Fee-Fi-Fo-Fum

Oliver

Ja sen han föddes har han gått upp 7936g och växt 33,7cm på längden. Stora killen! ;)

Nu har han även fått en till tand och förmodligen även nummer 15.

 

Haha har slutat hålla koll på exakta datum nu när tänderna börjar bli så många. ;)


25/4

2012

25/4 (1 ½-årskontroll)

Vikt: 11 870g
Längd: 83,2cm
Huvudomfång: 48,2cm



2011


5/10 (1-årskontroll, 11 månader och 2 veckor)

Vikt: 11 330g
Längd: 75,5cm
Huvudomfång: 46,5cm

Kurva (kommer snart)

Oj snart en vecka sen...

Men jag har ju verkligen inget att skriva. Så vad gör man då? Jag menar, jag jobbar, jag sover, äter, hämtar Oliver från dagis och umgås med honom innan det är dags att natta honom.

Det är ju liksom inte mer spännande än så. Ikväll är det iaf BB-live och det ser jag fram emot. Jon har flytt fältet för att kolla på hockey else where. :D

Förhoppningsvis sover Oliver/somnar han snart. Vilken förövrigt har namnsdag idag. Lilla skrutten!

Vi har varit till mormor idag, jag har fått ett par timmar Off medan mamma har underhållt Oliver. Guld värt ibland!

Chokladägg med vitchokladmousse


Ingredienser

8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikosmarmelad
1 tsk vatten

Gör så här:
1. Skär bort så toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt.
2. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.

3. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.

4. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.

5. Blanda aprikossylt och vatten i en liten kastrull. Hetta upp under omrörning så att sylten "smälter". Låt svalna.

6. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt i varje.

Källa

Jag gjorde nog det dubbla av moussen och då hade jag ändå bara 10 kinderägg istället för 8. Så gör extra mousse för att vara säker på att det räcker. :)

Röd dag idag å!

Ja det är fortfarande "helg". Dessa långa långa helger! Well man ska väl inte klaga men det känns som att den varit så megalång.

Men det ger ju helt okej utdelning när man jobbar dessa dagar iaf så, why not?

Annars då? Påsken tillbringades ute i nordsjö med gott sällskap och god mat, inte mycket att förtälja om det faktiskt.

Oliver är med mormor idag som har påsklov och ska även bli hämtad av mormor imorgon från dagis då vi båda jobbar konstiga tider. Tack mamma!

Som vanligt en skittråkig update!

Honestly

Så finns det verkligen inget att förtälja!

Jag vaknar på morgonen, åker till jobbet, hämtar Oliver på dagis, fixar och donar lite med honom innan det är dags för honom att sova och efter det så brukar jag av någon anledning hamna i ryggläge framför tv:n. Till påsk blir det att åka ut till mamma och co och äta lite påskmat även om Jon jobbar nu tre helger i rad. Stackarn.

I övrigt, en massa mysko saker händer på jobbet, varsel hit och omstruktureringar dit! Me do not likey.

Nej nu ska jag återgå till lilla snorungen som återigen har blivit toksnuvig efter att ha varit på dagis typ en halv dag eller nå. SUCK!

Boring!

Ja idag är det tisdag och jag har inget skojigt att berätta... Livet har liksom sin gilla gång. Vi jobbar, äter, sover, hämtar/lämnar på dagis etc etc.

Därför jag inte skriver nå... för det finns inte nå att skriva.