Fee-Fi-Fo-Fum

Hoppas!

Ja idag håller jag tummarna... men jag tvivlar på att det hjälper.

Annars så är det sista fredagen för i år och jag sitter och ugglar på jobbet.
I övrigt finns inte mycket att förtälja, ungen är bra nog underbar i den ålder han är nu och en himla charmör utan de tendenser till blyghet han hade för några månader sen. Är bra mycket roligare att umgås med honom nu än det varit det första året. ;)

Well det får vara nog för nu!

Tand 12


Börjar bli lite väl många olika fonter här nu, så tror nog att jag ska ta och renskriva den nån dag... ;)

En dag en tisdag

Ja idag är det tisdag och folk har kommit tillbaka på jobb och börjat ringa lite igen. Igår var det ungefär noll samtal på hela norska linan hela dagen. Spännande arbetsdag indeed!

Jag har inget att förtälja faktiskt... så det här blev en si så där trist update. ;)

Julen är över

Ja då var julen över för i år då.

Inte nå särskilt med julklappar till mig men Oliver fick desto fler och det är väl som det ska vara antar jag. Dock så tog mamma Oliver både julafton och juldagen så vi kunde bege oss iväg på ett par skoterturer... niiiiiice!

Några bilder från skoterturen på julafton

En underbar solig dag med några få minusgrader


Smack! Så fastnade jag i en ståltråd (från en hage som vi trodde var bortplockad)


Underbara vy!


Snyggingen


Swb, SRX, RMK





<3


Älsklingen har kul


Tand nr 11 och snart 12

Julsånger & förberedelser

Ja här sitter jag på jobbet och lyssnar på julsånger och bara väntar på att dagen ska vara över så det kan bli julafton snart. Imorgon är det dags att fira men även, förhoppningsvis, dags för en skotertur! Ser fram emot det :) Jon har åkt ut till Nordsjö för att lämpa av lite grejer så vi slipper ha allt med oss samma dag.

Så nu är saker mer eller mindre klara iaf så det är ju bra. I övrigt har jag inget att skriva.

Lugnt so far

Ja idag har det varit lugnt så här å morgonkvisten, skönt! Casen som ligger på mig är uppdaterade och telefon håller sig relativt lugn. Kan det vara pga att det är jul snart?

Längtar mest till helgen pga skoteråkning, men även till själva julen för Olivers skull. Vill att han ska få bra jular redan från början med traditioner och liknande.

Hoppas på att få motta paketet idag också så den sista julklappen kan bli fixad. Börjar ju bli lite dåligt med tid här snart... 

Well well finns inte mycket att förtälja, blev ett par avsnitt igen av "once upon a time" igår och jag gillar den! Kanske inte det bästa jag sett men absolut sevärd.

Nej nog för nu.

Skotips!

Ett tips för er som vill slippa frysa om fötterna i vinter samt ha bra fäste under fötterna.

Icebug Sorix (känga).
Snygga, sköna och väldigt varma!




Jag fullkomligt älskar mina sorix och längtar efter att få dra på mig dem och plumsa i snö. :)

Bådar gott

Ja det bådar gott för en skotertur på lördag iaf, vädret då ser alldeles förträffligt ut!
Hoppas de har rätt om lördag men fel om fredag ;)

Väder Järvsö:



Dock hade det ju gärna fått snöa lite mera, men men...

Klappat å klart!

Ja dels är skoterförvaringen mer eller mindre klar nu samt att julklapparna är typ klara. ;)


Byggde lite igår och fick det ganska så färdigt faktiskt. Är några brädor som ska skruvas/spikas dit och sen borde det fungera. Drog en repa igår dessutom och det gav lite blodad tand. Ge mig lördag så vi kan få ut och åka en sväng! Åååååh hoppas snön väljer att stanna kvar nu!

Vi började kolla på ett par avsnitt igår av en ny serie och det känns som att det kommer bli några fler idag. Pratar om serien Once Upon a Time. Dock somnade jag i slutet på det andra avsnittet så det blir att ta igen det idag innan fortsättningen. :) (Tack Tora för tipset!)

Avslutningsvis ett par bilder från gårdagen.

Snö snö snö!

 

På plats!

Tjohej!

Igår efter jobbet blev det en tur till Hudik som planerat och vi fick tag i de skivor vi tror oss behöva. Köpte även ett påslakan åt lilleman till täcket som ska ut till mormor då det var ett annat mått på det täcket än de vi tidigare har haft. Lite väl smalt kanske, men då han använder filt mer än täcke så räknar vi med att det räcker ändå.

Så idag blir det en tur till Nordsjö för att försöka färdigställa förvaringen. Känns riktigt skönt faktiskt att det kanske snart är klart! Så kan vi sluta tänka på den delen iaf. Till helgen blir det förhoppningsvis en skotertur. Känns som det är upplagt för det, snön har fallit och skotern är typ tankad med nya styrskenor så det är liksom bara den där fritiden som saknas!

Erik föreslog att vi skulle ta med oss matsäck och åka ut en sväng i helgen och det låter onekligen lockande, så länge mamma/mormor kan tänka sig att gosa/umgås lite med Oggie så är det nog ingen omöjlighet.

Ååååååh abstinensen är total! Dra på sig alla skoterkläder, starta skotern och bara bege sig iväg och köra fast tio meter senare. ;)

Well det var uppdateringen för idag.

Min lilla skrutt!

Hudik t.o.r

Ja idag verkar det som att det blir en tur till Hudik fram och tillbaka för att köpa spånskivor på byggmax. Är väl en av de sista bitarna som behövs för att få ett fungerande "garage" åt skotrarna. Spånskivor samt lite "fotsteg" för mattorna. Sen är det nog fit-for-fight att iaf ha ett fungerande ställe att ha dem. Inte att förakta där vi haft den tidigare heller men det var/är lite trångt samt bökigt att få ut/in dem. Blir lite lättillgängligare så här och det gillas skarpt!

Så planen för dagen: Jobba till 17 >>> åka till byggmax i Hudik.

Löööööövely monday!

Ja när snön ligger så där underbart vit på backen så är vilken dag i veckan en underbar dag. :D

Igår snöade och snöade det och idag likaså (iaf lite grann). Så nu håller vi tummarna för att det blir en vit, vitare, vitast jul!

Igår var vi en sväng till Bollnäs för att shoppa lite julklappar, svårt var det! Men hittade iaf några grejer som passade så nu anser vi oss vara relativt klara. Dock är det en julklapp som jag gjorde ett litet misstag på, men som Jon säger. Så länge jag inte säger något om det så kommer nog ingen anmärka på det heller. ;)

Sååå vad annars då? Well, det har snöat, skotern är tankad och har fått nya styrskenor. Dessutom är skoterförvaringen snart klar, saknas några skivor nu innan den är helt klar, men det får vi nog fixat här i veckan/till helgen. Så just nu så är det rätt bra flyt på saker och ting.

Gjorde även lite julgodis i lördags, men det var inte rätt julgodisfixarhumör så det blev bara ett par sorter. Jag ägnade mig åt mozartkulorna som jag försökte blanda sprit i och mamma gjorde biskvier. Ser fram emot jul faktiskt! Skulle dock ha planerat in och träffat Olivers farmor med familj också nå här innan jul, men lite svårt när man jobbar 8-17 varje dag.

Köpte även ett täcke och en kudde till Oliver som han kan ha ute hos mormor, som äntligen skruvat ihop spjälsängen som hon har hos sig. Skönt att kunna lägga ifrån sig honom utan att behöva vakta honom var tionde minut. Tummen upp för det morsan! ;)

Nej som sagt, nu hoppas vi på en vit jul så vi kan ta en riktig skotertur eventuellt till helgen, om nu mormor menade det hon sa om att ha Oggie en stund.

Min kära:

 

 

Älsklingens RMK

 

Byggröra:

 

Bygge på G:

Jag har ett problem...

Ja egentligen är det ett rätt bra problem. Jag kan i princip inte ljuga. Eller jo det är förvisso en lögn. Men när det kommer till de närmaste så svarar jag alltid ärligt. Förr i världen kunde jag ljuga bättre än en häst travar, men det har att göra med mitt samvete. Jag klarar inte av att gå runt och tänka att någon annan i min närhet kanske gör detsamma gentemot mig. Nu är det ju naivt att tro att bara för att jag är ärlig så är alla andra det också. Men oärlighet föder misstanke dessvärre. Har levt i förhållanden där jag varit mer eller mindre 100% oärlig mesta dels av tiden och jag klarar inte av det längre.

Annars då? förutom mina funderingar över mitt "problem", ptja imorgon blir det godisbak hos mamma och skotergaragesnickring hos moster och morbror (ptja han borde väl räknas som en ingift sådan snart iaf) ;)

Så det är helgen för mig. Nu är det bara att vänta på att klockan ska bli fem så man få gå hem.

Alle snakker sant

Breathe (2 am)

En dag kortare vecka

Ja eftersom jag i tisdags trodde det var onsdag och igår trodde det var tisdag så är min vecka helt plötsligt en arbetsdag kortare. :)

Annars händer det inte så mycket, hann inte träffa Oggie nå i morse heller då den lilla sorken har fått för sig att sova länge länge på mornarna och inte pussas med sin mamma innan hon går på jobb. Men men det är väl som det är. Får ta igen det på eftermiddagen istället.

Annars då? Well, jag förbannar det här j*vla vädret och längtar (fortfarande) efter snö. Vi var ju som sagt ut i förrgår och tog ut skotrarna på en (alltför) kort sväng efter det som faktiskt var körbart. Längtar bara ännu mer nu ju efter snö och mysiga skoterturer med Jon. Well well hoppet är det sista som överger en och jag tänker då hoppas ända in i april på snö och kyla. ;)

Kollade på Twilight New moon och (början på) Eclipse igår. Tänkte jag ska uppdatera mig lite innan det är dags att kolla på den nyaste. Men jag har så svårt för "Bella Swan" jag känner för att klappa till henne mest hela filmerna igenom. Jobbiga jobbiga karaktär!

Nej dags att jobba lite kanske.

Frakta plank

Igår tog vi ännu en tur ut till Nordsjö för att frakta lite plankor till det blivande skotergaraget. Tog så klart skotrarna dit med planken bara för att vi kunde. ;) + att de inte gick in i bilen och behövdes dras på annat sätt.

Kan nog bli bra det där när det är klart. Ska bli sååååå skönt att slippa hålla på och lyfta, släpa och dra skotern för att få ut den. Som det är nu är vi ju tacksamma att vi får ha dem där de står för att de ska få stå inomhus, men det kommer ju bli en enorm skillnad när man väl fått flytta dem och bara ska kunna köra/backa in utan att behöva flytta en massa saker innan.

Switchbacken valde dock att inte vilja vara med nå mera igår, tror den slurpade i sig sin soppa liiiiite väl snabbt förra gången. Men med lite bensin fungerade den utan problem igen. Åh jösses vilken skillnad det var att köra nu med styrskenor som förjänar att kallas styrskenor jämfört med tidigare.

Annars då? Well, idag hann jag inte träffa Oggie något på morgonen innan det var dags att gå till jobbet. :( Han sov så gott när jag gick så jag lät honom sova, även om jag hade god lust att "råka" väcka honom.

Nej det var nog allt för nu tror jag.

Jag ska lära mig!

Ja här är vad jag ska försöka öva på i vinter. Feg som jag är kommer det väl gå si så där antar jag.
men nu behöver jag snö!






Finns det något sexigare än total skoterkontroll?

idag en annan dag

Ja det är det ju, det är en annan dag än det var igår tex.

Igår var vi ut till mamma en sväng och hälsade på, hon hävdade att Oliver vill ha en iPad, vi (föräldrar) hävdade att Oliver är alldeles för oförsiktig för att få en sådan. Men han uppskattade att få sitta och trycka på den och titta på bilderna även om han inte riktigt förstod vad han borde trycka på och när. ;) Men nån egen sådan blir det inte från oss iaf än på ett tag.

Har iaf skramlat fram lite brädor som vi ska ha till garaget, fanns från mitt förra bygge när jag gjorde en "uteplats" till friggeboden. Så torsdag ev blir det till att frakta lite brädor kanske och till helgen att bygga. Blev ju lite dåligt med det i helgen med tanke på familjens trötthetskvot. Eller ja, Oliver var väl mest på dåligt humör, jag trött och Jon illamående. Så nya friska tag nästa helg!

I övrigt är det jobb som gäller som vanligt nu för tiden. Men det är nästan som semester att gå till jobbet nu för tiden. ;) Sen är det underbart att komma hem när det kommer en liten kotte och möter en vid grinden till trappen och skriker av skratt när han hör min röst. <3

Nej nu får det ta mig fan börja snöa på riktigt så man kan rasta skotrarna!

Bara att konstatera

Jag ska inte dricka alkohol. Jag får sån råångest dagarna efter och jag funderar varje gång (vilket nu för tiden är sällan) om det faktiskt är värt det. Tydligen tycker jag väl det då jag gör om samma misstag, att dricka, då och då. Men jag ska f*n i mig lägga ner för att ha ångest nån vecka efteråt känns inte riktigt befogat. Iaf om man nu inte har gjort något att ha ångest för.

Nej usch och fy! Så inte värt det... men förstörde iaf inte lördagen med att vara överdrivet bakis utan tog oss ju iväg till Hudik och uträttade div saker. Gårdagen var dock värre med att försöka göra saker men det var inte pga mig iaf. ;) Dock var jag gräsligt trött igår och passade på att sno åt mig nån timmes sömn på soffan.

Idag har jag glömt glasögonen hemma så den här dagen kommer bli lite fel synmässigt, men det ska vällan gå det också. Det är ju inte som att jag är blind utan dem. Nej nu ska jag återgå till att uppdatera mina saker här på jobbet.

Avlämnad hemma av farbror polisen

Ja igår var jag iväg en sväng till Kjetil och det blev en väldigt trevlig kväll. Satt hemma hos honom först och sen gick vi ner till Jens en sväng. Var väl hemma efter fyra någon gång. Det gick lite fortare att komma hem än jag först trodde. Tänkte ta taxi men skippade det pga att det kostar pengar och jag hade bra "gåskor". Så jag började traska och efter Hudikvägen stannade polisen vid mig och frågade vart jag var på väg. Må hända såg jag vinglig ut, men det kan jag faktiskt skylla det mesta på väglaget för det var ingen höjdare att försöka gå på den där jäkla snö/is-blandningen. Iaf så frågade jag om inte de kunde skjutsa hem mig och det, hör och häpna, kunde de. Så äntligen har jag fått åka polisbil hem. ;) Dock inte pga att jag inte kan uppföra mig eller för att jag var för full utan för att de (förmodligen) hade tråkigt och lite att göra samt tyckte lite synd om mig.

Idag har vi varit till Hudik och hämtat hem min nya dator. Vet inte vad jag tycker om den ännu men den är ju förmodligen bra nog bättre än min gamla även om den gamla var snyggare. Handlade även lite julklappar när vi ändå var där.

Nu är jag så bängtrött eftersom jag var smart nog att inte komma hem förrän morgonkvisten nån gång och sen var det upp vad 9.30 (tror jag det var) och ställa sig och vispa grädde och göra klart Jens tårta som jag lovat att göra. Kanske inte min favoritsysselsättning efter en blöt kväll, men det gick det med. Efter tårtan var avlämnad så var det dags som sagt att åka till Hudik så det har blivit lite dåligt med sömn det senaste dygnet så tror jag ska ta och rasta vovven en sväng och sen gå och lägga mig faktiskt.
God natt!

Farligt farligt!

Sitter och lyssnar på bra nog härlig musik! Humöret tickar uppåt och även suget efter att dricka nåt glas vin och bara vara. Synd sånna här gånger att man inte har några tjejkompisar i närheten som är "på". Fast just nu är det dock Jenny jag skulle velat styrt upp en date med då det brukar generera i så otroligt märkliga och roliga kvällar.

Well well, blir väl idol framför tv:n för mig en fredagkväll som denna och inget vin/alkoholhaltigt. Tror jag får börja lyssna på lite mer "neråt" musik så kanske känslan släpper. ;) Apuh apuh!

Partylåt! Eller?

Snööööööö

Ja i morse snöade det en massa. Nu är det dock varmgrader så allt bara tussar ihop sig till en sörja. =/ Dock snöar det fortfarande så jag håller hoppet uppe att snön är här för att stanna. Det får gärna frysa på så vi får en botten i år kanske. Så min önskan är att det ska snöa en hög till nu och sen frysa på och därefter bli kallt och snöa så det blir en hel hög med pudersnö.

Jaja jag är iaf glad att det öht snöar jag. Mer snö och snöstormar åt folket!

I övrig har bloggen fått en jullook iväntan på att jag ska få nån inspiration till hur jag vill ha bloggen. Så blir väl att byta om ett par tre veckor nu igen men då har jag tid att fnula på lite och fundera. :D

Får se om vädret tillåter en tur till Hudik imorgon kanske, ska dit och kolla på nån ny dator då min gamla har dött. Nice nice!

Jöback - Decembernatt

Nej dags att jobba lite kanske.

Mjölkchokladpaj

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 msk socker
150g smör
1 ägg
skal från en (1) apelsin

Fyllning:

300g mjölkchoklad
2 ägg
4 äggulor
½ dl socker


Pajdegen: Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjölet och sockret i en bunke. Dela smöret i små kuber och tillsätt detta i mjöl- och sockerblandningen och jobba sen ihop allt till en smulig massa med händerna. Tillsätt ägget och det rivna skalet från apelsinen. Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12 min.

Fyllning: Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Vispa ihop äggen, äggulorna och ½ dl socker poröst i en bunke. Rör ner den smälta chokladen och häll i fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen i ca 15 min. Låt den sedan svalna. (var försiktig vid gräddningen då pajen lätt blir bränd om den är inne i 15 minuter á 200 grader. Förslagsvis kan man täcka över den med aluminumfolie efter en del av tiden.

Vispa 2 dl grädde i en bunke. Servera chokladpajen med vispad grädde! Garnera ev. med lite hyvlad choklad på pajen.

Styrskenor på plats!

Ja igår kom de då äntligen och vi åkte ut redan igår eftermiddag/kväll och satte dem på plats för att även kolla så vi nu hade fått styrskenor som passar. Det gjorde de! Så nu är den omsvidad med nya dojor. Nu är det då bara snön som vi väntar på. Kom kom kom nu kära snö!

I övrigt har jag inte mycket att förtälja. Som vanligt. Till helgen blir det att eventuellt åka en sväng till Hudik och fixa en ny dator och lite julklappar. Men vi får väl se om det blir nå av med det.

Ska även ta och baka en tårta idag när jag slutat. Eller ja, lägga på grejerna som ska vara på och sen får den färdigställas imorgon eftermiddag. Jens som fyller år som ville ha sig en Riesen-tårta (the best kind) ;)

Det var väl ungefär det. Ser inte allt för ljust ut med snöandet heller... snöblandat regn my ass!

15,7 mm

Ja enligt yr.no ska det under fredag-söndag snöa 15.7mm. Hoppas hoppas hoppas att det stämmer, eller gärna mer men ptja 15,7mm nederbörd är ju typ 15,7cm i snöform. Hoppas (som sagt)!

Annars tror jag mig veta att mina styrskenor och älsklingens glasögon kommer idag, eller ja förhoppningsvis gillar inte han dem och jag får ta dem istället. ;) Så får han köpa några andra. Mina är ju tyvärr hela så jag får nöja mig med dem en säsong till eller så.

Well well annars har inte så mycket hänt, i morse sov Oliver hos oss en stund för första gången på väldigt väldigt länge och det var mysigt om än lite bråkigt. Blev knockad i bakhuvdet en gång av honom och han vaknade och tittade på vad jag höll på med när mitt alarm ringde både första och andra gången. Sötsnoken!

I övrigt finns inte mycket att förtälja. Har uppdaterat designen här på bloggen, men ptja den är bara temporär tror jag. Är inte helt nöjd men har inga direkta idéer på hur jag vill ha det heller så den får se ut så här för nu.

Har även knåpat klart en annan design till Fia:

 

(klicka på bilden för att komma dit)

 

Att behöva vara hatad...


av ingen egentlig anledning.

Det tvistas väl om den här videon är riktig eller ej, men det är inte desto mindre ett existerande problem för många även om just denna killen inte är "for real".

Oj då...

Lite väl längesedan jag uppdaterade här nu. Men jag har ju inget att skriva! Det enda jag gör är att jobba, sova, busa med Oggie och vänta på snön (och styrskenorna). Så till snön kommer så har jag inte mycket att skriva om. :P

Idag hade vi finbesök av Evelina och Tilde vilket var väldigt trevligt, var för längsedan sista måste jag säga. Dock så var det lite omvända roller idag då Oliver börjat tagit för sig mer och nu var kaxigare än Tilde så hon blev lite försiktig istället. Tänk så det kan bli. ;)

Imorgon är det måndag igen och med det jobb. Tråkigt tråkigt. Haft en helt underbar helg med mina nära och kära. Var till Ninni och Gert till deras nya hus och åt middag, vi var väl c:a 20 personer och det var väldigt trevligt. Innan det så körde vi ett par vändor med pallar så vi kan, som sagt, bygga skotergaraget. Så det blir nog bra när det är klart. Jon tog med sig Jimmy ut idag och fixade lite medan jag och Oliver stannade hemma då vi som sagt hade playdate och dessutom så var mormor upptagen så vi hade ingen barnvakt heller.

Nej men det var väl lite ifrån mig en söndag som denna. Andra advent till och med. Snöade gjorde det idag å samt lite igår. Men inte tillräckligt. Tror jag ska kolla på copycat singers... eller nå...



Snart snart snart

är det helg, bara idag och imorgon kvar. Sen är det off från jobbet ett tag.

Blir en tur till Nordsjö samt en playdate med Evelina och Tilde, det ser vi fram emot! Har en hel del att pyssla med på lördagen dock så får se om allt hinns med. Om jag mot förmodan skulle hinna få styrskenorna innan helgen också så vore det ju på sin plats att sätta dit dem.



Nej nog för nu.