee-Fi-Fo-Fum

Tigerkaksbrownie



Recept på tigerkaksbrownie!

Vinbär & Smultron

Oliver får smaka på sommarlivet ute hos mormor, liksom jag en gång fick när jag var liten. Ute hos min mormor på exakt samma ställe. (kanske inte när jag var lika liten som Oliver dock).


Vinbär           Smultron

Väntar bara på att krusbären ska bli klara så jag kan ge honom några sånna också. :) Vi hade en toppendag igår jag och Oliver, hade varit trevligt om han hade kunnat vara på sånt humör lite oftare.

Bakade en kladdkaka igår och den blev faktiskt helt okej med tanke på hur enkel den var att göra. Så nu skulle man bara haft nån god fluffgrädde till också. After eight kanske? Eller gelehallon... hmmm.. eller skumbanan! Well,  nu ska jag överge mina fluffunderingar. Verkar som allt som har med sötsaker att göra alltid spårar ur och börjar handla om fluff.

Note to self: Måste införksaffa en form med avtagbar kant och en mjölsikt.

Nej ska dricka lite kaffe och fundera på vad dagen har att erbjuda.


Andra gången...

som vi handlar något på Albins i Ljusdal och det slutar med besvikelse. Så nu blir det inte nå mer shopping där utan vi beger oss till Hudik/Bollnäs eller köper på nätet istället.

Annars har jag beställt lite tårtgrejor till namnfesten så det kan nog bli bra i slutändan det också. Just nu är jag mest bara less på allt, men jag hoppas på pms vilket inte är någon omöjlighet. Pluffsig och arg... det brukar bara betyda en sak.


Igår tog vi ett dopp i sjön nedanför mamma/mormors hus. Oliver tyckte det var lite kallt tror jag, men ganska spännande också. :) Sen fick han smultron av gammelmormor som han satt och pillade i sig själv.

En alldeles lagom spännande sommardag för en 9-månaders liten kille.

 

Punchpraliner & Jordgubbsmousse



Lätt sockerkaka till tårtbotten:

Gräddningstid 40 minuter 175°c


4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

4 msk kakao

 

 

Fyllning:

 

Lager 1:

1 frpk Jordgubbsmousse med yoghurt

2 ½ dl mjölk

 

Lager 2:

180g Punchpraliner

3 dl grädde

 

Locket:

c:a 3 dl grädde

Odense Rosa Marsipanlock med jordgubbssmak

Florsocker

Punchpralinfluff:

 

Smält 180g punchpraliner i 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills pralinerna har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i c:a 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.

 

Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt.

 

Lätt sockerkaka till tårtbotten:

 

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

 

Skär den sen i tre delar(bottnar).

 


Jordgubbsmousse med yoghurt:

Blanda ihop moussen enligt instruktionerna på förpackningen.

 

Vispa grädden till locket och lägg på den och marsipanlocket, sikta florsocker över i önskat mönster och voila, en rätt söt tårta med frisk jordgubbssmak.

 

 

Tårtbakning på G igen!

Ja jag kan inte låta bli att baka tårta, på tårta, på tårta! Det är ju så kul! Att äta upp dem är dock inte alls lika roligt. :P

Har varit ut och kollat läget i Nordsjö där vi ska vara för Olivers namnfest. Beror lite på hur många vi blir hur man ska göra där inne. Men det vet vi förhoppningsvis den 6 augusti (senast). Sen blir det till att pyssla på lite så vi får klart allt. Väntar bara på lite kläder som jag skickat efter och sen är det en del annat småplock som ska fixas också. :)

Igår var vi till Kilafors en sväng och grattade Olivers farmor på födelsedagen (lite i förskott). Tog med oss en tårta och present och åkte dit. Passade även på att shoppa lite när vi väl åkte igenom Bollnäs. I övrigt finns inte mycket att förtälja. Köpte mig en "lasagneform" som jag anar kan fungera minst lika bra som en tårtbottenform.

Ikväll blir det nog till att grilla lite och bara njuta av att det är uppehåll i allt regnväder. :D

Gårdagens tårta med riesen(ish) och vaniljhallon.

Fjärren är min!

Lugnt mamma, jag har bara tagit det som är mitt.

 

Hoppsan, tappade

 

Finns det nå mer här uppe?

g'natt

god natt världen, vi ses imorgon.

Coop, Bolaget, Albins & Dollar

Så såg rutten ut när vi tog en tur ner på köpingen. Så spännande har den här dagen varit hittills.

Vad resten av dagen bjuder på vet jag faktiskt inte. Jon ska väl hitta på nå ikväll och jag ska väl umgås med världens bästa och gnälligaste unge. ;) Kanske kolla på nån dålig komedi alternativt mysigt drama. (sånt som Jon inte gärna tittar på).

Trött trött trött idag, när jag väl lagt mig igår så satte kattskrällena igång och röjde på med Olivers saker. Apuh!

Just nu ligger han och sover, men borde nog vakna snart antar jag. Han har sovit ett tag nu.

Nä kanske jag ska... eeh.. ja vad ska jag? Sitta och bara vara!

Halssmycke

Ja just! Vi beställde ju ett smycke från Älskade Barn som vi tänkte ge Oliver på namnfesten (tycker det är fel med "namngivningsfest" då han haft sitt namn i 9 månader nu. ;) Vi har nu skickat tillbaka smycket en vända och fått tillbaka det igen (skickade tillbaka det p.g.a en liten miss i personnumret på baksidan)

Så här ser resultatet ut:

 


På ett ungefär iaf, var jättesvårt att göra det rättvisa när man knäppte kort på't.

Här är bilden som användes:

Oliver 3 månader:


Ville ha en bild från när han var litenliten, tänkte det kunde vara ett roligt minne för honom att ha. Jag för min egen del skulle gärna ha ett eget liknande halsband så får väl se om det kanske blir något mer i framtiden. Kan alla gånger rekommendera Älskade barn iaf. :) Kostade ju en slant, men helt klart värt det.

Bvc och fika

Idag var det då dags igen för koll på bvc, och resultatet ser ni nedan.

Gick inte upp fullt lika mycket denna månaden men det är nog tur det att det planar ut lite nu. :) Han kan ju inte fortsätta öka 400-700g i månaden. Eller ja, procentuellt så blir det ju mindre och mindre om man ska se det så. Men nu har han spurtat nog tycker jag och mina armar. :D

Annars då? Well, det händer inte så mycket. Mina dagar består utav att roa Oliver och spela wordfeud och dessutom försöker jag plugga matte däremellan.

Idag har vi även hunnit med att ha fikadate x2 med Per och Linda. Trevligt. :)

Nej jag har inget att skriva och Jonna och Per uppdaterade nyss med varsina ord så jag måste nog ägna mig lite åt telefonen och sen är det dags för lillskrutt att få välling och ny blöja.

21/7

2011

Vikt: 10480g
Längd: 72,3cm
Huvudomfång: 45,5cm


20/6

Vikt: 10220g
Längd: 70,5cm
Huvudomfång: 44,7cm

Kurva


25/5

Vikt: 9760g
Längd: 69cm
Huvudomfång: 44cm

Kurva


28/4

Vikt:
9030g
Längd: 68,2cm
Huvudomfång: 43,5cm


22/3

Vikt: 8405g
Längd:
66cm
Huvudomfång:
42,3cm


18/2

Vikt: 7760g
Längd: 65cm
Huvudomfång: 41,5cm


21/1

Vikt: 7220g
Längd: 63cm
Huvudomfång: 41,2cm

Kurva



2010:


16/12

Vikt: 6370g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm


2/12

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm


3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm


Startmått:

20/10

Födelsevikt: 3934g
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

(Gick ner till
3720g 22/10)

Oliver 9 månader!

 

Idag blir våran stora lilla kille hela 9 månader gammal. Tiden flyger verkligen fram!

Så här lagom till 9-månadersdagen har han iaf börjat ta sig fram och sätter sig upp utan problem men att resa sig vid saker gör han inte ännu, men vad jag tror så är det nog bara en tidsfråga. "pratar" för fullt gör han och har nog snart gått igenom alla ljud som finns. Dessutom älskar han att skrika, skrika så det skär i huvud, öron och själen. :P

Så nu vad?

Jaha, snacka om att fastna i Wordfeud. Lätt hänt som det verkar. Kära mor sa igår kväll runt tolvtiden (tror jag) att hon skulle ge sig, men ungefär 1 ½ timme senare fick jag fortfarande uppdateringar om att hon hade lagt nya ord. ;) Kul kul iaf!

Annars då? Ptja har nog inte så mycketa att förtälja. Livet rullar på och nu har jag semester och Jon är pappaledig. Kul väder min semeseter började med då. Töh!

På torsdag så ska vi iväg och mäta och väga igen för att se så lilleman ökar som han ska. Han har då iaf börjat tagit sig fram för egen maskin. Bättre sent än aldrig. :) Gåstolen är en favorit, men han kan även kräla, rulla, dra sig fram. Att sätta sig upp är dessutom piece of pancake nu för tiden. Han blir ju större onekligen och snart är det kört för min del och det är dags att återgå till jobbet. Men jag väljer att inte tänka så mycket på det än, känns bäst så. :)

Ska ta och plugga lite matte också tänkte jag så jag får bort de två sista proven, huärk. Men det ska nog inte vara några problem bara jag sätter lite fart och faktiskt ger mig den på att förstå vad som bör göras och hur man gör. :)

Nej åter till skräpig dagtv och wordfeud (Och att vänta på paket och brev).

Oliver med Frejs boll

Oliver snodde åt sig Frejs boll igår och den senare var så försiktig när han försökte ta tillbaka den.

 

bilderna är så klart klickbara

Wordfeud for android and iPhone

Dumheter för mig att börja spela sånna här saker. Jag blir ju så "hooked"!

Wordfeud för android & Wordfeud för iPhone

Nån som vill spela ett parti kanske? :)

Har lyckats fått med mig Natalie iaf och försöka även få Jonna att joina.

Börjar bli gammal

Ja igår var vi till mamma på middag och jag drack lite öl och vin till maten. Med betoning på lite men jösses så trött jag är idag! Nästan som att jag skulle kunna beskriva det som lätt bakis. Men det känns ju rätt märkligt eftersom jag faktiskt som sagt drack typ ingenting.

Tog med mig en riesen-tårta dit också och jag kan nog lugnt påstå att den gick hem hos alla. :) Uppskattades mycket att den inte var så söt. Blev några omgångar "med andra ord" också. Kul spel!

Blev lite matte idag på förmiddagen, gíck igenom nästa kapitel. Lyckades få rätt bra betyg på det senaste provet också så det känns bra.

Nej nu ska jag se om jag kan locka hit min älskade sambo från sin dator och kanske kolla på nån film och jag tror jag ska göra mig en kopp kaffe och ta en tårtbit också. ;)



chokladtårta med riesenfluff och hallon

 

Lätt sockerkaka till tårtbotten:

Gräddningstid 40 minuter 175°c


4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

4 msk kakao

 

 

Fyllning:


Lager 1:

Marsansås 1 påse

2 dl mjölk

c:a 300-350g mosade Hallon

 

Lager 2:

Riesenfluff

180g riesenkolor

3 dl grädde

 

locket:

2 dl vispad grädde

hela hallon

Riven mörk choklad

+ risenfluff på sidorna

 

Riesenfluff:

 

Smält 180g riesenkolor i 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills kolorna har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.

 

Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt.

 

Lätt sockerkaka till tårtbotten:

 

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

 

Marsansås & Hallon:


Vispa ihop masansåsen enligt anvisningen på påsen, men ta två dl mjölk istället för tre.

Mosa hallonen med en gaffel. (spara några till att ha som garnering)

 

Vispa grädden till locket.

 

Det här blir en inte så söt tårta med härlig chokladsmak.

 

Tävling: Willvin Magnipack



"Jag tävlar om en Willvin Magnipack hos Fru Svensson i samarbete med Willvin.
Tävla här du också."

Matte i 4 timmar...

Ja idag bar det av igen för att plugga lite matte och det blev en total av typ fyra timmar innan det var klart. Men då fick jag avklarat ännu ett prov iaf så nu är det två kvar.

Igår fick jag ett "uppdrag" eller ja, en förfrågan om jag kunde hjälpa till lite med en bloggdesign. Ni hittar resultatet här hos Carin. :) Inget avancerat men det gör mycket för en blogg att vara lite personlig. :)

Vad mer då? Well, funderar på att åka och handla så jag kan göra antingen nougatbullar, vaniljbullar eller kanelbullar. Sen skulle jag ha bakat lite mer bröd också då det första snart har gått åt. Helt galet vilka pengar man lägger på köpelimpor och liknande egentligen. Baka baka!

Sååå... beställde lite kläder igår och shoppade en hög sommarkläder till Jon när vi var ner en sväng på köpingen.

Nej nu ska jag fortsätta spåna på bullsorter.

 

Off I go!

Gåstol & Sittande

Ja jag undrar jag vad vi tänkte när vi skaffade gåstolen? Alltså, man ska väl passa på att njuta när de inte kan ta sig fram för egen maskin? Inte hjälpa dem att ta sig fram och hitta på tokerier. Oliver tycker om att "hjälpa till" med tvätten, dra i kökshandukarna som hänger på ugnsluckan, öppna lådor och även försöka öppna skåp (men går inte så bra eftersom han själv står ivägen). Det går med en jäkla fart iaf. :) Grinden till trappen är även den väldigt intressant, tur att det är en grind där över huvud taget känner jag nu. Han lyckades även sätta sig upp själv igår, vet inte riktigt hur och det gör heller inte Jon som satt alldeles bakom och blev lika förvånad som jag när han såg honom.

Annars idag har jag provat att göra dumlefluff för första gången och jösses, att folk inte har fluff i tårtor oftare. Nog kan jag tycka att den här sockerkakan blev lite väl mastig när det bara var fluffet på den, men med lite (syrliga) frukter/bär så kan det nog bli otroligt gott!

Ska ta och försöka komma fram till vilken/vilka sorters tårta jag ska baka till nästa festliga tillfälle. So far har jag kommit fram till tre eller fyra som jag kan tänka mig. :D Blir nog bra det där också, beställde även ett smycke åt Oliver idag, eller ja gjorde klart beställningen. Ska lägga upp en bild när vi väl fått det. Beställde det på Älskade Barn's hemsida. Jag har höga förhoppningar och tror att det nog kommer bli bra och dessutom en rolig grej för Oliver att ha när han blir äldre.

Nej nu ska jag återgå till att surfa oblatbilder och slökolla på harry potter innan det är dags att gå och lägga sig.




Fluff och halssmycke

Ja nu spånas det hejvilt här. Livet har sin gilla gång och nu har vi iaf börjat spåna på att ha någon sorts namnfest åt Oliver. Döpas ska han ju inte det stackars lilla livet. ;) Men han bör väl firas/välkomas till världen/in i familjen han också. Även om det kanske borde ha gjorts för några månader sen redan. :D

Well well... vad annars då? Läser om fluff och känner mig inspirerad som tusan att baka tårtor! Sen att det nog kommer bli pannkaka av resultatet det behöver ju egentligen inte nämnas. ;D

Mer än så? Jag har nog inget at förtälja faktiskt. Just nu känns det mesta rätt bra faktiskt och jag hoppas att det tänker hålla i sig. Matte imorgon och jag har inte alls gjort så mycket som jag borde... trist å tråkigt kapitel!

Nä nu ska jag googla flowerpaste/sugarpaste å marsipan!