Fee-Fi-Fo-Fum

Ny dag nya möjligheter!

Härligt när man vaknar och solen skiner och bebisen är på toppenhumör! Lade honom mellan oss en stund i våran säng och försökte få blunda en stund, men ja, det var nån liten kille som drog mig i luggen och sparkade mig i magen. :P Så bara å masa sig upp. Men vad gör väl det?

Gårdagen var helt okej, dock var mitt humör rätt kasst. Hade lite dåligt tålamod igår em/kväll men det verkar som att det är tillbaka idag. Fast vi får väl se framåt eftermiddagen. :) Har ätit frukost bestående av lättyoghurt med Special K, ett ägg och en knäckemacka (utan smör) med ost. Å så en kopp kaffe så klart.

Ska väl masa mig ut och gå snart också och få gjort de andra övningarna. Igår så var jag så död så jag ville skjuta upp den ena, men neeeeej då Jonna tyckte vi skulle göra det på en gång istället. Uj uj uj, min gamla trötta kropp får då veta att den lever. ;)

Nej jag har inte så mycket att skriva just nu faktiskt.

Dagen har typ börjat!

Och det är mitt på dagen. Tjohej! Hem till gården har precis börjat och jag och Oliver har varit ute och gått i en timme. Vi passade på att gå ner på köpingen och handla. Dock tog jag bara tiden på promenaden och handlingstiden är borträknad. Var sjöblöt av svett när jag kom hem, varmt var det i solen och rask takt gick "vi".

Började morgonen med att göra en av våra överenskomna övningar så nu är det bara en kvar. Skönt! Blir lite mer press att göra saker om man har någon att stämma av med sen. :)

Har ätit ett litet mellanmål bestående av lättkesella med fun light (kiwi & green tea) och äpple tillsammans med en knäckemacka med ost. Nu sitter jag här med en flaska vatten och en kopp kaffe och en låtande Oliver här brevid mig. :) Vet inte rktigt vad dagen mer kommer bjuda på, men för stunden ska jag ta det lugnt och titta på hem till gården. :)

Åh hej å hå

Lillskrot är trött. Har släpat med honom på dollar och på Coop och shoppat lite. Köpte Naturdiet-shakes med caffelatte smak, åh hej å hå så ogod den var! Vet att Nutriletts chokladsmak är himla god, men det här var något helt annat. Huärk! Men den kan säkert fungera bra som lunch tillsammans med nån macka när man inte orkar göra någon lunch. Är dålig på det där med lunch då det bara är till mig jag ska laga då. Middagar kan jag liksom förbarma mig över och laga nå riktigt men då är vi ju två som ska äta.

Annars då, well handlade kattmat och lite smått och gott, bl.a. toapapper och en sop så vi kan få bort allt grus från gången till ytterdörren. Snön är ju borta så nu är det bara massa grus. Sköljmedel fick även det följa med hem samt disktrasor. Köpte vaniljsköljmedel förra gången och jösses vad jag mådde illa av den lukten. Så nu provar vi nästa. :)

Oliver sover... igen... vet inte om jag kanske borde väcka honom så han kan sova till natten sen istället... hmm... svårt val.

Nej jag ska ta och dricka upp min goda goda shake och sen hitta på nå, typ hänga tvätt...  yeeey...

Tog tillfället i akt...

och lade ner en tröttgnällig Oliver i vagnen och följde med Jon på vägen till jobbet. Så där plockade vi en halvtimme till. :) Just nu ligger Oliver nere i hallen och sover (hoppas jag) och jag sitter här med ett glas cola light och kollar på "holby city". Tror jag ska ta och rota fram Jon's hantlar också så jag vet vart jag har dem om andan faller på och jag vill träna lite. ;) Oy vey, hur ska det gå att hålla det här nu då? Så en timmes promenad har det blivit idag. Eller ja 30min*2.

Jag är iaf klar med våra "uppgifter" så när som på "AH". ;)

Edit: LCHF är inget alternativ (som svar på kommentaren i tidigare inlägg). Jag har funderat på det tidigare, men den "dieten" tilltalar mig inte. Även om det hävdas att det är det naturliga.

Dags å ta tag i det här!

Ja nu har det snart gått ett halvår sen Oliver föddes och sommaren är snart här så det är ta mig tusan dags för mig att ta tag i vikten och magens utseende. Så igår kom jag och Jonna överens om ett par punkter som vi nu ska försöka följa, dels angående kosten och dels ang. motion. Så idag har jag börjat och det känns skönt att redan nu ha tagit en halvtimmes promenad i det underbara vårvädret med snö. Faktiskt riktigt härligt promenadväder. :)

Ska väl bli en eller två promenader till under dagen tänkte jag. :) Funderar på om jag skulle ha köpt nåt paket shakes kanske och bytt ut en måltid om dagen. Typ lunchen som jag sällan äter ändå. Hmm tål att funderas på...

Gjorde en flygande Jakob igår, dock så är det kanske inte nån perfekt "förlora-vikt-mat" med tanke på all grädde som är i den. Men det går väl att äta nån gång i bland kanske. Samt att den nog kan vara bra att ha med i "receptlistan" som bra barnmat (så småningom). Man måste ju bli lite huslig utav sig nu när man fått barn. ;) Eller iaf lära sig laga mat så familjen kan äta middag tillsammans så det inte blir färdigpizza framför tv:n.

Jeez så jag svamlar. Tror jag ska ta och ladda inför "hem till gården" här och kolla lite träningskläder.

Soooool idag & grind igår

Å Jon ligger och grisar å sover. Ingen ordning på'n. ;)

Tror jag snart ska ta och göra iordning lite frukost åt Oliver och dricka lite mer kaffe.

Satte upp grinden igår som mamma köpte förlängning till på IKEA igår. Tusen tack kära mor, det blev tokbra. ;) Nu kan det lilla barnet få börja krypa och ta sig fram utan att man behöver bli kallsvettig så fort han närmar sig trappen. :)

 

Nej får uppdatera mer sen, är någon som vill ha uppmärksamhet här. ;)

 

 

Tänder 1 & 2

 

 

Och en sida om tänder. :)

 

Råd för friska tänder

 

Tänkte sno idén om att fylla i ordningen på tänder av Lisa, tyckte det var en bra idé. Lite roligt att hålla koll på. :)

Sommartid, ingen sol och trappgrind

Ja idag är det söndag och vi har i natt "förlorat" en timme. Oy vey! Fast så länge man inte jobbar så kvittar väl det lite detsamma. Undrar hur många som kommer försent varje år den dag då det övergått till sommartid.

Vädret är väl kanske inte det bästa, men jag funderar på om man kanske ändå skulle ha tagit sig ut till skotern och åkt en sväng. Men vi får väl se vilket humör vi är på.

Mamma är på väg till IKEA idag och jag bad henne att köpa en förlängningsdel till grinden som vi köpte sist vi var dit. Nu är det väl kanske inte aktuellt ännu men så länge dröjer det nog inte förrän han röjer runt och vi är så sällan på IKEA så lika bra att passa på när nån ska dit. :)

 

Annars då? Händer inte så mycket, tror jag ska ta och fixa iordning lite gröt åt lillskrot så han får lite frukost han också. Men det är ju så hemskt kladdigt när han äter. haha

Tävling



Jag tävlar hos JessicaAmandaH om ett kit från Bambino,  tävla här du också!

Helg snart

Ja idag är det fredag och Jon är ledig i helgen så det är ju roligt. :) Har roat mig med att betala räkningar på morgonen här och den här månaden lämnar en hel del att önska i pengaväg, med det blir ju lätt så när man får en del oväntade/oönskade utgifter. Tandläkaren är ett bra exempel på en sån utgift. Inte önskad men dock nödvändig... man ska vara rädd om tänderna, man ska ha dem bra länge.

Så vad bjuder då helgen på? Vi får väl se om det kanske kan bli en sista skotertur för denna säsong eller hur det blir. Ska väl ta en tur till Kilafors som det verkar och hälsa på Jon's mamma. Annars vette tusan vad som händer faktiskt. Kära mor skulle väl ev till IKEA så ska försöka få hem ett par saker med henne så vi kan få upp grinden för trappen. Om utifall han får för sig att börja ta sig fram lillkillen. Inte än på ett tag antagligen, men å andra sidan åker vi till IKEA typ aldrig heller.

Nej nu har jag nog inget att skriva. Tror jag ska masa mig iväg och tanka bilen och ev. handla lite schampo och balsam... och tandkräm.. för guds skull jag får inte glömma tandkräm! (allvarliga grejer) ;)

Buzzador

Hej!

Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Ant85): Registrera dig här!

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken: Buzzador.com





Tänkte pusha lite för buzzador då det kan vara en bra möjlighet att få prova lite grejer gratis, som nu har de en kampanj med "Natusan's Bath & Oil".

Så regga er ni också, det är frivilligt att delta i kampanjerna. :)

Snart så...

Ja här sitter vi på golvet och väntar på att Hem till gården ska börja. Eller ja, Jag sitter och Oliver ligger.

Apuh apuh!

Vilken natt... tack vare Olivers feber från sprutorna så har han hållit mig sysselsatt i natt. Vaknat mer eller mindre en gång i timmen och gnällt och ynkat så jag har varit uppe ungefär lika många gånger. Sen vaknade han vid typ halv sex eller något i morse och då var jag mer död än levande. Försökte lyfta över honom till våran säng men han låg bara och sprattlade på och lät så det var liksom lönlöst att försöka sova. Så Jon fick gå upp med honom. ;) Jaaa nog för att han jobbar men jag ska också orka med dagarna här hemma med Oliver och jag hade tagit den dryga natten. Hoppas dock att det blir bättre i natt. Hatar när jag blir så där dyngtrött på natten, händer oftast när han väckt mig fyra miljoner gånger, känns inte riktigt som jag har koll på vad jag gör när jag är så trött. Men jag tvivlar på att det är något att minnas egentligen, men som det kontrollfreak jag är så vill jag gärna göra det ändå.

Idag har jag varit iväg till tandläkaren, så nu är jag nästan 1500kr fattigare. Kul kul... det är hemskt att det ska vara en statuspryl det här med tänder egentligen. Sjukvården är mer eller mindre fri för alla (efter 900kr) men tandläkaren ska minsann kosta multum. Men det går ju åt rätt håll iaf med bidrag från f-kassan och att det kostar mindre efter 3000kr (typ halva priset på det som är efter man kommit upp i 3000kr). Well well, jag har fortfarande min stackars tidigare rotfyllda tand kvar och nu är den fylld igen. Den där jäkla tanden har kostat mig c:a 5000kr. Så nu tänker jag då aldrig dra ut den ;) Ptja, nog om mina tandbekymmer.

Oliver sover just nu iaf och jag hoppas att han tänker forsätta med det, helst hela natten men mer realistiskt hoppas jag att han sover till si så där 23 första vändan iaf. :) Fast med tanke på hur lite han sovit det senaste dygnet borde han kunna sova till 04-05 egentligen. Men det återstår väl att se hur han behagar göra. :)

I övrigt finns nog inte något att skriva faktiskt... funderar på om jag borde laga någon mat eller om jag ska strunta i det för idag... orka liksom? Klockan är 21... Nu är det bara att vänta på att BB ska börja så man får gå och lägga sig snart. ;) Trött, trött, trött!

Dagen jag fruktat är här!

Å så gick det över förväntan. Det började med att jag i bilen på vägen dit försökte övertyga Oliver (ja okej, egentligen mig själv) att det skulle gå såååå bra. Tack och lov så fick Jon ledigt på förmiddagen och kunde följa med iaf. Väl där så började vi med att väga och mäta. Vikt: 8405g och längd: 66cm.

Och så kollade hon så han drog sig upp mot sittande när hon höll honom i armarna och om han kunde lämna över saker från den ena handen till den andra. Det sistnämnda ville han inte visa upp där men det vet jag att han gör här hemma emellanåt. Sen ville hon veta om han rullade åt något av hållen. Från mage till rygg är det ju inga problem längre men åt andra hållet (rygg till mage) så stannar han gärna på sidan. Samt så ville hon veta om han följde med saker med blicken när han tappar dem t.ex. när han sitter i matstolen. Vilket han ibland gör och ibland inte.

Sen var det dags för vaccinering, de hade väl tänkt ta läkarkontrollen före vaccineringen men för att vara säker på att Jon skulle hinna vara med på vaccineringen så tog de den direkt efter vägningen och mätningen. Jag lämnade över det stackars lilla barnet till sin pappa och sitt öde! De laddade upp med varsin spruta och stack honom samtidigt i båda benen. Oliver höll modet uppe bra ändå, och det kan delvis bero på att jag fjantade mig och försökte få honom att fokusera på mig istället för på att det gjorde ont. Det gick faktiskt över  förväntan och bvc-sköterskan undrade om de kunde få låna mig vid vaccineringar. ;) Verkade nog rätt galen och hispig i det läget, men funkar det så bjuder jag gärna på det.

Sen gick läkaren igenom honom och han passerade genom besiktningen u.a. ;) Men han passade på att kissa ner läkaren när han låg där blöjlös och blev igenomgången. :D Nu ligger lilla skrot och sover och jag hoppas att han får sova bort stor del av den här dagen så han kan vakna sen och vara pigg och kry igen. :) Dock har vi alvedon hemma så vaknar han och har ont/väldigt hög feber så är vi iaf redo.

Så så har våran förmiddag sett ut. :)

22/3

2011

22/3

Vikt: 8405g
Längd:
66cm
Huvudomfång:
42,3cm


18/2

Vikt: 7760g
Längd: 65cm
Huvudomfång: 41,5cm


21/1

Vikt: 7220g
Längd: 63cm
Huvudomfång: 41,2cm

Kurva



2010:


16/12

Vikt: 6370g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm


2/12

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm


3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm


Startmått:

20/10

Födelsevikt: 3934g
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

(Gick ner till
3720g 22/10)

Vikt och längd imorgon

67,5cm 8312g
67cm    8200g


Gissningar.. sen får vi se imorgon vad resultatet blir. :)

Sen ser ingen av oss fram emot vaccineringen, men ska väl försöka skärpa till oss så vi inte överför nån spruträdsla till det stackars barnet. (helt obefogad då ingen av oss är rädda för egen del) ;)

Å så är det läkarbesök också dårå. Allt på en å samma gång! *pust*

Edit på längd tackvare Jojja som påpekade att han faktiskt var 65cm redan förra månaden. ;)

Liksom ingenting...

Ja nä jag har liksom ingenting att skriva. Skittråkigt.

En av skotrarna har fått för sig att den inte vill nå mer så det känns ju så där lagom skojigt.

Så vi ska väl bege oss iväg och lämna in den för felsökning här senare idag, bara Oliver har tagit sin mitt-på-dagen-lur. :) Imorgon är det dags för läkarbesök samt vägning och mätning... + de ångestframkallande vaccinationssprutorna. Tack och lov får jag iaf med mig Jon så jag slipper våndas själv!

Ska iaf bli roligt att se hur mycket han växt. Verkar som att många planar ut vid den här åldern så kanske inte är så mycket större än förra gången.

Nej göra mig iordning kanske? tror att Oliver vaknar snart... han håller på och fladdrar i sömnen och är lite orolig.

Oliver 5 månader

Ja tiden bara flyger förbi... idag är det 5 månader sen Oliver föddes.

Städa städa!

Ja idag har jag städlust!

Får se om Oliver har det också... eller om han tänker sätta käppar i hjulet och gnälla och vara närhetstörstande just precis nu.

Nej dags att bädda om i sängen. Det brukar Oliver uppskatta också. :D

Mamma är det roligaste som finns

 

Älskade lilla unge! Så länge han skrattar så kan jag fåna mig hur länge som helst. :D

 

 

Kan själv!

Banangröt är helt okej.

 

 

Men jag kan minsann äta den själv!

 

Så här är det...

Våran lilla gos har fått för sig att det inte är dags att sova förrän runt 21-tiden. Så här ligger han och chillaxar framför tv:n strax innan igårkväll.

 

Igår hade han en jobbig dag, vet inte om han var gasig i magen eller bara en allmänt sur dag. Dock verkar han ha vaknat på rätt sida idag iaf. Ligger här brevid och tuggar på saker.

 

Oliver har avancerat och kan nu sitta längre än de tidigare några få sekundrarna som han satt tidigare.

Hem till gården

Ja kan inte "efter tio" bara vara slut så Hem till gården kan börja? Är trött som en tok. Jon tog Oliver på morgonen men inte blev det så där jättemycket extra sömn för min del för det. Först satt Oliver och höll låda och pratade och sen började han skrika. Men det var skönt att få ligga kvar en stund extra iaf. Nu sover både Oliver och Jon här framför tv:n och jag, som sagt, väntar på hem till gården.

Stort grattis till Natalie och Jocke som igår eftermiddag fick sin efterlängtade dotter! Det är underbart att föda barn och få komma hem sen och vara en komplett familj. Grattis och åter grattis! Jag hoppas dock att Natalie snart är hemma och tar sig i kragen och tittar på BB med mig. ;)

Annars vette tusan vad jag har att skriva. Borde kanske ha passat på att åka ut och köra lite skoter idag när Jon är ledig innan snön försvinner. Vi får väl se vad som händer...verkar iaf som det tänker bli fint väder idag också. :)

Sitter och kollar lite på sittvagnar/sulkys tills då det är dags att byta ut den vi idag har. Men det är ju inte riktigt dags för det ännu.

Den här var dessutom snygg. Men vet inte hur bra den är i snömodd å sånt. Sen är det ju inte en sån vagn jag är ute efter heller. :)

Nej nu ska jag fortsätta surfa bilbarnstolar. Yey...

Tre som jag överväger...
Maxi-cosy Mobi
Akta Graco Cosmic Comfort
Brio Zento

Tål att funderas på... här är ett test

Tandläkare & Bvc

Ja idag har jag fixat och pysslat ihop så jag får komma till tandläkaren och bli halvt ruinerad. Kul kul... har en rotfyllning som fyllningen släppt på. Tror jag... eller så är det tanden som vittrat sönder. Den var rätt krasslig när jag började rotfylla den så det skulle inte förvåna mig. Tack och lov gör det inte ont iaf... Men ja, om en vecka är det dags att gå till tandläkaren. Woppdidooo! Jag har inget emot att gå till tandläkare, gillar det faktiskt om jag ska vara ärlig. Men jag tycker inte om deras prissättning på sina tjänster. Jeez... Men man ska ju leva med sina tänder bra länge så lika bra att ha dem i behåll så länge som möjligt.

Ringde även BVC och försökte att få flytta tiden lite för vaccinering/läkarbesök så Jon kunde följa med, men som det verkar så tar vi den tiden nästa vecka och så får jag väl tuffa till mig och bita ihop och hålla i Oliver själv under sprutorna. Ska bli kul att se om han har växt något iaf, torde väl ha kommit över 8kg's strecket nu va?

I övrigt tror jag det är lite tomt på saker att förtälja. Jon jobbar och jag sitter och ugglar på golvet... väntar på att Hem till gården ska börja och Oliver sover sen ett tag tillbaka. Gissar att han kommer vakna snart. Han fick lite banangröt med blåbär på idag också, verkar gå hem den kombinationen. :)

Härlig skotertur!

Oliver fick vara med mormor och jag och Jon stack iväg på en skotertur igår. Såååå skönt!

Var en underbart solig och "varm" dag. Iaf att åka var väldigt varmt. Finns inte så mycket att förtälja egentligen. Det har varit en bra helg helt enkelt. :)


Det var djup snö brevid skotern

 

 

Satt bättre uppe på. :)

 

 

 

Snön yrde!

 

 

 

 

Söndag och -3.9 grader

Ja idag är det söndag och det är runt 3-4 minusgrader och vi sitter hos mamma och väntar på att hon ska komma hem. Gissar på att hon är ute och går med Raz, eller så har hon rymt för att slippa vara barnvakt åt Oliver. :P

Jag och kära Jon tänkte nämligen ta en skotertur tillsammans så då fungerar det inte att ha Oliver med. När han blir större kanske, men att ha med en fyra och en halvmånaders bebis. :)
Nej nu tror jag mamma kommer faktiskt. :D

underbart solig dag. Oliver sover i barnva...

dsc00985 (MMS)

underbart solig dag. Oliver sover i barnvagnen och kära älsklingen är ute och rastar skotern.

Dumma Big Brother

Att gå så sent, det är inte nådigt att hålla sig vaken till klockan 23 för att kolla på BB när man i vanliga fall går och lägger sig typ 21-22. Igår struntade jag i BB och gick och lade mig före det började och Jon fick ta en Oliver som inte ville sova riktigt. Dock var vi ju vakna klockan 7 nu på morgonen så BB rullar nu istället. ;)

Jag hoppas att dagen idag bjuder på lite utomhusaktiviteter. Dock har vi ingen barnvakt så det blir att turas om om vi ska ut och åka skoter eller liknande. Synd bara att jag inte hann beställa den vindtäta overallen åt Oliver så han kunde haft den nu i helgen. Men det går nog att lösa på något vis det också. Får hoppas det inte blåser alltför mycket så kanske han kan få vara utomhus också. Dock har den lilla skitungen börjat vägra vagnen?! Igår gick det dock bra en sväng så vi får hoppas att det håller i sig. Är ju hemskt bekvämt att ha honom i vagnen liksom.

Vad annars då? Tror inte det finns mycket att förtälja. :)

Ha en underbar solig lördag allihopa!

180*200cm

Lillskrot har nu fått en bäddmadrass att ligga på på vardagsrumsgolvet. En 180*200cm stor bäddmadrass. Så nu har "vi" plats att sprattla omkring på.

I övrigt har jag beställt lite baskläder åt Oliver i storlek 74. Tycker jag är lite taskig när man ser folk som köper massa dyra kläder åt sina små. Å så får Oliver nöja sig med billiga kläder. Men det faktum att han växer ur dem så snabbt gör mig lite omotiverad att köpa dyra kläder.

Natten i natt har varit bråkig igen, han vaknar typ hela tiden och gnyr. Men det går väl kanske över hoppas jag. : )

Nog om mina prioriteringar. Nu är Oliver "surig" igen så jag läre ta och roa honom.

Tand - Bildbevis

Ja, två stycken, även om man faktiskt måste veta att den ena är där för att öht se den på bilden ;)

Bortse från den stackars plågade bebisens min. :P

 

Idag äre mulet

Jag skulle egentligen ha varit och shoppat kläder åt lillskrot. Men vette tusan om jag orkar...

Han har nu avancerat på tandfronten och har två stycken små små tänder. :) Den första av dem är faktiskt riktigt "stor" nu. ;)

Vad annars? Provade att ge Oliver en majskrok igår och den mottogs väl kanske inte så väl. Han nöp sönder den och ryste när han fick den mot tungan. Var tydligen lite otäck. :D

Morgonen idag börjades med ett stooooort lass bajs igen! Åh så roligt det är... Man torkar bort en del och får dubbelt tillbaka, och innan man hunnit få på blöjan. Vojne vojne ;)

Nej nog nu typ.

Underbara väder!

Packade in ungen och massa grejer i bilen

 

Tankade skotern och iväg!

 

 

Utsikten över sjön

 

 

Det var en underbart fin dag!

Enda tråkiga med det hela var att jag fick åka själv. Men det gick det också. :)

Jäkla skitväder!

Ja idag hade det väl kunnat varit typ -30 och råblåst eller nåt. Sånna här dagar när man inte kan komma ut i naturen och komma ut å åka en sväng. På så vis var ju allt mycket lättare pre-Oliver. Men man får göra det bästa av situationen helt enkelt och bara gilla läget för Oliver gillar jag ju. ;)

Just nu ligger han och sover och jag funderar på om jag skulle ha börjat gjort mig iordning så jag är klar att fara när han väl vaknar. Hmm... tål att funderas på. Han har börjat göra riktig skillnad på folk och folk nu också och gråter om han hamnar i fel knä/famn. Annars har han en period som gör att jag funderar på vad i helskotta vi tänkte när vi skaffade barn. ;) Gnällig och jäklig på kvällarna, gråter och skriker och har svårt att komma till ro. Men det är väl nån övergående fas antar jag, de verkar ju onekligen komma och gå.

Skickade in begäran om FP idag också, hoppas bara att det inte blev för sent... hade helt glömt bort att jag lära in med fler dagar. *suck*

Nej off I go.

Skruttunge å skotrar

 

 

Kaffe, Oliver och bajsblöja

Ja så kan en morgon se ut. :) Lägg där till Vakna! Med the Voice så är den komplett. Jon ligger och drar sig i sängen men sen Oliver föddes så kunde man ju liksom vinka adjö till sånna lyxigheter. ;) Men ja, han sover förvisso rätt bra ändå för tillfället. Även om jag kunde önska att han inte ville äta mer än kanske två gånger. Som det är nu så kan vi komma upp i fyra vissa nätter. Tur att man lärt sig att somna om på en gång så man iaf får sova så många timmar som möjligt. Det kunde dock ha varit värre och vi hade kunnat haft vaknätter och en bråkig bebis. (Det kan väl förvisso ändra sig fortfarande, men jag hoppas att det här håller i sig. I början var han dock rätt "bråkig")

Nej nog om sovvanorna. Jag undrar vad den här dagen bjuder på? Skulle ju ha önskat att RMK:en var hemma och mormor hade velat tagit Oliver en stund, men så blir det ju inte idag. Men kanske till helgen, om det finns nån snö kvar? Fast det läre det väl göra, det är ju bara början av mars.

Ääääh nu ger jag upp. Åter till kaffe, bebis och Vakna!

För er som använder IE

(Av vilken anledningen det än må vara?!) Så kan jag bara beklaga att min header inte syns för er. Men om ni vill rätta till det och i samma veva få en bättre surfupplevelse kan jag tipsa er om Firefox, det går att ladda ner här. ;)

Jag vet faktiskt inte vad det beror på att den inte syns heller, men jag hoppas verkligen att de flesta har övergivit IE och nu använder sig av någon av de webläsare som gör min (och Natalie's blogg) rättvisa. ;)

Eller om någon av er som har IE kan tipsa mig om vad det kan vara för problem, så går det också bra. :D

Söndag och...

...en massa att titta på på tv. Eller ja, Solsidan var det kl. 20 och sen är det BB kl. 21! Efter det är det The Walking dead. Det sistnämnda missar nog jag iofs, men det ska tydligen vara bra. ;)

Annars har vi varit ute i Nordsjö idag, åkt skoter... vilket kanske de två tidigare bilderna skvallrar om. :)

Annars har jag inte mycket att skriva.

Nej nu BB!

 

 

 

Å så en bild på mig och världens bästaste bäse-bus:

 

<3

dsc00923 (MMS)

<3

fy gröne så kul!

dsc00924 (MMS)

fy gröne så kul!

Finally switchback!

Ja, efter att ha läst om just den så var jag jag hooked, och dessutom efter att ha provat Jon's RMK så kändes det som att den lite lättare och lite kortare maskin vore en bra idé. Och ja, c:a 100kg lättare och en bit kortare är den ju. :)


Blev bara en mörk bild från igår när vi lämpade av den i Nordsjö och testade den en sväng. Gick faktiskt över förväntan att åka bil med Oliver också, han sov hela vägen upp och sen fick han komma upp en sväng när vi kom fram och fick lite mat och "sträcka på benen", sen fick vi stanna ännu en gång och försöka få honom lite nöjd. Men nej, han gnällde de sista 4 milen, så tog en vända hem och bytte blöja och sen bar det av igen för den sista svängen ut till Nordsjö, dit och hem sov dock Oliver igen.

Annars finns det nog inte så mycket att förtälja om gårdagen. Tog väl c:a 6 timmar och på tok för mycket pengar allt som allt. :)

Hoppas vi kan ta oss ut en sväng och åka en tur, det verkar ju bli stråååålande väder! Så Oliver kan följa med och vara med i vagnen han också. Nå skoteråkning blir det dock inte för honom förrän om några (iaf ett par) år. :)

Nej nu var det slut på saker att skriva.
Ha en fin dag allahopa. :)

på väg hem. :)

dsc00917 (MMS)

på väg hem. :)

Strålande sol!

Ja det ser ut att bli en underbar vinterdag idag. Jag och Oliver borde packa oss iväg och handla idag. Men det är ju så himla bråkigt att handla mer Oliver då jag hela tiden måste ha en hand till honom, så jag får liksom inte med mig så mycket som jag skulle önska. Men men, vi får väl se om vi kommer iväg en sväng.

Igår somnade Oliver strax före sju och det var för natten, eller ja han har ju vaknat några gånger under natten men jag trodde han skulle ha en period som han ville vara vaken innan han skulle sova riktigt för natten men nej då, han fortsatte knoppa. :)

Nej om jag ska gå och hämta mig lite kaffe och skriva en inköpslista kanske. :)

Hemligheten....

...bakom ett långt och lyckligt äktenskap:

Bild ifrån Everyday People

Otroligt...

Det är hemskt märkligt att jag oroar mig för vad folk ska säga i vissa fall. I sånna fall som folk faktiskt inte har att göra med. Varför är jag så orolig? Är det en rest från när jag var ung och dum och faktiskt kanske inte gjorde så genomtänkta beslut alla gånger? Vem vet? Skitsamma iaf, det är en fördel med att vara vuxen, man får göra som man vill ;)

Well...

Vad annars då? Nej inte mycket annat faktiskt. Imorgon blir det en liten roadtrip när Jon har slutat. Får se om trippen bär frukt. Eller om det är fruktlöst. Mycket frukt blev det... och vartifrån kommer de uttrycken egentligen? Var det någon som var väldigt sugen på frukt som myntade dem? Tål att funderas på.

Har pallat upp lilla herr tv-lus här brevid och jag gissar på att han snart kommer vilja ha lite mer uppmärksamhet. :)
Tänkte jag skulle försöka ha honom vaken till kl. 19-20 någon gång och sen får han sova för natten. Så kanske han sover en längre stund. I natt hade blöjan läkt och vid fyrasnåret tog jag upp honom och bytte blöja/kläder på honom. Sen ville han vara vaken en stund, men jag tvingade i honom lite mer mat och sen (en halvtimme senare) så somnade han om iaf. :)

Nej dags att lyfta upp Oliver som slirat omkull.

A-Puh A-Puh

Jag har fortfarande inget att skriva. Är mest hemma och skrotar omkring med Oliver och väntar på mail. Meeen i övrigt finns inte mycket att skriva.

Om dryga halvtimmen är det BB. "Spännande". Snacka att de har misslyckats med sin headhuntning och liknande... får plocka ur folk pga psykisk instabilitet. Go Tv11 (tv4)

Nej är så dyngtrött och snurrig så nu får det vara nog med denna uppdatering.