Fee-Fi-Fo-Fum

Illamående och yrslig

Ja i natt har jag mått som en kasse apelsiner, trött (såklart), illamående, varm och bröst from hell! Och det mesta av det sitter fortfarande i så jag mår inte så där vidare värst bra. Oliver ligger här brevid och sprattlar, sparkar och pratar och tittar på lampan och jag känner mest för att gå och lägga mig igen, men det går ju inte. Man kan tydligen inte vara sjuk ifrån mammaledigheten? Jon är hemma från jobbet idag dock då han kände sig krasslig, men varför hans krassel skulle vara "viktigare" än mitt vet jag faktiskt inte? Vad händer om jag också anmäler mig sjuk till f-kassan? Kommer det hem en person hit och tar hand om Oliver då? :D

Well well, han förtjänar att få sova ut en natt min kära sambo också. Eller också? Det är ju ingen annan som sover ut på det här stället så jag får nog omformulera mig. "Han förtjänar att få sova ut en natt". ;) Natten har faktiskt gått enormt bra med lillgrodan, vet inte riktigt om han blir kall nu när vi sänkt värmen i sovrummet. Men det kan ju bero på att han oftast, när jag plockar upp honom, har sparkat av sig täcket. Verkar iaf sova (relativt) bra. Ska bara försöka tömma honom på luft vid varje mattillfälle så kanske han slipper vakna en av gångerna på natten också. Vore ju skönt att få lite mer sammanhängande sömn faktiskt. Nej nu sitter jag och blabblar bara och min älskade lillgroda ligger här brevid och pratar så jag ska försöka få lite uppmärksamhet därifrån, om han kan släppa lampan dvs.

Btw, någon som har förslag på någon god sallad?

Oj vad jag hinner med...

Ja vissa dagar är så där att man liksom hinner en massa saker och tar sig för att göra dem också.

Har lyckats klippa naglarna på lillgrodan, vilket kanske låter som en petitess men som ändock kräver sin man/kvinna. ;) Sen har jag även bäddat om i sängen och spjälsängen, vikt megahögen med ren tvätt och tvättat lite mer. Sen har jag även ringt till ljusdalshem och fått lösenordet för tvättstugebokning att fungera. Tänkte jag skulle få tvättat sängkläderna i den gemensamma tvättstugan. Sen har jag t.o.m satt igång ugnen och stoppat in en lasagne där som jag tänkte försöka hinna äta här under dagen. Hoppas bara att Oliver sover. Han har bara sovit en kort stund idag och han var lite överdrivet kinkig nu så jag tror han behöver lite mer sömn faktiskt. Vi får väl se, han ligger här på soffan med mig. Verkar inte vara någon höjdare att sova i sängen på dagtid av någon anledning.

Vad mer kan jag tänkas hinna med? Ska väl försöka ta och masa mig ut en snabbis med vovven nu när Oliver sover tänkte jag. Annars skulle jag ha dammsugit och torkat golven, men måhända får det vänta tills Jon kommit hem.

Nej Off I go... ska försöka hitta mig några nyårsplaner också. Förstår inte min motvilja mot att planera nyår de senaste två åren. Tokigt!

Vad fin han är...

min snygga karl!

Bättre går inte att få :)

Skoter blev det!

Men det var kanske en liten gnutta för mycket pudersnö. :D

Fast till och med jag klarade att köra i all snö, jag var mäkta imponerad av mig själv efteråt. ;)
Var helt underbart att komma iväg en sväng och släppa allt som hade med bebis att göra. Han fick vara hos sin mormor och Lars. Hade gått helt toppen ända fram till strax innan vi kom hem då han antagligen började bli hungrig och började gnälla. Precis när vi kom tillbaka så började han skrika och då var det var alldeles lagom timing att komma tillbaka då. Hade på känn att det var dags att åka tillbaka, mammainstinkt. ;)

Sen var det bara att packa ihop och åka hem till skitlägenheten igår kväll. Oliver som sovit bra två nätter i julhelgen (eller ja relativt bra) sov som en kratta igen nu här hemma. *Suck*

Jag (även om det inte syns så väl) =P

 

Om man gasar på lite blir det lite mer snörök

Jon och en (nästan) icke synbar skoter

Så här mycket snö var det (skoterhög):

Länk till fler bilder

skoter Idag

Igår vräkte snön ner.

Idag snöar det.

Idag blir det antagligen en skotertur. Oliver ska vara med mormor, hur ska det gå att lämna ifrån sig sötgrodan? :-O
Oy vey! Nej det blir nog bra, så nu väntar vi på mormor mamma och bensinen som hon skulle köpa med sig. Jon är ute och skottar snö och jag sitter inne och håller Oliver sällskap som ligger och sover. Provade precis täckbyxorna och upptäckte att de faktiskt, kors i taket, fortfarande passar. Trots några envisa bekvämlighetsgraviditetskilon. ;)

Har sovit gott i natt... eller njae men Oliver har iaf sovit i natt och det är enormt skönt! Andra halvan av natten (som Oliver fick sova i liggdelen) sov jag dock gott. :) Första halvan sov han i sängen med oss (en 140's säng) längst in mot väggen och han somnade själv! Låg brevid honom i sängen och höll i nappen lite åt honom och efter en stund så somnade han! Två gånger lyckades det tricket igår... hoppas det fortsätter så ;)

Nej nu ska jag gå och fixa mig något att dricka, det lutar åt kaffe trots att jag redan har druckit två koppar... hmm... vi får se. :)

Julen 2010

Oliver hos mormor

 

Oliver hos pappa

 

Hela lilla familjen

 

Oliver charmar mormor

 

(min) Mormor och morfar

 

Trött liten kille

Mina snygga julfiningar

God Jul!

Dan före dopparedan

Ja idag hade jag tänkt hinna med en hög med saker, men Oliver hade andra planer och jag missade att få honom att somna när han började bli trött så det blev till att mer eller mindre gå omkring med en gnällande och gråtande bebis i ett par timmar. Eller ja, han sov väl en kvar eller så när jag väl försökte lägga ner honom. Men ja, det fick dagen att bara "rinna iväg" och mina "to-do's" att hamna lite på efterkälken.

Har iaf hunnit raka Frej, klippa hans klor och duscha honom. Men det är nog ungefär exakt vad jag hunnit också... eller ja vi var ut på en snabb kisstur innan duschen också, inte så sugen på att gå nån längre tur när det är -23 grader. Nu är det väl snarare -25 men det var varmare på eftermiddagen. ;)

Skinkan griljerades igår så nu är det bara att komma ihåg att packa ner alla grejer innan vi ska åka imorgonbitti/förmiddag. Well, tänkte jag skulle hinna bada Oliver ikväll också innan han ska sova för natten. Har dock precis fått honom att sova en stund till här på soffan nu men han vaknar väl om ett par timmar igen (förhoppningsvis ett par-tre timmar). Jon är iväg för att se om vi kan få fixat en sistaminuten-julklapp så här kvällen före julafton. Hade jag tänkt efter så hade vi ju fixat denna tidigare men näää då... dumheter.

Well annars tror jag inte jag har så mycket att skriva... borde kanske börja plocka ihop lite saker att packa ner så som kläder till mig och Oliver. Hmm... Off I go. Dumt att slösa bort tiden som Oliver faktiskt sover. (snälla snälla snälla fortsätt sov!)

Kyla åt fanders

Ja jag tycker att denna kyla kan fara och flyga för fy tusan vad kallt det ska bli i julhelgen. Jag som faktiskt hade tänkt (hör och häpna) lämna ifrån mig Oliver en stund nån gång här i julhelgen och bege mig ut tillsammans med min kärlek på skotertur. Men frågan är om det blir nå av med det om det ska bli så här griskallt. Fast va tusan, en kort sväng läre man ju iaf kunna ta. :) Funkade ju i fjol när det var -18. Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder som en vis person en gång sade. ;)

Idag har jag även fått till att griljera skinkan. Så nu är det gjort... har även köpt prinskorvar och köttbullar som jag tänkte att vi ska ta med oss ut till mamsen på fredag.

Annars tror jag inte att det finns så mycket att skriva. Oliver är tack och lov på gott humör och finner sig i att bli buren av Jon så jag kan sitta och påta på helt utan att tänka på honom. Skönt! Kanske jag borde passa på att ta en dusch?

Var in på jobbet en sväng idag också och träffade Rita och Toffe, vi fick en julklapp av Toffe. En bebis-/barnfotografering. Tusen tack för det, uppskattas verkligen! :)

Nä jag tror faktiskt att det får avrunda kvällen. Finner inte så mycket att skriva.

Sötgrodan


Direktlänk




Ååååh det snöar!

Om inte förr så blir det då alla gånger en till skoter nästa vinter. Får hoppas på att det inte blir så överdjävligt kallt i julhelgen så kanske mormor kan ta hand om lillgrodan så jag och Jon kan ta oss ut på en skotertur. Bara hålla tummarna för mer snö och inte alltför snorkallt.

Ljuvliga snö!

Just nu ligger Oliver och sover ovanpå mig som vanligt. Men jag föredrar det mot att han ska bli övertrött och skrikig. Vilket blev fallet i söndags. Gjorde inga större försök till att få Oliver att somna då på dagen då hans farmor och hennes karl skulle komma förbi. Men det gick ju bara en stund innan det spårade ur och han blev skrikig och gnällig och nästintill otröstlig. Men tyckte att han kunde vara vaken denna gången då han sov sig igenom deras förra (och första) besök. Men nu sover han iaf och vi har förhoppningsvis undvikt skrik och panik denna dagen.

Nej nu ska jag återgå till att titta på snön som faller och njuta av att ha en sovande bebis på magen och titta på Hem till gården. :D

Högst upp på önskelistan

Ja högst upp på min önskelista finner vi denna. Försöker stå emot "begäret" och köpa en på en gång. :D Är väl kanske inte den mest avancerade eller flådiga man kan ha men den vore alldeles perfekt för mig (och familjen)! Jaja jag får fortsätta och drömma, men det är inte lätt att komma på nackdelar med en sambo som verkligen är entusiast. :D Pengar för dyl saker finns det tydligen alltid om man frågar Jon ;)

Idag har vi varit ute på, jag och stora killen. Var på dollar en sväng, på coop och så var vi in på systembolaget och träffade mina föredetta arbetskamrater och Oliver charmade dem med sitt enormt söta leende. :) Köpte ett par julöl och en flaska likör till julafton. Nä jag går inte med i nå grupper om "vit jul för barnens skull". Herre min je! Hade det varit så att någon av oss som firar jul tillsammans hade haft några alkoholproblem så hade det kanske legat närmare till hands att skippa allt vad alkohol heter bara för att inte denne ska bli skitdryg och förstöra julen och skrämma barnen (i detta fallet bara Oliver). Men när man är några vuxna som kan socialdricka och ha alkoholhaltiga drycker som måltidsdryck ser jag inte vitsen, det gör väl inte de barn som far illa av alkohol på julen gladare att jag låter bli att dricka lite julöl till maten och glögg för stämningens skull och ev en likör till kaffet? Nä fånerier. Alkoholen är ju dessutom utspridd över hela julafton så det är ju inte ens särskilt stor risk att ens bli berusad.

Jag kan inte erinra mig några negativa minnen av ansvarsfulla alkoholdrickande vuxna, det var de dräggfulla som blev personlighetsförändrade jag tyckte var obehagliga och som skrämde mig. Och julen är inte barnens högtid, det är allas högtid. (om någon har hittat hit från familjeliv så kan ni slå bort tanken att jag är beroende av alkohol bara för att jag vill dricka. Jag måste inte. Jag vill.)

Sen får ni missförstå mig rätt, jag lider med alla barn som far illa och upplever obehag och som har (speciellt) föräldrar som dricker för mycket under dessa familjehögtider. Men det är skillnad på att dricka och dricka.

Hur gör ni andra? Har ni nolltolerans för alkohol på högtider så som julafton?


Well vad annars då? Just nu längtar jag något enormt till julafton. :D ska bli mysigt att spendera tid i Nordsjö, även om det känns som att det kommer bli trångt att sova i en 140cm's säng tillsammans med Jon. Oliver får nog finna sig i att vi tar med vagnen och att han får sova i liggdelen till den. :) Första gången som Oliver ska sova borta... ska bli spännande, går säkert bättre där än hemma. Om inte annat kommer han säkert bli hemskt trött av att umgås med mormor (och ev. bonusmorfar) och gammelmormor och gammelmorfar å såklart mamma och pappa. :)

Nej nu har jag gaggat nog känns det som. Kommer liksom inget vettigt ut av mina ord längre. :D

Oliver två månader

Ja idag är det lillskrots tvåmånadersdag. Tänk vad fort tiden går. :)

Lilla nybadade gosgrodan


Och skulle håret ligga platt när man är klar så är pappa där på en gång och fipplar och gör "frisyrer". :D

Let it snow, let it snow, let it snow

Ja vad underbart mycket det snöar idag! Har försökt fått sova en del i dag här på förmiddagen och det gick rätt okej. Tog med mig Oliver in till soffan och så somnade vi om här en sväng efter ett blöjbyte och lite mat. Skönt! Men jag är fortfarande gristrött. Oliver ligger nu på mitt bröst och sover och jag sitter och surfar runt och tittar på tv. Det förstår de väl att de inte kan visa repriser av "efter tio"? Iaf inte som nyligen visats! Pöh! Men snart nog är det hem till gården. ;D

Ååååh underbara snööööö! Satt och kollade på bilder från förra vintern från när vi var upp till Hamra och åkte skoter och jösses vad jag längtar tillbaka. Eller ja, kanske ska se fram emot en till lika härlig dag istället. :)

En helt underbar vinterdag februari 2010

Dagens bvc-besök

16/12

Vikt: 6370g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm


2/12

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


Mått 11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm


Mått 3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm


Startmått:

Vikt: 3720g (födelsevikt 20/10: 3934g)
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

Min lilla läckerbit

Veckan...

Har ju bara blivit "30-dagars-inlägg" nu sista dagarna men det är för att jag inte riktigt har haft tid eller ork att skriva. Har varit trött som synden.

I måndags var jag och Oliver till Hudik en sväng och shoppade lite och träffade Natalie. Jag åkte dit med intentionen att kolla på en sele (hittade en men ska lämna tillbaka) och julkläder åt mig. Well, jag köpte en body och byxor/tröja åt Oliver istället. Och en amnings-BH som jag när jag kommit hem och dragit på mig den upptäckte var trasig och dessutom för liten. Trodde inte att jag någonsin skulle säga att 80DD är för litet, men man lär så länge man lever :P Sen var vi och fikade på Dackås en sväng, hemskans dumt att de inte har så man lätt kan ta sig upp med barnvagn där dock, men praktiskt att de har skötbord inne på toaletten. Dessutom gjorde jag mitt första försök till att amma offentligt och det gick förvånansvärt bra faktiskt. La en filt över ungen och den blottade tutten så löste det sig piece of pancake. Var faktiskt en hellyckad dag, Oliver höll gott humör hela tiden och han som älskar att åka bil klagade inte då det ändå är 6 mil enkel väg. :)

Annars har vi, som jag skrev om igår, klätt julgranen och bakat pepparkakshus. Måste ju börja med egna jultraditioner nu när Oliver är född. :) Det ska börjas i tid, och om ett par år kan han vara med och "hjälpa till" också. Kanske t.o.m nästa år kan han vara med och vara hjälpa till, eller vara ivägen? Oavsett vilket av dem ser jag fram emot det. :) ♥

Älskade lilla underbara gosgroda som idag är 8 veckor :)
imorgon ska jag och Oliver iväg till bvc igen och kolla så han växer som han ska. Men det känns som att det inte är några problem på den fronten. Men säkrare på den saken blir vi imorgon. :)

Till helgen blir det godisverkstad hemma hos Olivers mormor, får se hur länge vi blir kvar där... ev får vi besök av svärmor och hennes karl också på söndag. Är inte helt hundra på om det är spikat ännu dock. Vi får väl se vad helgen bjuder på i slutändan. :)

Sitter och klurar lite på vad jag ska göra när mammaledigheten är över... att gå tillbaka till jobbet känns som ett psykiskt dåligt val. Men att plugga känns som ett (kortsiktigt) dåligt ekonomiskt val och vad i tusan vill jag bli? Nej jag vet faktiskt inte, men jag står inte ut med att gå tillbaka till den ångestfyllda sysselsättningen och inte få vara med Oliver längre... inte så tidigt. :( well nu ska jag sluta tänka på det där eller ja, spåna lite på vad jag vill bli och ta tag i och läsa upp mina jäkla betyg från gymnasiet, har ju några kvar fortfarande.

Nej off I go... ångestframkallande tankar blev det. Men jag skjuter det lite på framtiden, ännu så länge är det ju ett tag kvar...

Nattens outfit ;)

Måste ju visa hur fin Oliver blev i pyjamasen(?) han fick av Natalie igår när vi var till Hudik. :)


Kinkig bebis

Ja idag är jag trött. Natten har varit allt annat än skön. Oliver tyckte än en gång att han skulle vara vaken en timme drygt vid halvfyrasnåret och det gör mig lite trött dagen efter speciellt då han inte ville sova särskilt länge på morgonen heller och jag inte somnade förrän runt halv två då det blev lite sent igår och så passade jag på att vänta på att Oliver ville ha mat innan jag somnade in för natten.

Oliver har slutat med att sova på dagarna och det gör mig ännu mer utmattad då jag inte får särskilt mycket gjort här hemma och kan inte sova något heller. För på förmiddagarna är Oliver på bra humör och skrattar och ler och jag njuter av att umgås med honom. Sen efter ett tag börjar han gäspa och se lite trött ut och då försöker jag förekomma honom och ta med honom i vagnen eller en biltur men så fort man kommer in med vagnen eller kommer hem från bilturen så vaknar han igen (mer eller mindre). Och jag orkar helt enkelt inte gå ut och gå hela dagarna, och har heller inte råd att ut och åka bil ett par timmar om dagen. Sista alternativet är napp och babysitter... men då är frågan hur bra det är för ryggen? För bär man omkring på honom så kinkar han förr eller senare och det börjar bli tungt att bära honom och timvis gå fram och tillbaka fram och tillbaka. Jag tror vi måste skaffa en sele och prova om det blir bättre/fungerar...

Nej nu ska jag sluta svamla. Trött trött trött... tredje advent å allt är det.

Mamma tyckte att bilden i mitt inlägg "mina föräldrar" var lite missvisande då den var "ett par" år gammal. Här är en bild på min lite äldre mamma: =P


Oliver igen

Bilderna är lånade av Madde
Obs. Lägg märke till att även jag är med på den andra bilden. Lite förvrängd bara. ;)

Oliver


Mats och Madde var här och fikade tidigare i kväll och Madde knäppte några fler bilder på Oliver och jisses vilka bilder! Tänk att jag har en så söt bebis. ;)

Komma i form?

Ja jag börjar fundera på om det kanske är dags för mig att börja komma iform. Jag börjar mer och mer se ut som en jäst bulldeg. Alldeles efter förlossningen var det väl liksom okej men nu har det ändå gått snart åtta veckor och det är dags att börja ta tag i det. Men jag har satt nyår som en start för mitt nya levnadssätt. Som t.ex. att sluta äta så förbannat mycket skräp. Började under graviditeten och har liksom fortsatt av bara farten. Så nu är det dags att ta tag i det hela och börja träna för att komma i form igen, för om jag ser tillbaka på bilder så var jag faktiskt inte så jättemycket ur form som jag på den tiden tyckte ;)

Saknar alltid att träna när jag hör nån P!nk-låt. Köra slut på musklerna och känna sig tillfreds efteråt. Tror jag får sikta på det nu efter nyår. Att komma iväg och träna ett par gånger i veckan iaf.


Så här såg jag ut en gång i tiden... (egobild)

Nu ser jag ut så där +bulldegsliknande massa som är fastsatt på överarmar, mage, höfter, lår och rumpa.

 


Världens sämsta mamma...

Ja jag känner mig rätt dålig som mamma just nu, har nyss kommit hem ifrån en sväng på köpingen och Oliver hungerskrek ganska omgående när vi kommit hem och han vaknat till lite grann så han fick mat och en ny blöja och rapades. Efter ett tag återgick han till att skrika så jag satte honom i den vibrerande babysittern och stoppade en napp i munnen på honom och han somnade om (sen får vi väl se hur länge han sover men ändå). Känner mig hur elak som helst, men det känns bättre än alternativet att gå fram och tillbaka, fram och tillbaka och han skriker ändå trots mina envetna försök att vyssja honom till sömns. Vet inte varför han kinkar på eftermiddagarna nu för tiden? Jag menar, om han nu hade jätteont någonstans så hade han väl knappast somnat om eller? Och skulle han behöva kräkas så borde han väl kunna göra det oavsett nappen eller ej? Jag menar, den borde ju komma ut med kräkset så att säga. Well well...

Vi var iaf på köpingen som sagt och köpte lite pålägg och frimärken samt kattmat. Å sen bara "måsta" jag ta en tur på MiniMode och där blev det ett par till yllesockar (helt underbara små strumpor) och ett par turkosa byxor med mudd. :)

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar så jag kan få lite i magen innan Oliver vaknar. Fast känner jag honom rätt så sätter han igång och skriker så fort jag sätter mig för att äta. ;)

Nej off I go. :)

Tänk om man finge sova

Ja alltså nu sover ju Oliver relativt bra ändå så jag borde inte klaga. Men det bara känns som att det vore fruktansvärt skönt att få sova 10 timmar i sträck, äh what the heck, det vore tokskönt att få sova 5-6 timmar i sträck bara. Men det kommer väl det också så småningom... Idag känner jag mig dock rätt utvilad (än så länge), trots att det bara blivit totalt uhm c:a 5 timmar med en matning nånstans där i mitten. Tror jag bara lyfte över Oliver då och stoppade tutten i munnen på honom och somnade om, sen har vi sovit en stund i sängen. Dock är jag så läskigt trött så jag minns knappt hur och när jag lyfter över honom till mig.

Vet dock med mig att min sömn blev bra mycket sämre efter att han fick komma över. Men jag verkar ju inte ha mosat honom eller av misstag lagt en kudde på honom eller nå. ;)

Annars då? Vad bjuder denna fredag på? Sitter och kollar på Vakna! Med the voice och funderar på att gå och göra kaffe. Oliver har legat i min famn och sovit ett tag men nu ligger han brevid mig här på soffan. Hoppas att han tänker fortsätta sova där en stund nu. Det är hemskt mysigt att ha honom i knät men det känns så begränsande och bäst att passa på att inte hålla honom när han väl finner sig i att ligga själv, det är så mycket famnliggande och kånkande ändå så. :)

I övrigt tror jag att fredagen blir lugn, jag tror jag ska ta mig en ipren och sätta på lite kaffe nu till att börja med iaf. Sen får vi väl se hur dagen utvecklas. Jon jobbar till sena kvällen så jag och Oliver får väl försöka roa oss själva. Nej off I go, kanske kan hinna sova en stund till?

Napp?

Ja idag köpte vi två olika sorters nappar till för att se om han vill ha någon av dem. Har gett upp och försöker med napp då han verkar vilja ha något att suga på då han ofta suger på sina händer. Däremot verkar inte napp vara något som är hans grej riktigt. Men vi får väl se. :) Vore ju skönt om han kunde använda nappen till att "trösta" sig själv och kanske tom somna själv.

Så nu har vi provat:

MAM Original (Silikon)
Bambino (Silikon)
Esska Mini  (Latex)


Alla för 0-6 månader.

Den enda av dem som han ens funderade på att ta och även gjorde och tvärslocknade var Bambino-nappen. Hoppas att det kommer fungera även vid senare tillfälle nu bara. För det var himla praktiskt, han åt, rapade och sen tänkte han börja skrika igen. Men då stoppade jag in nappen i munnen på honom och han sög några gånger på den och han, hör och häpna(!), tystnade och somnade. Sen har han sovit sen dess och jag blev väldigt förvånad. Däremot om man försöker lura i honom en napp när han vill äta så kommer den ut lika fort som den sattes in. :D

Någon som har ännu något förslag på napp som eventuellt fungerar ännu bättre? (om han nu skulle få för sig att rata bambinon också och detta var en engångsföreteelse) ;)

Annars har vi idag varit ut till (gammel)mormor och (gammel)morfar med fågelfrö och fikat lite. Oliver satt med gammelmormor och jag och Jon fick t.o.m fika tillsammans för en gångs skull. Även om ett öra och ett halvt öga alltid är riktat åt Olivers håll. Sen åkte vi och handlade på coop, första gången sen Oliver föddes vi varit ute tillsammans och gjort något där det finns folk. Bara en sån sak som att storhandla blir genast lite mer komplicerat med en liten bebis. Äh vem försöker jag lura? Bara det att få tillräckligt lång tid för att hinna diska är svårt ibland med en liten bebis. ;) Efter Coop-handlingen åkte vi upp på tällebutiken och köpte en (vit) julgran och därefter till Dollar för att inhandla lite julgranspynt. Så nu ska det bli redigt pyntat här.

Någon som förresten vet vad skillnaden på pampers "new baby" och pampers "active fit" är? Jag menar, även om man är en ny bebis som inte är uppe och sprallar vill man väl ha en så tunn blöja som möjligt eller? Eftersom det finns treor på båda den ena är väl från 4-9kg (active fit) och den andra är 4-7kg (new baby) . Tänkte iaf prova en active fit även om det är väldigt lite (fysisk) aktivitet på bebisen här hemma. Jag gissar att de kommer läka som såll eller något och jag får ångra mitt tilltag, men isf så läggs de bara undan och får tas fram igen sen när han blivit "active". Blöjor går alltid åt. :D

Nu är det Robinson som jag tror att jag ska kolla på... eller så ska jag passa på att ta en dusch, medan Oliver sover, och sen kolla på Lyxfällan. Hmm.. får fundilera lite på det. Alla dessa tuffa beslut!

Photoshoppat lite mera

Ja idag fick jag möjlighet att amatör-photoshoppa lite mera. Fast på förmiddagen blev det inte så vidare värst mycket tid för det dock då det fanns en surgroda här hemma som var övertrött, rapig och vääääldigt kinkig. Från att le till gallskrik på en hundradels sekund eller så. Speedy gonzales! Så jag bar, vysslade, "vibrerade", "studsade" och kånkade omkring på honom i babyskyddet men inget hjälpte särskilt bra. Sov 30 minuter i babyskyddet men sen var det full hals igen. Så jag trotsade kylan och klädde på det stackars barnet och klampade på ut i vintervärlden. Då somnade han och var lite beskedligare när han vaknade när vi kom in. Men sen har han nog sovit ett par timmar och sover faktiskt fortfarande, eller nej, igen. Han vaknade en sväng och fick lite mat, blöjbyte och rapning och nu sover han på Jon. Hoppas på att få en utvilad bebis när han väl vaknar, fast om jag har rätt på känn kommer han ha kräkts på mig innan kvällen är över. ;)

Well iaf så lyckades jag knåpa lite medan Oliver sov (på mig från början) och det är så kul att fippla och man lär sig mer och mer för varje gång! Så vi får väl se om Jonna blir nöjd eller ej. Annars är det bara på't igen! Man kan ju inte nöja sig med halvnöjd. Men sen får man ha i bakhuvudet att jag är en glad amatör också när det kommer till PS. Kanske jag borde ha jobbat på teknisk support istället för kundtjänst på Adobe? Fast problemet är ju att det inte bara är photoshop man ska lära sig då. De andra (hur många de nu är, 60-ish?) programmen är jag inte så intresserad av faktiskt.

Well iaf, vi har inte gjort så mycket idag. Var som sagt ut en sväng med vagnen, och så har vi gosat och umgåtts innan Oliver fick för sig att bli wicked monster of the west. Tur att monstergrodan har världens sötaste leende som gör att man glömmer allt annat. ;) Nej nu lallar jag bara. Nu är det snart dags för mat och sen... well... kanske det är något på tv ikväll?

Lite suddig bild men den var så söt så slänger in den ändå.

 

Onödig oro

Ja inte för att jag trodde att jag skulle bli helt orosfri bara Oliver kommit ut men det är först nu jag inser att jag har ett liv av oro framför mig. I nuläget är det att jag, av misstag, skulle ha skadat honom. Kanske på natten då jag är enormt trött och kanske inte har full koll? (jag menar, vad vet jag) eller kanske ger jag honom shaken baby syndrome när han åker vagn eller när jag guppar/gungar/"studsar" honom vid rapning eller liknande. Förvisso slängs väl inte huvudet fram och tillbaka på samma sätt som när man skakar en bebis då men ändå... vem vet?! Eller kanske han har knyckt till med nacken och nu har fått nå fel där? Whiplash eller nå muskelsträckningar eller Gud vet vad som kan hända! Sen är ju jag en överdrivet nojig person också vilket inte gör det lättare för mig...

Sen när han blir äldre så kommer det bli oro för att han gör sig illa när han leker eller så och ännu senare när han är ute på med sina vänner och (förmodligen) hittar på dumheter och dricker och sånt. Även om jag inte kommer förespråka att han ska göra det så tror jag att det är ganska oundvikligt. Ja jisses... hur ska det här gå?

Men jag älskar det lilla livet och skulle kunna döda/dö för honom så det är väl bara att trampa på i det som kallas livet och försöka jobba med sina egna rädslor och sin egen oro.

Fortfarande..

Oliver ligger fortfarande (eller snarare igen) på mig och sover, lillgosen

Men det är väl en sån dag idag helt enkelt.

Klänggroda

När Oliver är en klänggroda blir det inte mycket gjort här hemma. Vissa dagar bara är sånna, då man vill vara nära hela tiden och sova längre stunder gör man endast ovanpå nån. Om man försöker lägga ner honom så vaknar han efter en kort stund igen.

 

Så här sitter vi jag och grodan och tittar på "unga mödrar".

Ont i halsen

Börjar kännas som att jag håller på och få ont i halsen. Var så här igår också men idag känns det än lite värre. Jon har ju blivit nån sorts förkyld så jag antar att det är det jag fått också som inte vet om det ska bryta ut eller inte. Hoppas bara att Oliver slipper bli sjuk...

Annars har det inte hänt så mycket. Har fått Oliver att sova en sväng nu, tror han var lite övertrött och kinkig. Men när man fick somna på mamma och sova där en stund fungerade det att bli nedlagd i sin säng sen. Lillgubben.

Med min tur vaknar han väl medan jag skriver det här ändå så, men har ju fått några minuter för mig själv iaf.

Å rätt hade jag, en övertrött bebis vaknade och ville vara nära nära. Så det får räcka för nu.

Fel eller...?

Coop kan!

Hur kan de veta att det finns hemma?

och hade det funnits hemma så hade man väl inte gått till coop för att köpa det?

;)

 

Å så party-poopern Jon som kommer med argumentet att "alla förstår väl att det betyder att det finns hemma i butiken". Eh ja, men jag förstår mycket väl att det är valnötter de menar när de skriver val nötter också. Det är inte det som är poängen.

Nybadad

och med håret på ända!


Grodis har fått en groda

Ja idag tog vi bilen ner på köpingen en sväng och var förbi på jobbet en snabbis också. Försökte kolla lite på kläder men eftersom folk visar ungefär ingen hänsyn så gav jag upp det rätt snart. Så vi var in på coop och köpte lite pepparkakor och blöjor och sen till Albins och köpte några småsaker till Oliver. Bl.a. en groda. (tyckte att grodis måste ha en groda) och så en sak som plingar och har en spegel på baksidan samt de klassiska nycklarna.

Annars har vi inte gjort något idag, men ja, det räckte gott och väl. :)

 

Så här elak är mamma ibland:

(Ledsen bebis och mamma slänger upp kameran istället för att plocka upp sin lilla kille)

Skrattar & Gråter

Ja lillgrodan brukar både skratta och gråta i sömnen. Han är lika söt när han gör både ock, men jag tycker lite synd om det arma barnet som känner att han måste gråta även i sömnen.

Just nu försöker jag få honom att somna så jag kan gå och ta en dusch och sen göra mig iordning och packa mig iväg på köpingen och kolla lite i affärer ev. Men han sover gott så länge han ligger på mig, men lägger jag ner honom så vaknar han. Fast kors i taket! Verkar som att han bråkade på lite här och skrek till en kort stund och grymtade därefter och sen somnade?! Kanske jag ska låta bli att plocka upp honom så fort han piper till? ;) Så kanske han kan somna av sig själv också. (Fast att låta honom skrika sig trött kommer jag då inte ägna mig åt.)

Jag fick häromdagen veta vad folk menar med att det skär i mammahjärtat när bebis gråter. Och det var när Frej av misstag råkade hoppa på Oliver som låg i soffan och sov och lillgrodan blev livrädd! (verkar dock inte ha fått några fysiska men) och började gråta förtvivlat. Då gjorde det ont i mig och jag ville själv gråta. Sen kom jag på att många är de gånger som han kommer göra sig illa och man inte kan göra så mycket för att lindra. Men kanske han själv har varit orsak då till att han gjort sig illa/blivit rädd (och inte bara hundskrället som mycket väl vet att han inte får vara i soffan...tur att han är liten)

Nej nu ska jag titta på efter tio och hoppas att Oliver somnar riktigt. :)

Myssöndag

Ja idag har det som vanligt inte blivit många knop. ;) Har mest myst omkring efter en riktigt bra natt. Eller ja, iaf en natt utan skrik och kinkande och mest bara smågnäll, grymtande och morrande vid matdags. Sen hade jag önskat att det gick att låta Oliver sova vidare när han ätit klart på natten men då är det bara att hiva upp bebisen på axeln och rapa honom, annars kommer han att vakna till om en minut eller så och böka på som tusan pga överflödig luft som vill ut. Så man mer eller mindre måste väcka honom för att rapa. Fast oftast när jag lyft upp honom på axeln somnar han så gott där. Men lägger jag ner honom i sängen så börjar han böka och stöka igen, ibland fungerar det dock att vända honom på sidan istället för att låta honom ligga kvar på rygg. Det har jag försökt några gånger nu de senaste två nätterna. Att istället för att plocka upp honom när han börjar låta så vänder jag bara på honom på sidan, kan tyckas att han borde störas av att jag gör det men nä, verkar inte som det utan han brukar somna om/somna då åtminstone för en stund till. Alla småstunder är guld värda när man är en nattammande mamma.

Annars då? Well, Jon var ut till Nordsjö och lämnade skotern igen och utöver det så tror jag faktiskt inte att det har blivit något vettigt gjort. Sov iofs till typ 11(?) också.

Nu tror jag att jag ska ta och dra igång någon film och vänta på att Oliver känner för att vakna till en stund och få en ny blöja och lite mat så vi kan gå och lägga oss i sovrummet sen. Typ nu :D

I nordsjö

Ja här sitter jag hos mamma och myser i soffan med en eld som sprakar. Oliver ligger här bredvid och sover. Hade så fruktansvärt tråkigt idag så jag trodde jag skulle förgås så tog en tur ut till mammsen istället. Hade velat göra något annat som att gå på köpingen eller åkt till Bollnäs och traskat omkring lite där bara för att komma ut och se folk. Men jag vill inte göra det själv och Jon var inte så upplagd för något av det så då fick det vara.

Vet inte riktigt vad kvällen har att bjuda på heller. Kanske lite glöggmys? Tror jag ska ta och svänga förbi coop på vägen hem och köpa lite pepparkakor och lussekatter och kanske lite mögelost (på tub?) att ha på pepparkakorna. Känner för att ha lite glöggmys ikväll faktiskt, hoppas bara att Oliver känner för att sova ikväll och inte för att skrika. :) Ser fram emot när han blir lite äldre och lite mer med än vad han är nu. Fast han har ju iaf börjat att "kommunicera" nu med läten, leenden och skratt. Tiden går så fort ändå så snart kryper han nog omkring och jag tänker tillbaka med längtan på tiden då man kunde lägga ifrån sig honom och han stannade där. ;)

Nä vad annars då? Tror inte jag har så mycket att skriva faktiskt. Ska strax börja bege oss hemåt eftersom mamma ska iväg till kyrkan å sjunga.

Fredag igen

Och helgen är öppen för möjligheter. Jag skulle gärna åkt till Bollnäs i helgen och shoppat lite. Men jag vet inte riktigt om det blir så. Får se vad Jon säger också, det är ju ett helt litet företag nu för tiden att åka nånstans när man har en liten groda med sig också.

Igår var också en underbar dag med lillgrodan, han var på strålande humör och så även jag. Så vi hade en tokmysig dag och jag fick annat gjort än att bara bära omkring på honom och försöka trösta samt att jag var inte helt slut när dagen var slut utan fann tom lite energi till att diska och laga mat lagomt till Jon kom hem, Oliver sov i babysittern i köket medan jag lagade mat så jag hade lite koll på honom om han skulle ha vaknat. :)

Fick världens sötaste leende igår av Oliver, han hade somnat i min famn och jag skulle lägga ner honom i hans säng. Varpå han blir jättepigg och slår upp sina små blå och bara tittar på mig. Varpå jag, trött som jag är/var, skrattar hjärtligt åt hans übergulliga uppsyn vilket besvaras med ett supersött leende från Olivers sida. Hur underbart som helst, men det tog nog ett par timmar till innan det var dags för Oliver att faktiskt somna.

Natten har varit rätt okej faktiskt den också. Fick gå omkring lite grann med honom vid 3-4-tiden men han somnade om relativt omgående ändå. Typ... Det har tagit mig sex veckor att komma till att faktiskt gilla att vara mamma och inte bara oroa mig hela tiden. Märklig känsla! Svårt att förklara...

Dagen idag tror jag får bjuda på massa fjanterier och joller för att locka fram leenden och skratt av lillgrodan, beroende på hur kallt det kommer bli idag får vi se om det blir någon promenad. Enligt klart.se så ser det ut som det faktiskt kan komma att bli promenadväder. Ev kommer mamma förbi en sväng när hon slutat också, trevligt trevligt. Var ett tag sen vi sågs nu. Borde väl bli nån helg snart som det är dags för oss att göra julgodis också, får se hur vi ska lösa det rent praktiskt med Oliver och allt. Men det ordnar sig nog. :)

Nej nu ska jag hämta mig en till kopp kaffe och återgå till att titta på vakna med the Voice!. Fast först måste jag försöka lägga ifrån mig Oliver som somnat ovanpå mig igen.

Läkarbesök & -20 grader

Ja fy tusan så kallt det är ute idag! Packade på stackars lilla grodan dubbla vantar och dubbla sockar och över overallen hade han en filt som var vikt fyra gånger, men han verkade iaf hålla värmen så det fungerade uppenbarligen.

Var till bvc idag och vägde och mätte, dock hade han bara gått upp 250g sen förra gången (24 november). Men det verkade inte som att det var någon fara det heller eftersom inte bvc-sköterskan sa något. Sen fick han träffa läkaren och han gick igenom "besiktningen" utan anmärkningar. ;) Så nu dröjer det två veckor till innan vi ska dit och väga och mäta igen, tydligen behöver det inte vara oftare än så om allt ser bra ut och de växer som de ska.

Under hela tiden vi var där var Oliver på ett strålande humör trots att han var trött så det var roligt att se! Verkar som att mitt humör visar sig i Oliver. Är jag på dåligt humör är han det också men är jag på bra humör är han världens underbaraste. Så det är bara att bita ihop för min del och hålla mig på gott humör så jag får ha min glada gosgroda. Idag till och med skrattade han när vi "pratade" tidigare idag. Hur underbart som helst. :D Och svarsleenden kommer oftare och oftare. Mys!

Natten var också relativt bra (förutom timmen nånstans på morgonkvisten som jag måsta vara vaken och traska med honom) så det gör nog sitt till att det är lättare att hålla gott humör. Vi har påbörjat våran "goda cirkel" istället för den onda som vi tidigare har haft. :) 

Har även beställt lite kläder åt Jon och Oliver. Tyckte Oliver kunde behöva lite finkläder, det är ju ändå hans första jul. Tror jag ska ta och kolla om det finns något åt mig också som jag kan beställa. Men jag vet ju inte vilken storlek eller något jag har längre. Men jag skulle också vilja ha några fina (billiga) julkläder... får se om jag hittar något.

Finns hos Ellos

Längd och vikt 2/12

2/12

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


Mått 11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm


Mått 3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm


Startmått:

Vikt: 3720g (födelsevikt 20/10: 3934g)
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

Ond cirkel?

Ja ibland tror jag att det blir lite utav en ond cirkel här hemma, jag blir trött, less och lättirriterad och får således en bebis som är på samma vis.

Imorgon ska vi (jag och Oliver) på läkarbesök på bvc och kolla så allt står rätt till. Det håller vi tummarna för att det gör iaf. Annars har vi faktiskt haft en riktigt bra dag idag och det är som natt och dag för måendet jämfört med skrikdagarna, men måhända är det så att jag kan påverka dem också. Vi får väl se, jag ska banne mig göra ett försök iaf. Även om det är svårt när man är gristrött typ hela tiden. Men det ska gå!

Jag har gjort så många misstag redan och stackarn är bara sex veckor (på dagen) gammal. Men jag gissar att jag kommer göra många misstag till under hans uppväxt så det är väl bara att gilla läget och försöka hålla dem till ett minimum. Det är verkligen inte bara att bli mamma.

Nej nu ska jag återgå till tv:n och det låter som att Oliver är klar med sin power nap också.

Roliga saker

Hade fått nån rabatt skickad till mailen så jag tänkte att jag lära in och kolla på hemsidan om det fanns några skojiga grejer och det gjorde det ju så klart. :D

Något liknande den här första läre vi ju skaffa åt honom när han blir lite äldre. :)

Klicka på bilderna för att komma till produkten.

Sen är jag inne på att köpa ett babygym åt honom också, lutar åt pingu eller bamse, tycker bamse-gymmet är himla snygg färg på, men pingufigurerna är sötare.:)

Sen en bärsele skulle vi ha köpt också, men vet inte om jag vill ha en babybjörn-sele som var allt som fanns på den sidan. Har dock hört bra om Manduca-selarna så kanske får ta och kolla efter en sån. :)

Sen tror jag nog att det vore en bra sak att ha sånna där babyvakt, så man kanske skulle kunna lämna Oliver i två sekunder för att låta hunden kissa eller vad som helst. Vilket fall som helst står det på inköpslistan, kan alltid vara bra att ha. Typ ;)

 

Skott i huvudet

Ja i natt när jag vaknade för fyrahundratolvte gången (eller ja, var nog bara andra) för att Oliver höll på att stöka på så kände jag helt ärligt att jag lätt skulle kunna sätta ett skott i pannan på mig själv bara jag fick sova! Han somnade vid 00.30 ungefär och en timme senare så var han vaken igen och höll på att stöka på. Sen fick han sova i våran säng ett tag men då tror jag att jag drömde någon mardröm (jag hoppas att det var en dröm iaf) att jag lyckades göra något så han inte fick luft, mosade honom i sömnen, råkade lägga täcket över huvudet på honom eller något sånt, så då plockade jag upp honom på eget bevåg. Pucko! (Idag verkar han iaf helt okej så jag antar att det var en dröm.) Well iaf vid fyra-tiden när han vaknade igen så kändes det bara som att det vore ett rätt trevligt alternativ att vara död så man fick sova, visst han sover relativt bra. Men på dagtid blir det inte längre de här 2-3 timmars sömnarna så man själv kan passa på att sova utan det är snarare power naps. Om han inte får ligga ovanpå en, men då är det svårt att sova riktigt själv också.

Iaf så fick jag lite avlastning av en dyngtrött Jon som tog honom den gången vid fyra. Sen fick jag tillbaka en skrikig hungrig bebis runt sjusnåret igen. Vet inte om Oliver skulle sova bättre om han låg på sidan eller magen än rygg, jag menar han sover bra på rygg också ibland, men grymtandet och lätena slutar oftast om man lägger honom på sidan. Men då tippar han tillbaka på rygg ungefär så fort han kommer åt, så jag gissar att han inte gillar att ligga på sidan särskilt mycket.

Sitter och gruvar mig för att han ska vakna snart igen, för då sätter han väl igång och skrika och gnälla. Jag älskar när han är vaken när han är pigg och på "bra humör". Men när han så fort han öppnar ögonen gnäller alternativt skriker så är det hemskt tröttsamt och jag längtar bara tills han slocknar igen.

Förstår inte, tycker man läser om alla andra som har det såååå bra, sömnbrist och jobbiga bebisar verkar inte bekomma någon annan det minsta utan det är nog jag som bara inte är gjord för det här med att vara mamma. Jag tycker det är rent ut sagt skitjobbigt att inte få sova och det här med "sov när bebisen sover" ja nog för att jag somnar fort nu för tiden, men när Oliver tar sina sömstunder på 30-60 minuter är det svårt att hinna varva ner på dagtid och somna innan det är dags att gå upp igen.

Jag vill ju att gosgrodan ska ha det bra, men tydligen så är det något som alltid är fel.

Olivers No-no's
  • Sitta ner med honom (vilket resulterar i ännu större trötthet och trötta armar som tusan)
  • Lägga ner honom för sig själv när han är vaken (fungerar ibland, ibland inte)
  • klä på honom ytterkläderna (resulterar i massa skrik ungefär 99.9 av 100 gånger)
Nu börjar han vakna så jag får avrunda listan där för nu. Just nu kollar han dock på "Efter tio" men jag gissar på att han snart kommer vilja ha uppmärksamhet på ett eller annat sätt. Hoppas han är positivt inställd idag. ;)