Fee-Fi-Fo-Fum

28/2

Eftersom lillen varit/är hostig så har vi haft ett par extra koller på bvc för att se så han inte slutar gå upp i vikt/går ner i vikt istället. Han har inte ökat mycket de senaste gångerna men han går ju iaf upp.
 
2013
 
28/2 (12 veckor)
Vikt: 6270g
Längd: 63cm
Huvudmått: 40cm
 
13/2 (9 v 4 d)
Vikt: 6130g
Längd: N/A
Huvudmått: N/A
 
7/2 (2 månader)
Vikt: 6060g
Längd: 60,9cm
Huvudmått: 39cm
 
 
28/1 (7 v 2 d)
Vikt: 5820g
Längd: 60,1cm
Huvudmått: 38,7cm
 
17/1 (5 v 5 d)
Vikt: 5490g
Längd: 59cm
Huvudmått: 38,5cm
 
2/1 (3v 4d)
Vikt: 4890g
Längd: 55,7cm
Huvudmått: 37,5cm
 


 
2012
 
21/12 (13 dagar)
 
Vikt: 4230g
Längd: 55cm
Huvudmått: 36.4cm
 
17/12 (9 dagar)
 
Vikt: 4075g
Längd: N/A
Huvudmått: N/A
 
 
12/12 (4 dagar)
 
Vikt: 3832g
Längd: N/A
Huvudmått: 36cm
 
 
Startmått 8/12:
 
Födelsevikt: 3814g
Längd: 52.5cm
Huvudmått: 35cm

(Vet inte vad han gick ner till)
0

förkyld...

nu får den här jävla förkylningen ge med sig. jag är sjuk, oliver är sjuk och Adrian är hostig och snuvig. har nyss tagit en sovstund på nån timme hela familjen. fy vad jag hatar att vara sjuk. febrig och yr, snuvig och hostig. underbart...

nog med gnäll. förr eller senare så släpper det!
0

planera och ekonomi

jag försöker planera in så att dagarna ska räcka till augusti 2014 så lillen inte behöver skolas in och sen ha sommarlov. tar ut lite färre dagar från och med nu så får vi se hur det går. får leva lite snålt antar jag men det borde gå. isf skulle Adrian vara 1 år och 8 månader när han börjar på dagis och det känns som en rätt lagom ålder. Oliver var 1 år och fyra månader och han kändes lite för liten faktiskt. det har förvisso gått bra det med men tidigare än så tänker jag då inte släppa iväg Adrian heller.

vad annars då? Jon jobbar, jag försöker få Oliver att vila en stund. fick hämta honom tidigare från dagis idag då han inte riktigt var sig själv. ätit dåligt hela dagen har han gjort också så då tycker jag han kan vila en stund!

Adrian sover för tillfället och jag hoppas han tänker göra det ett tag.
0

Ekar tomt här

Ja jag hinner inte med bloggen känner jag. Finns på facebook och på instagram mer eller mindre dagligen. Men att ta sig tid och skriva ett inlägg här är svårt!
 
Oliver är iaf så gott som frisk förutom snuvan och lite hosta, lillen har slagit på stort och blivit hostig och rosslig. Har fått utskrivet bricanyl åt honom men provar och hoppas på att nässug (hur äckligt är inte det?) och nezeril ska räcka.
 
I övrigt finns inte mycket att förtälja. Har tid på bvc imorgon och jag känner att jag läre gå dit trots hans krasslighet för jag är lite orolig att han inte har ökat så mycket nu när han varit sjuk.
 
Annars inte mycket att säga. Lillen somnade av sig själv och Jon verkar ha somnat i Olivers säng med Oliver.
 
 
 
 
 
0

Kinesiskt horoskop

Det har väl nyss varit kinesiskt nyår och jag blev lite nyfiken på i vilket djurs år som familjen är född i.
 
Jag är född i råttans år
Den kinesiska mytologin betecknar Råttor som kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterligt sällskapliga. En stor passion hos Råttor är att alltid få veta varför, när och på vilket vis allting fungerar. Råttors svaghet är ofta direkt beroende av deras stora nyfikenhet och vilja att utforska allt omkring sig.
Deras äventyrlighet leder ofta till snabba affärer och stora risker. Råttor anses vara mycket vältaliga och talangfulla inom diverse områden, men saker i deras närhet sker ofta för fort och med liten eftertanke.
De sätter ofta allting på spel i livet, både i kärlekslivet och i finansiella delar av tillvaron. En Råtta anses samtidigt vara en obotligt romantisk varelse som aldrig kunde hålla sig till samma partner livet ut, utan ofta hade affärer utanför äktenskapet. Ofta leder Råttors snabba livsstil till att de är rädda för att förlora vänner, kärlekspartners eller pengar, och de kan därför uppfattas som oseriösa. Råttan är som mest charmerande och optimistisk strax före midnatt i väntan på den nya dagen.

Jon är född i bockens år
Bocken beskrivs i den kinesiska mytologin som en varelse som längtar efter det perfekta. I allt den tar sig för vill den uppnå den ultimata lösningen, och detta kan ofta leda till förseningar och ibland också till att saker förblir ogjorda. De är av naturen konservativa och de älskar ordning och reda mer än något annat. Omsorg och välvilja gentemot nära och kära håller Bocken upptagen för det mesta, och det kan ibland uppfattas som att de lägger näsan i blöt.

Allting skall vara realistiskt och genomförbart för att en Bock ens skall fundera på att ta sig an en uppgift. De älskar att bjuda vänner på fest, då de njuter av att se andra trivas tack vare deras möda. Hemlivets viktigaste funktion ligger i att visas upp som en sak att vara stolt över, och mycket kraft och ork läggs ner på detta. På grund av detta blir det inte mycket till vila i hemmet, utan den mesta tiden går till att inreda och städa. Bocken är som gladast när han, efter en rejäl middag, har fått krafter till att ta nya tag med.

Oliver är född i tigerns år
Tigrar är kanske de mest talangfulla av alla de tolv djuren. Men med stor talang kommer också mindre bra sidor fram tydligare. Trots att de anser sig själva som stora ledare, vilket de också ofta passar till, så tar de sig aldrig tid till att fundera på hur de uppfattas av sina medmänniskor. Tigrar känner sig ofta hotade på många olika plan samtidigt, överallt utom i hemmet som är deras enda trygghet i tillvaron.

Tiger-människor hungrar efter makt, styrka och uppmärksamhet. Detta innebär inte att de alltid är egoistiska, tvärtom så engagerar de sig ofta i allmänhetens intressen, men aldrig utan att de själva kan dra fördel av det. Som ledare är Tigrar idealiska. De har stor personlig karisma och pondus och söker sig därför ofta till yrken där de kan få den uppmärksamhet de tycker sig förtjäna. Att vinna är mer viktigt än hur man vinner och på så sätt kan Tigern ofta hamna i trubbel.
Tigrar gillar den tidiga våren allra bäst.

Adrian är född i drakens år
Drakar representerar allt som är cykliskt och magiskt i den kinesiska mytologin. Drak-människor troddes vara exotiska och besitta magiska krafter och en stor intuitiv förståelse för de allra flesta situationer. Till skillnad mot den västerländska draken ansågs drakar av kineserna vara vänliga och hjälpsamma, även om deras intuition inte alltid leder dem rätt. Då de förlitar sig mycket på sin intuition kan de uppfattas av sin omgivning som ometodiska och ologiska.

Under ytan kan Drakar vara mycket osäkra på sin egen kapacitet och de skapar därför ofta fasader av olika slag. De klär sig ofta överdådigt vackert för att invagga sig sjäva i en sorts säkerhet. Många gånger lider de av en total brist på verklighetsuppfattning och deras ungdomliga entusiasm påverkar Drakar att ofta och gärna inleda nya bekantskaper och förhållanden. På grund av att Drakar har ett stort lager överskottsenergi stannar de aldrig upp och begrundar sin situation, utan de fortsätter allt som oftast utan eftertankar och funderingar med vad de än tar sig till. Drakar föredrar tidiga morgnar och att vakna upp till en ny dag.

Här kan du kolla vilket djurs tecken du är född i. Hade vi varit en familj i kina så hade nog Adrian varit den som är mest lyckligt lottad i denna fråga. Som jag förstått så är draken "den bästa". Fast å andra sidan, hade vi varit en kinesisk familj så hade nog inte Adrian fötts alls. ;)
 
0

Dåså

Då har vi varit iväg och lämnat Oliver på dagis, tvättmaskinen är äntligen inkopplad, Jon avlämnad på jobbet och Adrian har varit till Bvc för vägning.
 
Så nu sitter jag här och tittar på A som håller på och ormar sig i babysittern. Hade hoppats att han ville sova en stund så jag fick lite "me-time" men men snart tröttnar han nog och vill umgås. I natt så sov han fem timmar i sträck och det märks verkligen på morgonen att jag är lite piggare än när man ska amma fyrtioelva gånger på natten. (well okej, 3-4 då) ;)
 
Så vad annars då? Vi trivs förträffligt i lägenheten och det var nog det bästa beslutet vi tagit på länge. Från mörkt och kallt till ljust och varmt. Kan det bli bättre? :) Sen kostar det en halv förmögenhet men å andra sidan är vi inte beroende av bil (eller iaf två bilar) när vi bor här, även om det är bra att ha en egen när man har dagis i andra änden av köpingen. Men det är ju vårat egna val att inte flytta Oliver när vi flyttade ifrån ämbarbo.
 
Våran bil har ju varit på reparation också, det var liiiiiite bökigt och pussligt. Men tack och lov är min mamma så snäll så hon har lånat ut sin bil vissa dagar och Jon har fått låna en bil andra dagar. Men nu är som sagt renaulten tillbaka och det känns bra, även om det kostade nära 3500kr. Men bilar är bilar och de går sönder.
 
Snart dags att hämta Oliver från dagis och handla lite.
 
Nog för nu. :)
 
 
Mina fina älskade ungar!
 
0

7/2

2013
 
7/2 (2 månader)
Vikt: 6060g
Längd: 60,9cm
Huvudmått: 39cm
 
Kurva
 
28/1 (7 v 2 d)
Vikt: 5820g
Längd: 60,1cm
Huvudmått: 38,7cm
 
17/1 (5 v 5 d)
Vikt: 5490g
Längd: 59cm
Huvudmått: 38,5cm
 
2/1 (3v 4d)
Vikt: 4890g
Längd: 55,7cm
Huvudmått: 37,5cm
 
Kurva


 
2012
 
21/12 (13 dagar)
 
Vikt: 4230g
Längd: 55cm
Huvudmått: 36.4cm
 
17/12 (9 dagar)
 
Vikt: 4075g
Längd: N/A
Huvudmått: N/A
 
 
12/12 (4 dagar)
 
Vikt: 3832g
Längd: N/A
Huvudmått: 36cm
 
 
Startmått 8/12:
 
Födelsevikt: 3814g
Längd: 52.5cm
Huvudmått: 35cm

(Vet inte vad han gick ner till)
0

längesen jag skrev igen

tiden räcker liksom inte riktigt till!

matar lillen och väntar på att en tvättmaskinmänniska ska komma hit och koppla in tvättmaskinen. nog för att det finns en helt okej tvättstuga här men det skadar inte att ha en egen också, speciellt när man har två barn.

åter sen när Oliver är skjutsad till dagis.
0

När hände det?

Oliver har dreglat mycket nu bra länge. Fick för mig att räkna hans tänder och kunde konstatera att han nu för tiden har 20 stycken. Kanske kan förklara dreglandet? Någonstans där mellan besöket hos tandhygienisten och nu så har han alltså fått typ fyra nya tänder. Nu ska det inte till några fler va förrän de där "sexårständerna" dyker upp? well well, nu är det dags att börja hålla koll på lillebrors mun istället och se när det börjar poppa upp tänder där. :)