Fee-Fi-Fo-Fum

första advent

imorgon ska det julpysslas lite tror jag minsann. ta fram adventsgrejerna. mys mys!

En av mina kärlekar

 
Min kära switchback! Seriöst, hur roligt är det inte med skoter då? Nu blev det förvisso bara en väldigt kort tur i snöblåsten men jösses så värt det. Tråkigt nog har Jons skoter fått för sig att sluta fungera... bajsgrej! Men men det är som det är. 
 
I natt har jag avbokat bebisleverans på grund utav vädret. Oliver how ever sover hos sin mormor så det är rätt tomt här hemma. Han Valde att inte följa med mig och Jon hem när vi var där ute en sväng. 
 
men imorgon får han allt följa med hem igen!

Snööööö

Åh heja vad det har snöat idag. hoppas inte bebisen är en lustigkurre och bestämmer sig för att komma ikväll/natt. Man kan ju hoppas att de större vägarna är plogade iaf, ute hos mamma verkar han som ska ploga ha missat de mängder som vräkt ner och struntat i att ploga. Inte försvarbart! Vill ha hem min unge! Han har ju varit borta hela herrans dagen. :(
 
jon slutar om en kvart och han tror absolut att det går att ta sig dit och att vi borde tror det är skotern som hägrar. visst skulle vi väl kunna försöka. Är också lite sugen på att ta en premiärtur efter vägarna med min älskade swb.

Åh så härligt med fredag!

Fast egentligen spelar det mig ingen större roll eftersom jag nu går på ledighetsinställning ändå.

Oliver och Jon åkte precis till förskola/jobb och jag sitter nu här själv och tittar ut på snöstormen. Härligt med snö! Började morgonen med att prova mina skoterkläder, eller ja byxorna försökte jag mig inte på eftersom jag vet att de sitter perfekt över magen i vanliga fall och således inte kommer att kunna gå på i dagsläget. Detsamma gäller iofs med min Halvarssons-jacka, men den från snow-people gick på och till och med gick att stänga! Så nu jävlar, imorgon kanske det blir en sväng (väldigt kort och förmodligen bara efter vägen men ändå) med min älskade skoter!
 
Natten i natt har varit bråkig, men inte tack vare Oliver faktiskt utan på grund utav att min näsa har snorat ihop totalt! Förstår inte riktigt vad som hänt, jag hoppas på att det beror på graviditeten och att det går över bara liten är ute. Men ja, som sagt nu får bebis gärna vänta till natten till söndag eller så. Söndag ser det ut att bli fint väder så det är väl att föredra om man ska åka bil. Men än är det ju några dagar kvar (8) så det är ju egentligen ingen brådska heller. :) 
 
Tror jag ska ta den här dagen att vila på, gårdagen blev det inget vilande utan plockade lite istället. Oliver hämtas av mormor från dagis idag så vad i hela friden ska jag hitta på med hela dagen? Alltså, först ska han vara på dagis fram till 14.30 (fem timmar) och sen ska han dessutom hämtas av mormor... killen som dessutom var på det charmigaste humör man kan önska här på morgonen. älskade lilla varelse! <3
 
Nej off I go, kanske jag ska åka och köpa mig lite glögg idag? Eller helt enkelt stanna inne i det snöigt snöiga väder.
 

ångest!

ingen aning om vart den kommer ifrån, men smyger sig på så här i slutet av graviditeten gör den iaf. hate it! men har höga förhoppningar att den ska försvinna igen när hormonbalansen är återställd och bebis är här.

idag har jag hunnit dammsuga och tänkte sova en stund också men fortsatte plocka och pyssla istället. så nu ser det okej ut här hemma om än inte fläckfritt. Men vem bryr sig egentligen? snart dags att hitta på någon mat åt lilla skrutt också...

9 dagar kvar

 
Preggo-bild när det är nio dagar kvar. Tänker denna komma som Oliver så är det sex dagar kvar, men jag gör mig inga illusioner. :)

24/10

2-årskontroll (2 år 4 dagar)
 
Vikt: 13,8kg
Längd: 86,5cm ?
Huvudomfång: ?
 
Tidigare mått
 
(Bättre sent än aldrig och måtten är ungefärliga då Oliver inte alls uppskattade att bli mätt och vägd)

störd centrering

eller vad det heter. mobilbloggar jag blir allt centrerat och ser fult ut i mitten. men men vad gör väl det om hundra år.

bebisen har fått det trångt nu tror jag och passar på att vila sig mer och mer som det verkar. jag däremot har ganska svårt att sova på nätterna. varför vet jag faktiskt inte riktigt. magen är inte så ivägen och toabesöken inte så frekventa ändå... well ligger och försöker vila lite nu, Oliver är på dagis och ska vara där till 14.30 (från 10.30). skönt men tomt! ska försöka hinna dammsuga idag också tänkte jag.

mer än så blir det nog inte.

10 dagar kvar

till bf. så ännu ett delmål nått :-) nu är det inte så långt kvar hur man än vrider och vänder på det. skönt!

ska försöka sova trots skällandet. wish me luck!

efter en natt med slag och sparkar

så är jag rätt trött idag också. Oliver är en plåga att sova bredvid.

ska snart försöka tvinga Oliver att vila lite middag.

Ljusdalshem gjorde som vi trodde och struntade i sina löften så det blev ännu en dubbelhyra. precis vad vi ville ha en månad som redan från början hade 3-4000 kr mer i utgifter. yey... blir nog en fet jul det här.

nu trött dags att vila.

Onsdag

idag tar vi igen oss lite mer jag och Oggie, dock är vi båda typ helt återställda och det var bara någon enstaka kräkning för oss båda två. Som en person på facebook sa, det som är bra med magsjuka är att det kan vända lika fort som det slår till. Och det håller jag verkligen med om.
 
Sitter och kollar på barnkanalen med kära familjen och Oliver äter frukt till frukost, (man får göra det när man varit sjuk). ;) Får se vad dagen bjuder på, vi läre ju inte våga oss ut förrän tidigast på eftermiddagen.
 
Vad annars då? Får se om jag hinner dammsuga idag kanske, är en del jag skulle ha gjort men får se hur mycket jag hinner/orkar.
 
Ähhh jag har inget att skriva.

trött och less

jag är skittrött från min underbara dag med magsjuka. oliver vägrar sova i sin säng och är ett under om han lyckas somna i vårat sovrum med det där vidriga gälla skallet som hörts åtminstone i en kvart nu. hoppas den tänker hålla käften snart!

i övrigt är jag trött som fan på att vara gravid. allt blir liksom tretusen gånger värre då.

skulle behöva gå och ta nässpray och sen försöka sova. skällande till trots... hoppas på en bättre dag imorgon!

Som en enda lång sammandragning

Sen fyra i morse eller något så har jag mått som en påse bananer. Magen har dessutom varit hård mer eller mindre hela tiden så jag antar att de stackars bebisen är lika less som jag är. Som det känns nu efter att ha spenderat mer eller mindre hela dagen i sängen så har illamåendet lagt sig litegrann får väl se om det håller i sig eller om det tar ny fart nu när jag druckit lite blåbärssoppa och ätit en satsumas.Började även äta lite yoghurt, men pga att mjölk inte är så snällt mot magsjuk mage så lade jag ner den idén. Även om det var en himla god yoghurt! Skyr Jordgubb.
 
Jon har fått varit hemma han med, som sagt jag började morgonen med att tro att jag skulle Vabba. Jo tjena. Well jag är himla glad sånna här gånger att vi är två föräldrar. Annars vette tusan hur det hade gått. Mamma kanske. Men det är en lyx att vara två absolut!
 
Annars bjuder inte dagen på något. Ska krya på mig och hoppas på en bättre natt i natt!

Godmorgon med ett bang

Eller snarare hurkling.
 
Sen klockan fyra ungefär så har jag mått märkligt och nu på morgonen så var det dags att kräkas. Woppdidoo...
 
Jag hoppas verkligen att det går över nu. Jag har inte ork/lust att vara sjuk just nu. Så inget jobb för mig idag på sista dagen. Så sista dagen var igår. lite trist.
 
Blir en hemmadag för mig och Oliver idag.

illamående

när jag kom hem från jobbet idag så passade jag på att leka lite med en betydligt piggare Oliver. sen small det till och trötthet och illamående överrumplade mig. nu är det sistnämnda bättre men det första är fortfarande kvar. usch så trött man kan vara!

dags att sova nu.

Måndag och trött

Vilken ljuvlig natt!
 
Litet barn med illamående och kräk i sin säng. Jon bar omkring på honom ett tag och jag bäddade om i sängen och startade en tvättmaskin. Sen somnade han till slut om, efter att han piggnat till, druckit lite cola och pratat lite om månen, brandbilar och annat. Jag låg dock i hans kuddhörna ett tag och lyssnade på honom innan jag begav mig tillbaka till våran säng.
 
Någon timme senare kom även lilla skrutt intussandes och blev lagd i mitten och terroriserade oss hela natten. Men han drack en hel del vatten iaf så det var bra. Hoppas bara att det är kortvarigt och att han blir frisk igen snart. Lilla klängrankan.
 
Annars då? Väntar på bebis ankomst vilken gärna får dröja nu när Oliver är sjuk. Sen väntar jag ju även på att sluta jobba... trött som en gnu är jag och håller fortfarande tummarna för bättre tider!
 
Nej off I go
 
Tävlat om en Tassimo har jag också, men nu är jag osäker på om jag fyllt i alla uppgifter rätt. haha well well

god natt



tidig kväll för mig och magen.

Alvedon och tidigt sänggående

Så såg det ut för Oliver idag och jag tror nog att detsamma gäller för mig.
 
Oliver säckade ihop här på kvällskvisten och har varit dålig i magen hela dagen. Så han har redan blivit stoppad i säng. Allt han ätit idag är välling till frukost och därefter har han pillat i sig en liiiiiten liten bananbit och en liten klunk fruktsoppa och lite vatten. Well well det går väl över snart antar jag. Men jag har iaf beställt bebisleverans en annan dag, eftersom jag inte gärna vill att vi båda ska lämna lilla sjuklingen.
 
Jon är iaf ledig imorgon så han har ju inget dagis att vara hemma ifrån iaf.
 
Själv har jag känt mig hängig hela dagen och har snappat åt mig några minuters sömn när Oliver sov mitt på dagen. Men jag tror inte jag har någon feber, mest bara hängig och små ont i halsen. Eller snarare på väg att få ont i halsen.
 
Har som sagt vänt skötbordet på toan nere också och trångt blev det! Men som sagt, det finns plats till att göra det man ska därinne så who cares! Vi har ju en till toa om man vill ta ut svängarna haha
 
Satte även fast en papperskorg på skötbordet så den är lättillgänglig. Vet att det finns något sånt att köpa på IKEA också, men nu jäklar vet jag ingen mer som ska till IKEA på ett tag. :D
 
Nej kanske kolla på Merlin och sen uppsöka sängen kanske. Jobb imorgon!
 

Slödag

Äsch vad trött jag varit idag. Tänkte ju att jag skulle hinna dammsuga också men det blev bara ett par maskiner tvättande och sen har jag försökt få Oliver att äta något men han verkar inte så pigg på mat just nu. Sitter dock och äter lite banan nu så det är ju bra.
 
Vände på skötbordet idag och det blir onekligen bättre arbetsställning så, men frågan är ju om det är värt att ha det så trångt. Fast det finns plats att gå på toa och det finns plats att tvätta händerna och det finns plats för kattlådan och det är ju egentligen det enda som man ska behöva göra på toan nere... får se vad Jon säger när han kommer hem. Annars finns det inte mycket att förtälja. Vi går nu in i vecka 39 och det är alltså inte så särskilt långt kvar nu. I natt har jag också sovit som en kratta, har en känsla av att jag kommer göra det fram tills det är dags.
 
Vore ju iofs bra om det inte blir innan den 28 då det är grötkväll på Olivers dagis och det har vi anmält oss till alla tre. :) 28 november är det dessutom fullmåne. Det hävdas att det föds fler barn, eller ja att det är fler vattenavgångar när det är fullmåne. Men det finns inga vetenskapliga studier på det. Oliver föddes tre dagar före fullmåne kunde jag konstatera efter att ha kollat hur det såg ut 2010 med månenes faser. 
 
Well well skitsamma, ungen kommer när den kommer och jag kan lika gärna sluta spekulera i det, även om det är j*vligt spännande!
 
Nej nu är det nog dags att kolla blöjstatus på lille herrn.
 
 

söndag

och snart är det måndag igen. men måndag betyder inte riktigt arbetsvecka den här veckan utan det är bara två arbetsdagar sen ledigt!

idag ska jag fortsätta med tvättandet och eventuellt även rasta snabeldraken en sväng.

spännande dag!

v.39

 

Vecka 39: 25 nov - 1 dec 2012

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

 

en hemlighet!

jag står inte ut med tanken att få fostervatten fulla sängen. så nu liksom förra gången i slutet av graviditeten så får plastad frotté göra mig sällskap i sängen. jag minns ännu lukten av det när vattnet gick förra gången. creepy! ;-)

nej nu dags att sova. har tagit ett par Alvedon och en losec.

IKEA!

Nej jag är inte på IKEA igen, det har jag varken lust eller ork till.
 
Men jag fick beställt ett par grejer därifrån med Viktoria. Får se om hon kommer ihåg de fyra eller fem saker som jag bad henne om. :D Perfekt eftersom vi numera har ett inklämt stackars skötbord även på nedervåningen så behöver vi en till skötbädd till övervåningen. För man vet aldrig, jag lärde mig av Oliver att man inte ska lägga små spädisar på underlag som är svårtvättade, och så klart vill man heller inte ha dem på något som är hårt. Så en till skötbädd och lite tillbehör till den så är vi fit-for-fight sen.
 
Dags att gå och väcka Oggie så inte kvällen blir så rysligt lång!

v.37+6



dagens preggobild sista dagen vecka 38

14 jäkla dagar!

Återigen så upptar bebis, förlossning och sånt mina tankar ungefär 24 timmar om dygnet. Kanske inte så jättekonstigt. Två veckor kvar nu, två långa jäkla veckor. haha men nu är det iaf helg och jag funderar på om jag ska ta och starta en tvättmaskin och göra mig lite användbar.
 
Veckobyte imorgon och sista två arbetsdagarna på måndag och tisdag.
 
Vet inte vad mer helgen har att bjuda på faktiskt. Hade jag haft några pengar så hade jag nog spenderat lite sånna. :P Men nu är det som det är och inga pengar för skojiga saker finns att tillgå. Förbannade lägenhetsjävel.
 
Nej tvätta lite var det, och hitta ett par strumpor!

äntligen helg!

kanske jag kan få sova lite längre i morgonbitti, fast när det nu är helg vill väl smulan kliva upp tidigt kan jag tro. Jon jobbar i helgen och jag tänkte umgås med Oliver och tycka synd om mig själv ;-) nej sova.

Stress stress

Ja de dagar som jag slutar fem så känns det som det bara blir stress och pannkaka när jag ska hämta Oliver och sen skynda hem för att tillreda/värma någon mat åt lillsorken. Men snart snart snart får jag gå hemma iaf så kanske att man hinner handla bättre och laga mer mat då. Det återstår att se antar jag.
 
Milkshake is the shit för tillfället. Undrar vad det är som gör att jag blir sugen på just det i slutet av en graviditet? Såg i bloggen från Oliver-graviditeten att jag var det också helt ohappa i slutet. Gott äre ju men jag dricker typ aldrig milkshake annars.
 
Fredag är det iaf och söndag är det veckobyte igen. Vecka 39 tror jag bestämt.Vad bjuder då kvällen på? Well kanske en dusch och sen någon film?

Du vet att du är höggravid när:

La upp den här när jag var gravid med Oliver också.
 
- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo hjälper dig på med skorna.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar.
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
– När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd.
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”- När godisskålen får prioritet före middagen.
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
- När allt blir tungt.
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan i badkaret.
- När man sitter på golvet i badkaret och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat…
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande…
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Förlossningar

Finns det förlossningar som startar dagtid? Jag tror liksom att så länge jag är på jobbet/är vaken så är det ingen risk/chans att förlossningen ska sätta igång med nå vattenavgång eller värkar eller what so ever. Men så fungerar det kanske inte? Nån måste ju ha haft en förlossning som startat även annat än nattetid? haha
 
Well well, snart helg!

Friday!

Idag äre freeeedag och jag har återigen drömt om att förlossningen tänker sätta igång. Men det är lite tråkigt att det bara är en dröm faktiskt. Monsterungen har legat och dragit mig i håret i natt så jag höll på att få psykbryt på honom vid 3-tiden. Så då bar jag tillbaka honom till hans säng istället. Terrorist! ;)
 
Annars då, well det är som sagt fredag och snart helg! Lövely! Betalade räkningar idag, not so lövely. Hoppas verkligen att det kan ordna sig på något vis. Annars blir det en plågsamt dålig månad. Lagom till jul å allt.
 
Helgen blir nog lugn som det känns nu. Bara idag och två dagar till nu kvar på jobbet. Känns pretty nice!
 
så 3 dagar till jobbstopp och 15 dagar till BF. Det betyder att det inte är så länge kvar till jul heller. =/

flåsande flodhäst

känner jag mig som. det är ett jäkla gnäll på mig nu känner jag men det kan inte hjälpas. trött på att vara otymplig nu! god natt.

Lillbilen

Ikväll har jag gått ut och monterat in babyskyddet i renaulten. Lilla lilla renaulten är nog egentligen ingen, varken dragbil eller familjebil. Men ändock så fungerar den som det. Som det är nu så blir det två ungar i baksätet och sen är det inte plats för mycket mer där. Kanske att man kan pressa sig ner där med lite vlja, våld och vaselin. Fanns inget sätt att koppla ur airbagen på den typ av bil som vi har iaf inget säkert/bra sätt. Så baksätet får det bli så länge. Sägs ju att det är det säkraste stället att åka också så det är väl egentligen ingen nackdel.
 
Well well vi provar väl och fungerar det inte så får vi väl lösa det då då.
 
Trött som ett as är jag. Blir nog något avsnitt av American Horror story och sen sängen tror jag. Får se om det blir bättre med sömn i natt än natten innan. Vet inte vad det var i natt, måhända är jag lite orolig inför vad som komma skall i kombination med att vara kissnödig mer eller mindre hela tiden. Tror det beror på att bebisen har (börjat) tagit sig neråt som trycket på blåsan ökat. Well well, det är ju som sagt alltifrån närsom helst till om en månad. Lite väl stort spann för att det ska vara bekvämt. :D
 
Nej nu ska jag hoppas att Oliver somnar snart så jag kan gå och ta en snabbdusch.

BM-besök

Då var det avklarat också då. Och enligt hennes uppgifter så var SF-måttet med Oliver i vecka 37 också 34 cm... jag har för mig att det var 35... och det är vad som står i mina anteckningar från det här inlägget well well det är väl skitsamma egentligen, men då är det typ samma dårå. Följer min kurva perfekt iaf.
 
Så alltså SF-mått: 34 cm
Bebisens hjärtslag: 136 slag/minut
Bebisen var inte längre rörlig utan ruckbar, så det går ju onekligen framåt. BM sa: "en värk så sitter den där". haha
Tydligen inget onormalt att inte bebis fixerar sig förrän vid förlossningen när man är omföderska.
 
Så nästa besök är den 3 december. Kan ju hoppas på att få slippa, men det känns som att allt följs åt som förra gången så jag gissar att jag hinner med det besöket också. :)
 
Urk!

Papper påskrivna!

Ja då har den ofödda bebisen fått en pappa på papper också. Känns skönt att det är ordnat redan innan. Så det enda vi behöver komplettera med är barnets födelsevikt och namn när hen väl har fötts.
 
Natten i natt har varit jävlig. Inte bara för mig utan även för Jon som verkar tycka att jag mer påminner om en snarkande, pustande, bökande valross än något annat. Jag förstår honom faktiskt... jag hade nog blivit galen av att sova brevid mig för tillfället. Men det går väl över förhoppningsvis. Bara bebis bestämmer sig för att titta ut och låta min kropp bli min egen igen. (Helst innan jag få bristningar också) ;)
 
Nästa inbokade tid är MVC klockan 10.30 hade jag fått önska hade det blivit det sista, men jag har på känn att jag kommer hinna med ett till faktiskt.
 
Nej nu ska jag jobbar eller nå.

v.37+3



vet inte om det är nån skillnad från förra bilden men personligen tycker jag det ser ut och känns som magen sjunkit lite och att jag samlat på mig massa mer vatten.

Less, trött och tung!

just nu känner jag mig mest uppgiven. Inte nog med alla pengafunderingar så är jag dessutom jävligt gravid och lagomt tung och tråkig. Detta kan dessutom vara i ytterligare typ en månad så jag känner mig smått uppgiven nu faktiskt. Bebis kommer när den kommer, så är det ju. Imorgon är det dags att gå till BM igen och kolla läget.
 
Idag trodde jag att vi hade ett framsteg i lägenhetsfrågan, men tack vare olika saker samt Ljusdalshems råpissiga attityd så är vi nu tillbaka på ruta ett igen. Dessutom att de försöker ljuga de j*vlarna. Tråkigt att de blir påkomna bara...
 
Well well, nu kollar jag på bonde söker fru och lilleman har precis somnat. Man måste följa med från början för att bonde ska vara "intressant". Nu är det mest bara blaj eftersom jag inte hejar på någon. ;)
 
Nej dags för mg att kolla klart på tv och sen gå och ta en dusch, får se om det blir tidig säng ikväll också... som vanligt nu för tiden.

Kapade en dag till

såg att jag hade komp kvar att ta ut, så passade på att plocka ut de kvarvarande sex timmarna den 28:de. Så nu är det alltså 4 ½ arbetsdagar kvar innan det är dags att gå hemma och skrota. Pheuw... Tack vare vabben förra månaden så såg min lön denna månaden inte allt för spännande ut. Blash vad jag är trött på pengar. Eller ja, jag har ju vabbpengarna undanstoppade också så det är ju egentligen ingen fara på så vis. Men ändå...
 
Igår så bäddade jag i spjälsängen och inventerade lite vad som hittills packats ner i bb-väskan. Bara jag får allt klart så kommer jag nog kunna slappna av sen. Men nu börjar det bli klart faktiskt. Hämtade hem ett skötbord igår och modifierade det lite och det kan nog bli bra att ha där nere. Dock kom jag ju på ett par saker som jag skulle ha köpt på IKEA med facit i hand. Poop! Så om någon ska dit så hojta till, jag behöver bara ett par lätta saker och skickar så klart med pengar. :)
 
I övrdig då? Well inte mycket händer, väntar på bebisleverans och känner mig på rätt humörsvängigt humör. Tröttsamt å vara höggravid, man är inte bara tjock och klumpig, det är ett jäkla påslag av hormoner också och dessutom en trötthet som är ganska väntad. Win-win!

Väckarklocka

This one I want!
 
 
 
Stod och funderade på att köpa den när vi var i Sundsvall, men blev lite för snål.
 
Måste hitta en väckarklocka helst typ nyss. Den jag har är typ 100 år och brummar konstant.
 
 

pigga gänget

ja det består av mig. :-P ligger i sängen i vanlig ordning och snart sover jag nog å. hoppas att Oliver tänker sova hela natten i sin säng i natt. hur mysigt det än är med liten gos i sängen så föredrar jag att han sover i sin säng.

nej nu ska jag kolla tradera en sväng och sen sova.

Rullgardin och spegel

I lördags när vi var till IKEA så var två av sakerna på min inköpslista en rullgardin och spegel. Spegeln skulle så klart vara rätt stor och i slutändan blev det väl en som är c:a 160cm lång men dock ganska smal. Rullgardinen skulle vara av modell bredare, närmare bestämt två meter. Helst hade den fått vara ytterligare lite bredare, men nå sånna fanns inte. I alla fall, så är det ett mindre projekt att ta sig genom kassan med en full vagn, en spegel och en rullgardin... och inte var det så där överdrivet gott om plats i bilen för det två meter långa monstret heller. Men hem kom vi och hel var den (vad jag sett hittills). ;)
 
Så själv åker jag då inte till IKEA för att köpa några liknande saker igen, det krävs fler händer för att slippa svettningarna och stressmage.
 
Men men annars då? Ptja det är tisdag och veckan går alltså framåt. Jag har tvättat och tvättat och tvättat. Känns inte som jag gör något annat, men nu har jag tvättat upp det jag handlade på IKEA och kan med gott samvete lägga det i Olivers säng och spjälsängen.
 
Snart är det december igen, bara dryga månaden till julafton också. Strange! Time flies.

mobilblogg som vanligt

nu så här på kvällskvisten innan det är dags att släcka ner och sova. dagen idag har gå gått rätt fort tror jag. iaf från det jag slutade till nu. har ju liksom inte hunnit något!

snart så är jag ledig iaf. sex arbetsdagar kvar nu! på torsdag är det dags för ett möte med f-rätten för att skriva papper och även ett besök för mig hos bm.

ska försöka fått packat klart bb-väskan och fixat klart allt så det är redo när bebis väljer att komma. annars är risken att jag står och bäddar spjälsängen med krystvärkar. ;-) nej nu dags att sova.

Flytt på jobbet

I helgen så har min arbetsplats genomgått en märklig förändring och vi har nu blivit flyttade upp ett par våningar till ett rum utan luft. Det gillas! (Ironi).
 
I övrigt vet jag inte riktigt vad som finns att förtälja. I natt kom Oliver över till våran säng igen och låg som ett plåster på mig större delen av natten kändes det som. Men det är så himla skönt att veta att han känner sig välkommen och trygg med att komma och lägga sig hos sina föräldrar. (Så klart att barn gör det, men ändå)
 
Han sov dock när jag åkte i morse så blev bara en hejdå-puss av min stora älskling denna morgon. -6 grader var det. Woohoo! Så passade på att äta frukost i lugn och ro framför Vakna med the voice och att göra eld i både köksspisen och kaminen. Mysigt det också ibland, få lite tid för sig själv innan dagen på riktigt börjat.
 
Huff vad trött jag är då! Tror det kan bero på att det är fruktansvärt dålig luft här uppe och även att jag är ett preggomonster som måste gå och kissa tusen gånger per natt och dessutom har ett småbarn som tycker det är mysigt att sova nära. ;)
 
Well well nu är det bara 7 arbetsdagar kvar och typ 19 dagar till BF.

nu snart

börjar det bli så där spännande snart. ni vet är idag dagen/natten får träffa våran nya familjemedlem? ska jag vakna och ha ont etc. well, än är det inte spännande för jag räknar kallt med att hinna tvätta, packa och skriva faderskapspapper innan bebisen får för sig att komma. sen vill jag ju som sagt gärna ha en 1212:a även om det i slutändan är helt irrelevant.

men ja snart äre så där spännande och det både ser jag fram emot och bävar mig för. torsdag den 22 dags för bm-besök igen. nu... dags att sova!

20 dagar kvar och bebis är färdigbakad!

Skönt att veta att bebisen är färdig även om det kan dröja upp till fem veckor innan vi får träffa den. Men det är bra att veta att den iaf får bestämma sig för att komma ut nu utan att det (rent veckomässigt) borde inträffa några komplikationer.
 
Helt otroligt svårgreppat att vi snart har en spädis här hemma och att Oliver ska bli storebror! Skönt att graviditeten relativt snart är över iaf, nu börjar jag bli för gravid för att känna mig bekväm. Dock är det ju lite tråkigt eftersom detta är, vad jag tror och plenanerat, min sista graviditet. Lite vemodigt är det allt.
 
Men men det kommer ju förhoppningsvis resultera i att vi har två underbara ungar och barn är bra mycket roligare än graviditeter hur mysigt det än kan vara med graviditet.
 
Oliver går runt här och ropar på pappa, pappa han ligger dock och sover efter en tung natt. Det har jag haft å, men av helt andra anledningar. Förstår inte varför det ska vara så svårt för mig att sova när inte Jon är hemma. Så idag är jag trött, men faktiskt inte överdjävligt trött. Skönt det iaf.
Får se om jag passar på att ta en middagslur när Oliver ska sova en stund.
 
Fick tag på massor av grejor som igår, även om kanske halva kostnaden hade varit nog. Men men nu tror jag att vi klarar oss ett tag iaf, förutom en fåtölj och ett nattygsbord. :P Men det får komma senare helt enkelt. Sen att jag i mina drömmar även skulle vela ha haft två tv-apparater också och finnes ekonomin fört så blir det väl iaf en här framöver.
 
Nej nog om mina önskningar och ska kolla till eldarna och se om Oliver kanske vill ha lite leksällskap.

v.38

 

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

mitt i natten

men jag har fortfarande lite svårt att varva ner efter att ha spenderat en heldag i Sundsvall och därefter monterat upp/ihop allting. sen att Jon varit borta gör det ännu värre, och att han kommer hem en gnutta berusad på det. ;-)

nej ska göra ett tappert försök att sova iaf. är väl dags snart för nattens trehundratolfte kisspaus. även om jag inte anser det vara just "paus" när det är från välbehövlig sömn.

IKEA

ja då var vi på väg till Sundsvall och Ikea då. Får se om jag får tag på det jag ska ha + some kanske. synd bara det här med pengar... eller snarare bristen på dem. jäkla skithyra! men men förr eller senare så blir vi av med den oavsett om någon tar det eller ej.

dagens lättklädda bild!



v.36+5

börjar bli rätt gravid nu!

Fredag

Och jag sitter hemma och ugglar. Mår märkligt och det började redan igår så jag valde att stanna hemma även idag. Dricker kaffe och äter kanelknäcke och bara njuter av lugnet. Jon skjutsade Oliver till dagis så nu är det tomt här och det känns märkligt att han ska vara där även när jag är hemma.Men det är väl lika bra att vänja sig kanske. Han kommer ju eventuellt att gå upp till 15 timmar även när jag är hemma och föräldraledig. Han verkar dock trivas, för igår ville han inte ens gå hem. Känns bra även om det är lite trist att bli ratad för en plastklätterställning ute på gården. ;)
 
Annars då? Natten har bestått av plågsamt många toalettbesök. Så lagom trött idag. Låg dock kvar i sängen ända till kvart i åtta och då blev det lite bråttom istället eftersom Jon börjar 9 idag.
 
Nej idag ska jag nog mest bara ta det lugnt och kanske ta igen lite förlorad sömn. Låter som en plan!

börjar kännas

verkligare och verkligare nu. datumet kommer obönhörligen närmare och det känns i kroppen, den tränar och förbereder sig. hittade den större väskan också så nu kan jag börja packa på riktigt. hoppas ju på att det bara blir sex timmar vi behöver stanna men packar för längre för säkerhetsskull, lite väl långt att åka för att hämta extrakläder.

annars då? tvättade som sagt upp bebiskläderna idag och konstaterade att det behövs lite nytt! kanske kan bli nå när vi ska iväg i helgen... om det nu blir av.

nej nog med kvällsliga funderingar nu. dags att försöka sova.

sovit

passade på att sova nån timme idag innan det var dags att hämta oliver. fortfarande trött och mår urk. men det går väl över antar jag. lutar åt en tidig kväll ikväll också.

för Stunden känns allt bara så hopplöst men det vänder kanske snart.

håller på och tvättar upp bebiskläder också men inte ens det känns roligt. fan vad jag hatar vissa saker...

nej gnällt klart för nu.

hängig

ja idag mås det inte så vidare värst bra. bara det inte är typ magsjuka eller nå. sjukskrev mig resten av dagen ( från typ 12) och vid tre tar föräldraledighet över så då är det bara att hoppas att jag är piggare så jag kan hämta lilla lus.

nu ska jag försöka sova en stund.

god natt onsdag!

ja nu får det räcka för idag. dags att sova så det blir ett steg närmare helgen och Ikea. även om det är lite trist att inte ha 'tillräckligt' med pengar för att kunna shoppa loss lite! well well vad gör det om hundra år? :-) nej god natt!

Utvecklingssamtal eller något...

Idag så var det inbokat ett "utvecklingssamtal" på dagis. Eller snarare ett möte där vi träffades för att se om det fanns några frågetecken och funderingar angående förskolan som Oliver går på. Jag fick svar på ett par saker och fick även höra lite allmänt hur det går för honom. Det hon berättade vad väl mer eller mindre vad jag förväntade mig också.
 
Annars sitter vi här efter ett bad (för Oliver) och en dusch (för mig) Oliver dricker lite välling och jag bloggar lite och vi väntar på att Jon ska komma hem, eller iaf jag. För Oliver kan inte klockan. ;)
 
Ska ta och stryka de sista gardinerna ikväll. de sista som ska upp denna omgången alltså.
 
Halsbränna är det bästa jag vet, vilket är tur för jag har det typ jämt... Fy tusan... Får se om det blir en tidigt kväll ikväll också.
 
Nej åter till Disney Channel.

Well well well

Idag är det alltså onsdag och ett steg närmare helgen. Idag känns saker och ting lite bättre dessutom. Gick och lade mig och somnade ganska omgående efter det inlägg jag igår gjorde från sängen. Upp ett par gånger bara för att gå på toa så jag känner mig (nästan) utvilad. Fast väldigt trött ändå. :D
 
Nu har snart halva november gått och jag håller fortfarande tummarna för att vi blir av med den nedrans lägenheten som för tillfället bara käkar pengar. :( Återstår att se.
 
I övrigt så har jag börjat förbereda lite småsaker inför det som komma skall. Måste verkligen ta tag i det här med att sortera ut kläder och tvätta upp dem samt eventuellt köpa lite nytt också. Men jag har ju massa veckor på mig, så what's the rush?!
 
Lämnade in sista (tror jag?) urinprovet på lab idag på morgonen också, skönt att slippa det där nu. Även om det bara är en gång var 4-6 vecka som gällt. Men den här gången verkar UVI'n hållt sig borta. Bara en omgång i början (v. 11 eller så?) med penicillin. Sköööönt!
 
Nej nu ser jag fram emot bebis, är rätt trött på att inte kunna böja mig ner eller med lätthet ta mig upp från halvliggande läge. Pfffft!
 
Nej nog.

försöker igen..

tredje kvällen nu som jag försöker mobilblogga. får se om det går igenom den här gången.

trött idag. somnade i Olivers kuddhörna när jag väntade på att han skulle somna. så efter att ha varit upp en sväng och hängt tvätt, rensat kattlådan och druckit lite Cola är jag nu i sängen igen. ju fortare det blir helg desto snartare får jag åka på Ikea. ;-) ingen bebis förrän det är gjort! samt att fixa bebisgarderoben, det är tur att det är en så där fyra veckor kvar när man tänker efter. även om det börjar bli bra nog tungt och otympligt. var lättare förra gången när man inte hade den liten att ta hand om också. tack och lov att jag har min underbara, älskade, tålmodiga sambo. <3

nu sova.

Det här med sömn

verkar överskattat...
 
I natt har jag vaknat ungefär tre tusen gånger tackvare att jag måste gå upp och kissa. Egentligen var det nog närmare tre men det är många ändå. :P Sen kom Oliver in i vårat sovrum, men han skulle inte lägga sig i sängen utan ville bli upplyft i den obäddade spjälsängen istället. Då plockade jag upp honom och la ner honom i sin säng igen istället och när jag väl gick därifrån så somnade han. (Så länge jag satt där så låg han och höll lite koll dock. 
 
Sen var det dags att kliva upp när klockan ringde.
 
Åkte till jobbet och blev sen tack vare att det inte finns mer än typ 1 av 10 motorvärmarstolpar som fungerar, så jag spenderade c:a 10 minuter att köra omkring på parkeringen och prova de olika, men nej inte en endaste ville ge mig ström. Så nu står bilen onödigt långt bort på parkeringen utan motorvärmare. Hej isskrapa.
 
Igår var jag iaf lite huslig och satte upp gardiner. Bytte i Olivers rum så han får lite mer ombonat och bytte i hallen uppe så vi slipper få in det blåa skenet. Så nu är det rätt okej där ute i hallen också. Om jag bara kunde få sova nu så skulle allt kännas rätt ok.
 
Får se om Jon sätter upp de gardinfästen som behövs sättas upp där nere för att få gardiner i alla rum. Sen är det bara att börja om och börja pynta med julgardiner istället. Fy f*n.
 
Well well det är ju iaf c:a 25 dagar kvar nu till BF så snart (oavsett om jag går över eller ej) så är ju bebisen här. Känns skönt samtidigt som jag tror det kommer bli rätt så jobbigt. Men just nu ser jag väldigt mycket fram emot att kunna böja mig fram och sätta på mig skorna, böja mig ner och plocka upp saker utan att kräkas och andra sånna lyxiga saker. :P
 
Har ett rejält tryck neråt nu också, vill minnas att det var samma med Oliver också ett bra tag innan det var dags. Så det börjar ju iaf närma sig. :)
 
Nu håller vi tummarna för att vi blir av med lägenheten också redan denna månaden. Förvisso redan en hyra fattigare men vem bryr sig om vi slipper decemberhyran.
 
Nu ska jag återgå till jobbet typ.
 

Tre timmar till

Tre timmar kvar av denna måndagen.
 
Har kollat upp lite det här med lön också och hur jag måste börja ta min FP. Tror jag har blivit klokare även om jag fortfarande är starkt förvirrad. Försöker även, redan nu, att få en överblick över de räkningar som ska betalas i slutet av denna månad. Deprimerande jobb but someone's got to do it! Och eftersom det är jag som är kontrollfreaket så gör jag det. ;) Ser förhoppningsvis inte så mörkt ut som jag först trodde, men det återstår att se om det måhända är missat någon räkning. Blir ju lätt lite dubbelt och hejsan hoppsan i och med en flytt.
 
Vore ju dock skönt att kunna släppa sånna världsliga saker som pengar nu och bara fokusera på att få allt klart till bebis anländer. Håller på att så sakteliga packa BB-väskan så den åtminstone är någorlunda klar. Hoppas dock på att inte behöva vara där mer än de sex timmar som är obligatoriska. Men vi får väl se, vad som helst kan ju hända.

Monday bloody monday

Ja nu hade jag lagomt till söndagen fått upp mitt humör och så var det dags att masa sig tillbaka till jobbet igen och humöret sjönk genast 40 grader (eller något). Men det är bara 13 arbetsdagar kvar nu och till helgen hägrar IKEA (tror jag). Så bara att fokusera på det som är bra grejer istället för det tradiga delarna på jobbet.
 
I natt sov vi första natten i det "nya" sovrummet och det gick väl typ rätt bra. Vaknat några gånger och stört mig på lampan i hallen och drömt märkliga saker men tror säkert att det kommer bli bra. Oliver sov hela natten i sin säng han också så det känns riktigt skönt! Hoppas det håller i sig. Var bättre luft i det sovrummet i natt/morse också. Well well.... enough för nu.

effektiv!

jösses så effektiv jag är när jag vill! den här helgen har jag alltså målat ett rum och dessutom flyttat dit grejerna som ska vara där samt möblerat Oggies rum. blev bra mycket bättre nu för honom så hoppas han kan sova själv i sitt rum.

just nu väntar vi på att Jon ska komma hem så jag kan åka och handla lite. Oliver ville inte åka och handla så jag tar det själv sen istället. ;-)

annars idag på förmiddagen så var vi ut en sväng till Nordsjö och hälsade på Ninni, Gert och co. trevligt :-)

v.37

 

Vecka 37: 11 nov - 17 nov 2012

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

ny vecka imorgon

graviditetsvecka alltså... det går ju onekligen framåt och som det ser ut nu kommer vi även ha ett rum att sova i med bebisen och Oliver får ha det mindre mysigare rummet för sig själv. Bara saker och ting börjar falla på plats nu så kanske mitt humör kan lugna ner sig en smula. + att bli av med lägenheten hade onekligen hjälpt.

men det är som det är och nu är det dags att försöka sova bort halsbränna och huvudvärk. Blir till att dutta det sista med färg imorgon tror jag.

god natt!

Målat målat målat

Ja idag har jag målat mer eller mindre hela dagen. Inte för att det hjälpte mitt rådåliga humör men ja det är ju målat iaf. Sen får vi väl se imorgon hur mycket jag får gå efter och fixa. Men jag tror stenhårt på att jag ska kunna flytta sängen snart nog! Så att Oliver kan få sitt rum möblerat också och vi kan vänja honom vid att sova själv i sitt rum nu innan bebisen kommer. Tror inte det är någon bra idé att alla fyra delar sovrum och Oggie vill vi att han ska få sov så ostört som möjligt.
 
Nu är det snart dags att stoppa ungen i säng, lördag som det är har han fått varit uppe lite längre.
 
Nej nu ska jag återgå till tv:n och den lilla terroristen.

Så jävla less!

Jag skulle gladeligen sälja hela familjen, jobbet och mitt liv på blocket för stunden om det var någon som ville ha det. Är lite orolig att det ska vara så här tills bebisen väljer att titta ut vilket är c:a 4 veckor bort. Woo-fucking-hoo...
 
Imorgon är det v. 37 iaf så framåt går det ju iaf. GAH!
 
Idag ska jag ta mig an sovrummet där uppe, antagligen får jag väl göra det själv eftersom det var jag som började med det och började med att göra "fel". Men det blir nog bra det också i slutändan eller nå. Just nu känns det mesta hopplöst och jag vill helst bara gå i ide till det är dags att få barn. Skulle behöva sjukskriva mig från jobbet och bosätta mig under en sten i ensamhet känns det som.
 
Så gick det när man haft bättre humör än förväntat under första delen av graviditeten. Allt kommer nu retroaktivt istället och med ränta.
 
Nej nu ska jag sluta gnälla.

pissig dag

ja hela den här dagen känns bara helt värdelös. Skulle önskat att jag kunnat stanna i sängen och inte ens klivit upp idag. Men det gjorde jag dessvärre...

jag säger bara det, respekt kommer till de som förtjänar det. Dörrmattor kan inte förvänta sig så mycket heller.

nej dags att sluta vara kryptisk och försöka sova kanske. Orka umgås ikväll liksom...

skitless och trött

Ja jag är av någon anledning rätt trött idag. Förstår inte varför för Oliver har sovit bra i sin säng i natt faktiskt. Så nu är det tre nätter utan någon liten knatte som ligger på tvären och sparkar mig i ansiktet/magen/ryggen skönt men lite tomt också!
 
Bebisen är desto vildare dock och kommer nog bli en himla illbatting när den väl kommer ut. haha eller så lugnar den ner sig när det finns mer plats kanske. Borde ju börja bli lite trångt där inne nu kan jag tänka.
 
Igår for jag iväg till Bollnäs efter jobbet och införskaffade lite färg till vårat sovrum, så det blir nog bra det där när det blir klart. Få bort den där hemska röda färgen! Mina förhoppningar är att vi ska vara färdiga till nästa helg och att vi då kan ta våran säng och flytta in i "eget" rum :D Men problemet med den stillastående luften kvarstår ju dock. Well det ordnar sig nog.
 
Nästa helg är det inplanerat ett besök på IKEA iaf med kära mor. Får se om hon tänker följa med den här gången nurå. :P Har en del som jag "behöver" handla både till hem och till bebis (+ den stora bebisen hemma så klart) ;)

målarfärg och snart helg!

ja eftersom Oliver verkar kunna sova något sånär i det här sovrummet så får det bli hans sovrum. iaf tillsvidare. Han har ju redan ett lekrum så att ha ett jättestort sovrum också känns överskattat. Så nu ska det målas lite innan vi flyttar in våran säng i det andra rummet. Jag har lite idéer och tror det kan bli bra faktiskt. :-)

Trivs bra här faktiskt och hade vi blivit av med lägenheten också så hade livet mer eller mindre lekt för stunden. men man kan väl inte få allt antar jag... nej nu dags att sova. god natt!

MVC i v.36

Då var det dags att träffa BM igen då.
 
SF-måttet var 33cm och bebis hjärtslag låg (som vanligt) på 144 slag/minut.
 
Annars då? Well, jag känner mig tung och otymplig och ofantligt less på halsbrännan. I det stora hela är det en rätt lätt graviditet. Men just halsbrännan som börjat komma får mig illamående och irriterad.
 
Tre veckor kvar nu innan det är dags att gå på ledighet. :) Snicigt värre!
 
 

asså halsbränna i löve it

eller inte då. fy fan vad vidrigt det är med halsbränna! Har sån halsbränna nu för tiden så det känns som jag ska kräkas. urk! Dessutom mår jag illa som attan idag och trött som ett as så nu säger jag god natt och hoppas på en bättre dag imorgon.

Boxer & Trött

Åh jöss så trött jag är idag. Det går verkligen inget bra att få Oliver att sova i sin egen säng hela nätterna nu. Vet inte om det beror på flytten och att han är orolig tack vare den eller vad det är frågan om. Hoppas dock på att han snart ska kunna sova själv igen och helst i eget rum (vilket har fungerat hur bra som helst tidigare).
 
Blir himla trångt med en propeller, en spädis, en mamma och en pappa i samma säng sen när bebisen fötts. Well siktar på att åka till Bollnäs och köpa lite färg till helgen eventuellt. Kanske mamma vill följa med alternativt ha Oliver över dagen? :D Köpa någon färg och börja måla om i det stora sovrummet. Skulle ha varit på IKEA också, egentligen helst innan bebisen ska födas då det är några saker jag skulle behöva för den. Men verkar inte som det blir av. =/ Förvisso är det skönt att åka själv, men det är rätt tråkigt också.
 
I övrigt då? Well igår fick vi våran boxer men tyvärr får vi inte in alla kanaler som vi borde, de där jäkla fyran-kanalerna! Får väl vrida lite på antennen och hoppas på det bästa sen. 
 
Well well, kanske idag får vi veta vad löneförhöjningen kommer bli, bara så där 7 månader senare än vad som är utsatt datum.
 

Godkänd!

Så skönt att lägenheten blev godkänd. Nu kan vi släppa den iaf och fokusera på att få ordning på det nya hemmet istället.
 
Skulle ju dock vara skönt att bli av med lägenheten också och slippa betala hyra för december utan att bo där.
 
Så lägger in det här också:

 
 

23 dagar kvar

Nu är det 23 dagar kvar, sen går jag på "ledighet". Haha 23 dagar är ju ingenting, vart i hela friden har det här året tagit vägen?
 
Idag är det iaf dags för besiktning av helgens städning. Tiden det gäller är klockan 11. Så får väl se vad som händer och sker. Jon ska vara med säger han så får hoppas att det hjälper mer än stjälper. ;)
 
I övrigt så vet jag inte vad det finns att berätta. Helgen var ju lagom spännande och spenderades mer eller mindre helt och hållet i lägenheten. Igår var vi iväg och fikade en sväng men i övrigt... not much to tell.
 
Idag då? pfft... jobba och sen hem.
 
Natten i natt gick lite bättre med Oliver. Men inte helt okej... dock så låg han kvar i sin säng till strax efter två iaf och sen lade han sig på Jon's sida så jag fick sova relativt ostört. Förutom tre miljoner kisspauser mitt i natten.
 
Nu dags att jobba lite!

tre veckor

kvar till bebisen är färdigbakad. Och fem veckor till bf. Så det börjar ta mig tusan närma sig. Försöker att få Oliver att sova i sin egen säng nu. Funderar över om det är så att han helt enkelt har ett för stort och oombonat rum nu sen vi flyttade. Så har flyttat in hans säng i vårat sovrum för att se om det hjälper. isf får vi väl byta sovrum då. Hur mycket jag än skulle vilja vara en samsovningmamma så går det inte.

Gärna en stund på morgonen men hela natten funkar bara inte. jag behöver få sova för att fungera på dagarna och speciellt nu som gravid så är det lite si och så med sömnen ändå. så nu håller vi tummarna att det blir en lugn natt eller två och att Oliver (och jag) får sova.


flyttstädningen är iaf klar (hoppas vi) så hoppas att ljusdalshem kan få tummen ur och besikta den ganska omgående.

nej nu är jag trött. städat typ hela helgen och dåligt med sömn tar ut sin rätt. God natt! imorgon är det dags för jobb igen.,

v.36

 

Vecka 36: 4 nov - 10 nov 2012

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Vill ha vill ha vill ha!

Sitter och surfar runt och drömmer mig bort till en värld där Ljusdalshem inte är dryga och jag hade haft möjlighet att shoppa lite. :P
 
Nr.1
 
 
Nr.2
 
 
Nr. 3
 
 
Nr.4
 
Nr. 5
 
Nr.6
 
 
 
Nog för nu!
 
och till Oggie:
 
 

Polly x-mas edition

 
Alltså, dessa (se ovan) har de försvunnit helt eller bara här i trakten? I neeeeeed them!
 
Update: 09:58
Okej, svar från Cloetta... de kommer inte att återuppstå. :(

20 Arbetsdagar kvar!

Varierar mig lite och säger arbetsdagar istället för dagar kvar idag. Så med idag så är det 20 arbetsdagar kvar och sen ledigt! Förstår det fortfarande inte tror jag. Jag är lugnare när det gäller allting som har med bebis att göra, men jag längtar nog mindre till smärtan förlossningen innebär denna gången. Jag menar, förra gången hade jag ingen aning nu kan jag faktiskt erinra mig om hur grönjävligt ont det gjorde :D 
 
Igår så satte jag upp badrumsskåpet i badrummet på övervåningen och det blev riktigt bra faktiskt. Helt klart ett lyft, fick även upp en gardin där inne så det känns lite mer ombonat och man kanske kan stänga ute lite kyla också. Satte även upp Olivers krokar nere i hallen så det blir någon ordning på hans kläder. Blev dock inte fullt lika bra som i hallen i ämbarbo men det funkar!
 
Nu på morgonen var jag och slängde en av alla hundra miljoner sopsäckar som vi har lyckats uppbåda efter den här flytten. Helt sjukt att man kan ha så mycket sopor. Skräp och kartonger i överflöd.
 
Idag så får vi träffa kära mor också. <3 long time no see, säkert en vecka minst!