Fee-Fi-Fo-Fum

Fredag är det igen!

Ja veckorna bara frasar förbi och nu är det fredag igen. Oliver har hamnat i nån grin, gnäll och skrikperiod så det känns som att huvudet ska sprängas när som helst! Men jag hoppas det är övergående och att grabben skaffar sig lite tålamod. I övrigt vet jag inte vad jag har att förtälja, det är som sagt fredag och jag slutade 14.15 idag så Olivers dag på dagis blev rätt kort. Skönt!

Nej, undrar vad man ska äta ikväll då? Vet då vad jag ska göra bara skruttis har gått och lagt sig! Då ska jag ta min huvudvärk och bädda ner mig i soffan och spendera tid med Hittebarnet

Regnig onsdag

Ja då var "hump-day" här och nu bär det snart utför mot helg. Skönt! Oliver är på dagis och jag slutar 14.15 så blir en femtimmarsdag för lillen idag. Igår blev det väl knappt fyra timmar.

Tycker det är lite krångligt det här med att få ihop vardagspusslet emellanåt. Speciellt som igår när vi fick veta att det var f-möte samma dag som det skulle vara. Jon jobbade så det var bara att ringa och be kära "mormor" att komma och vara barnvakt. Annars finns inte mycket att förtälja. Oliver börjar bli sig själv lite igen och äter mat igen! (tack och lov) på 1 ½ årskontrollen kommer de tro att vi vanvårdar stackaren och inte ger honom nå mat. Tvivlar på att han ökat så mycket sen ettårskontrollen faktiskt. Lilla spinkis... (dock tur att han hade att ta av från när han var pyttebebis)

Föräldramöte

Ja idag är det föräldramöte på Diamanten, känns väl inte så där jättespännande egentligen, speciellt inte när jag får gå själv. Kära mamma ställer upp och har Oggie den tid som jag ska vara där så det känns bra iaf. Jon den lyckosten jobbar. Näää så illa är det säkert inte, jag har bara fått för mig att det inte finns så mycket för mig att säga ännu då vi varit där så kort tid och jag ännu inte har något att ta upp.

Men det blir nog intressant. I övrigt är det lugna gatan. :) Oliver är fortfarande gnällig på nätterna pga magen(?) och sömnen blir rätt lidande, även om det är Jon som tagit honom de två sista nätterna.

Nej snart dags att bege sig hemåt.

Back to work!

Ja då var jag tillbaka på jobbet efter ett par dagar vab, var hemma med Oggie både torsdag och fredag och nu idag är Jon ledig så hoppas att Oliver är sitt gamla vanliga jag imorgon så livet kan återgå till det normala.

Stackars lilla kraken har kräkts en hel massa och varit allt annat än charmig. ;)

Nu är det semesterplaneringar för fullt iaf, inte så lätt när man ska tajma in allt med dagis, älsklingen och allt annat! Vill ju gärna ha ett par veckor tillsammans om inte annat sen kan vi ju dela upp det så att Oliver får vara ledig så mycket som möjligt i sommar.

Det är inte bara med detta vardagspussel när man får barn!

Funderar och planerar

Ja det är mycket som rör sig i huvudet på mig just nu.

Med tanke på att Oliver är sjuk så har jag mycket dödtid då han föredrar att jag sitter med honom och gnäller om jag inte gör det. Så jag surfar runt och spanar, funderar och drömmer. :)

Hade en jättemysig dag igår med min lilla sjukling han är så mysig när han är sjuk, när han inte är sjuk så är han rätt snål med mys. ;) Dock kunde ju natten varit bättre, varit upp ett antal gånger båda två och gett vatten och klappat lite på honom, till slut fick han komma över till oss och vi fick sova en stund till. Lilla smulan.

Får se om han är piggare i helgen så vi kan hitta på något eller om det blir en soft helg utan några äventyr.

Magsjuka igen

Ja då tar vi väl en omgång till när vi ändå håller på.

Oliver blev sjuk i natt och kräktes ner sin säng, så bara att hiva in allt i tvättmaskinen och hoppas att det torkar ganska omgående. Självklart så är nu tvättmedlet slut här hemma och jag glömde bort att köpa det när jag var och handlade. Perfekt timing att vara utan tvättmedel! Not...

Annars finns inte mycket att säga som vanligt. Oliver ligger nu och sover, förhoppningsvis några minuter till innan han sätter sig upp och tokkräks. Är svårt att styra vart det stackars lilla livet ska kräkas också. Det kommer var och när det kommer så att säga. Oh oh nu verkar han orolig.... må hända kräk på G?

Off I go...

Kort dag

Ja idag slutar jag 12.15 så det blir en väldans kort jobbdag för min del. Skönt! Samma sak imorgon, och torsdag slutar jag 14.15. Fredag däremot blir en lång dag för min del, men Oggie-bus blir hämtad av mormor så hans dagisdag blir inte så jättelång.

Annars då? Well som vanligt inte mycket att förtälja.

Var på kalas för Elisia i söndags och firade hennes 1-årsdag var väldigt trevligt att träffa familjen Westh/Dernebo igen. Var längesen nu! Natalie såg jag väl senast när Oliver fyllde år vill jag minnas vilket var i oktober. Så det går lite väl lång tid emellan.

Men men får väl planera in något så vi får umgås lite nåt tag!

Gullfisarna! Dock ser Oliver rätt kort ut i jämförelse med tanke på att Elisia är 5 månader yngre. ;)

Freeeeeeedag

Åh underbara helgen är här! Tråkigt är dock att Jon jobbar. Men jag får väl spendera en hög med tid tillsammans med våran underbara unge jag då. Inte helt fel det e. :)

I övrigt inte mycket att förtälja, väntar på BB och sitter och slötittar på "The Voice" pinsamt många där som inte kan sjunga!

Äntligen

Ja äntligen har jag fått knåpat ihop en någorlunda header åt Jenny iaf. Missade ju att den var länkad ifrån provbloggen och när jag tog bort den så försvann även hennes header från bloggen. Lite dåligt samvete över att det blev ett stooooort tomt fält där headern skulle sitta. Men nu så ser det lite bättre ut.

Annars då? Well det är fredag och jag slutar 14.15 så det känns helt okej! Då blir det hem och sen hämta lillen från dagis. I övrigt finns inte mycket att förtälja. Första veckan på jobbet/dagis har gått helt ok. Skönt!

Våren är snart här på riktigt också, bra för ekonomin att vintern är över ;)

Nej åter till jobbet.

slutar tidigare

Ja nu har jag lämnat in lite fler tider för i mars till teamleadern så jag får sluta tidigare fler dagar. Vissa dagar redan 12.15. Måste ju försöka få så korta dagar som möjlilgt.

Gah ringer för mycket föt att jag ska kunna uppdatera.

Första jobbdagen!

Ja då var man tillbaka på jobbet då, men det känns som att jag skulle ha behövt varit hemma och kurerat mig istället. Jäkla hosta och snuva och känner mig halvt febrig. Dock bättre nu efter en alvedon.

så idag börjar Oliver på dagis "på riktigt". Men det blir en kort dag då Jon börjar 14 och jag slutar 17.

Vet inte vad som kommit över stackars lilla skrutt då han verkar ha utvecklat nån typ av separationsångest eller liknande, omöjligt att lägga ifrån sig honom när han ska sova. Bara gråter och är ledsen... vet inte vad man ska göra. Kanske investera i en juniorsäng (eller liknande) så man kan ligga brevid honom när han ska somna. För så länge man gör det så går det bra... kanske är övergående, jobbigt att bli "övergiven" hos främmande människor på dagis kanske. =/

Vad annars? Well inte mycket att förtälja, det ringer som f*n idag och jag får verkligen ett välkomnande här på jobbet. I morse när jag kom hit så var min nässpray, mina sukketter och min labdator borta! Men inom en timme var allt tillbaka tack och lov. Ska de ha mig på teknisk så vill jag då ha en labburk som jag kan surfa på också. Och så klart felsöka grejer. ;)

Underbara vinter!

Det var en härlig dag för skoteråkning igår! Enda jag hade önskat var en hög mer snö!

 

Idag är Jon iväg med Jimmy och Jens och fiskar, så jag och Oggie har en söndag för oss själva här hemma. Hoppas han får nå fisk, men jag sa ifrån att ta hem den då jag inte gärna rensar fisk! ;)

 

I övrigt finns inte mycket att förtälja. På måndag börjar jag jobba igen och Oggie ska gå på dagis "på riktigt". Så vi får väl se hur det går. Mamma har iaf fixat en bilbarnstol nu så allt är fixat för dagisschemat. Fodrat regnställ, vanligt regnställ, vinterkläder etc. Så nu är det bara å köra på. :)

Äntligen!

Ja äntligen har vi fått upp en hörna i hallen för Olivers grejer. Hans vantar verkar alltid vara på vift när Jon är hemma med honom så nu har jag satt upp de grejer som jag köpte på IKEA i tisdags. Så nu kanske vi kan samla alla hans grejer på en och samma plats för lättare tillgång.

Hoppas bara det håller utan plugg. Tänkte att jag chansar, dock satte jag upp hyllan mot garderoben så det läre ju iaf hålla. (Hoppas jag).

Här kommer en dålig mobilbild på arrangemanget.

Sista inskolningsdagen

Och lilla skrutt var mest klängig av alla dagar nu när jag skulle lämna honom. Usch! Gråtande och klängande barn är inte lätt att lämna, men jag vet ju att bara jag gått så blir han på bättre humör och interagerar med de andra barnen. Och jag förutsätter att de ringer, som de säger att de gör, om det inte går bra.

Well well, annars händer inte mycket väntar fortfarande på att få hämta paket, abtinens!

Nej nu ska jag återgå till att dricka kaffe och fundera över vad jag ska handla, tänkte passa på idag nu när Oggie-bus är på dagis.

Hyllorna slängda!

Yes! äntligen är de där förskräckliga bokhyllorna slängda. Eller som sagt, två av dem. En är fortfarande kvar och det ser inte så illa ut iaf. Men planen är att byta ut den också.

I övrigt så finns inte mycket att förtälja, Oliver har varit med sin mormor på morgonkvisten medan jag och Jon åkte iväg och slängde skräpet på åkerslund. Jag älskar att åka till åkerslund och göra mig av med grejer!

Oggie sover för stunden, men gissar att det blir en kort sovstund idag. Jag är dock trött som en tok, utan egentlig anledning. Tråkigt! Imorgon är det dags för sista inskolningsdagen för Oliver och på måndag börjar jag jobba igen, ska bli skönt med två riktiga inkomster igen.

Tampons for free!

Ett tips igen!

Bilden är klickbar och tar dig till tampons for free

För er kvinnor/tjejer som inte redan är med i tampons for free, gå genast dit och registrera er så får ni hemskickat tamponger varje månad förutsatt att man gör kampanjutvärderingen som är angående produkten som det görs reklam för.

IKEA och Birsta

Ja igår följde jag med mamma, Lars och Olow till Sundsvall för att ta en tur på IKEA och även för att leta upp ett fodrat regnställ som inte skulle ruinera oss. Kom hem med en hög med saker och en hel del fattigare. Hittade byxor på åhlens för ett vrakpris och en jacka till bra reapris på lindex, så nu klarar han våren iaf.

Köpte även en hylla med skåp till vardagsrummet och lite hallgrejer till Oliver så vi kanske kan få nån ordning på hans ytterkläder som ligger och dräller lite här och där. Så en lyckad tripp och en trevlig dag!

Så vad annars? Well, Oggie är på förskolan och Jon har gått till jobbet så jag ska väl få tummen ur och städa lite mer här hemma. Har plockat ur två av våra tre bokhyllor (som jag hatar) så de ska jag åka iväg med imorgon och slänga på tippen! Men får behålla en så länge annars kommer det bli hemskt tomt här i vardagsrummet. Men den ska bytas ut den också så småningom.

Nej off I go!

Söndag

Och det är en slappardag här hemma. Laddar för dagis imorgon, fick en mjukstartsvecka för Oggie som får kallas inskolning den också. Så blir en 15-timmarsvecka nästa vecka innan han ska börja på "riktigt".

Annars finns inte mycket att förtälja, vädret är härligt så hoppas vi kan ta och pallra oss ut en sväng idag också innan solen försvinner.

Shopping till lilleman

Ja nu har vi dagisshoppat lite åt Oliver, men jag förstår verkligen inte, ska man behöva ha minst två uppsättningar av alla kläder för att det ska fungera eller kan man ta dem emellan? Köpte ett par gummistövlar åt honom, ett galonställ (ofodrat), en hjälm och en ryggsäck. (mest bara för att den var så jäkla söt!)

Hjälm för att barnen har det när de är utomhus och leker och i det här vädret med all halka känns det som en mycket vettig idé. Var på sportringen och fyndade och fick 40% på både didrikson galonställ och hjälmen.

Ryggsäck och stövlar inhandlades på Ljusdals motor.

 

Oliver ville gärna prova den och var inte jättepigg på att ta av sig den.



Blir då inte till att köpa några fler vinterkläder denna vårvinter då det känns rätt bortkastat, så han får klara sig med det han har och så satsar vi på vår/sommarkläder sen.

I övrigt finns inte mycket att förtälja. Tog en skotertur idag och jösses så underbart det är! Hade jag fått bestämma så hade vi kunnat haft ett par-fyra månader längre vinter. ;)




Oliver fick vara med mormor ett par timmar medan vi tog oss en tur i trakterna. Sjön var farbar den också och hej var det går! ;)

Har precis kollat på ett avsnitt av Grimm och snart är det dags att gå och lägga sig. Jon får ta sista svängen med hundarna, vi har besök av Raz, därav plural.

Saknar verkligen min telefon och WF, och alla möjligheter, och mitt liv som jag hade i den. Men får se om det kanske får bli nån ny telefon här snart.