Fee-Fi-Fo-Fum

Fy f*n

Så trött jag är... det är varmt och jävligt när man ska sova och när det väl är lagomt varmt i rummet för att man ska kunna sova skönt så är det morgon och dags att kliva upp. Urk! Ska försöka lära lillkatten att det inte är okej att rejsa i sängen på mornarna. Trodde jag skulle få psykbryt på honom när han för 712 gången kom i full fart och småskuttade över både mig och Jon, ner på golvet för att göra om samma sak igen. Nej så trött är jag och tycker nu att katten kan växa upp och bli ett trevligare bidrag till familjen. Måste vara något galet med mig, men jag förstår liksom inte riktigt tjusningen med kattungar. Vuxna "färdiga" katter är bra mycket trevligare och mer lättsamma.

Vad annars då måntro? Snart går vi över till Juli... hoppas det blir sjukt dåligt väder hela juli och augusti. Så man slipper ligga och plågas när man ska sova för att det är lika varmt inne som ute, eller ute som inne. Vet inte vilket som blir riktigt rätt. Nej ge mig kyla och snö, det vore att föredra för tillfället. Fast det kommer väl det också antar jag, man brukar sällan kunna undkomma dem i vårat vackra Sverige.

När jag blir trött blir jag fundersam och har en tendens till att få mer ångest, jag borde således försöka att inte vara trött någon längre tid i rad... men hur lätt är det när det finns flera olika faktorer som stör nattsömnen.

Nej om det är dags för mig att hämta mig en till kopp kaffe och sen börja jobba kanske? Men verkade inte finnas så mycket att göra när jag kollade när jag kom hit. Å inte har jag någon mobil längre heller... den lämnade jag in för att sändas till reparation igår så nu har jag en gammal kass telefon i väntan på att få tillbaka min riktiga. Undrar hur lång tid en reparation kommer ta?

Dags att...

ta och skicka iväg telefonen på lagning kanske? Får hoppas att det är en garantisak så man slipper få ett kostnadsförslag från verkstaden. Well det återstår att se. Tänker de ta betalt för reparationen kan de bara behålla skiten för så förtjust är jag inte i telefonen.

Så ska väl ta och gå och köpa mig ett sånt där frankerat grönt kuvert efter jobbet idag tror jag. *pust* Så jag får det fixat någon gång... onödigt att köpa en ny mobil utan att se om det går att få en kostnadsfri reparation på den jag redan har eller ej.

Väderleksrapport

Från klart.se.
Ser ut att bli en skön helg. Får se om det blir nå solande då kanske och ev fiskande.

Även måndagen verkar bjuda på finväder, så det håller vi tummarna för så det blir en trevlig upplevelse att gå på moläta.

23 ½ timme

Så vad har jag att skriva en solig tisdag som denna då?

Skulle ha varit ut och passat på att ta lite luft innan den här arbetsdagen börjar på riktigt men vet inte om jag orkar lyfta på arslet och gå ut. Är så trött! Kattskrällena (nu har Ice kommit hem också) har jobbat hårt för att man inte skulle få sova mer än en stund åt gången. Lillkatten genom att ligga nånstans i fotändan under överkastet och vara en risk för att man skulle få kattmos i sängen och Ice genom att göra sin "vackra" stämma hörd då och då under nattens gång. SUCK! Men det släpper väl hoppas jag. Så det blir som förr i världen... tyst och lugnt på natten och katter som är stora nog att man märker om man skulle lägga sig på dem och själva märker när de ska flytta på sig.

Nu är det bara c:a 1 månad kvar till semestern. Skööööönt, även om en månad är rätt lång tid. Men ptja bara å bita ihop och ta det för vad det är.

Nej vad kan man säga? Har tagit mig en tur till granngården och bytt ut kattmaten. Känns som att de var lite för små för honom. Han verkar piggare på att äta lite större matbitar. Så kanske kan kombinera baby cat och kitten ett tag. Vad är egentligen skillnaden på de två? Vill ju gärna att han äter något torrfoder iaf och inte skriker efter mjukmat konstant. Det är inte bara e.

Fy bubblan

Vad jag inte känner för att jobba. Mornarna är hemska och nätterna är rätt jobbiga de också. En katt som envisas med att klättra på en och måsar som skriker utanför fönstret gaaah! Ge mig höst/vinter igen så man får sova. Nu sitter jag mest och väntar på att dagen ska gå över... lite tidigt för det kanske med tanke på att klockan bara är (snart) 9. Utöver det så hoppas jag att Icey-Ice kommer hem inom en inte alltför avlägsen framtid. Kanske kan han hålla lillkatten sällskap och roa honom lite så han inte blir fullt så påfrestande.

Sen funderar jag även på vad som är fel med Cosmos, han verkar inte förstå det där med att äta torrfoder? Måhända är han uppvuxen på blötmat? Isf så är det något som ska ändras på iaf, för damn så kass i magen han är också. Så han skriker, skriker och skriker att han vill ha mat trots att matskålen är full. Tröttsamt! Well, förhoppningsvis går det väl över.

Helgen har varit rätt lugn, var ut till Nordsjö både lördag kväll och söndag förmiddag. Firade lite midsommar så där en dag efteråt men det var trevligt. :) Sen solade jag igår, vilket var väääääldigt skönt. Låg och pressade i solen medan Jon fick slava på jobbet. :P Idag är det finväder ute, det betyder väl att det kommer vara ungefär 30 grader här inne innan dagen är slut. Jävla skitställe.

v. 24

Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 24: 27 jun - 3 jul 2010

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 

Åh hej å hå

Vad trögt den här dagen gick då. Blir väl så när det är lite att göra.

Men nu är det ju "bara" sex timmar tills den här arbetsdagen är slut så det är ju något att se fram emot. Igår köpte Jon hem fiskegrejer. Synd bara att vi inte kan komma iväg och använda dem redan till helgen. Eller ja, Jon kan ju sticka iväg en sväng, för egen del blir det nog att hålla minikatt sällskap bara.

I övrig då? Vet inte riktigt vad man kan skriva, har tappat "shoppingsuget" också så nu sitter jag mest bara och lallar runt på familjeliv.se.

Jag undrar vad alla andra gör en midsommar som denna då? Dansar runt midsommarstången? Äter sill och nubbe? Vädret är ju vad man kan förvänta sig en midsommar i Sverige. Dvs det lämnar en hel del att önska.

Sitter och kollar runt lite på djurgrejer... men de ska egentligen inte ha några fler, eller jo. Men de vet jag egentligen redan vilka jag ska beställa. Borde börja kolla på bebisgrejer istället men well, det känns inte aktuellt ännu av någon märklig anledning. Det är ju ändå c:a 17 veckor kvar så än finns det tid. :)

Nej om man ska... uhm... hitta på något man behöver till hemmet och försöka finna det på nätet kanske? För jobb är det slut på för tillfället.

Cornish x2

Alltså, de uppdateringar som är på kattfronten är alltså att Kaneq har hittat sig ett hem på landet där han får vara både ute och innekatt och Cosmos har flyttat in där hemma och nu ska han bara växa lite så han blir "rolig". Jag gillar katter, men kattungar är inte min favorit att ha hand om. Då föredrar jag när de växt på sig lite och blivit självständiga varelser med mer personlighet. Men nog är han söt alltid. :)

Ice
(första dagen 21/4-09)


Cosmos
(första dagen 24/6-10)



Fast Ice ser ju då mer ut så här nu för tiden:


Så det ska bli spännande att se hur Cosmos kommer se ut när han blir lite äldre och färgerna framträder mer. Ice var ju nästan helt vit när han kom.

Bara att vänta på att få hem Icey-Ice nu och se hur det kommer gå. Kanske kan han bli en bra förebild? ;D

*gäsp*

Oh pommes vad trött jag är. Liten katt bråkig på natten.

Började bra igår när vi kom hem, då sätter han sig och bajsar på en matta i sovrummet. Yippie. Därefter gick kvällen mest åt till att sova och försöka ligga i knä så mycket som möjligt. Söt är han men att ha en katt som krafsar på en på natten är inte uppskattat. Sen är han i behov av en kloklippning snarast möjligt. Meeeeen det går väl över så småningom antar jag. Ice var en bråkig liten kisse han också en gång i tiden och nu för tiden är han en stor och bråkig kisse som är lite mer självständig. Så nu får han komma hem och roa lillmissen lite tycker jag. :) Lillkissen får spendera lite tid inne på badrummet idag medan Jon är på jobbet. Känns väl kanske inte så snällt, men vågar inte ha honom springandes omkring fritt i lägenheten tillsammans med Frej. Å så kanske han lär sig vart lådan är på köpet. :)

Men nu är det iaf fredag och snart är det helg. Rätt tomt här på jobbet då många av svenskarna har fått ledigt på självaste midsommarafton. Hoppas att dagen går fort iaf och att det inte ringer alltför mycket. Känner verkligen inte för att slita nå idag.

Nej dags att göra något konstruktivt, som att hämta en kopp kaffe eller nå.

Cosmos

Nytillskottet här hemma.


 

 

ååååh

en timme kvar c:a.

Tänk om man kunde spola fram tiden lite så man fick sluta. Det vore skönt som attan.

Idag har jag 27 av 43 samtal. Det känns inte som en rättvis fördelning av samtal med tanke på att vi är två, iofs hade inte varit rättvist om vi hade varit fler heller.

Nej som sagt, död åt den här dagen.

Torsdag och fredag

Ja nu är det bara torsdag och fredag kvar... sen är det ta mig tusan helg igen! Så skönt så.

Ikväll bär det av ut till Martina för att hämta hem Cosmos, det ser jag fram emot må jag säga. Även om det jag ser framför mig är några nätter med dålig sömn för att hålla koll på vart det lilla livet är. Speciellt om han skulle ha en vana att ligga under täcket. Hade ett himla sjå med Ice den första tiden. Han var ju stor som en knappnål ungefär och envisades med att ligga tätt-tätt intill under täcket. Jaja iaf det bär iväg dit ut efter jobbet.

Sen har jag mina funderingar rent allmänt om livet men jag tror att jag har ganska goda chanser att komma fram till någon bra lösning på de problemen faktiskt. Well, nej jag tror jag är lite tom på saker att skriva.

Funderar på att shoppa lite när jag kommer hem också, (se inlägg nedan) men vet inte ännu. Är inte helt hundra. Så vi får se hur det blir med det. :)

bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Frej-säng

Ja när vi flyttar så ska jag ta och göra mig av med hundsoffan där hemma då den är stor och otymplig och har sett sina bästa dagar redan.

Så funderar på något sånt här till Frejsa till den nya lägenheten:

Lagomt stor och "stilren". Endast 389kr på Grand-Prix


Sen blir det nog även en sån här till katterna:

 

 

även den på Grand-Prix

 

Så får se om det blir till att beställa dessa två lite senare idag kanske. Ska kolla med kära sambon också om han "godkänner" dem. Även han ska ju behöva se och "leva med" sakerna.

 

Tycker det är mycket roligare att titta på saker nu när man vet att man ska flytta och att man får ha dem på ett nytt ställe. Även om man kanske borde vänta med att köpa sakerna tills dess att man faktiskt flyttat. Men vill ju ha den klara den dagen det väl gäller ju!

zZzZzZz

Jeez, skjut mig så tråkigt jag har!

Men jag fick en glädjande nyhet på posten idag iaf när jag var hem på lunch. Så det var trevligt, men nu är det ju jobb igen som gäller och jobb.. ptja, me not like so much.

Men, det är ju bara knappa två timmar kvar av denna onsdag iaf så nog ska man väl kunna bita ihop och härda ut ett tag till. Sen kommer det ju en torsdag och en fredag också, men de väljer jag att inte se just nu. Fast morgondagen finns det ju kanske skäl att se fram emot förresten. Well vi får väl se om liten kotte flyttar in redan imorgon!

I övrigt så tycker jag mest bara att den här dagen ska ta slut...

Det är märkligt...

vad det finns för människor här i världen. När Jon kom hem igår så berättade han vad en person hade sagt och det var flera av sakerna som jag blir fundersam över hur man ens kan komma på att säga. Men jag antar att sånna personer inte mår så vidare värst bra heller. Så man får väl ha lite överseende med dumma uttalanden antar jag.

Men så länge vi är lyckliga och trivs så är det som att hälla vatten en gås ändå så, även om det är trist. Well well, man slutar aldrig att förvånas över mänskligheten. :D

Just nu så är jag kär, lycklig och ser fram emot tiderna som komma skall.

  • 24/6: Cosmos flyttar in
  • 2/8: Semester
  • 1/9: Flytt
  • 23/10: Tillökning

Jag har världens bästa älskling och trivs rätt bra med livet för tillfället så jag tycker mest synd om bittra människor och håller mig helst själv borta ifrån dem. Om folk vill spekulera i vårat förhållande so go ahead, knock yourselves out. :)

Halva veckan

ha gått. Sköööönt!

Men faen så trött jag är på mornarna när jag kliver upp. Förstår inte! Är aldrig lika trött på helgmornar av någon anledning. Eller jo om jag för ovanlighetens skull gått och lagt mig grissent så kan det hända att jag blir trött och får en bakiskänsla men utöver det.

På fredag är det midsommar, men för min del blir det en helt vanlig arbetsdag och inte lider jag så mycket av det heller. Vet ingen som direkt firar midsommar längre och de som gör't ser det mest som en anledning att supa. Annat var det när man var liten och midsommar var något roligt och inte ångestframkallande. Kanske får försöka att införa några traditioner igen när man får barn. ;)

Så, jaha, hur ska man fördriva den här dagen då? Jag menar, den går ju inte direkt fort... har bara gått en halvtimme sen jag började och jag är redan less. :D

Chocolate Cosmos

Cosmoskatten


Ja det är en liten modifikation på Dr Snuggles Kosmoskatt, Cosmos kommer nämligen att bli namnet på nytillskottet som det verkar nu. Klingar fint ihop med Ice (eller ja typ) och är mycket s-ljud. Dvs, man kan säga namnet istället för kss kss kss. ;)

Så planen för närvarande är väl att han flyttar hem hit på torsdag förhoppningsvis. Däremot vet jag inte när jag får hem Ice. Då hans date valt att ligga och gömma sig för honom istället för att villigt ställa upp och paras. Men om inte alltför länge är han väl hemma igen hoppas jag. :)

Nej det var den update som jag orkade med för tillfället, dags att sussa nu så man orkar med morgondagen också.

Kattmat & Kattsand

ja idag var jag en sväng på granngården och blev genast lite fattigare. Skulle köpa lite baby-kattmat och lite superkattsand tills det är dags för Icey-Ice att komma hem och även för nytillskottet att flytta in. Ska bli spännande och kul tror jag. Skulle vilja knåpa ihop den nya klösmöbeln också men det får nog vänta tills vi flyttat iaf. Känns onödigt att frakta den ihopsatt när den ligger så praktiskt i sin låda just nu. Dock borde jag kanske kolla så alla delar är med? Well vi får väl se om jag orkar det... annars löser det sig säkert så småningom. :)

Nu är det bara 30 minuter ungefär kvar av den här arbetsdagen och hur sjukt skönt är inte det då? Snart får man gå hem!!!! hem hem hem!

Från och med nyss

Jaha då sitter man här på jobbet igen då, som vanligt. Men nu är det "bara" c:a sex veckor kvar till semestern. Undrar vad man ska hitta på då? Borde nog packa packa packa och packa. För sen är det ju inte länge tills det är flytt på G. Vilken planering och timing. Kommer var gravid i v. 33 när vi har inflyttningsdatum. Så förhoppningsvis kommer vi väl att få flytta nån vecka tidigare iaf men det hjälper ju mig föga. Well well, jag kan ju köra bil och vara moraliskt stöd samt städa. Det blir nog bra det där å i slutändan.

Ska iaf som sagt bli skönt att få flytta, flytta till något större innan bebisen är beräknad att titta ut. Annars då? Var ut till kära mor en sväng igår och kollade lite på tv och fördrev måndagskvällen. Det var trevligt.

Annars så vette tusan vad jag har att förtälja, tror det är ganska så tomt på saker att skriva om.

Drygt två timmar

kvar av denna arbetsdagen.

Så som vanligt vid tretiden idag börjar nedräkningen till att man får gå hem. Tragiskt att det är detsamma varje dag egentligen. Men det är som det är och snart händer det lite mer här i livet iaf förhoppningsvis. Om inte annat har vi ju flytten att se fram emot som är till den 1 september. :) Ska bli skönt att flytta!

Well i övrigt har dagen varit som dagar är mest, lite lugnare än genomsnittet dock tror jag, eller så är det bara så det känns. Hoppas att Norge tar semester snart de också. :D

Nej om jag ska återgå till att jobba kanske, eller surfa lite grejer till blivande hemmet? Det återstår att se. :)

Uppdateringar på kattfronten

Ja, då var man helt utan katter för studen där hemma då. Kaneq har fått flytta ut på landet och jag hoppas hoppas hoppas verkligen att han kommer trivas där. Som det lät i lördags hade han redan gjort börjat gjort sig hemmastadd iaf så det bådar ju gott iaf. Igår försvann även Ice iväg på nya dammöten och kommer väl hem på onsdag/torsdag någon gång. Blir det på torsdag kanske det blir dubbelt så mycket katter på en gång då vi väntar ett nytillskott också. En liten kattunge på 12 veckor som är leveransklar nu på torsdag. Så vi får väl se om det blir dubbeltrubbel direkt eller om Ice får komma hem en stund innan iaf. :)

Ser fram emot att få en kattunge i huset igen även om det, som jag minns det, inte bara var någon dans på rosor. Men det blir nog jättebra det där, snart har vi två av Martinas underbara små varelser boendes hos oss och en stor fördel med Cornish är att de hårar så pass lite så det inte ens är värt att nämna.

Nu ska vi bara komma på ett bra smeknamn åt honom, för Raffe är, enligt mig, inget bra namn på en katt. :) Så vad kan en katt med det egentliga stamtavlenamnet: S*Zoot'z Notorious Ralph Lauren kallas?

(Bilden är Martinas och där är han 10 v.)

 

Om själva parfymen:

Notorious är tänkt att bli en modern klassiker, vilket inte minst syns när man ser den vackra flaskan och den snygga annonskampanjen med Laetitia Casta i huvudrollen. Toppnoterna består av svart vinbär, rosépeppar och italiensk bergamott, hjärtat av vita pioner, nejlika och en spännande blomma som luktar choklad, chocolate cosmos. Basnoterna är vanilj, iris och patchouli musk.

Från Veckorevyn

v. 23

Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 1 full dag (v22+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 124 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Oh...

Jahaja, så vad hittar man på dådå? Jag menar, nu när jag ev har någon som kan tänka sig Kaneq så har jag svårt att tänka mig att vara utan honom! Men vad är då bäst för katten är väl kanske det man ska fokusera på. Är det att, från att ha varit ett riktigt utedjur, få bor inomhus på obestämd tid. Han har ju bott som innekatt ett bra tag nu och det fungerar ju, men jag önskar att jag kunde fråga honom vad han vill. Men det är en katt... katter pratar inte mycket.

Min lilla vita fara... jaja ännu så länge vet vi inte om han kommer flytta öht, så ska inte ta ut någon sorg i förskott. Huärk vad det suger att gör sig av med djur, hade ju hellre sett att han fått bo hos mamma tills jag kan ta honom igen. Men nä...

Nu har typ halva den här arbetsdagen gått, det är skönt. Eller vänta nu, det är nog mer än halva faktiskt. Well ju kortare som är kvar desto bättre.

Åh Ljuva fredag!

Men vilket väder?! Men det är rätt mysigt med regn och rusk också när man har möjlighet att sitta inomhus så här på jobbet. Jag hoppas det blir lugnt idag. Känner inte för att jobba så mycket. :)

Sitter med ett litet dilemma angående befolkningen där hemma. Eller djurdelen av populationen. Har fått möjligheten att ta mig an en till cornish rex (En av Ice's småttingar). Men jag vet helt ärligt inte hur jag ska göra. Planen har ju hela tiden varit att vi skulle haft ett hus så Kaneq skulle kunna vara ute och röja bäst han ville och då hade det inte varit några problem med ännu en till katt. Men i nuläget så blir det ju flytt till en annan lägenhet bara och jag vet inte vad jag ska göra av vita faran som helst av allt skulle önska att han fick gå ute mer eller mindre dygnet runt. Samtiden så känner jag att det skulle vara underbart att ha två katter som inte hårar, när man har en utekatt inne så har pälsen en tendens att sätta sig överöveröverallt och det enda stället som det kan lossas hår på är just inomhus. Men jag vet inte vad jag ska göra! Vill ju inte göra mig av med honom huxflux till nån okänd människa heller... bläää Vilka problem jag har.

Annars då? Well, det är fredag iaf och jag ser fram emot helg! Ska bli skönt att slippa jobbet ett par dagar. Men vad bjuder då helgen på? Tror att det blir rätt lugnt, ev en sväng ner på cruisingen och så ska jag på "party" för företaget nån timme imorgon också, förutsatt att vädret tillåter, annars får det nog vara. Well well, återstår att se vad som händer.

Bebis-update

Ja då har vi varit till BM en sväng igen då, kollade blodtryck, vikt och lyssnade på hjärtljud samt skrev ut ett moderskapsintyg som ska skickas in till f-kassan. Hjärtslagen låg på 144 slag/minut och han levde rövare där inne när hon försökte lyssna efter. =) Väldigt aktiv, så BM sa att det kanske kommer ut en sån där "bokhylleklättrare". Men vi får väl se. :D Vågen visade på +5 kg från det första hälsosamtalet i v. 6 (?) Blodgrupp fick jag även reda på, kan ju vara roligt att veta... eller nå.

I övrigt så händer inte så mycket på gravidfronten, har halsbränna till och från och lilla bubblan både känns och syns utanpå nu så det är lite häftigt faktiskt. :) Tom Jon har lyckats tajma in så han har fått känna lillen. Kul! Nu är det ju "bara" fyra månader till det är dags. Låter rätt långt när man säger det så där, men tiden går ju så fort så ja...

Nästa BM-besök är den 8 Juli då torde jag väl vara i v. 25 så då ska magen mätas och vikten *gulp* kollas igen.

Onsdag...

...fick jag för mig att det var när klockan ringde. Men tji fick jag, det är ju bara tisdag idag =/ Onsdag är en bättre dag, för då är det närmare helgen. Närmare helgen betyder att det är närmare till att Rita kommer tillbaka till jobbet och Ola går på semester. Det är vad jag ser fram emot just nu. Men ännu så länge är det c:a 3 veckor kvar, - typ en dag (snart två).

Annars tror jag att det är rätt lugnt och tråkigt. Längtar mest efter, i första hand, semestern. Så man får börja packa och greja så det bara är att flytta sen. Efter flytten så är det ju bara att hålla tummarna för att det ska gå så bra som möjligt och att det flyttar in en liten bebis till oss i oktober/november någon gång. Vågar inte ropa hej ännu trots att det ändå är v. 22 nu. Men mycket kan hända även om det är relativt ovanligt.

Nu är klockan efter nio och arbetsdagen börjar "på riktigt". Huärk och fy fan för att svara i telefon!

Sen har vi det här med rökningen också, det går inte fullt så bra som man skulle önska. Har rökt tre cigaretter på drygt fyra dygn. Det är inte bra att röka alls ju, men jag borde kunna låta bli dem helt egentligen tycker jag.

Just nu sitter jag här på jobbet och mår illa, vette tusan varför jag mår illa heller. Trötthetsillamående kanske, vette tusan varför jag är så trött heller för sovit, det har jag ju gjort. :) Inte lätt alla gånger e.

Barnvagn

Vi har även spanat lite på barnvagnar, just nu lutar det åt en grön Leviroo. Verkar prisvärt, men vem vet. Kanske bara är skräp rakt igenom? Finner inte någon direkt information om märket heller. Men vi får väl se man kan skramla fram nån information. =) Snygg är den iaf!

(bilden är klickbar)

Högst upp på önskelistan står en tvättmaskin och en barnvagn.

 

Utöver det så har jag en låååång lista som det står "inköpslista" på på ikea.se men jag tvivar på att allt som är på den kommer att bli inhandlat fram till flytten. Men vi får vällan se, kanske dags att utnyttja krediten där (nej det var ett skämt, enda sättet att använda den krediten på är om man skulle behöva "låna" lite pengar av sig själv en månad eller så framöver.)

 

Usch, allt kostar så mycket pengar så man kan ju bli knäpp för mindre! Men det löser sig nog i slutändan det med. På någe vis. :D

 

Leverans till dörren

Ja idag kom ett paket som jag beställt, eller vad man ska säga. "Traderat" kanske är bättre beskrivet. Inte bara begagnat som återfinns där inte, så nu har jag beställt ett paket på c:a 31kg (om man ska tro posten.se).

Det innehåller detta:

Förhoppningsvis är det en helgrå (vilket var det jag tror att vi kom överens om iaf.) Men vi får väl se. Jag hoppas att den är av bra kvalitet iaf och håller ett tag. :)

 

Katterna ska väl få ha något kul att göra de också. Sen har jag även spanat in lite andra smågrejer, som tex en elementbädd till Ice och ev en hundbädd av något slag till Frej (då vi tänker slänga ut hundsoffan och allt som hör därtill när vi flyttar).

 



När jag ändå är inne på att lägga in bilder så är detta vad som kommer användas på balkongen när vi väl flyttat:

 

Denna lilla grupp inhandlades när vi var till Bollnäs förra veckan. Inget vidare exklusivt men det funkar. Behöver inte vara alltför fancy på en balkong heller så. :)

 

Det är måndag

Ja, det var ett konstaterande. Måndag är det och det är låååångt till helg. C:a tre timmar kvar av den här arbetsdagen. That kind of sucks, skulle vilja gå hem typ nyss.

Jag har ungefär noll i motivation att skriva något också. Kul kul... not.

v. 22

Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 1 full dag (v21+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 131 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 22: 13 jun - 19 jun 2010

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Dags...

Att börja om på något nytt igen.

Det är dags att helt vända blad och börja på ett "nytt liv". Har jag väl mer eller mindre gjort den senaste tiden, men tänkte det var dags att rensa ut allt och börja om från början i och med flytt, bebis och kärlek.

Så here goes nothing!

Datum att se fram emot 2010

2 Augusti = Semester
1 september = Flytt
23 oktober = BF

Nu blickar vi framåt och hoppas på det bästa och ska försöka göra det bästa utav 'et också!