Fee-Fi-Fo-Fum

Trångt och mysigt

Så här trångt blev det i sovrummet (på min sida) när Oliver kom och hans säng flyttade in i sovrummet. Tänkte jag skulle visa nattlampan där på spjälsängen med en bild. :) Så himla praktiskt att slippa tända all världens lampor för att kunna se liten på natten. Nu ser jag honom lagomt mycket och vi slipper störa Jon alltför mycket under natten också. Förutsatt att allt går smidigt då. :)

Som det är nu är Olivers säng så übermysig. Mjukt och skönt täcke och en kudde i samma kaliber. Skulle jag fått plats hade jag krypit ner där med honom på natten. :P Men det är bra att den verkar mysig iaf, så slipper jag ha dåligt samvete för att han får ligga där för sig själv. Inte för att han verkar bry sig när han väl sover iaf.

Nä så där mysigt lila är inte väggarna i sovrummet, det är helt kameraninställningarnas förtjänst.

 

Sötgrodan

Skulle kunna spendera timmar att bara titta på honom

Elaka känslor...

...som smyger sig på helt utan anledning. Förstår inte varför, men det är jäkligt tröttsamt.

Men jag är ju jag och vad vore jag om jag inte hade något att oroa mig för eller några påhittade fel? Saker slår mig ibland som "Får saker och ting verkligen vara så här bra?". Har världens underbaraste sambo och världens mest fulländade lilla knyte som "uppför" sig exemplariskt för att vara en filur som inte har nån koll på tid och sånt.

Nej jag ska försöka att jobba med mig själv och sluta leta efter fel och bara njuta av tillvaron så länge det går.

I natt har lillsparven varit smågnällig, efter att ha matat, kollat blöja, ändrat ställning, rapat och fått massa närhet så var det ändå något som inte föll honom i smaken. Ett par gånger försökte vi med att gå upp och gå lite, till slut fungerade det och han somnade så jag kunde lägga ner honom i hans säng. Sen sov han ett tag innan det var dags att äta och få en ny blöja igen. Så nu sitter vi här och tittar på Lois och Clark (yippie...) eller ja, jag tittar på tv och Oliver sover här brevid och Jon ligger i sängen och sover. Snart dags att väcka Jon också tror jag så den här dagen kan börja.

Får se om vi får besök av mormor idag eller hur det blir.

Nej nu ska jag ta och dricka mitt kaffe och kanske småsova lite här brevid underbara gosgrodan.

*gäsp*

Då var det lördag... lördag är en bra dag när man jobbar. För det betyder att man inte jobbar. ;) Men i nuläget är det lite struntsamma vilken dag det är, för både jag och Jon är ju lediga. Nu är lillgrodan 10 dagar och oj vad tiden går fort. Nog för att han fortfarande är en väldigt ny människa men han har ju blivit flera dagar gammal nu iaf ;)

Idag har Jon's mamma och hennes karl varit här och hälsat på. Dock visade sig Oliver från sin bästa sida och sov mest hela tiden och den lilla stund han var vaken var han på icke bra humör. Men det kommer väl fler gånger.

Igår köpte jag mig en nattlampa, efter att ha klurat lite och satt upp den på spjälsängen så är jag nöjd med "belysningen" som nu är i sovrummet och vid liten. Skönt att slippa ha stark lampa tänd och/eller famla i mörkret. Nu är det upplyst fast bara så man kan se honom, vet inte om han störs av lampan dock, men han har sovit gott i natt iaf så antar att det inte stör alltför mycket iaf. Svårt att veta då de inte kan säga så mycket de små liven.

Nu sitter jag här och väntar på att Oliver ska vakna och vilja ha mat så kanske jag kan ta mig en lur sen. Är trött som en tok, som vanligt nu för tiden. Men jag får skylla mig själv lite också då jag inte passar på att sova när liten sover.

Nej nu ska jag nog ta och sätta på mig nå kläder å gå ut en sväng med Frej tror jag. Om jag häler kliva upp ur soffan.

Herr Nattuggla

Lagom till att klockan slår över till ett nytt dygn så är börjar liten att bli pigg och vaken. Why? undrar jag då, fast om jag tänker efter så var det väl ungefär så det låg till när han var i magen också. Fast det var ju lättare att sova när magen levde om än när liten skriker/grymtar.

Sååå nu är det bara att vänta på att han ska bli trött så jag får gå och lägga mig snart. Är så trött så jag inte vet vad jag heter längre. Har sovit nu på kvällen också men blir liksom inte piggare för det.

Köpte oss en nattlampa i dag också som får sitta på spjälsängen och lysa upp Oliver lite grann så det är lätt att få tag på honom när han vaknar på natten. Vet inte om den kommer störa honom eller så, men det läre väl märkas om inte annat. Bebisar har en tendens att säga till om saker och ting inte faller dem i smaken. Idag föll navelsträngen av också, så nu är frågan vad man ska göra med det? Vad jag lyckats googla mig fram till ska det bara skötas med vatten och ev. klorhexidinlösning.

Skönt att den illaluktande stumpen föll av iaf. Nu är det bara att hålla koll på naveln så den inte bli infekterad.

Nej nu ska jag se om jag kan få liten att bli trött så jag kanske kan få gå och lägga mig och sova. Imorgon kommer Jon's mamma och hennes karl hit och ska träffa Oliver så det gäller att vara pigg. Ha Ha... nu var jag ta mig tusan skojig. Pigg!

Sötast

Det finns liksom inte ord!

Fredag!

Och underbart fint väder! Kanske man borde ha varit ut en sväng idag också...

Well, BVC-sköterskebesöket igår gick bra. Oliver hade gått upp till 4005g och om jag (vi) minns rätt så vägde han förra fredagen, 22 oktober, 3720g. Då hade han gått ner från födelsevikten den 20 oktober som var 3934g.

I övrigt så går det bra, han sover mest hela tiden och äter. Med uppehåll för att bajsa och kräkas lite. Men han är hemskans söt så vem klagar? ;)

Nästa besök, då vi får masa oss iväg till BVC, är den 3 november.

God natt världen.

Idag gör jag ett försök och lägger mig i sängen tidigt. Det har blivit sena kvällar hittills. Fast å andra sidan kommer jag snart behöva kliva upp igen för att mata liten. Men varje minuts sömn som jag kan få just nu känns väl värd att ta tillvara på. Har sovit mest hela kvällen dessutom och även eftermiddagen. Var även ut och gick en sväng idag efter att BVC-sköterskan varit här.

äääh jag skriver mer om allt i morgon. Nu är det dags att sova.

Grodmys till Vakna

ja ännu en morgon som vi sitter och tittar på vakna med the voice, eller ja, jag tittar och Oliver sover. Idag kommer det förbi en BVC-sköterska här hemma så det ska bli intressant.

I övrigt tror jag inte att jag har så mycket att förtälja, natten har gått relativt bra även om Oliver inte ville somna om här på morgonkvisten. Var tyst så länge man höll i honom men började skrika när han blev nedlagd. Så Jon lade sig med honom på bröstet och då somnade han och jag likaså. Tycker ändå det går över förväntan även om jag är skittrött mest hela tiden, men det är mitt eget fel som inte passar på att sova på dagarna. Idag ska jag göra ett försök till det tror jag.

Nej nu ska jag gå och vika lite tvätt (ja det blir mycket tvätt nu av någon anledning?!) och sen ska jag undersöka babysittern ifall att det är så att vi missat något för att den ska fungera, verkar som att det finns en risk för det enligt Frida. Vi fåflan se. :) 

Slutligen ett stort grattis till våra grannar Angelica och Christian som igår kväll fick sin efterlängade son Leo. Grattis Grattis!

För promenader i höstkylan

Ja kom på att vi nog behövde lite småsaker att ta på liten när det är dags för barnvagnspromenader. Som t.ex. en tjockare mössa, vantar och sockar. Måste ju hålla småtassarna varma.

Tunnare vantar


Tjockare vantar

 

Yllesockar

 

Denna mössa blev det istället

Bilderna är klickbara.

Sen blev det en till kudde till liten som han kan ha i soffan så sängkudden kan få ligga i sängen. Sen skulle vi även haft en nattlampa för att göra nattmatningarna trevligare. Men det verkade som att det var slut på dem som jag såg på Albins i måndags =/ Trots all shopping redan innan så går det tydligen att komma på fler saker som behövs för att göra vardagen bekvämare och kläder till liten så han slipper frysa. Mössan jag hade med mig hem fick dock bytas då jag av en händelse råkade köpa en i en för liten storlek.

 

Batterier till babysittern stod på inköpslistan. Vet inte om de kommer användas, men vem vet... man kanske får användning av vibrationer nån dag när/om han blir omöjlig? :)

 

Imorgon blir det dock att åka tillbaka och byta babysittern då den inte verkar fungera fullt som den ska... den ska låta (även om jag gissar att det är trevligare att ha den tyst) och då vill man ju ha den funktionen också även om man kanske inte vill använda den.

 

En annan sak jag har funderat på är varför jag har tappat matlusten, känner inte för att äta alls i princip. Så kan man ju inte ha det? Jag är inte deprimerad (vad jag vet) eller mår dåligt så det är därför. Jag känner helt enkelt inte för att äta varm mat (eller något annat heller för den delen förrutom blåbärssoppa och lite godis).

Liten mys tätt intill

Ja här sitter vi igen framför vakna med the voice och kaffekoppen. Försökte lägga ner Oliver brevid mig här på soffan men det resulterade i skrik så han fick komma upp och ligga på mitt bröst istället och somnade på en gång.   Det är ju oerhört mysigt men det vore praktiskt att ha båda sina händer. Men vi tar det sen. :) Idag är han en vecka gammal. Stora killen!

Igår fick vi besök av Karin, Kristoffer, Naima och Bompiz vilket var trevligt även om jag kanske inte är den mest sociala för tillfället. Men klart folk vill träffa Oliver ;) Men jag tror det blev lite väl mycket stimulans för honom så han spenderade mer eller mindre hela kvällen vid tutten innan han efter långt om länge somnare.

Igår kväll låg vi och sov på soffan mest hela kvällen (Jag och Oliver) och ack så skönt det var! Sen har Oliver sovit hela natten i sin säng med två nattmål. Så det har varit riktigt skönt. Även om "mammaöronen" är på helspänn hela tiden och det gör det lite svårt att sova bra och bli utvilad. Men det är ett kärt besvär.

Idag tror jag att jag ska ta mig en tur till köpingen för att se om det finns någon affär som har en liten tjockare bebismössa så vi kan bege oss ut på lite promenader. Känns som att det börjar bli lite väl kallt nu utan en riktigt mössa och jag känner att det vore trevligt att få komma ut och röra lite på sig och ge liten lite frisk luft.

Imorgon kommer det hem en person från BVC till oss som ska kolla vikt och lite annat på Oliver, det ska bli kul att se åt vilket håll det går. :)

Nej dags att väcka Världens bästa Jon kanske. :)

Något gick på tok?

Jaha här sitter jag vaken... själv. Oliver och Jon ligger och sover och jag vaknade till av gnyende men det var tydligen övergående och han somnade om igen. Så jag tog tillfället i akt att kliva upp ändå och vika lite tvätt och pyssla och dona lite. Oliver har sovit i sin egen säng hela natten. Väldigt skönt då det resulterade i att även jag kunnat få sova i natt. (Med matpauser då alltså). Vi bäddade hans säng med nya täcket igår och jeez så mysig den såg ut.

Nu är jag klar med att rensa kattlåda, koka kaffe och vika tvätt så nu sitter jag här med en kopp kaffe och ett glas blåbärssoppa. Har fått dille på blåbärssoppa sen vi kom hem. Är inte så sugen på mat eller att äta öht men blåbärssoppa går i när som helst så jag kör på det. :)

Jaha, nu är det 20 minuter tills jag ska ta och ringa BVC också, skulle ha gjort det igår men glömde ju helt bort att de har telefontid... i detta fallet 8-10. Men idag gör vi ett nytt försök.

Idag är en sån här ospeciell speciell dag. :D

Well well, nej nu ska jag återgå till Vakna med the Voice och mitt kaffe och min blåbärssoppa och vänta på att Oliver ska vakna. Åh så galen jag är i den lilla fina killen!

Världens bästa ♥

♥ Kärlek ♥

Världens underbaraste killar.

Bebisshopping

Ja igår var ju min mormor och morfar och hälsade på och med sig hade dom ett bidrag till bebisgrejer. Det tackar vi (återigen) verkligen för. :)

Så idag bestämde jag mig för att spendera en hög med pengar. Tog en tur till Albins och hittade en massa nödvändiga (eller kanske "nödvändiga"?) saker. :)

Det blev:

  • En babysitter
  • Spjälsängstäcke
  • Vagntäcke
  • Badtermometer
  • Nappflaska
  • Spegel för bilåkning (babyskyddet står i baksätet)
Fick lägga till lite pengar själv också men nyttiga saker var det och bidraget från mormor och morfar var verkligen guld värt. :)

Köpte dessutom 2 påslakanset till barnvagn, mjölkuppsamlare och 2 par vantar. Nu är det nån barnvagnsleksak, mobil till spjälsäng och skötbord, nattlampa och ett babygym som jag på rak arm kan komma på att vi behöver/tänkt köpa. :) Å så den där jäkla tvättmaskinen också dårå, men den är ju "beställd" iaf så det är ju på G.


bilspegel

 

Nedsatt pris på babysitter t.o.m

 

Lite hopplock.

Täcken x2, flaska, badtermometer, påslakanset

 


Slösöndag med besök

Ja vilken fartig dag det här visade sig att bli... eller nej förresten det har det inte alls varit. :D

Började dagen rätt tidigt som vanligt nu för tiden och hann även med premiär-barnvagnsturen (dock en kort sådan) men var mest för att "prova på" och "känna efter" lite. Om det går så där bra som idag så kommer det nog att bli en och annan tur så småningom. Förhoppningsvis en hög med turer då det finns lite överflödskilon att gå ner för min del.

Sen kom min mamma och mormor och morfar och lämnade av Frejsa, eller ja mormor och morfar var väl mest hit för att titta på nytillskottet och inte så mycket för att assistera i överlämningen av liten vovve. Frej är väldigt skeptisk mot det låtande knytet och håller ig på behörigt avstånd, helst nära husse om inte knytet av en händelse råkar befinna sig där. Men det kommer nog gå bra det där också, får ge det lite tid. :)

Efter besöket blev det inte mycket gjort. Har mest bara varit (som verkar vara standard de här dagarna). Nu väntar jag på att han ska vakna och vilja äta... mer spännande än så blir nog inte den här kvällen faktiskt, det är rätt lätt att veta när ett par timmar har gått nu för tiden. Jon väntar också att han ska vakna så han får ändra ställning och ev gå och fixa något att äta.

Nej jag undrar jag vad man ska hitta på med. Kanske nån film?

Mormor med liten Oliver:

Söndag!

Åh vad härligt det är att vara mamma!

Håller på och plockar lite här hemma och har vikt tvätt, Jon tvättade igår. Underbart! Så idag blir det att plocka undan lite och kanske bädda sängen för första gången sen vi kom hem. Fast helst skulle jag ju mysa ihop mig i soffan och bara gosa med liten. Men just nu ligger han och sover på pappas bröst och har det bra. Måste ju "dela med mig" av skatten. Även om det är svårt. ;)

Ska ta och åka in på Ljusdal och Coop en sväng snart också, bara Oliver vaknar till och kan äta. Så jag slipper lämna en skrikbebis med sin pappa pga morsan snor med sig maten.

Natten har varit toppen, Oliver har faktiskt sovit och så även jag. Är dock orolig att jag ska råka slå till honom när jag sover eller göra något annat. Men jag antar att jag är oroligare än jag har befog för. Har märkt att jag oroar mig för det mesta när det kommer till guldklimpen. Är så otroligt förälskad och kär i honom! Från att ha varit en sprattlande bula i magen till att bli det högst värderade på denna jord! (för mig då då) ;)

Nej nu ska jag sluta svamla och sätta lite fart!

Äta, sova, bajsa, sova.

Ja dagarna med en alldeles nyföding är kanske inte så där jättevarierande men ack så underbara! Antar att det blir mer och mer fart ju äldre de blir. Men just nu njuter jag bara av att få vara tillsammans med Oliver.

Tänk denna oro som kom som ett brev på posten, oron att förlora honom! Vilken mardröm det vore... nej sånt vill jag inte tänla på nu så tror jag ska återgå till att ligga och titta på bebis och kanske småsova lite tills Jon kommer hem igen.

Hoppas på finväder imorgon, isf blir det nog en barnvagnspromenad så liten får lite frisk luft och höstmys. :)

Min Förlossningsberättelse.

Ja då har jag efter att ha spenderat natten på  soffan med Oliver så känner jag mig rätt pigg och ska försöka tota ihop en sammanfattning av förlossningen.

På dagen den 19 oktober hade vi inplanerat ett besök hos BM. Och efter det så spenderade jag dagen med att sova, sova och sova. Hade en allmän sjukdomskänsla i kroppen och högre blodtryck än vanligt.

På kvällen den 19 oktober gick jag och lade mig vid 22-tiden och vid 23.40 vaknade jag till av att något kändes obehagligt (värk?). Låg kvar en stund innan jag tänkte samla ihop mig för att masa mig iväg på ett av de nattliga trehundra toalettbesöken. Men blev lite snabbare än jag tänkt då det började rinna vatten och det var bara att hiva sig upp och gå på toaletten. Väl inne på toan sa det SPLOSH! och en fors av fostervatten kom ut, efter det var det kört... då sipprade, sipprade och sipprade det vatten konstant. Passade på att upplysa Jon om att han nog med största sannolikehet kunde ställa in sig på en sömnlös natt. Sen mer eller mindre bodde jag i duschen ett tag. Jag hade dock lite svårt att fatta att det verkligen var igång!

Värkarna började ganska omgående men relativt svaga och oregelbunda, men jag ringde iaf in till förlossningen och de sa att jag skulle avvakta och om det inte drog igång under natten skulle vi få komma in på en kontroll på morgonen efter iaf. Men värkarna började rätt snart att bli både regelbundna och starkare så det var bara att ringa in till FL igen och fråga hur vi skulle göra. Enligt värktimer.se så var det c:a 2 minuter mellan värkarna, men klockade inte så många heller, barnmorskan jag pratade med sa att vi skulle komma in när jag kände att jag kanske ville ha hjälp med nån smärtlindring eller bara inte stod ut med att vara hemma. Tur att jag inte försökte vara tapper genom att stanna hemma och gå efter "normen" att förstföderskor öppnar sig en cm i timmen... Vi åkte iaf in vid 01.30 och kom till förlossningen vid 02.20.

Så vid 02.20 så hookade de upp mig mot en CTG-maskin och kollade hur det låg till med bebisen och sammandragningarna samt kollade temp och blodtryck. Vet inte riktigt vad klockan var när vi väl fick komma in till ett förlossningsrum.

Här skulle jag vilja säga att jag, kaxig som jag är, sa ifrån allt vad smärtlindring heter och ville köra på en naturlig förlossning, vilket var vad jag hade önskat innan det drog igång med full styrka. :D Dock när situationen väl uppenbarade sig så bad jag om att de skulle av sluta mitt lidande, i första hand med EDA, dock blev det inget av med det då jag vid det laget var "helt öppen och skulle föda barn", men de föreslog att jag skulle ta mig lite lustgas... DUM IDÈ! Fick panik av lustgasen när ansiktet domnade bort och jag började låta som en slow motion-version av mig själv. Illamående blev jag av den dessutom. Så den skippade jag. I slutändan blev det en naturlig förlossning även om det inte var vad jag just då önskade mig. Men så här i efterhand är jag nöjd. Det gick fort om än inte smärtfritt. Jon var ett enormt stöd och jag är så glad att vi fick gå igenom en så smidig förlossning tillsammans. Även om han emellanåt lät lite plågad han också när det kom till krystningsdelen av den. ;)

04:25 Var han tillräckligt långt ner och efter lite taktiksnack med BM så var det dags att krysta. Klockan 04.53 2010-10-20 föds han våran Oliver 49.5cm  lång och 3934g tung och 35.5cm i huvudmått. Fick upp en blå bebis på bröstet då han hade haft navelsträngen löst lindad runt halsen ett varv. Sen var det dags att få ut moderkakan och sen sys med de några få stygn som behövdes. Hela tiden fick jag ha Oliver på bröstet och jag försökte ta in vad som faktiskt hade hänt. Vet dock inte om jag vet det fortfarande. ;)

Från att vattnet gick vid 23.40 tog det c:a 5 timmar, alldeles lagom. :)

Vilken himla kick det var att föda barn och bli mamma! Enormt!


Orkar inte riktigt läsa igenom det jag skrivit, har tagit mig hela dagen att skriva det tackvare en bebis som tyckt att han skulle vara vaken en hel massa idag. Fast just nu ligger han och sover på mig igen. Myspys!

Egen behållare med tålamod?

Jaha så här sitter man med världens sötaste bebis liggandes på (framsteg) magen. Han har tydligen lite problem att sova i natt, lillkillen. Jag fick sova ett par timmar iaf, ja inte sammanhängande men det räckte för ett tag iaf. Oliver satte igång att skrika som en tok och jag gav upp det där med sängen och satte mig framför tv:n istället. Sen kom Jon in med Oliver efter att ha vankat fram och tillbaka med honom här ett tag. Fast denna gången verkade det mest som att han ville få ligga på sida/mage och få ha täcket på sig. Jag är lite orolig över hur mycket "bebis" vi måste lära oss, alla dessa olika önskemål och behov. Sen att försöka att inte låta de nattliga skriken bli till nåt irritationsmoment. Ännu så länge går det dock bra, man behöver inte mycket sömn så länge man är förälskad. ;)

Men jag tror nog säkert att allt kommer falla på plats mer och mer när vi lär känna varandra och får lite mer rutiner alla tre. :)

Sitter och kollar på "Gravid utan man" på kanal 8. Ett par av kvinnorna verkar få besked om att de förmodligen inte kommer få några barn what so ever. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste kännas. Jag menar, ända sen jag var liten har jag vetat att jag någon gång i framtiden ska ha barn. Inte när eller hur eller med vem men det har alltid funnits med i mina planer när jag sett på framtiden. Tänk då vilket slag i magen det vore att få höra att man inte kan bli gravid och bära ett barn. Ännu värre blir det nu om jag funderar i de banorna. Att inte få uppleva en graviditet, en förlossning vilket slutligen resulterar i en underbar liten individ som är en del av en.

Men här sitter vi iaf, jag och Oliver. Jag tittar på Tv, slösurfar och dricker Loka, Oliver sover och Jon ligger i sängen och sover. Tror jag ska försöka ta igen lite sömn imorgon istället. :)

Och nu visar de en förlossning. Kan riktigt relatera till värkarna :D

Återbesök på BB

Ja idag var vi iväg och fick Oliver kollad och "okejad" av läkare igen och tog även PKU(?)-prov. Så nu är vi hemma och vetskapen om att man har blivit mamma/pappa sjunker så sakteliga in. Verkligen märligt, att från en dag se ut som en heffaklump och fem timmar senare ha fött en alldeles ljuvlig liten pojke (varpå magen började se lite ledsen och tom ut igen). Å så plötsligt är man liksom mamma?! Just nu ligger han på mitt bröst och sover och jag myser till tusen! Ligger han hos pappsen så blir saknaden stor på en gång men det är himla mysigt att se dem tillsammans också. :) Nej hur går det till att bli så förälskad i en annan varelser pang tjong?!

Ska försöka att skriva ner något liknande en förlossningsberättelse också, men jag har just nu bara bebis-förälskelse-ludd i huvudet. Ni vet när man tycker att allt... och då menar jag allt bebis gör är himla sött. Bajsa, kräkas, göra miner, kissa ner tröjan man nyss satt på sig etc etc. Men kanske nån dag snart kan jag uppbåda några hjärnceller så jag kan skriva något givande som inte handlar om Oliver... eller eh... knappast. =P

Nej dags att kolla om det finns något bra på TV kanske, eller dra igång en film.

Hemma med skatten

Ja då var det fredag morgon då och natten har väl bestått av en del sömn, även om den hade kunnat vara mer sammanhängande och gärna lite längre men vad gör det när världens sötaste Oliver väcker en med att behöva en ny blöja alternativt vill få mat, helt underbart ljuvligt att vakna upp till den lilla varelsen.

Så funderar på om man kanske borde skriva några ord om förlossningen också? Fast jag tror vi tar det i eftermiddag eller så istället när det finns lite mer tid och ork. Ska snart fixa iordning så vi kan åka tillbaka till BB för en statusuppdatering av liten bebis. Vi hoppas på att han klarar det utan några anmärkningar. :)

Nej dags att börja packa skötväskan och klä på sig kanske, och dricka en kopp kaffe till. :)

Födelsedag!

♥ 2010.10.20 ♥
3934g 49.5cm lång.

På BF-3 kom han så äntligen våran lille pojke. Helt underbart.

Mina favoritgrabbar, alla kategorier!

14 kg

Upp 14 kg sen första besöket hos BM, det får väl ändå ses som överkomligt antar jag. Hade väl något bekvämlighetskilo redan innan också men det blir till att jobba på att bli av med allt överflödigt bara bebis har kommit och alla rutiner är på plats.

SF-måttet låg på 35cm igen (?) och bebis hjärtslag låg på 144slag/minut. Blodtrycket låg lite högt idag men BM var inte orolig så det är inte jag heller. Hade ingen äggvita i urinen eller några bakterier... sockret låg också bra så det är bara att fortsätta vänta på att bebis känner för att komma inom en inte alltför avlägsen framtid. Skulle jag få väldigt ont i huvudet eller börja se konstigt skulle jag höra av mig men annars var det abra att avvakta. Fick en ny tid om en vecka igen, och som det känns så kommer jag att vara där även den gången. Optmisten i mig har tagit över ;)

Skulle vara roligt att få veta hur stor bebisen är nu. Men även för det får jag vänta tills han behagar komma ut. :)

I nuläget fortsätter han sprattla runt och hicka där inne. Men om inte alltför länge så får vi säkert träffa honom (hoppas jag). ;)

BM-besök

Ja snart är det dags att åka in till BM för ännu ett BM-besök. Undrar hur många fler jag kommer hinna med? Återstår att se.

Nej jag har nog inget att skriva faktiskt, känner mig übertråkig och mest bara väntar på att något ska hända någon gång!

Är ju inte direkt smidig och fit for fight att göra massa saker heller.

Helt slut...

Ja i morse väcktes vi tidigt av hantverkare som verkade ha fått i uppdrag att riva lägenheten under. Men lyckades ändock somna om och sova till strax efter åtta. Skönt att slippa kliva upp på mornarna nu för tiden är det. :) Mysigt är det att kunna mysa in sig med Jon på mornarna också och inte behöva tänka på att göra sig redo för jobbet. :D

Men imorse var det iaf tid att kliva upp runt 8-tiden då en Hudik-tur stod på schemat. Lämnade först av Jon på jobbet och sen var jag iväg och hämtade pengar hos mamma på jobbet som skulle samma väg och så köpte jag en tårta och en godispåse att ge bort. Och sen bar det av till Hudik, fy tusan så tråkigt det är att åka bil själv och just den vägen, det enda som hade kunnat varit värre hade varit om det var till Bollnäs jag skulle. :) Men ja, däck är bytt på bilen iaf och det känns grymt skönt att slippa fundera nå mer över det. Så nu är det en motorvärmarkabel och kupévärmare som ska införskaffas.

Hann även med en kopp kaffe på Dackås med Natalie (och Angelica) det var trevligt. Även om vi gärna kunde haft lite mer tid än bara c:a en timme. Men bättre än inget iaf. :)

Sen efter att jag kom hem har jag sovit nån timme eller två, skönt det också. Bäst å passa på. ;)

Nä nu ska jag återgå till tv:n.

Kom ut nu!!

Jag tyar inte längre!

Men uppmuntrande nog så kan det fortfarande vara allt ifrån 1-20 dagar kvar.

Ja jisses...

Idag är det alltså v. 40 som gäller. Den här veckan som man hade hoppats att man skulle slippa uppleva. ;) Men det finns två-tre veckor till som jag hoppats slippa uppleva så kanske nån av dem då? Vi fåflan se.

I morse slapp jag gå ut med Frej, hur skönt var inte det då?! Annars brukar Jon ta Frej på kvällen och jag tar honom på morgonen men imorse slapp jag. Jeez så skönt! Även om jag drömde obehagliga drömmar den sista tiden här på morgonen. Usch, vissa gånger är man glad när man vaknar och det visar sig bara vara en dröm.

Så vad bjuder då dagen idag på då? Tror jag ska ta och diska upp det som är och ev ta fram snabeldraken och dra en vända också. Kanske... Jon jobbar så jag är hemma ensam med min tristess. Men jag kan säkert hitta på något att göra... typ sova eller nå ;D

Ska in på köpingen en sväng också och köpa alvedon tänkte jag. Kan vara bra att ha hemma känns det som. Sen ska jag även ta och hiva in vinterdäcken i bilen så det bara är att åka imorgon. Mer än så har jag faktikst inga planer för idag. Lite trist faktiskt.

Nej annars? Ptsch... nä...

v. 40

 

vikt.JPG langd.JPG

3.5-4 kg

50-52 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.

 

Vecka 40: 17 okt - 23 okt 2010

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Sprickfärdig?

Så hur gravid kan man bli då? Så här gravid är jag för tillfället:

Jag tycker faktiskt att det räcker nu.

Samma kläder men en vecka mellan bilderna:

Over and out *pust* imorgon går vi in i v. 40. 7 dagar kvar till BF idag... (läs: 21 dagar kvar)

 

Tröttdag

*pust* vilken tröttdag det har varit idag. Har mest bara sovit hela dagen, skönt skönt skönt. Har även tagit tag i det här med vinterdäck, tydligen löser det sig inte om man inte gör något åt saken. Märkligt är det inte? Men nu tror jag iaf att saken är i hamn.

Bebis lyser ju med sin frånvaro så jag har planerat att ta en tur till Hudik och fixa däck på måndag. Det är ju liksom snart vinter så det känns som att det är dags att fixa däck och byta.

Dock om bebis mot förmodan skulle känna för att komma nu i helgen så går det nog att ordna ändå. ;)

Sömnlösa nätter

Eller nej, det är det egentligen inte. Men dålig-sömn-nätter, drömmer en massa och vaknar tusen gånger varje natt och går på toa ungefär 750 utav dem. *suck* Men inom sinom tid så går det väl över antar jag. Iaf trycket på blåsan. I nuläget finns det inte plats för varken magsäck eller blåsan. Tråååångt!

Annars då? Well uhm, tror inte jag har så mycket att berätta. Mamma var hit en sväng igår och det var trevligt att träffa henne som vanligt. Annars hann jag med att åka och handla lite grejer till maten på kvällen och sen hämta Jon när han slutat jobba (och åka och köpa lite godis) ;) .

Idag? Well, har varit ut med Frej, och druckit lite kaffe så nu funderar jag på att gå och lägga mig en stund till. *gäsp* Trött konstant känns det som. En vecka kvar till BF nu, dvs upp till typ tre veckor tills vi äntligen får träffa bebisen.

Helg!

Men vad tusan gör det mig för skillnad? Jon jobbar i helgen och jag är ändå ledig på veckorna också nu för tiden så måndag eller lördag spelar inte så stor roll.

På söndag så byter vi vecka igen... yippie... eeeh... ja. Fast helst hade man ju sluppit byta vecka igen och fått en bebis istället. Men det är nog att hoppas på för mycket tyvärr, kan man längta mer?!

Idag här på morgonen så vaknade man upp till minusgrader och frost på tak och mark, folk som skrapade bilrutor. Nu är det höst på riktigt. Dags att byta däck snart tror jag, men frågan är om jag är så jäkla smidig på det just nu? Annars får jag väl avvakta tills Jon är ledig och har tid att hjälpa till.

Nej vad har dagen idag att bjuda på då? Well jag antar att jag säkerligen kommer spendera den i viloläge, mitt favoritläge nu för tiden. Iaf några timmar per dag iaf. :D

Nej off I go att... eh... uhm... dricka lite kaffe.

Tjock och trasig

Huärk vad jag är trött på att ha en gravidmage. Idag slog jag i den i byrålådshörnet när jag skulle ta fram nå kläder. Har ett fint sår vid naveln tack vare det också. AJ!

Idag har det inte gjorts så mycket, Jon har varit ledig idag så vi har varit in på Ljusdal och tog en sväng förbi på posten för att Jon skulle kunna hämta ut sitt körkort och sen blev det en fika på Finess efter det tog vi en tur ut och hälsade på Mats på hans jobb. Sen vare bara å åka hem, så så spännande har min dag varit idag.

Nu glor jag på robinsson och önskar att jag slapp vara nå gravid längre. Byta ut gravidmagen mot liten bebis istället. Tycker alla poppar ut sina ungar ett par sju veckor tidigare, men inte jag inte. *suck*

Torsdag

Och jag har sovit typ konstant sen igår. Städade ett par timmar och sen retirerade jag till sängen och sov nån timme åt gången, mellan kisspauserna. Sen blev det en jäkla massa serier att titta på. Tre avsnitt av Desperate Housewives och tre avsnitt av grey's anatomy. Skönt med lite hjärndöd underhållning.

Nu är det alltså torsdag och dagarna går framåt iaf även om en dag som höggravid känns som tre när man inte är det. Fast jag vet inte om alternativet (att föda fram ungen) är bättre heller? Fast dit kommer vi ju att komma förr eller senare ändå så förr vore nog bättre ändå.

Mamma gav ett bra tips... "låt den vara där tills den är redo" eh ja, vilka är mina alternativ? Inte så jättemycket jag faktiskt kan göra åt saken mer än att vänta. Men tack för tipset kära mor ;)

Ett himla busväder är det idag iaf, blåser som attan! Funderade på om man skulle ha bytt däck på bilen också kanske? Fast om man kollar väderprognosen nu så kan man avvakta med det ett tag.

Nej jag undrar vad dagen idag har att bjuda på? Antagligen inte så mycket...

Städa och putsa fönster

Är vad som står på dagens schema tror jag. Iaf det förstnämnda... putsa fönster är så fruktansvärt tråkigt så får se om jag orkar ta tag i det. Brukar ju inte behöva göra sånt när man precis flyttat in i en lägenhet. Men i den här lägenheten så var utsidan av fönstren inte relevanta att putsa och insidan verkade det fungera bra att bara torka av med nån blöt trasa. Ja ni kan föreställa er att det inte är så snyggt när solen ligger på.

Men hyresvärden är värdelös och vi kommer inte få någon kompensation eller så för det heller...

Well well livet fortsätter och jag är fortfarande ledig ♥ skönt är det när man sover som en kratta och behöver några extra timmar för att samla ihop den sömn som behövs.

Men jaja, snart är det dags för Jon att åka till jobbet så då ska jag väl sätta fart att städa antar jag. Ska bli skönt att få det rent och gottluktande här hemma. :)

Nej jag har inget att skriva... dagarna går mest ut på att vänta å vänta å vänta. :D

10 dagar kvar till första datumet nu.

Ljuvliga ledighet!

Men hur skönt är det inte på en skala från 1-10 att vara ledig då? Typ tokskönt!

Håller iofs på att tvättar idag och har även varit och handlat lite. Men jeez så skönt det är att inte behöva gå till jobbet. Var in på Finess och åt lunch innan Jon började idag också. Mysigt! Även om det hade varit trevligare om man kom i några braiga kläder och inte såg ut som en heffaklump. Men det är väl övergående hoppas jag. Tur att man har sitt på det torra och har världens underbaraste sambo. :) Man hade ju inte direkt varit eftertraktad på singelmarknaden när man är höggravid och gnällig. :P

Nej nu är det snart dags att gå ut i tvättstugan igen. Vill ju inte gärna stå oförberedd och ha en full tvättkorg och inga rena underkläder. Gud så jag längtar tills vi får en egen tvättmaskin! Men men nu är det snart sluttvättat för idag iaf och då kommer det kännas hemskans skönt. Får se om jag orkar ta och städa lite här sen sen senare också. Dammsuga och torka lite golv bara... Vi får se... nu, tvättstuga och parkera bilen.

Glärk!

mindre än tre timmar kvar av dagen idag... eller iaf arbetsdagen idag.

Skööööönt.... ge mig helg! (eller ja vad man nu ska kalla det :D ).

Sista dagen ♥

Ja idag är det sista arbetsdagen på ett tag. Sen får man väl hoppas att bebis vill titta ut innan semesterdagarna är slut. Annars kommer jag ju stå och plocka ut FP-dagar utan att ha något för det. Fast jag känner rent spontant att det inte finns någon ork/lust att jobba längre heller.

Nätterna är hemska, i natt har jag inte ens varit särskilt trött av mig. Tog lååång tid att somna (längesen jag kunde säga att det tog tid att somna) och sen vaknade jag massa massa gånger och inte bara av att behöva gå på toa, även om det lämpade sig rätt bra att passa på att gå på toa när man ändå var vaken. Drömde massa konstiga drömmar dessutom. Blev då ingen 101010 bebis, men det hade jag väl egentligen inte räknat med heller. Även om det hade varit roligt. :) Nästa datum att sikta på torde ju bli 101112 men det känns rätt avlägset så jag föredrar att ungen får ett trist personnummer istället. :D

Varje morgon jag ska till jobbet och öppnar garaget så fylls jag av ett lyckorus, det luktar så underbart gott i garaget! Skulle kunna stå där och snusa in den garagiga doften typ hur länge som helst! Ska bli intressant att se om det beror på graviditeten eller om jag faktiskt gillar doften i "verkliga livet" också. ;)

Ja jisses, bara å räkna ner nu... för det är inte många timmar kvar av arbetet (på ett tag) nu. :)

I helgen var det festligheter på lördagen, fast jag höll mig till bubbelvatten sån partyprisse jag är. ;) Var hem till Karin och Kristoffer då Kristoffer firade 30. Jon kom dit efteråt då han åkte in till Per och Linda en sväng först.

Sen igår så var Jon till Kilafors och jag hakade på och fick skjuts ut till mamma. Det var skönt att vara där ute en stund också, även om jag skulle kunnat använda dagen till vettigare saker så som städa.

Men tror jag ska ta morgondagen till att tvätta, städa och putsa fönster. Eftersom fönstren inte kan kallas det minsta putsade sen tidigare hyresgäster flyttade ut. Trist att behöva städa och putsa det första man gör men men tydligen tyckte den blinda kossan på ljusdalshem att det var okej att inte putsa fönster, inte torka ovanpå garderober, inte städa under kyl och frys, inte göra rent ventilationen på toaletten etc. När vi städade den gamla lägenheten som vi flyttade ut ur tog det bra många timmar och vi var noga med att det skulle bli rent och fräscht för man vill ju inte skämmas liksom. Men tydligen tänker inte alla på samma sätt och det är ju bra att veta när man ska flytta ut.

Sen är det tydligen även okej (enligt ljusdalshem) att det är världens höjdskillnad på golvet i ett rum och mattan halvt som halvt släppt iom det... jag har ännu inte sagt det sista i den frågan men för tillfället orkar jag inte tjafsa. Har sagt ifrån men får liksom svaret att det kan bli så och inget de gör något åt. Jag gillar lägenheten som sådan men jag är fruktansvärt trött på att man föväntas flytta in i en skitig lägenhet som lämnar en hel del att önska när det gäller moderniseringar så som golv som är okej och utsug i köket och div. annat. Det där jävla utsuget står och brummar konstant!! Nej nu har jag gnällt klart för stunden...

Är trött, less och jävligt gravid bara.

v.39

 

vikt.JPG langd.JPG

3.4-3.5 kg

50 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten variera relativt mycket.

 

Vecka 39: 10 okt - 16 okt 2010

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

sista dagen i v. 38

Eftersom jag känner mig själv och kan med största säkerhet säga att jag inte kommer orka knäppa nån bild imorgon då det är ny vecka så får det bli en bild idag. Exakt två veckor före BF.

 

Tycker dock inte att bebisen ska stanna där inne ytterligare två veckor. Jag vill kunna sätta på mig strumporna igen utan att flåsa som om jag sprungit ett marathon igen.

 

Sen skulle det vara skönt att bli av med magen, som det är nu slår den i div. saker och jag stänger dörrar på den, den är alltid blöt efter att jag diskat, den är ivägen vid intimrakning och benrakning och det är omöjligt att hitta kläder som passar och sitter bra. "klotformad" är inte vad klädtillverkarna hade i åtanke i första hand kan jag säga.

 

Sen det här med att jag faktiskt tror att jag blir smalare om jag vänder mig om och försöker gå fårbi saker/folk med sidan först. Ja visst låter det genomtänkt? Tror den har växt för fort för att jag ska ha hunnit vänja mig vid den.

 

Nej nog nu med gravidgnäll. :)
Det är ju både mysigt och jobbigt att vara gravid.

 

Nu tror jag att jag ska klura på vad man kan ha på sig om det blir nå festligheter ikväll. Hmm... det är som att försöka hitta nå snygga kläder till barbapappa. Inte lätt! Kanske jag ska lägga mig och sova en stund istället? Det vore nog skönt... Jon är iväg och hjälper Per och Linda att flytta så det är bara jag och djuren hemma för tillfället.

 

Jeez så segt...

...tiden kan gå. zZzZz Men snart är det iaf helg och det ska bli fruktansvärt skönt.

Ännu så länge är det dock 48 minuter kvar innan man får gå hem för dagen. *pust* 48 låååååånga minuter. Sen äre helg och på söndag är det "veckobyte" igen (v. 39). :D Jag gillar veckobyten, iaf fram till v. 40+0. Sen kommer jag nog inte gilla veckobyten så mycket längre. ;)

Nej jag har faktiskt inte något att skriva, kände bara för att göra det ändå.

Finally Friday

Åh ljuvliga fredag!

Nu är det bara idag och måndag kvar. Hur underbart är inte det då? Sen vet jag inte vad jag ska pyssla med på dagarna. Plocka upp kattsandskorn från golvet med pincett kanske? Bara för att få tiden att gå och ha något att göra. Nej tror att jag ska ta och fixa kattlådan istället (eller om Jon känner för't) så det inte behöver rasa ut sand så fort Cosmos har varit på lådan.

Nej vad har jag att förtälja måntro? Förmodligen bjuder helgen på festligheter. Fast ja, vi får väl se hur upplagd jag är när det väl gäller. Känns som att jag är lite för höggravid för att uppskatta en fest med alkoholdrickande människor. Men vi får väl se hur humöret känns imorgon. Ev så vacklar väl modet när det kommer till att välja kläder då jag har ungefär ingenting som passar längre... men kanske kan leta fram något?

Ska bli hemskans skönt att få tillbaka sin kropp, eller iaf en kropp utan en jättekula på mitten. Ljuvliga tanke... och iom så borde vi även vara en bebis rikare så det var win-win där. ;)

Nej vad har jag att skriva egentligen? Tror nog att det är ganska brist på saker att skriva... går mest och väntar på att något ska hända känns det som. T.ex. att jag ska få sluta jobba vore skojigt om inte annat. :)

Så underbart skönt!

Att bara kunna säga till Jon att:
"Du får ta bilen och åka in och fixa det när du slutat då"
.


Oh happy happy!

Tänk så skönt att slippa vara den som måste köra jämt och slippa följa med oavsett vad det gäller. Självklart är det ju trevligt att göra saker tillsammans ibland också men det är skönt att ha ett val och att jag inte måste följa med bara för att bilen behövs, som vid handling eller liknande.

Ska klippa sönder övningsskyltarna som en symbolisk handling tror jag och kanske elda upp dem... även om jag tvivlar på att de brinner så särskilt bra.

Nu har jag fått nog..

...å så äre inte ens fredag ännu. *suck*

Hade varit hemskans skönt med helg nu faktiskt. Men det återstår typ 3 timmar av den här arbetsdagen samt 8 en hel och full arbetsdag imorgon. Bläää...

Well well bit ihop och leeeee... eller iaf bita ihop. ZzZzZz Nej bluärk!

God morgon världen

Ja då var det torsdag då och ännu lite närmare helg. Skönt! Så alltså nu är det bara tre arbetsdagar kvar... ännu skönare!

Bebisrummet blev iaf klart igår så nu är det riktigt fint där inne också. Ljuvligt att saker börjar fall på plats iaf. Dock är det lite tomt på möbler men jag antar att det så småningom kommer fyllas med leksaker och även lite barnmöbler (samt en byrå). Men vi får tar det som det kommer helt enkelt. Just nu står där bara förvaringsmöbler och ett par lampor. Spjälsängen bor för tillfället i vårat sovrum och kommer väl så göra tills det är dags att flytta tillbaka den. När nu det kommer att bli vet vi ju inte i nuläget. (flyttade in den i sovrummet då målaren skulle komma och rummet lära tömmas).

Är nog bra för mig att vänja mig att ha det trångt vid sängen, men so far har det gått bra. Jag har ju tränat på att gå upp och gå och lägga mig några hundra gånger de senaste två dagarna så det ska nog gå bra. :D Nu är det alltså 3 arbetsdagar kvar och 16 dagar kvar till BF. *pust* vad länge det kommer bli (kännas) om/när det blir övertid. Fyyyyyy gröne... men å andra sidan så vet man ju nu att inom inte alltför avlägsen framtid så kommer vi ha bebis hos oss. Även om det skulle bli övertid. Det är ju lite häftigt i sig. :) Börjar bli lite trångt där inne nu känns det som. Komsi kom lilla bebis, mycket bättre plats här på utsidan föra att fäktas och dansa samba. ;D

Nej vad annars då? Frej verkar bättre iaf efter att öronen blev rengjorda riktigt och örongojs pillades in där. Fast han är inte helt hundra ännu. Men så länge det är på bättringsvägen så avvaktar jag. I övrigt har jag nog inte så mycket att skriva faktiskt. Dags att fortsätta jobba tror jag. Huärk.

på upphällningen

Fy tusan så less jag är på jobbet nu! Känns av att det närmar sig sista dagen (för ett tag åtminstone) nu. Noll i tålamod.

Men nu är det inte länge kvar! Bara att bita ihop några dagar till.

Hoppas att det är fint och omtapetserat nu när jag kommer hem i eftermiddag. Det antar jag att det är, för nog ska en målare kunna tapetsera ett rum på (mindre än) en arbetsdag? Urk! vill bara att klockan ska bli 17 så jag får gå hem.

Morgonpigg målare

Ja jisses, i morse klockan c:a 7.20 så plingade det på dörren. Då var det dags för målaren att börja göra sig iordning för att tapetsera. Jag hade förvisso hunnit gå upp vid den tiden men Jon som trodde att han skulle få sig en sovmorgon bedrog sig. :D Men det blir väl förhoppningsvis klart idag nu då.

Nu är det bara hallen de skulle behöva göra något åt, men det tror jag inte kommer hända tyvärr. =/ Det får helt enkelt lukta skunk där nere. Skurade den i helgen, först med klorin och sen med skurmedel men no luck. Får väl se om vi orkar tjafsa med Ljusdalshem nå sen sen senare.

Nu är det bara fyra arbetsdagar kvar. Idag, imorgon, fredag och måndag... sen jävlar skiter jag i det här. Ska bli redigt skönt! Tror vi ska försöka att få klart bebisrummet nu i veckan eller helgen. Men det saknas lite saker för att det ska bli komplett. Måste köpa oss en byrå... skulle ha köpt den som jag tänkte när vi var på IKEA men pga div aneldningar så blev det inte så i slutändan ändå. Men IKEA finns ju kvar och säkerligen den byrån också ett tag till iaf.

Nej vad annars? Tror inte jag har så mycket att skriva... har upptäckt att det har blivit fruktansvärt trångt i sovrummet nu när vi ställde in spjälsängen där när de skulle måla. Vet inte hur det kommer att gå men man kanske vänjer sig vid trängseln och man spenderar ju inte så mycket tid (mer än nattetid sovandes) i sovrummet. Vi får väl prova och se helt enkelt. :)

Nej nu tycker jag det är dags att få en bebis. Man kan ju hoppas att "mormor" har rätt och att den kommer den 9:de men det tvivlar jag på. Känns lite för tidigt. Jon gissade på den 14:de och jag, pessimisten, befarar väl att det kommer bli i november nån gång. Om det ändå vore ärftligt. Jag kom, om jag räknat rätt, 16 dagar före BF. Fast det vore ju isf imorgon...

BM på MVC

Ja då har jag avklarat ännu ett MVC-besök. Alla värden: socker, blodtryck, urin, SF-mått (35 cm), bebis hjärtslag (144 slag/min) såg bra ut. :) Bebisen har fixerat sig motför förra gången då han fortfarande var ruckbar.

Det ger mig molvärk i ryggen det här med fixering (tror jag). Tidigare kändes bebisen lätt och svävande, bara lite svårt att andas. Nu är det lite lättare att andas men det har istället blivit ett tryck neråt.

Finns inte så mycket att förtälja angående besöket. Allt ser bra ut i nuläget och jag hoppas väl på att slippa gå dit på nästa kontroll som är den 19 oktober, men det återstår att se hur det blir då. :)

Good News!

Yes Yes Yes! Tänk vad härlig en morgon kan kännas ibland. :D

♥ Grattis älsklingen, du är bäst! ♥

Jaha så förutom det då? Har varit en tur till ljusdalshem så här på morgonkvisten också då de inte hade skrivit upp vilken tapet det var vi ville ha (eller iaf inte skrivit upp det där någon kunde hitta den informationen). Så fick åka dit och visa dem (vågade inte riktigt ringa för att försöka förklara för det kan väl inte bli annat än fel då?) Men ja, det är iaf gjort och de borde alltså ha klart det till imorgon. Skönt!

Det är trevligt när saker för en gångs skull går åt rätt håll och blir färdiga också. :) Nu ska vi bara bocka av:
  • Tvättmaskin
  • Bebisleverans
Men de kommer väl inom sinom tid de också.
Kändes si så där att lämna Frej idag då han har varit lite ynklig sen i söndags eftermiddag. Men det verkade vara, om än bara, lite bättre idag så vi får väl se hur det utvecklas. Sist han var så här rusade jag iväg till veterinären för att få betala c:a 500 kr för ingenting då det enda som behövdes göras den gången var att göra ren hans öron. Så vi provar det först nu också och hjälper inte det blir det att åka in med honom. Hoppas dock att vi slipper det men

Nej jag tror att det var typ allt jag hade att skriva för nu.

Väntar...

...på att telefonen ska surra idag igen. Vi får väl se vad den har att förtälja när den väl gör det. :)

6 arbetsdagar kvar

åh så ljuvligt att snart slippa kliva upp på mornarna! Fast å andra sidan brukar jag vara piggare de mornar som jag inte behöver gå till jobbet. Konstigt hur det kan vara...

Idag ska de (om det nu blir av) börja att göra iordning det andra sovrummet så det blir förhoppningsvis klart på onsdag. Skönt! Är bara att hålla tummarna för att tvättmaskinen behagar dyka upp till helgen eller så också. Fast det tror jag faktiskt inte att den kommer göra...

I alla fulla fall så har jag typ inget att skriva om idag heller. Sitter bara och väntar på att man ska få bli ogravid igen. Det låter bra mycket mindre smärtsamt att uttrycka sig så än att säga att man väntar på att förlossningen ska börja. Men ännu så länge är det ju typ 19 dagar till BF. Men oj vad tiden går egentligen... är ju helt sanslöst vad fort det går. På sätt och vis känns det som jag varit gravid i evigheter, men på ett annat sätt känns det som att det inte alls var längesen jag stod där och visade Jon det positiva graviditetstestet. Well well, några månader har det iaf gått sen dess och snart är det dags för nästa fas. :)

*gäsp* dags att hämta en kopp kaffe till och sen jobba lite kanske?

Då så...

Ja idag räknas alltså bebisen som fullgången och får i princip komma när helst den känner för det och det känns ju skönt. :) Sen att den kan välja att stanna där inne ytterligare c:a 4-5 veckor är en helt annan fråga. Färdig räknas den dock som idag. :)

Igår var jag och mamma iväg till Bollnäs en sväng. Hittade mig en billig vinterjacka som får duga en stund, iaf till dess att jag återfått min vanliga storlek och kan köpa en "riktig" jacka i rätt storlek. Fick även med mig en höstjacka hem från mamma också som magen får plats i. :D Perfekt just nu, men känns som att den kan komma att bli för stor när bebis valt att komma ut. Köpte mig också ett par skor, eller vintertofflor vill jag kalla dem då de är så pass fula och praktiska som bara "tofflor" kan vara.



En sväng på Max blev det också, men var inte så vidare värst hungrig så det blev ett pyttemål samt en lyxshake. Shaken kostade typ lika mycket som själva mealet. Åh gud så gott med milkshake... tror jag måste åka in på Sibylla och köpa mig en sen sen senare.

Idag funderar jag på om jag ska orka städa kanske? Ser ut som att det skulle behövas att städas här...

*suck*

 

v.38

 

vikt.JPG langd.JPG

3-3.2 kg

48-49 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.

 

Vecka 38: 3 okt - 9 okt 2010

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

JAAAAA!

Jaaaaaaa! På måndag äntligen kommer de och ska börja tapetsera om i barnrummet där hemma! Så kan vi få det klart också såsmåningom. Har känts helt värdelöst att pyssla där inne hittills eftersom allt ändå måste flyttas ut när nu målarna tänkt komma. Men måndag alltså!!! Hipp hipp hurra!!!

Sen är tvättmaskinen vi beställt på G också även om vi säkert får vänta ett par veckor till på den, tål att väntas på dock men ändå. Tänk om allt bara kunde falla på plats nu (eller iaf lagomt till den 12) så jag kan slappna av och pyssla på i min egen lilla värld från och med det att semestern börjar. Men det återstår ju att se hur det blir i verkligheten. Men just nu är jag bara så överlycklig över att de äntligen ska börja göra något åt rummet! Nu ska man ju inte ropa hej å allt sånt där, men det skiter jag i! För nu tänker jag vara glad en stund åt att de (förhoppningsvis) ska göra klart så vi kan "bo in oss" riktigt! Så nu får vi omtapetserat innan bebis kommer iaf! Woppie!

Nej vad annars då? Well det är en halvtimme kvar av den här arbetsdagen/arbetsveckan. Skönt! Jag skulle vilja ha varit till Rusta en sväng, men varför finns det närmast i Bollnäs? =/ Det är för dyrt för att åka dit bara för att liksom. Hmmm... nej jag undrar jag. Kanske blir det svampplock i helgen istället? Behöver iofs inte nå mer svamp men vore ju skönt att komma ut i skogen och röra lite på sig och få frisk luft. :)

Ja jisses...

Imorgon är det exakt tre veckor kvar till BF (39+6). Är det någon som anar att graviditeten och förestående förlossning upptar mina tankar större delen av dygnet? Men det kanske inte är så konstigt heller? Det är ju en rätt stor grej och jag vill att allt ska vara så bra planerat som det nu går att få det. I slutändan blir det väl bara pannkaka av allt men det ordnar sig nog ändå det också. :) Då har jag iaf gjort mitt bästa för att planera så mycket som möjligt. :D

Kan tänka mig att man gärna vill ha duschgrejer med sig till förlossningen så man kan få lukta fräscht och känna sig mindre överkörd av tåget. Så även pappan... även om han nog bara är överkörd av ett lite mindre tåg och inte fullt lika skinnflådd (förhoppningsvis inte alls) ;D

Nej så duschgrejer och ombyte ska med iaf. Kommer säkert i all stress glömma den där jäkla väskan när det väl gäller. Den står så snällt packad nu flera ljusår i förväg (ja nästan klarpackad iaf) och sen när det väl är skarpt läge kommer den säkert stå kvar där inne i barnrummet och känna sig bortglömd. ;) Tur att babyskyddet iaf finns i bilen redan.

Nej jag undrar jag vad som komma skall. Ska bli riktigt spännande det här! Tänk att vi ska bli mamma och pappa liksom. Det går bara inte in, det känns som att ljuga när man skriver det. :D

Nä nu får den här dagen snabba på lite så vi får ta helg nån gång! c:a 3h 39 min kvar.

Widget

 

Två caffe latte senare

okej nej, jag har inte druckit två. Jag har hämtat min andra och sitter och dricker den långsamt, nu är den dock rätt kall. :)

Gode gud så skönt det är med fredag! Nu är det alltså bara några timmar kvar tills det är helg... löööövley! Har sovit som en kratta i natt (igen). Har drömt konstiga saker och vaknat fyra tusen gånger pga toalettbesök. *pust* Förstår inte hur man kan vara så kissnödig men ändå inte. Well det går väl över hoppas jag.

Nej jag har faktiskt inget att skriva.. skittråkigt!