Fee-Fi-Fo-Fum

Dagisstart

Ja nu har lilleman börjat på dagis, inskolningsvecka nu... jösses vad jobbigt det kommer kännas att behöva lämna honom på måndag(?!) Jag hade gärna haft några dagars inskolning till, känns som att en vecka är väldigt kort tid.

Har iaf fixat så han får max c:a 21 timmar varannan vecka och c:a 16 de andra så det är ändå rätt okej med tanke på att vi jobbar så pass mycket båda två. Mormor ställer upp och ska hämta varannan fredag så nu ska vi hyra en bilbarnstol från länsförsäkringar och stoppa in i mammas bil. Kanske inte mitt förstaval av bilbarnstol, men den fick ju rätt bra i test och det är ju bara för då-och-då-åkning. Hade helst velat haft en Britax multi-tech till, men det tillåter inte ekonomin just nu. Så att hyra en för 55kr i månaden känns som en bra idé! 

Och sen blir den ju våran när den väl är avbetald och skulle man byta försäkringsbolag så får man helt sonika betala hela resterande summan för den. Vem vet, vi kanske kommer behöva en till bilbarnstol i framtiden?

Well, inskolningen går dock över förväntan, idag satt han i målarrummet och kladdade med målarfärger ett bra tag utan mig och insåg inte att han saknade mig förrän jag smög förbi och tittade på honom.

Imorgon ska jag lämna honom där en stund själv för första gången, åååååh jobbigt! Men det går säkert bra, någon gång måste jag ju tillbaka till jobbet och som sagt, 16-21 timmarsveckor är inte så illa även om han känns för liten för att gå på dagis. Varför kan jag inte vara rik och kunna stanna hemma med honom ett tag till?!

Har dock tagit ut så jag slutar tidigare vissa dagar så han inte behöver vara där grislånga dagar.

Ja det var en liten update angående dagisinskolning och bilbarnstolsfunderingar. Det blir inte roligare än så. ;)

Det kunde jag inte tro...

att man efter den här tiden fortfarande kan kalla sig kär och att för varje dag som går älska någon mer och mer!

Självklart gäller detsamma för Oliver, men det är ju på ett helt annat sätt.

Well well, här sitter jag med mina (snart) nattliga funderingar, Jon är hos Jens(?) och dricker öl. Var till mamma och Lars och åt lite hemmapizza med dem. Mysigt att träffa dem, blir lite sällan nu för tiden. Oggie trivs som fisken i vattnet och håller låda och skrattar åt skämt och är med och äter. Dock tror jag inte han förstår skämten, men skrattar folk så ska man skratta. ;)

När vi kom hem så blev det byte till pyjamas och tandborstning, sen slocknade han ovaggad i sin säng. Vaknade för en stund sen och ville ha lite vatten, men det är förståeligt med tanke på att pizzan var rätt salt. Men efter vattnet lade han sig till rätta och somnade om igen.

Well well, åter till BB och surfandet. :)

Imorgon, förhoppningsvis en skotertur och middag med lite folk.

Jahapp!

Ja då var det torsdag då och inskolningen för Oliver närmar sig, eftersom vi som sagt drog på oss magsjuka och dessutom en rejäl förkylning så sköt vi upp den en vecka. Så på måndag är det dags, hoppas bara att vi alla får sova en hel natt igen då det har varit dåligt av den varan på sistone då Oliver vaknat minst ett par gånger varje natt.

I övrigt, not much to say. Funderar på att ta en skotertur eventuellt i helgen då det ska bli massa plusgrader här framöver och snön kanske inte tänker stanna så länge. :( Men det kommer ju fler vintrar. :)

Me, Myself and BB

Och en skål popcorn! Var sugen på det igår men hade inga då, idag kom jag på det i lite bättre tid att jag ville ha popcorn, men det var inte alls så gott som jag föreställt mig.

Snart är den här dagen över å, hoppas snart att snuvan och hostan här hemma (Jag och Oggie) släpper!

Magsjuka var det

Japp, i helgen har vi alla tre här hemma mått urk pga magsjuka. Började med Oliver sen fick jag en släng av det och därefter var det Jons tur, men lagom till idag så är vi så gott som friska allihopa, bara snuva och hosta och sånt kvar nu.

Vad annars då? Well inte mycket att förtälja funderar på att ta en tur ut till mormor och morfar efter Jon slutat och ta med semlor. Är ju fettisdag idag och det måste ju "firas".

Well that's about it. :)

Magsjuka måntro?

Ja igår kväll sov Oliver oroligt och efter några uppvaknanden med gnyende så tänkte jag att han kanske hade ont och tog upp honom för att ge honom alvedon. Tack och lov att jag plockade upp honom för väl inne i köket så bara sprutade det kräks ur det stackars barnet. Skönt att slippa rengöra sängen, lättare att bara torka golvet istället. ;)

Sen har jag sovit med honom på soffan större delen av natten. Tog oss till våran säng på morgonkvisten men jösses vilken bråkig unge att sova med! föredrar alla dagar att ha honom i sin egen säng.

Var till statoil igår kväll också strax innan de stängde, köpte ett äpple, en blåbärssoppa och en coca cola, tror kassörskan hajade rätt snabbt vad det var frågan om och upplyste mig om att hon tänkte knapra vitpepparkorn och sanera efter mig. ;)

Nej nu verkar det som att liten har sovit klart för nu... så dags att kolla om han vill ha något att dricka kanske.

Fredag!

Men Jon jobbar i helgen så blir väl inte så många knop gjorda antar jag.

Fortfarande inget att berätta. För en gångs skull känner jag mig bra nog lycklig och glad och det är en härlig känsla. Oggie är väl si så där och den analkande dagisstarten är lite nervös! Men vi får väl ta det för var det är och ta det i den takt Oliver klarar det.

I övrigt inget mer att berätta. ;)

Jo men visst

Inte mycket att förtälja, jag och Oggie var och hälsade på Evelina och Tilde igår och lät de små liven leka litet. Var lika mysigt som vanligt!

Chokladbollar och äpple bjöds de små liven på och både ock uppskattades väldigt. :)

I övrigt finns inte mycket att förtälja. Snart dags att skola in Oliver på förskolan och jag gruvar mig! Men vore bra om jag kunde komma tillbaka till jobbet ganska snart efter det då vi kan behöva de "extra" dagarna som blir över isf.

Nej som sagt, inte mycket att förtälja.

Tand 13

Underbar dag!

Ja idag var det finväder så det skrek om det! Underbar dag att ta sig en liten skotertur på. Hellre en lång, men i brist på soppa så fick det bli en kort. ;) Var väl ute en timme eller så medan Oggie vad med mormor och Jon var hemma och krasslig.

 

Lite lite snö men ganska okej ändå!

 

Även Oliver lära ju få komma ut en sväng och få sig lite frisk luft.

 

I övrigt vet jag inte vad denna söndag kommer erbjuda. Blir väl gissningsvis lugnt.

Nu äre så där igen...

att jag inte uppdaterat på evigheter!

Well iaf, igår fick vi besök av Viktoria och Chelsea (Oggies kusin) hade en riktigt trevlig dag tillsammans, mot alla odds? ;)

Blev lite dåligt med kort igår tyvärr, men fick mig nåt på lilltjejen och även en närbild på Oliver.

Sötnosan:





Annars händer inte mycket, har bestämt en träff med grannen imorgon så småkillarna får "leka" lite. :)

Ojdå

Hej å hå vad dålig jag är på att uppdatera bloggen!

Men finns inte så mycket tid och lust för det så det blir som det blir.

Vi har hunnit med att åka till badhuset och bada i fredags tillsammans med Evelina och Tilde, sen igår kom de och hälsade på oss här hemma. Så kul att träffas igen!

 

Oggiebus har även lärt sig klättra på stolar... av en händelse råkade jag visa honom hur man göra. Jag behövde en liten stol för att nå upp till ovanpå garderoben och lånade hans, därefter var det kört! Hela dagen gick åt till att klättra upp och ner för de där jäkla stolarna. ;) eller nej, ner kommer han inte själv så varje gång fick jag gå dit och lyfta ner honom för att han två sekunder senare var uppe på den andra stolen.

 

 

 

Älskade lilla skruttunge!

 

Idag var vi till mormor och hälsade på henne på jobbet, men Oggie hade på sig sin sura min och ville inte alls leka och strutta runt som han brukar. Nu efter många om och men sover han iaf. Får väl se vad dagen i övrigt har att erbjuda. Jon jobbar sent och jag och Oggie ska försöka hinna diska och leka en hel del till innan det är dags att sova för natten. :)

Mammaledig

Ja då påbörjar jag andra "fasen" av min mammaledighet och ska vara hemma med Oggie i nästan två månader till. Förhoppningsvis får vi nåt samtal från dagis om att han har fått plats på det som vi önskar till veckan som kommer. Men vi får väl se.

I övrigt finns som vanligt inte mycket att förtälja. Vintern är äntligen här och jag hoppas på fler skoterturer! På fredag är det bad som gäller i färila, Evelina och Tilde skulle följa med så det kommer nog bli toppen!

Försöker även att planera in en playdate till helgen med samma personer så det här blir nog bra det. :D