Fee-Fi-Fo-Fum

Är det du Sadaim?

Ögonfärg...

Som det verkar så kommer ju Oliver iaf inte få min ögonfärg.

 

Kanske inte de bästa bilder men man ser ju iaf vart det barkar. :P

 

Dock är det svårt att göra sambons ögonfärg rättvisa då de är underbart ljusblåa. Får uppdatera sen om jag hittar någon bättre bild när jag fått min dator att fungera igen. :D

 

Lillskrot sover

Ja då sover han en stund igen, men gissar dock på att det inte kommer bli en längre sovstund.

Sitter och surfar lite extra IKEA bara utifall jag glömt lägga till något på listan. ;) Listan är i nuläget lång men jag tror inte att vi kommer komma hem med allt på den.

Vi får väl se hur det går att gå på IKEA med Oliver. Om det kommer gå att hålla honom på gott humör under hela tiden eller ej. Gissar på att det kommer bli så att man får bära honom och att han inte alls kommer vilja sitta i vagnen.

Well well... vi får väl se. Kanske bara blir pannkaka av alltihopa också. :D

Nej i övrigt har jag inget att skriva. Off I go!

Jaha

Vad bråkigt det är med bara en stationär dator! Då kan jag ju inte sitta med Oliver samtidigt som jag surfar/bloggar/what ever.

Nej jag hoppas att min laddare kommer med posten nån dag snart här för trots att det är en värdelös dator så saknar jag den ändå.

Nej jag har helt ärligt inget att skriva. Är så bängtrött så jag borde gå och lägga mig brevid Oliver på soffan och sova en stund istället för att sitta här.

Ja just... måste ju betala räkningar också. *suck*

Pöäh!

Ja jisses

Dålig på att uppdatera nu för tiden. Känns liksom inte lika roligt när jag inte har min lilla skitdator. Men jag gör väl ett försök ändå då.

Vad har hänt? Inte så mycket tror jag... är dyngtrött och känner för att ta en sovmorgon och gärna få sova en hel natt hade varit trevligt. Men förr eller senare så blir det nog det också. :)

Sitter och tittar på "Sofias Änglar" och försöker tänka mig in i hur det vore om man skulle få beskedet att personen man älskar och som man har barn tillsammans med har cancer och man inte vet hur länge denne kommer finnas kvar i livet, kan leva flera år och kan dö inom kort. Nej då föredrar jag att inte ännu veta vad som kommer ta död på en.

Well jag har nog inte så mycket att ta upp faktiskt. Det känns som att det inte hänt så mycket. Det är iaf planerat en tur till IKEA i helgen och jag gissar på att ungefär halva Sverige kommer att vara där då det, som alla vet, är löning här i veckan.

Nej jag vette tusan vad jag ska skriva... tror det får vara bra så. :)

Oliver sover och jag funderar på att ta en dusch och snart själv gör detsamma också.

Nattinatt

åååååh IKEA

Sitter och surfar IKEA och har hittat en massa som jag skulle vilja ha. Mest då till Oliver, som vanligt. Skulle verkligen vilja få hans rum iordning så det är klart tills den dag då han ska flytta in där på riktigt. Om jag nu någonsin kommer kunna släppa ifrån mig honom så långt. ;)

Blir nog någon billig matstol här till att börja med och att därefter köpa en tripp-trapp-stol. Hoppas verkligen att vi kommer iväg till IKEA i slutet av månaden. Men det är ju lite sånna saker som ekonomi som ska klaffa också, samt lån av släpvagn. Ska man ha med sig en Oliver till IKEA så blir det rätt trångt i bilen och om man då ska handla grejer är det bäst att ta med sig släpvagn. Typ.

Nej nu blev jag shoppingsugen som attan!

Well well. Vi får väl se...

Igår fick vi främmande, firande av födelsedag som stod på schemat. Fick några mycket uppskattade presenter. Dock inga pengar då gästerna anade att jag förmodligen inte hade lagt pengarna på mig själv. ;) Så det får bli en tur till romerska tillsammans med älsklingen då det i det presentkortet även ingick barnvakt. :D och dessutom tänkte jag att jag ska ta en tur på Johanna och fifty fifty och kolla på lite kläder. Även en elektriker med tillbehör fick jag i present... fast bara till låns för att fixa uttaget på toaletten. ;D Tack Ninni och Gert, det var en smart present. :)

I övrig då? Well min dator är fortfarande sömnig och jag får nog gott och väl vänta ett bra tag innan den funktionerar som den ska igen. Funderar på att åka ut till mamma och hämta en dator som jag kan ha tillsvidare.

Nej nog svamlat nu, åter till porr(IKEA)surfningen.

Bloglovin

bloglovin

Död dator

Jaha då satt man här med Jon's dator istället då. Min valde att lägga sig ner och självdö... eller ja jag tror det är adaptern som valt att sluta fungera. Ingen ström = ingen (fungerande) dator. Jag hade lite batteri kvar men nu är det nog rätt slut... men har fixat så jag får utbeställt en ny adapter iaf, det är ju t.o.m innanför garantitiden!

Jag har idag hunnit med att dammsuga, plocka undan disk, diska, duscha och fjantat med Oliver. Så det känns helt okej! Trött som ett as är jag dock, då jag fick för mig att sitta och titta på några avsnitt av DH och GA till typ efter 23 någon gång, och efter det skulle det snos ihop en smörgåstårta också. Så blev sent i säng och Oliver har febergnällt och bökat på rätt bra i natt. Men han har ändå sovit förvånansvärt bra med tanke på att han sov ungefär hela dagen igår. Förutom de stunder han vaknade och panikskrek och grät :'( Men efter lite flytande alvedon och tutte så somnade han gott och sov sen mer eller mindre hela eftermiddagen. Det där med vaccin var ingen höjdare må jag då säga. Men idag är han sitt vanliga positiva goa jag. :) Bra det då det kommer folk hit för att fira mig. Fyllde ju år i onsdags men valde att inte orka göra nån tårta förrän nu till helgen ;)

Annars då? Well, är väl dags för mig att klä på hunden och ta honom på en promenad också, men jag tänkte att han skulle få vänta till Oliver vaknar så jag kan ta med mig honom också. Men vi får väl se, han verkar sova rätt gott. Kanske tänker han sova hela eftermiddagen idag också?

Nej nu ska jag gå och hitta mig nå kläder och göra något vettigt istället.

Traumatiserad!

Ja jag alltså, förmodligen inte Oliver. Var dags för tremånadersvaccinet och tack och lov var Jon med till bvc idag. Fyyy vad Oliver skrek och inte ville han låta sig tröstas heller i första taget. Jag tog dock till ett välbeprövat trix och stoppade tutten i munnen på honom och efter vad som kändes som en evighet, men förmodligen bara var ett par minuter, tog han den och slutade skrika och slappnade av och snyftade bara lite. Jag har inget mammahjärta när det handlar om att skrika pga trötthet eller liknande men när han skrek för att det verkligen gjorde ont, då hade jag nära till tårarna. Skumt det där, jag har aldrig haft och har fortfarande inte någon sprutskräck för egen del, men jag led när Oliver skulle stickas. Fast det tror jag har att göra med att det inte går att berätta för honom varför man gör honom illa.

Blev även vikt och längd tagen idag och han ökar stadigt. :) Nu sover lillskrot här på soffan brevid mig. Han däckade så fort jag satte honom i bilen på vägen hem och har sen dess sovit. Hoppas han slipper feber och andra biverkningar.

Klicka för större bild

Vikt: 7220g
Längd: 63cm
Huvudomfång: 41,2cm

 

Annars var vi iväg en sväng till Hudik igår och jag hann, förutom det vi skulle dit för, även ta en sväng på stan och köpa lite bebiskläder. Massa rea och roligt var det! :D Så nu är Oliver några bodies och byxor rikare. Var ju dags att köpa några kläder i storlek 68. :)

 

Annars har jag faktiskt inte så mycket att förtälja, den 1 februari börjar det med föräldragrupp igen så det ska bli spännande. :D

 

21/1

2011

21/1

Vikt: 7220g
Längd: 63cm
Huvudomfång: 41,2cm

Kurva



2010:


16/12

Vikt: 6370g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm


2/12

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm


3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm


Startmått:

20/10

Födelsevikt: 3934g
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

(Gick ner till
3720g 22/10)

Oliver tre månader

Ja idag är det ganska exakt tre månader sen Oliver föddes. Storiga killen! och imorgon är det dags för tremånadersvaccinet också, det ser vi inte fram emot så där jättemycket faktiskt. Men det ska bli roligt att få väga och mäta honom igen, senaste gången var ju i december. :)

Idag blir det en tur till Hudik och sjukhuset där. Förhoppningsvis kan vi även ta en tur på babyproffsen och kanske H&M eller nå liknande. Skulle behöva köpa lite kläder åt Oliver då han är på god väg att växa ur storlek 62.

Nej vad har jag att förtälja egentligen? Skulle ha letat fram smörgåstårtsreceptet... hmm åter till "Vakna! med the voice" och mitt kaffe.

Oj vad fort det går...

Den senaste veckan har Oliver börjat skratta "på riktigt" högt och hjärtligt och även att han börjat gripa tag i saker. Tidigare så tittade han bara och man såg att han jobbade med händerna men att han inte visste riktigt hur han skulle bete sig. Men nu har han börjat greppa saker, bl.a. den ständiga (kräk)handduken brukar hamna i Olivers mun. :)

Ruskade täcket på honom igår när "vi" bäddade om i sängen (han låg på sängen och tittade på medan jag bäddade om) vilket resulterade i ett skratt, att ruska lite på honom kan också resultera i ett skratt eller iaf ett härligt tandlöst leende. Underbara unge! "Pratar" gör han också en massa, olika ljud och tonlägen och olika högt.

Huvudet håller han helt själv nu för tiden, jag brukar hjälpa honom utifall att när jag lyfter upp honom från liggande men det känns också rätt onödigt faktiskt.

Det är häftigt att se hur han utvecklas för varje dag som går. Härligt att få följa med honom hela vägen och se alla små och stora steg framåt. :)

 

Hipp hipp hurra!

Grattis till mig idag. :D

Morgonen börjar som vanligt med att man läre kliva upp och byta blöja och göra morgon för lillskrot.

Annars vette tusan, tror det blir en vanlig dag, ska försöka hinna med en dusch och kanske kommer kära mor förbi en sväng.

Nej nu är det dags att ta upp Oliver tror jag, han börjar ledsna på att ligga i gymmet. *gäsp*

Slödag?

Njae vi har förvisso städat idag men utöver det känns det inte som det blivit mycket gjort. Bäddade om i sängen och Oliver var med hela tiden och skrattade högt åt sin tokiga mamma som ruskade täcket på honom. Åh så jag älskar det där lilla livet och hans ljud och miner, då i huvudsak leenden och skratt. Gofis!

Men ja nu är det iaf ordning och reda här tills imorgon då det är dags att fylla år. :) Fast blir nog mer firande i helgen tror jag. Tänkte jag ska köpa hem så jag kan göra en smörgåstårta eller två.

Vad annars då? Well har inte gjort så mycket idag, har fastnat i ett spel på facebook... Brain Buddies. Och spel har en förmåga att göra mig förbannad förr eller senare eftersom jag kommer till en gräns då jag slutar slå mina egna rekord. Så nu har jag slutat spela för idag. Utöver detta så har jag fått bäddat om i både våran och i Olivers säng och fått tvättat sängkläderna i den gemensamma tvättstugan. Skönt att kunna boka den också och få tvättat och torrt inom ett par timmar. Men det är priceless att ha egen tvättmaskin.

Så what else? Oliver sover och jag kollar på grannfejden och Jon spelar.

Nej dags för mig att uppsöka sängen snart tror jag.


Oliver konverserar med sin bästis, (baby-bag-biet) på skötbordet:

Gullungen min

Sitter uppallad

 

Charmknutte

 

Muntergök

 

Jacka & Skor

Idag kom ännu ett paket på posten! Jackan som jag beställde behagade dyka upp nu. Jackan var dock snyggare i verkligheten än på bilden. Me like!

 

Och skorna kom i fredags:

 

Nu äre bara byxor kvar och en hjälmhuva samt mössa i Halvarssons. ;)

Efterkoll

Ja imorgon är det dags för en efterkontroll... en så där 6-8 veckor efter förlossningen är det väl som "regel" att man gör en sån men jag har dragit ut på det i det längsta. Känner inte direkt för att lägga mig och fläka upp mig. Under förlossningen så var det en annan sak för då "måsta" man liksom och tänkte inte på särskilt mycket mer än att det gjorde ont, men på mvc så blir det liksom under mer städade förhållanden och blir således mer påtagligt vad tusan man gör. :D

Well well, på onsdag är det dags för mig att bli ett år längre och officellt vara närmare 30 än 20... men att fira blir nog inte förrän lördagen tror jag. Eller? Hmm... svårt sånt där.

Nej nu börjar lilleman bli otålig här så dags att roa honom lite. : )

Skoterturen regnade mer eller mindre bort för min del. Måttligt roligt när regndropparna blir som små små spikar som slår en i ansiktet.

Skoter och barnvakt

Idag blir det nog en sväng ut med skotern och Oliver ska få vara hos sin mormor. :) Det tar förvisso emot att lämna ifrån sig honom mer än några minuter och helst sitter jag brevid så jag kan se honom hela tiden om jag ska "låna" ut honom. :P Men det har ju gått bra de två tidigare gångerna även om det är märkligt att inte ha honom hela tiden.

Men det är ju så kort stund ändå så ingen av oss blir nog särskilt traumatiserad av att vara ifrån varann. Dvs, han klarar sig nog alldeles utmärkt och jag kan nog lära mig att överleva den korta stund det handlar om. ;)

Annars? Well vi var ut till Nordsjö igår också och åt middag med mormor och morfar, moster, Gert och Kattis. Var trevligt och varm mat fick vi. Sen sov Oliver i en massa timmar när vi kom hem, han somnade vid 22 och då hade han kanske sovit en timme sammanlagt på hela dagen och sen sov han till kl. 05. Jag passade på att sova jag också och somnade väl vid 23-tiden. Sköööönt!

Nej vad har jag att berätta egentligen? Dags för mig att dricka kaffe och springa ut med Frej tror jag.

bilder

 

Klicka på bilderna för att se dem större.
Hanna Hedlund – Besvärjelse

"Vi kommer älska dig då"

Låttext

Jävla tomtar!

Ja Ljusdalshem fortsätter att imponera på mig. I morse strax innan åtta vaknade jag av att det är några elefanter på taket och skottar snö. Jeez, inte kan de göra det ordentligt heller utan tog bara en bit på kanten, iaf på förrådet men jag hoppas att de har gjort det mer grundligt på bostadshustaket. Jäkla tomtar! De är säkert arbetslösa ändå och inkallade enkom för detta så då hade de väl kunnat ge en stackars mammaledig sate lite sovmorgon. Iofs tyckte Oliver ändå att det var dags att gå upp så det kanske kvittade egentligen? Well, allt som ljusdalshem gör är ogenomtänkt i vilket fall som helst så det är klart att jag ska klaga ;)

Well well annars då? Ptja, just nu ligger Oliver och sover här på soffan brevid mig, Jon är på jobbet, tvättmaskinen surrar och nyheterna är igång på tv:n. Vette tusan vad denna dagen kommer bjuda på. Tror det blir ganska lugnt och slött faktiskt. Kanske en promenad lite senare, eller ja, ska kolla hur kallt det är ute först innan jag lovar några promenader. ;) Förhoppningsvis kommer även mina skor idag så jag får hämta ut dem. :)

Nä jag har faktiskt inget att skriva.

Lillskrot när vi var ute i Nordsjö sist:

Heldag på bortaplan

Ja idag tog jag och Oliver en tur in och hälsade på Kattis och hennes grabbar, Erik och Olle. Olle och Oliver är i princip (kommer iaf att vara sen) jämngamla. :) Var skönt att få träffa nån vuxen människa också (utöver Jon) och inte bara umgås med en tremånaders älsklingsgroda. Så det blev både kaffe, lunch och mer kaffe där inne. Planen var väl kanske inte att vara där hela dagen men det var skönt att komma bort hemifrån lite också.

Annars har vi inte hunnit göra så mycket. Oliver sov bra i natt... tror jag. Han har iaf inte väckt mig, kanske beror på att han sovit med oss i våran säng en bra stund också, i morse var jag rädd att jag hade mosat honom eller kvävt honom i sömnen eller nå. Meeen det verkar som han är vid god hälsa. Lika älskvärd och livfull som vanligt. :D Meningen var väl att jag skulle flytta tillbaka honom efter matstund, är iaf vad jag brukar göra men tydligen har jag varit så dyngtrött att jag bara lyfte över honom, la honom vid tutten och somnade om och han likaså. Vaknade sen och flyttade över honom till hans säng för att slippa känna oron för att han ska bli bebismos under mig.

Nu är Oliver så överstimulerad och orolig så han sover endast ovanpå mig. Så dags att plocka upp honom igen då jag fick för mig att försöka lägga ner honom igen.

Jag har hittat min nya favoritbakelse... en gammal klassiker: Semla! Måste ha massa fler semlor!

Vette tusan

Nej idag vet jag inte alls vad det är med Oliver. Tror han har en dålig dag. Enda han gör är att sova, äta och kräkas. När han väl är vaken så lämnar hans humör en hel del att önska, men han kan väl ha en dålig dag liksom alla andra så han får väl ha en sovdag och så hoppas vi på en mer positiv liten kille imorgon.

Som den hemska mamma jag är så älskar jag Olivers surmin, (iofs älskar jag allt med honom så varför skulle surläppen vara ett undantag?) den han har när han tänker skrika/tar en paus från skrikandet och laddar om. Den är dock lika svår som ett leende att fånga på bild.


Födelsedagspresent

Ja då har jag beställt min egen födelsedagspresent idag då. Haha I fjol fick jag också kläder för skoteråkning av min älskade sambo. Men ett par vinterskor är ju aldrig fel, de går säkert att ha till annan utomhusaktivitet än just skoteråkning också. Och snygga är de. :) Icebug Sorix.

Sen får vi väl se om jackan som jag beställde igår passar också, när nu den tänker behaga komma. Tyckte jag kunde unna mig det nu när jag tjänar så pass mycket pengar som mammaledig. lol!

Well well i övrigt vet jag inte riktigt vad som händer, har varit iväg en sväng nu på förmiddagen och handlat lite kattsand och kattmat och lite frukostbröd. Annars händer inte mycket spännande. Lyckades dock ta mig upp och ringa mvc för att få en tid för efterkontroll också. Yey me!

Och imorgon ska jag och Oliver iväg och hälsa på Kattis och Olle, det ska bli trevligt. :)

Nä nu är det nog dags att lyfta upp min lilla gosgroda som håller på och ålar sig ur babysittern.


Vaken hela dagen

Idag har Oliver varit vaken från morgon till sena eftermiddag med endast några små powernaps då och då.

Jon har varit ledig idag så vi tog en tur till Järvsö och kollade på lite skoterkläder och då i huvudsak skoterkängor/stövlar. Lutar fortfarande åt Icebug's Sorix, de vita.

Å så som av en händelse blev det en jacka beställd också... men motiveringen: "jag kan ju skicka tillbaka den om jag ångrar mig" höhö... Tur för mig så fanns inte byxorna att beställa i rätt storlek. :D Man måste ju slå till när det är rea/rabatterat ju! Eller nå...

Så nu är det väl skorna som ev ska beställas, min älskade Jon säger att jag kan få dem i födelsedagspresent. Me likey! Får nog bli en storlek större än vad jag egentligen har på dem då jag gärna vill ha plats för ett par-sju sockar också ;) Eller bör man ha sin vanliga storlek även på kängor/stövlar? Hmm.. Sen får jag väl önska mig pengar i födelsedagspresent så jag kan köpa täckbyxor som matchar också. :D

Nej nog om mina klädplaner nu.

Oliver har som sagt varit vaken hela dagen och vi var ut till gammelmormor och gammelmorfar en sväng (Jon ville rasta skotern en stund så då passade vi på att träffa dem efteråt) och drack kaffe. Frej lyckades, som den jakthund han är, fånga en näbbmus i snön när vi var ute och gick. Jag för min del kände inte för att köra nå skoter så jag tog en promenad med barnvagnen istället. Oliver valde dock att vara vaken hela tiden så jag lutade upp honom lite så han blev nöjd också. Nu sover han dock och jag hoppas att han tänker fortsätta med det typ hela natten. :P Nej, han läre väl vakna snart igen för lite mat antar jag, så då ska jag passa på att byta blöja och sätta på honom pyjamas också och kanske kanske, om jag har tur, lyckas lägga honom i sin säng.

Nej jeez vad jag jiddrar, nu ska jag gå oc hta mig en dusch tror jag.

Halvarssons

Denna är också läcker:

Halvarssons Ethel

c:a pris: 2295kr

och den:

Halvarssons Kathryn Jacka

c:a pris 2295kr

 

 

 

Med ett par byxor från Halvarssons också kanske?

Halvarssons Scenic

c:a pris 1595kr

 

Den kombinationen blir ju onekligen lite billigare än Snogear-utstyrseln.

 

Men jag håller fast vid de vita skorna från Icebug. ;)

 

 

Skoter...

Här kommer då ett helt Oliverfritt inlägg (förutom att jag nämnde hans namn då) ;)

Sånna här dagar, när det är lite småvarmt för att vara vinter och solen skiner så känner jag verkligen att vi borde ha en till skoter, en Amanda-skoter utöver den vi har. Bara hiva upp skotrarna på en släpvagn och bege sig iväg till nån bra led och ut och köra. Nu är jag en n00b på det här med skoterkörning. Jag kör hellre än bra om man säger så. :)

Ska ta och leta tag i ett par skor att köpa också som jag kan ha vid uteaktiviteter. Har hittat ett par som jag funderar på. I en lagom prisklass dessutom...

Icebug Sorix

lägsta pris: 1125kr

 

hah! nu tänkte jag skriva något om det jag inte skulle skriva om, men jag låter bli och sparar det till ett eget inlägg ;)

Sen har jag hittat en skitsnygg jacka med tillhörande täckbyxor också men jag känner inte riktigt för att betala dryga 3000kr för en jacka. Synd dä för den är himla snygg!

Snogear Miss Blackie jacka

c:a pris: 3200kr

 

Snogear Miss Blackie byxor

c:a pris: 2690kr

 

Hmm kanske deras skor vore något också... helt okej och rimligt pris också...

Trail sko

c:a pris 1490kr

 

Sen ska jag köpa mig ett underställ... ja jisses, det är inte billigt att hitta på saker på vintern om man vill vara rätt klädd fört. Å är man inte rädd klädd fört så är det inte roligt att vara ute på vintern. Tänk om man hade 10 000 att bara bränna på vinterkläder åt sig själv!

Ny vecka

Då var det måndag igen då.

Natten har varit helt okej... han har dock inte sovit mer än han brukar på nätterna men den har ändock varit okej. I morse vid halvåttatiden lade jag honom mellan oss i våran säng och han somnade tack och lov om en stund, skönt det är när man får somna om.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, tränat lite med Oliver och umgåtts lite med honom innan han blev trött och sur i vanlig ordning. Man har inte så mycket energi när man är runt tre månader gammal. :) Så mycket sömn blir det.

Nej jag har som vanligt inget att skriva, och bara för att jag skrev att Oliver sover så kommer han säkert vakna alldeles snart igen. Han har en tendens att göra det.

Tror det var några evigheter sen jag skrev ett inlägg som inte hade med Oliver att göra på ett eller annat sätt. Men jag lever och andas bebis för tillfället så det är kanske inte så konstigt.

Trött trött trött

Ja min energi är verkligen på upphällningen, vet inte riktigt vad det är... om det bara är för många nätter utan riktig sammanhängande sömn. Jag älskar verkligen att vara mamma men jag skulle verkligen älska att få sova en hel natt också! Det var längesen nu... minns inte ens när det var jag fick sova en hel natt och ännu på länge så kommer det var dröja. Tycker jag läser i alla bloggar att alla bebisar sover hela nätter utan uppvak. De gånger Oliver sovit längre än 2-3 timmar i streck kan jag räkna på en hand. Well well våran tid kommer väl den också kanske. :)


Å så några bilder. :)

Ice vill också ha ett gym, får nog åka till ÖoB och köpa ett kattgym till honom. ;)

 

Oliver tränar

 

Att vända sig tycker han dock är överskattat. Det har hänt nån enstaka gång bara, men det kommer väl det också. :)

Oliver, grodan och lejonet

 

 

Idag var det äntligen lite plusgrader och vi var ute och gick i två timmar jag och Oliver.

Sötgrodan i vagnen

Underbar dag!

 

Bra år?

Ja jag undrar jag hur 2011 kommer bli. Det känns som att det kan komma att bli ett bra år. Fast det är väl som med alla andra år, de blir vad man gör dem. :)

Nej återgå till att spana in några (ev) framtidsplaner. :)

2011 har börjat

och snart blir Oliver 3 månader och jag 26 ungefär samtidigt. Tänk vad gammal man blir och vad tiden går för lillskroten. ;) Snart är han uppe och går och vi får jaga honom, så tänkte att jag ska försöka njuta av att han är så "lugn" dvs ligger kvar där man lägger honom då han ännu inte kan ta sig fram för egen maskin, men det dröjer nog inte alltför lång tid det heller så som han sprattlar och tränar när han ligger i babysittern och på täcke på golvet. Tappar knappt huvudet alls längre när han ligger på mage min starka lillkille! Sen har han även börjat somna "själv", jag skriver själv inom "" för att han ligger själv men man måste sitta brevid honom och hålla i nappen tills han somnat. Min duktiga lilla stora grabb!

Han har tagit jul och nyår bra, det går så klart bäst första dagen då han är som mest pigg, både julafton och nyårsafton sov han c:a 5 timmar sammanhängande på natten och jag var mäkta imponerad. Men det gick ju så klart över när vi kom hem och det inte var fullt lika mycket yttre stimuli. Men det går an, man anpassar sig till att sova som en kratta också även om det till slut känns lite väl jobbigt.

Annars har jag inte så mycket att säga, liksom förra året har jag lite av en nyårs-blues men jag hoppas att den snart går över. Det är ju inte direkt så att jag har så mycket att må dåligt över egentligen. Jag har ju världens goaste karl och världens underbaraste unge. Mer pengar skulle jag iofs önska, men det gör jag ju alltid så what's the difference liksom? Well well, kanske är åldersnoja som alltid kommer i början av året? ;)

Tror jag ska börja ge mig själv datortider och datorförbud. Jag sitter på tok för mycket vid datorn i tid och otid, mest när Oliver sover då men ändå. Finns säkerligen nyttigare saker jag kan ägna mig åt. Speciellt när Jon är hemma. Så vi får väl se hur det går med det där... angående mitt godis- och skräpförbud så har det väl gått si så där, dumt att ha saker hemma. Men jag håller på och slänga sånt som är öppnat då det av någon anledning är fullkomligt omöjligt att låta bli en kakburk/godispåse som är öppnad medan en som däremot aldrig öppnats går lättare att lämna ifred.

Nej dags att ta en dusch och kanske fundera på vad vi ska äta ikväll. Jag borde passa på när Oliver sover. Har sovit ett par timmar idag tillsammans med Oliver, störtskönt!

Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Motivation?

Nä ingen motivation till att blogg. Trist.

Gott nytt år

Ja så var det 2011 då.

Gott nytt år!