Fee-Fi-Fo-Fum

Nej faktiskt inte

Fick hem bilderna jag skickade in på framkallning. Kul kul, ska sätta ihop album åt Oliver så han har när han blir stor. Blev 100 bilder nu till att börja med och sen har jag ytterligare 180 av alla som vi tagit som jag skulle vilja framkalla också. :) Får bli sen senare.

Var också iväg på ett möte idag och fick till så jag börjar plugga redan imorgon. *pust* Men lika bra att sätta igång direkt så det kanske blir gjort.

Sen åkte vi till (min) mormor och morfar och hälsade på och drack lite kaffe och Jon tvättade bilen.

Mer än så har dagen inte bjudit på, eller jo ett sjudundrandes åskväder! Häftigt och tokmysigt.

Det var typ allt för idag. :)

Trött trött trött och gnäll

Idag var han rätt billig lillskrutten. :) Han har gråtit, gnällt och skrikit mest hela dagen. Well, vissa dagar är ju så också. Sen har han börjat sova oroligt, eller ja, han har börjat sova på mage och därför vaknar han fyra miljoner gånger varje natt ungefär för att bara gnälla till och sen somna om igen. Jag försöker vända honom på sida/rygg istället men han vänder sig tillbaka nån minuter efteråt och börjar om igen.

Så idag har jag varit skittrött och han har varit extra gnällig. Är det inte härligt så säg?!

Nej nu är det BB och sen är det dags för sängen... skööööönt. Den här dagen är jag glad att den inte kommer igen. :)

Mors dag

Ja idag är det mors dag, den första som jag faktiskt kan kalla mig själv mor. Kan väl inte säga att det är så speciellt, men så är jag inte så mycket för dessa komersiella jippon heller. Även om det hade uppskattats att få sova och sen få en kopp kaffe på sängen. ;) Meeeen jag fick en mugg med nötkräm i istället. Det där lät kanske lite märkligt?

Tack ♥

Annars då? Ptja, jag har iiiiiinget nytt att komma med. Sommaren närmar sig med stormsteg och jag har ännu inte gjort särskilt mycket åt mina bekvämlighetskilon. Men det kommer ju en sommar nästa år också. höhö Nä men än är det ju inte försent, det är ju inte såååå mycket som jag ska bli av med för att iaf kunna visa mig bland folk i bikini. ;) För att bli smärt och snygg är det dock några fler kilon och lite muskler som ska bli fastare, i huvudsak på magen. Undrar varför? ;)

Nej nu ska jag... ehm... well... göra något?

Godsaker till barnrummet

Ja här skulle jag gladeligen shoppa loss lite till Olivers rum. Måste skaffa oss en riktig babymonitor nu så vi kan flytta in hans säng i hans rum snart. Han sover ju hela natten nu och jag tror att han skulle bli mindre störd om han sov i sitt egna rum.

Chokladbollskudde Kanelbullekudde Semelkudde

 

Damsugarkudde Muffinspall

 

 

Allt är av märket BombadillJollyroom

 

Nej...

Det finns int' nå å skriva.

Raz har varit här idag, sen har vi (jag, Jon och Oliver) varit och handlat och nu tittar jag på BB.

Premiäråkt

Ja då har Oliver premiäråkt den nya bilbarnstolen. Tycker det gick riktigt bra. :) Bara lite ovant att se honom sitta så upprätt jämfört med babyskyddet som han mer eller mindre halvligger i. Men enligt de som vet så ska man byta stol så fort bebisen håller huvudet stadigt. Så ja, det var nog dags nu. :D Ska tydligen vara säkrare med de här stolarna för "större" bebisar.

Den känns ju en gnutta större än babyskyddet. ;)

 

Lilla linslusen ♥

Allvarlig liten kille

 

Och en glad sötstrut

Marabou caribbean

Ja inte kunde jag låta bli att köpa en sån när jag såg dem på coop. Med banansmak! Fast banan låter oftast bättre än vad det är när det kommer till godis och juicer och sånt. Men den var faktiskt god. :) Smakade lite väl mycket kokos bara.

 

Annars då? Oliver har haft en rejält crappy dag idag. Han har gnällt mer eller mindre hela dagen! Och jag orkar verkligen inte bära på honom konstant. Jag älskar det lilla livet men det tär på mig att bära på dryga 9,5kg. Well well, vi hoppas på en bättre dag imorgon. Har för mig att han blev lite avig när han fick tänder förr gången också.

 

Idag kom bilbarnstolen och jag har slagits med den för att få den att sitta bra i bilen, men det vette tusan om jag lyckades. Ska ta extra titt innan det är dags att åka nånstans. :D Skulle dock hellre haft den i framsätet där det är mer plats. Dock får vi ju inte det då det är airbag där och sen är det säkrast att ha barnen bak. Men det hade varit bra mycket mer praktiskt att ha honom fram och mer plats! I alla fulla fall så är vi efter så här första anblicken nöjda med den, känns som det kommer bli bra mycket lättare att lyfta i och ur honom också. Blir nog bra dä här!

 

BB nu och sen sängen. Lillskrutt sover redan, han får för sig att vakna och skrika ibland efter att han har blivit nattad. Men det brukar oftast räcka med att vi tar upp honom och tröstar lite och därefter lägger ner honom igen. Undrar varför han gör så?

 

Nej har varit en låååång dag med gnällig bebis så nu ska jag slökolla på BB och sen som sagt gå och lägga mig. :)

 

Kollade på Drive Angry trodde den skulle vara skräpdålig men den hade sina ljusa stunder. ;)

25/5

2011

25/5

Vikt: 9760g
Längd: 69cm
Huvudomfång: 44cm

Kurva


28/4

Vikt:
9030g
Längd: 68,2cm
Huvudomfång: 43,5cm


22/3

Vikt: 8405g
Längd:
66cm
Huvudomfång:
42,3cm


18/2

Vikt: 7760g
Längd: 65cm
Huvudomfång: 41,5cm


21/1

Vikt: 7220g
Längd: 63cm
Huvudomfång: 41,2cm

Kurva



2010:


16/12

Vikt: 6370g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm


2/12

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm


3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm


Startmått:

20/10

Födelsevikt: 3934g
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

(Gick ner till
3720g 22/10)

Tand 6 & BVC-besök

 

Idag är det dags att mäta och väga igen. Ska bli spännande att se om han vuxit något och hur mycket.

Att det ska vara så svårt!

För mig att lyfta upp telefonen och ringa ett samtal. Jag hatar verkligen telefoner och det skyller jag på mitt jobb. Jag har väl aldrig varit ett fan av att ringa till okända människor för att boka/avboka tider, bestämma möten, svara på annonser etc men förr i världen så ogillade jag det bara skarpt och fick inte världens ångestklump i magen när det var dags. Nu för tiden så svarar jag aldrig (i princip) när min telefon ringer oavsett vem det är (med vissa undantag).
Nog om det, jag fick tummen ur iaf och hörde av mig dit jag lära höra av mig och nu känns det enormt skönt! Att liksom ha det gjort. In person-möten är bra mycket enklare, det är bara den där förbannade telefonen jag inte klarar av.

Såååå... Oliver sover äntligen för andra gången idag. På förmiddagen blev det en sovning på c:a 25 minuter och det är inte nog för honom. Så jag hoppas att han iaf tänker sova 30-40 minuter nu.

Nej slut på saker att skriva om, antar att Oliver snart vaknar eftersom jag skrev att han sov. ;)

Lumene Vitamin C+



OM LUMENE VITAMIN C+ LYSTERGIVANDE DAGCREME

Lumene Vitamin C+ Lystergivande Dagcreme är en mjuk och fräscht doftande ansiktscreme som omedelbart ger huden extra lyster. De guldgula hjortronen är kärnan i Lumene Vitamin C+. Hjortron skyddar, renar och ger huden lyster. Magi när den är som bäst!

Ibland tänker jag...

att somliga kanske inte borde få använda sig av skattepengar för t.ex operationer? Om man ändå inte tänker följa riktlinjerna som följer. Läser på FL om många som bokstavligt talat skiter fullständigt i råd och riktlinjer och det får mig att fundera och tänka att de egentligen borde få en räkning på operationen när/om det uppdagas. För tro det eller ej, men de finns där av en anledning.

Well well, nog om mina funderingar.

Annars då? Well, vällingburken från semper kom idag. Toppen!

Annars har jag inte mycket att förtälja, Jon har varit ledig idag och hjälpt mig att försöka roa herr surkart. Vet inte om det är någon fas nu igen för han känns enormt labil och gnällig (och till och med skrikig). Men växande tänder och en (förmodad) utvecklingsfas gör väl sitt till. Är bara att bita ihop och försöka möta honom med ett leende även om det känns som att de är på upphällningen då och då. ;)

Men han är det bästa som finns så det är bara att gilla läget. :)

Nej snart BB och sen sängen. Lilla skrutt sover redan.

Fler tänder

På bild

Nu är han snart vuxen... ;)

Sol underbara sol!

Nordsjö i dagarna två. Den här helgen har Jon jobbat men jag och Oliver har passat på och spendera lite tid ute hos mamma/mormor.

De pysslade med veden (kapa, klyva, stapla) och jag var mest bara där och drällde. Dukade bordet och gjorde sånt som gick att göra samtidigt som jag hade koll på Oliver. :) Världens godaste paj gör min kära mor. Karl-Johansvampspaj! Sen kom Jon ut på kvällen lagom till det var dags att grilla och äta middag och spela "med andra ord". Har haft en jättetrevlig helg även om det blev lite väl sent för Oliver på lördagskvällen kanske. Men ibland måste man få vara ute efter klockan 20 också även om man har barn, han hade ju sovplats med sig så han kunde ta igen sig mellan varven och när vi väl kom hem så var det bara att skrapa upp honom ur babyskyddet och lägga ner honom i spjälsängen och han sov lugnt vidare. Gosbubblan!

Annars har inte mycket hänt, passade på att lapa lite sol idag när Oliver sov en stund. Sköööönt!

Over and out för idag, bb snart slut och jag ska gå och lägga mig. Hoppas att Oliver lyckas sova hela natten också. Varit lite orolig nu på kvällen, trött och överstimulerad och tandvärk(ish) skulle jag kunna tänka mig.


Beställde även bilbarnstol idag efter att funderat hit och dit och hit och dit. Fick bli en Multi tech II ändå. Är den för stor för våran lilla kombi får vi väl byta bil då ;)

 

Mått

Akta Graco Logico S (HP) (babyskyddet)

 

Mått

Multi Tech II

 

Tand 5

 

Nu har tand nummer fem brutit igenom och nr. 6 verkar vara redo att snart komma fram också. ser något vitt under tandköttet.

pyssla dona

Photoshop blir liksom mitt knark när jag sätter fart som den glada amatör jag är. Vill hela tiden lära mig mer! Hur man gör än det ena och än det andra.

Skoj skoj med photoshop och blogg-designer!

Men nu: sängen! Ska se om jag kanske kan få med min älskvärda sambo också så jag kan få kramas lite innan det är dags att sova. Annars blir det väl bubble blast II som får hålla mig sällskap. (Ännu en sak som är svår att lägga ifrån sig!)

"Oh You Shouldn't have!"



Bilderna är klickbara

(han har dessutom de senaste två nätterna legat i spjälsängen också tillsammans med Oliver )

Väntar smått!

Ja inte jag och Jon alltså. ;)

För att prata om nå helt annat än (människo)bebis.

Ice har ju fått klart sina kullar nu och är en lat kastrat, mer info om dem finner ni här Calistas.

Nu är det Cosmos som står på tur och väntar i dagarna på att få bli pappa till Electras sista(?) kull som väntas nu i dagarna.

Bild på Electra lånad från Jenny


Smulan 7 månader!

Ja idag blir våran lilla smula 7 månader gammal! Helt otroligt hur fort tiden har gått...

Fyra tänder har kommit, eller ja två av dem är i startgroparna och två av dem har kommit upp typ halvvägs. :)
Tar sig fram gör han inte men sitter stabilt och föredrar att sitta motför att träna på mage.
Äter nu välling på kvällen och sover (för det mesta) hela nätter (20-05 och 05-08).
Älskar pastarätter med olika grönsaker och slukar allt i frukt- och grötväg.
Bubblar och "pratar" men inte lika mycket som för en månad sen. Kanske har han bara mindre att säga?

Älskade unge!


Bilstolsdjungeln...

Inte nog med att det är skitsvårt att bestämma vilken stol man ska ha, dessutom kostar de runt en si så där 3000kr, så det är ju bäst att man hittar någon man kommer bli nöjd med liksom. Just nu lutar det åt

Britax Multi-Tech II eller Maxi-Cosi Mobi



Dock ska den sistnämnda ta rätt stor plats i bilen? Men frågan är ju hur stor plats... skulle ha varit och provat nån kanske. Men inte så lätt när man bor på ett ställe som inte har några affärer what so ever som är relevanta. Kanske Albins då, vet att de iaf har haft Akta Graco Cosmic Comfort S. Hmm får nog klura lite mer. För det känns högst angeläget att börja tänka på att byta ut babyskyddet med tanke på hur mycket vi åker och det blir hemskt varmt i det för Oliver och börjar se lite väl mysigt (läs: trångt) ut.

Nej jag får spåna vidare.

Pangtrött!

Ja helt plötsligt blev jag toktrött efter maten. Till middag blev det lax i ugn efter Jonnas recept. Gott gott! Det lägger vi till på middagslistan. :)

 

Annars har inte mycket hänt som vanligt. Kul kul... sitter och pratar om halvårsfotografering... och jag funderar på om man kanske borde släpa iväg Oliver på något sånt också kanske, även om han är 7 månader om två dagar och således har missat det där med "halvårsbilder". Well well vi får vällan se. :)

 

Nej trist trist bloggtorkan fortsätter. Snart dags för sängen. Sköööönt!

Mitt Hjärta

Tänder 3 & 4

 

Nu har tand nummer 3 och 4 brutit igenom och snart är hans tandköttsleende ett minne blott. =/
Tror även att det är ännu en tand som är på g.
(eftersom de kommer precis samtidigt så kan jag inte säga vilken av dem som kom först, därav 3 och 3)

Helt ärligt...

Så har jag fortfarande inget att skriva. Snacka bloggtorka...

Livet har sin gilla gång och inte mycket intressant (eller ens halvintressant) finns att skriva om. Skulle ha varit till Hudik idag men vi får ta det en annan dag.

Over and out... tror jag ska gå och lägga mig en stund, fick sova till efter 10 idag och det var välbehövligt.

Hockey & Gnäll

Ja idag har Oliver haft en mindre bra dag och dessutom bara sovit en gång och då c:a 40-60minuter. Räckte inte alls för lillen, men föga han ville sova någon mera gång när vi försökte med en tur med vagnen. Höll på att somna i Jon's famn när han gick omkring med honom och att somna så gör han typ aldrig nu för tiden, förr somnade han nästan alltid på axeln men nu fungerar vagn/säng bättre. Iaf så stoppade vi lillgnäll i säng strax efter 18 idag, istället för den vanliga tiden som är runt 20. Well well får väl se hur länge han sover...

Annars? Well inte mycket att skriva faktiskt, som vanligt. Är hemskt trött men jag kan inte med att fortsätta sova på mornarna längre. Jag känner liksom att jag måste kliva upp när det är dags för Oliver att kliva upp. Varför förstår jag inte för jag vet ju att Jon och Oliver klarar sig rätt bra utan mig också. Well well, får se om jag kan försöka att få sova ut riktigt (dvs "sova bort dagen" och vakna runt 10-11) och ta igen lite. Nu sover ju Oliver oftast bra på nätterna också så jag borde känna mig utvilad.

Nä ska nog ta och lägga ner det här nu. Vänta på att hockeyn är slut så jag kan titta på slutet på BB och sen gå och lägga mig.

Uärk!

Ja jag har inte nå att skriva. Känner mig mest irriterad på världen för stunden. Tur att det finns förstående människor här i världen. :)

Oliver sover och jag tänker snart göra detsamma. :) Imorgon är Jon ledig så vi får se vad den dagen bjuder på.

Nej off I go.

Nordsjö & Ögongojs

Idag tog vi oss en tur till Nordsjö innan det var dags att åka hemåt igen för att gå på föräldragruppsträff. Har konstaterat att Oliver är en känslig och egoistisk typ. Men när man är 6 månader är det okej att inte förstå vitsen med att dela med sig. ;)

Iaf... fick utskriven en salva för Olivers öga så nu hoppas vi på att det gula klegget ger med sig. Han hade ju det ett bra tar efter han föddes, sen gick det tillbaka ett tag och kom sen med full kraft igen när han blev förkyld. Så nu försöker vi bekämpa't med ögondroppssalva. :)

Annars då? Well har inte mycket att skriva nu heller...

Snyggaste & bästa älsklingsgrabbarna.

 

Tävla om 40 par skor!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen


Tävlingsbeskrivning
Nu har du chansen att vinna skogarderoben du alltid drömt om! Tävla tillsammans med TLC och Brandos.se om 40 par skor!

Utemys

 

 

Oh noes!

Vilken skillnad

Jabba The Hutt

Å jag vill mest bara gå och lägga mig. Oliver lyckades somna av sig själv för en gångs skull och det tackar jag för, skönt att nån av oss slipper gå med vagnen en kväll. :) Men det är ju tur att det finns något sätt som fungerar iaf.

Har varit en bra dag, Oliver fick paket från go'boken och Jon slutade tidigt.

Har int' nå å skriva idag heller. Kul jag är!


Våran lilla fågelunge

När det handlar om frukostgröten kan det inte gå fort nog!

 

 

Och så en lite mer smickrande bild på fågelungen. ;)

 

Bloggtorka

Ja jag har inget att skriva om för tillfället...

Livet bara travar på, Oliver växer och blir stor, vi får nu för tiden sova på nätterna* och jag är mer kär i min älskade Jon än på länge. Så life is pretty good. :)

Imorgon är Jon ledig så vi får se om det blir till att hitta på något. Idag tror jag att jag tar mig en "private practice-dag". Praktiskt att ha saker så tillgängliga så man kan gå händelserna i förväg och inte behöver vänta på att nästa avsnitt ska gå på tv:n. Nackdelen är ju dock att de "tar slut" fortare. ;)

Nej nu är det hem till gården och jag ska titta på det och vänta på att lilla herrn vaknar igen. :)
*ungefär mellan 20-05 och sen från 5-8 igen. :)
Vårat underbara lilla söttroll

 


Pillrens vara eller inte vara?

Kan ett liiiiiitet piller ha sån inverkan på humöret eller är det ett sammanträffande? I natt har dock Oliver sovit toppenbra och så även jag för en gångs skull. Härligt!

Har varit ute och trampat (gått) i typ 40 minuter för att få Oliver att somna, ibland är han bra rolig lillen. Man går och går och går och han fjamsar och flinar och skrattar och charmar. Men till slut och man håller minen och bara går så somnar han av tristess. ;)

Jag har faktiskt inget att skriva, så kul är jag. Ska fortsätta surfa tradera och leka med Oliver.


Världens finaste unge

 

Samma unge och denna gången hos sin mormor. : )