Fee-Fi-Fo-Fum

Styrskenor 2.0

Jahaja då försöker vi igen då, fick ett par som enligt rekommendationstabellen skulle passa men tji fick jag! Så de fick vi sända tillbaka och nu är nästa par beställda och borde komma med posten om inte annat nästa vecka. (dumt att hoppas att de är här redan på fredag antar jag). Så nu har jag lagt in en beställning på styrskenor och ett par skoterglasögon till Jon. De han hade har gått sönder på något märkligt sätt. Synd att inte mina gjort det också så jag kunde fått nya. ;) Nej det ska nog gå att tas råd till det också nån månad här framöver.

Well well bara å vänta på paket nu då. Förhoppningsvis ska vi även få till att göra iordning "skotergaraget" lite grann kanske. Kommer bli trevligt att få ha skotrarna på ett mer lättillgängligt ställe när vintern väl kommer så man slipper hålla på och lyfta och greja.

Well det var allt från mig.

Svensk idag igen

Ja idag är det svensk dag igen, inte helt fel fast det känns som att jag behövs mer på norska just nu faktiskt. Well det kanske smäller till och vänder. Får hoppas inte dock.

Annars då? Well, väntar på mina styrskenor igen då de vi beställde inte passade alls, behövde inte ens ta ur dem ur förpackningen för att se det. Men de borde komma fram till merafritid idag och de bör väl kanske sända iväg de nya imorgon eller så så förhoppningsvis nästa vecka kanske. Skulle även ha flyttat lite pall till vårat "nya" skotergarage så vi får flyttat skotrarna till ett mer lättillgängligt ställe.

Oggie lever, växer och är en underbar liten gnällspik som nu mer eller mindre bara går och inte kryper mer än ett par steg då och då. Lilla fisen!

Nej nu är jag norsk igen också.

Svensk idag

Ja idag är jag svensk på jobbet.

Inte att föredra, eller jo språket är förvisso lättare men jag jobbar hellre med Rita. :)

Pust!

Första advent = Första snön!





Det gick att åka!

F.ö. fick jag skicka tillbaka styrskenorna idag så jag hoppas att de nya kommer framåt helgen eller kanske början på nästa vecka. Vi fåflan se, det går ju utan å, men det är ju att föredra att ha styrskenor. :)

Friday

Då är det snart helg igen. Ska väl ut till Nordsjö och hälsa på moster och (snart ingifta) morbror och äta med dem imorgon och så ska vi väl mäta hålen på skidorna på skotern så vi kan få tillsänt rätt styrskenor. Beställde fel här tidigare även om det var en direktlänk till dem när jag klickade på modell av skotern.

Annars då? Well inte mycket att förtälja, var och hälsade på grannarna igår så Oliver fick leka lite med Leo. I övrigt har inte mycket hänt. Livet har sin gilla gång så att säga.

Julstämning!



Spotify:
Sean Banan – Gott nytt jul

Award/utmaning

Jag har fått en award/utmaning av Natalie
Utmaningens villkor: länka tillbaka till den du fått den av, fullborda de fem meningarna nedan och ge den vidare till fem bloggvänner.

1. När ingen ser eller hör mig… så trivs jag.
2. Jag går aldrig hemifrån utan… kläder på kroppen (och oftast har jag med mig mobilen)
3. Min blogg heter som den gör för att… det är neutralt och jag tycker om det.
4. Om jag vågade skulle jag… Sluta oroa mig så mycket. ;)
5. Om 10 år kommer jag att… förhoppningsvis ha två barn, en utbildning som ger mig ett jobb med goda inkomst- och utvecklingsmöjligheter, samt om jag själv får önska, vara gift.



Jag vill skicka vidare denna utmaning till Jenny, Jonna, Carin, Angelica & Caisa

Min underbara sambo

Ja Jon som för tillfället är föräldraledig tar med sig Oliver ut till min mormor och morfar (Olivers gammelmormor och gammelmorfar) så att de får träffa honom, deras första barnbarnsbarn. Han gör det helt utan att någon bett honom. Det är sånna här saker som gör att jag älskar honom ännu lite till. Små saker som betyder mycket för vissa personer. Gammelmormor och gammelmorfar som får spendera tid med Oliver och Oliver som får en relation till de äldsta i släkten. Det är inte att förakta.

Han är bra underbar min sambo, även av andra anledningar så klart, men detta är lite överkurs och inget jag förväntar mig av honom men så klart uppskattar.

Världens bästa

Dumle Gingerbread

Eftersom jag är en sucker för dumle så lät det ju helt otroligt gott med dumle pepparkaka och ja, det var ingen besvikelse kan jag säga. Trots min förkylda näsa så känner jag smaken av typ pepparkaksdeg. Yummie!

Dator inlämnad...

Ja så nu återstår det att se vad som händer och sker om jag får tillbaka den lagad eller om jag kanske kan få hämta mig en ny. Hoppas på det senare dock, och något ska man väl ha för att man tecknade en trygghetsförsäkring.

Vi får vällan se...

annars då? Well förkylningen är kvar men idag är det bättre iaf. Tack och lov så har jag röst idag iaf. Så idag ska det nog gå och jobba iaf.

Nej over and out.

Förkylning from hell!

Ja sitter på jobbet trots att jag nog borde ha stannat hemma en dag till. Har knappt nån röst, massa hosta och snor som rinner flera liter per minut typ, nej jag vet att man inte ska gå till jobbet när man är sjuk. Men vem f*n har råd med min lön att stanna hemma egentligen?

Annars då? Well, helgen har det blivit mycket sovande och mycket "göra ingenting". Så har inte mycket att förtälja. Skulle byta styrskenor tänkte vi, men olyckligt nog verkade de inte passa trots att det var en direktlänk från sidan och rekommendationstabellen till just dem. Surt!

Så blir till att skicka tillbaka och få nya antar jag.

Armageddon

Ja armageddon går på tv... tittar jag klart på den så vet jag att jag kommer gråta i slutet. Så måhända bör jag låta bli? ;)

Jon är ute på och dricker öl med bla Jens och Jimmy. Jag hoppas han har en trevlig kväll. :)

Oliver sover och jag bör snart gå ut med vovven. Är väl säkert en reklampaus snart så jag kan gå ut en snabbkiss med honom.

Oliver som förövrigt går mer än han kryper nu för tiden. Lillkillen börjar bli stor. Underbara älskade unge!

När jag sitter så här för mig själv och surfar runt och får lite tid till eftertanke så kommer jag på mig själv med att inse hur jädra lycklig jag är egentligen. Jag har en underbar sambo, som är världens bästa pappa, en perfekt unge (om än lite väl gnällig from time to time), ett jobb som ger mig tak över huvudet och mat på bordet, möjlighet att plugga samtidigt som jag jobbar och dessutom trivs jag rätt bra i mitt eget sällskap allt som oftast nu för tiden.

Det kunde ha varit sämre!

Det var allt från mig.

Styrskenor arrived!

Japp idag kom de då styrskenorna som jag beställde typ i söndags eller nå sånt. That's good shit!

Så blir väl att skruva dit dem i helgen antar jag. :) Om nu Jon orkar, han som ska iväg och dricka "nån öl". Men det återstår väl att se antar jag. 



Annars tror jag helgen blir lugn.

Lill fis är ute på promenad med pappa

Fredag!

Ja idag är det fredag! Härligt med helg snart. :)

Det är väl ungefär det jag har att berätta så här på morgonen. :P

Nu så

Är de tre designer som jag fnulat med på plats.

Jenny


Jonna


Carin






Training slut

Ja då var det slut på training dårå och jag har fått min plats och mina två datorer. Känns rätt okej, även om jag skulle önska att jag fick mina lösenord till alla verktyg för att få göra lite recap och bekanta mig med dem igen. Men jag får väl dem också inom sinom tid.

I övrigt har jag inte mycket att förtälja.

Off I go!

Design design

Ja har blivit dåligt uppdaterat här då jag har haft training (fortfarande) samt pysslat med ett par designer. Nämligen dessa:

Jonna
Carin

Har även gjort en ny design till Jenny, men den har ännu inte kommit på plats.

I övrigt då? Well inte mycket har hänt väntar på mina styrskenor som bör komma på posten nån dag här snart. Förhoppningsvis före helgen så vi kanske kan sätta dem på plats då. Annars så är det jobb, Oliver- (och Jon-)mys och bloggdesign som gäller. Mycket mer räcker inte dagarna till för.

Styrskenor beställt

Japp då var äntligen styrskenorna beställda. Skruvade ju bort dem för ett tag sen, närmare bestämt i början av september. Så nu har vi lagt in en beställning på nya sådana så de ska skruvas dit bara de kommer.

Annars då? Well, väntar på snö snö snö... men den vill uppenbarligen inte komma någorlunda tidigt detta året. Har ju leksaker som är på tok för dyra för att bara stå och samla damm. Var ut igår och startade upp dem och njöt av lukten och ljudet. Well, tvåtaktslukten är väl kanske inte så där underbar egentligen, men ute på tur så hör den ju till iaf. :)

Måndag igen

Ja då var det måndag igen och på näsan sitter mina nya glasögon och det är faktiskt en ganska stor skillnad. Iaf när jag tittar på skärmen. Så det gillas! Även om det är ganska så obekvämt jämfört med att inte ha något alls på sig.

Helgen som var har Jon varit krasslig med ont i halsen och jag och Oggie passade på att åka och hälsa på Rita med familj. Trevligt, eller ja, Oliver valde att gråta sig igenom 2/3 av det besöket så. Men han kanske behöver lite tid att vänja sig vid nya människor som vanligt.

Nej har inget att skriva jag e. Dags att lyssna ägna tid åt trainingen som förövrigt borde vara inne på sin sista vecka nu.

Fredag

och ingen aning om vad helgen har att bjuda på.

Torsdag

och tiden bara rusar fram, måndag å sen är det torsdag igen! Helmärkligt.

Inget nytt att förtälja har jag heller. Det är november och om inte alltför länge är det jul. Mysigt! :) Men nu väntar jag mest bara på snö. Enligt klart ska det komma lite snö den 18 men regna och vara minusgrader den 20 och 21 och sen komma snö igen 22 och 23. Så vi får väl hoppas på att de har rätt för en gångs skull. Eller ja, regnet kan de ju gärna få slopa om de vill.

Connect Pro is on the schema för mig idag. Kul kul... not.

Hoppsan!

Nu är det redan onsdag och onsdag betyder matte efter jobbet och för lite tid med mina älskade där hemma. Men det är väl lika bra att få det gjort antar jag.

Annars har inte mycket hänt om jag ska vara ärlig så det är nog därför det är så dåligt med uppdateringar. Jag jobbar, eller ja har utbildning på jobbet och sen går jag hem och umgås med Jon och Oliver samt pular med photoshop och kollar på serier. Det är ungefär det mitt liv går ut på för tillfället. Å väntar på snö så klart!

Måndag igen

Ja veckorna bara springer fram men nån snö vägrar dyka upp. I fjol när det verkligen kunde kvitta om snön kom tidigt eller ej ja då brakade den ner redan natten till den 20 oktober. Men nu när det gärna får snöa, ja nä då minsann tar den god tid på sig. Det kanske känns som evig höst just nu. Men snön ska, enligt meteorologer, komma i slutet av november. Så det betyder att vi ändå (förhoppningsvis) kommer få en så där 3-4 månader vinter med snö. :) 

I övrigt då? Well, Oliver har haft feber hela helgen och varit bra nog hängig. Har suttit med mig i soffan och sovit på mig när "vi" kollade på Cars 2 och Bridesmaids. Alvedon, välling och saftsoppa har hans diet bestått av den här helgen som var. Men från att ha haft 40.4 igår eftermiddag till att ha 37.9 nu på morgonen så ser det ju onekligen ut som det är på rätt väg.

Nej nu ska jag återgå till Premiere Pro här.

Feber, helg och tand

Ja nu äre helg och jag är snortrött! Oliver är febrig och så där härligt sjukgnällig.

Ett par bilder från oktober.

Redan nu ser han så där lagomt mallig ut när han sitter på skotern. ;)

 


Oliver och Mad bug.

 

 

 

Tand nr. 10

 

Tand nummer 10 har varit på G under tandköttet ett tag nu och har äntligen brutit igenom. :)

Premiere Pro here I come

Dags för premiere pro efter att assessmenten för tidigare produkter (Acrobat, photoshop & photoshop elements) är klar.

Vet inte riktigt om Premiere pro kommer gå så bra. Det ligger way out från mitt intresseområde känns det som. Har aldrig haft någon önskan att kunna redigera filmer and such. Men jag får väl lära mig det väsentliga för att klara mig igenom trainingen bara. Det känns inte som något omöjligt. Funkade det med Acrobat borde det fungera nu.

Har inte mycket att skriva egentligen. Oggie är hemma och febrig med sin pappa, 39.4 stannade tempen på, men tydligen äter han och är pigg iaf (förutom extra lång sömnstund) så det borde väl inte vara någon fara på taket. Sjuka blir vi ju alla emellanåt... tror dock att det är första gången Oliver har feber på riktigt.

Nej om jag ska återgå till att titta på min video då kanske.

Optiker och Fredag!

Visste ni att "Yumberry" inte har något svenskt namn?




Som i festisen "Mr Strawberry & Mrs Yumberry who met online">



Igår var det spöknatta och marknad på Ljusdal så vi tog en tur in på köpingen efter jag hade varit till optikern. Vilken förövrigt berättade att jag hade bra syn men att jag kunde få prova att använda ett par glasögon med väldigt svag styrka då hon upptäckte ett litet brytningsfel på vänstra ögat. Så eftersom jobbet står för kostnaden så provar vi väl. :D De kunde nämligen falla in under den kategorin av glasögon. Great!

Nu är det snart dags för assessment här på jobbet så vi får väl se hur det går. Känns som att det kan gå hur som helst egentligen. Håll tummarna. :)

Det lönar sig att läsa på!

"Synundersökning och glasögon för bildskärmsarbete

6 § Arbetsgivare skall se till att arbetstagare som normalt skall arbeta vid bildskärm mer än en timme under arbetsdagen genomgår synundersökning."

Från Arbetsmiljöverket

Tror mitt jobb kvlificerar (Med sina 8 timmar om dagen vid bildskärm) 
Så där kom jag undan lite billigare (300 kr för undersökning). Var och hämtade ett papper i receptionen här på jobbet. Så det lönar sig att kolla upp lite saker. :) 

Så ni som har ett jobb där ni sitter mycket vid datorskärmen. Ta tillvara på detta vettja ;)

Everyday People

Relationship Cartoon How I look at home for the person I want to have sex with. How I look in public for people I don't want to have sex with.

Sleeping Baby Cartoon Parenting Lesson no.7.Don't coax your baby to sleep in any position you can't maintain for the sleep's duration.
Losing Weight Cartoon

Everyday People

Torsdag igen

Ja jag tycker dagar och veckor bara springer fram. Men ingen snö så långt ögat kan nå. Premiärturen i fjol blev den 18 november och som det ser ut nu så läre det väl inte bli av med nå sånt iaf. Enligt klart.se (som förövrigt finns här på bloggen till höger som liten väderwidget) så kanske det blir snöblandat regn nästa onsdag. Men de har ju ändrat sig förr så det läre inte bli något av med det heller.

Annars då? Well, Oliver är en solstråle mesta dels av tiden för tillfället och det är väl bara att tacka och ta emot. Däremot gillar han inte att byta blöja och sånt utan skriker och gnäller när han läggs ner. Men det är väl tråkigt att läggas på rygg och förväntas ligga stilla. Att gå tränar han och tränar och tränar. Ännu så länge så är det ostadigt men han är nog där snart. :) Lillkotten.

Annars har jag inte mycket att förtälja. Tänkte jag ska ta och gå igenom allt material nu som jag redan gjort en gång så jag kan klara testet imorgon... kul kul... not. Acrobat är så bängtråkigt så jag känner för att spontankräkas.

Nej off I go

Slut på pshp

Ja då var photoshop-kapitlet över. Dags för Photoshop Elements. Så länge varade det roliga. :P

Två Oggies

Lynda.com

Lynda-training för photoshop så här på morgonen. Kul! haha det trodde jag inte jag skulle yttra om något arbetsrelaterat ;) Men det är bra att lära sig photshop, man kan ha mycket kul där. :) Hoppas på att få lite tips till hur jag ska förbättra min header här på bloggen också. So far har jag fått ett par idéer faktiskt.

Annars då? Well inte mycket att förtälja, försöker få ihop livet med jobb, plugg och familj. Det är inte lätt men det får väl så lov att gå. Att vara utan något av dem känns inte aktuellt.

Nej åter till photoshop.

Yey!

Nu har turen för "self study" kommit till Photoshop cs4 och cs5! Me like!

Acrobat var trist, nu kanske jag får lära mig något matnyttigt för hemmabruk också. ;)

Pillar och försöker fixa

Ja försöker få det att se bra ut här på bloggen samt funderar på ett en design åt Jonna, har kommit en bit på väg men vet inte ännu om det är något som faller fröken i smaken. :)

Har bokat tid på verkstaden för bilen också, så den kan fixas till lite och förhoppningsvis säljas därefter.

Well well, i övrigt har jag inte mycket att förtälja.

Om ni nu mot förmodan skulle leta efter kategorivisning samt senaste inläggen så finner ni de under headern. :)


Klicka för större bilder.

Menyerna:



Kommentarer återfinns nu här