Fee-Fi-Fo-Fum

Avgjort...

Ja då kan jag äntligen börja räkna ner dagar till den sista arbetsdagen. Den 11 (smidigt att ta en tisdag som första dag va?) är det sista arbetsdagen. Så sju arbetsdagar kvar nu bara. Skönt! Väntar på att tvätten ska bli klar så jag kan packa klart bb-väskan. Det känns skönt att den snart är klar... så kan man bara gå och vänta snart. :D Vänta å vänta å vänta å vänta... har en känsla av att det kommer bli mycket väntande.

Helst hade jag ju velat spara semestern också, men det kändes som att jag borde prioritera mig själv nu en stund och vara hemma lite innan det är dags. Fast vem vet? Kanske jag klättrar på väggarna efter ett tag? Usch svårt att planera sånt här med föräldrapenning måste jag säga. Har lite idéer men vad som är genomförbart återstår att se. :)

Nej jag vet inte vad jag har att säga egentligen... tror jag ska gå och koka lite grejer.

Torsdag hela dagen

å jag väntar på att telefonen ska surra till och berätta något något för mig. Well well inom sinom tid kommer det nog. :)

Annars sitter jag på jobbet och önskar att dagen skulle ta slut så jag slapp sitta på jobbet nå mera.




Yes!!! telefonen surrade till och berättade bra saker. Good shit!



Well well då blickar vi framåt nu då, woppie! Off I go...

Tidig morgon

Ja första gången som jag gått upp före sju (klockan brukar ringa 07.00-07.10 annars). Är rätt skönt det också, men nu är ju klockan bara 07.09 och jag har redan ätit frukost och vet inte riktigt vad jag ska hitta på med.

Dricka lite kaffe och gå ut med hunden kanske?

Trött och fet

Ja jag känner mig så himla smidig när jag ska försöka klä på mig trosor efter att ha duschat och i princip får ge upp och sätta mig ner först för att lyckas. Nej magen är inte alls nå ivägen. ;) Önskar att bebis kan bestämma sig för att komma ut snart så vi får träffa honom och se vad för person som gömmer sig där inne.

Imorgon ska jag ta och packa klart BB-väskan också så jag kan packa om den varje kväll i fem veckor eller så bara "för att" liksom. ;) Ska ta och tvätta en maskin eller så imorgon också. Tänkte försöka att tvätta ofta så det inte blir så mycket att tvätta på samma gång. Längtar tills vi får en egen tvättmaskin! Ska kolla upp hur det där går också eller om vi får ta och börja spana efter en annan tvättmaskin.

Apuh apuh... jag undrar jag vilken dag som kommer bli bulans födelsedag?

Nej dags att börja tänka på refrängen och uppsöka sängen kanske.

Gravid-Cartoooooons

Det känns väl igen? :)

:D

 


Är det detta som komma skall? :D

 

Bra att vara förberedd

 

Från Everyday people

Onsdag

Det är alltså onsdag idag, onsdag och alltså bara två mornar till innan helgen är här igen. Skönt äre! Fast det hade ju varit ännu trevligare om det hade varit fredag. Fast den kommer ju den också typ snart... och på söndag räknas bebisen/graviditeten som fullgången iaf! Tänk om den kunde bestämma sig för att vara klar och komma ut typ då också. Men ska inte göra mig några illusioner. :) för bara för att graviditeten räknas som fullgången så kan den ju pågå  i fem veckor eller så till utan att för den sakens skull vara "onormal". :D (Hemska tanke!)

 

Idag ska jag iväg en sväng på eftermiddagen så det blir en sen lunch idag. *pust* men ska nog hinna klämma i mig en paj här nån gång under för-/eftermiddagen också så jag slipper svälta ihjäl.

 

Annars då? Well har inte mycket att förtälja, är trött på att vara stor och gravid och klumpig, tror aldrig jag tappat så mycket grejer som jag gör nu, och det bara för att det är så himla jobbigt att plocka upp dem igen! Men det är väl övergående hoppas jag. Köpte mig en hög med bekväma trosor också att ev ta med till BB/använda hemma efteråt. Tror jag var ett bra köp, billiga var de också.

 

Är det så här jobbigt att vara tjock också måntro? Isf har jag ännu en anledning till att inte bli fet... Orka liksom.. fast jag gissar att man inte blir överdrivet kissnödig för att man är fet iaf? Ehh ja, sunda funderingar så här en onsdagsförmiddag.

 

I morse när jag skulle iväg kom jag på att jag glömt ställa in bilen i garaget igår, vilket resulterade i att rutorna behövde skrapas... när jag skulle göra det upptäckte jag att jag inte äger någon isskrapa längre. De två som fanns i mercan fick följa med den till dess nya ägare. Så där stod jag i morse utan isskrapa och helt rådvill. Gick dock in och hämtade mig ett lock till en plastburk som fick duga så länge... när jag kom till jobbet så tipsade Rita om att det ju går att använda access-kortet hit till jobbet som en skrapa. Hade jag vetat det hade jag sluppit gå den där extra svängen mellan bilen och hemma. Well well, blir till att införskaffa en skrapa för kommande is-tillfällen. Dock behövs det ju inte om man har bilen i garaget men det kommer förmodligen tillfällen då man inte har tillgång till garage också. Tror vi får ta och köpa en kupévärmare och motorvärmarkabel också här framöver så man slipper sätta sig i en kall bil med liten bebis.

 

Nej jag har inget att srkiva... Off I go...

 

Du vet att du är höggravid när:


- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo hjälper dig på med skorna.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar.
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
– När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd.
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”- När godisskålen får prioritet före middagen.
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
- När allt blir tungt.
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan i badkaret.
- När man sitter på golvet i badkaret och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat…
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande…
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Listan kopierad från Cecilia

"Fyra månader kvar?"

Ja fick frågan idag om hur länge det är kvar och fick en kvalificerad gissning på fyra månader. Tack och lov att det inte är i närheten av sanningen.

Annars då? Well det är en åt helvete långsam dag. Men nu är det "bara" tre timmar kvar. Huärk! Kan ju hoppas att resten av veckan går fortare än de här två sirapdagarna. *spontankräkas*. Förstår inte att tiden kan gå så sjukt långsamt gissar på att det kommer gå långsammare och långsammare ju närmare BF man kommer.

Sitter och funderar lite över namn... känns inte som att vi nånsin kommer bli överens vad det i slutändan kommer bli. Fast vi har några stycken som vi båda skulle kunna tänka oss. Men det ska väl kännas så där riktigt hundra? Eller? Det kanske det iofs inte gör förrän man fått träffa bebisen. Hmm... funderar vidare gör jag (vi) iaf och får väl hoppas att vi kommit fram till något lagom till det är dags iaf. :)

Tankar & Funderingar

Ja i morse började jag känna lite småpanik över det här med målare... om de nu ska göra om rummet om c:a en månad så kan det komma att betyda att vi får sällskap hemma av målare och stök med nyfödd bebis vilket inte känns okej. Som det känns nu vill jag ju inte ens ha några nära vänner/släktingar där den första tiden och ännu mindre vill jag ha ett gäng (ja förmodligen är det väl bara en, men ändå) ;) vuxna främmande (förmodligen) karlar. Jag vill få ta nån månad eller så och skrota omkring opresentabel tillsammans med bebisen utan att behöva tänka på andra. Ger mig fan på att de kommer lyckas tima in exakt när det är dags (typ dagen efter vi kommer hem från BB eller liknande) också. Men man kan ju hoppas att de jobbar effektivt och max behöver ett par timmar eller så. Men det är kanske att vara väldigt optimistisk? Hur lång tid tar det att tapetsera om ett sovrum i "mitt-emellan-storlek"?

Sen ska de ju förhoppningsvis även göra något åt mattan där inne också men inte tusan är det väl målare som gör det? Så det borde de väl kunna skramla fram någon som gör lite tidigare... Sen är det hallen som luktar vidrigt, förstår inte hur det går till. Det är inte ens trevligt att komma hem tackvare den där lukten, vet inte om det beror på mattan (golvet) eller garderoben heller. Det skulle de ha kollat upp men tror att det glömts bort det med *suck*. Sen har vi en fläkt, eller ja snarare ett utsug som konstant står och brummar. Skapligt irriterande är det kan jag lova. Sen att densamme ser ut att vara från 70-80-tal är sekundärt men ändå anmärkningsvärt. Nej idag är jag less på ljusdalshem efter att ha tagit mig en paus från att irritera mig på deras inkompetens och nonchalans.

Tror det är stressen över att vilja ha saker och ting klart innan det är dags för bebis att komma ut. Men det är nog inte så konstigt heller. Klart att man gärna vill ha ett hem som är beboligt och mysigt och inte luktar fotsvett. Och slippa karlar som ränner där hemma när man är nyförlöst. (Jag har ju fortfarande mina förhoppningar dock att de ska hinna innan det är dags och vara klara, men det känns som att det är väldigt optimistiskt, det är hantverkare vi pratar om).

Well well, började iaf packa BB-väskan igår men stoppade helt upp när det kom till att packa bebiskläder för hemfärd (kläder för egen del var inga problem dock). Vad i tusan ska man ha? Räknar med att det kan behövas en uppsättning i 50 och en i 56 för säkerhet skull. Men behövs det verkligen nån tjockare overall eller räcker det med en filt utöver byxa, body, tröja, strumpor och tunnare mössa? Det är ju bara till och från bilen man ska gå utomhus så att säga och bebisen kommer ju sitta i babyskyddet vilket säkert också är rätt varmt... tror det kan bli väldigt varmt att åka bil i tjock overall. Åh alla dessa problem. Blir ju galen snart! :) Nej det blir nog till att packa ner den ändå och kanske en jacka och sen se vad som lämpar sig när det väl är dags.

Nej nu har jag skrivit massor för en gångs skull och nu får det nog ta mig tusan räcka. Dags att jobba lite tror jag. Fast sist jag kollade var det inte så vidare värst mycket att ta tag i så det hinns nog med under dagen.

Dessa evinnerliga måndagar

Ja fy tusan för måndagar... inte nog med att det är långt som tusan till helgen, emellanåt kommer det en monster-måndag som är längre än alla andra dagar tillsammans. En sån måndag är det i dag tror jag. zZzZz

Tror jag ska ta mig en tur och inhandla lite lypsyl och hårspray när det är dags att fara hem, dvs om ungefär 1 ½ evighet.

Ute är det vackert höstväder och det hade varit mysigt att få vara utomhus. Ser fram emot att det blir vinter också, längtar som tusan efter snö och kyla... fast jag måste nog köpa mig en vinterjacka innan det är dags för det. Har spanat in en som jag funderar på att beställa, men vet inte ännu hur jag ska göra.

Dock finns ju skoterkläderna för vintriga utomhusaktiviteter. Jag undrar jag om det kommer bli nån tid/finnas nån möjlighet för det denna vinter. Så som skoteråkning och grillmys ute i det fria vi får väl se vad som händer och sker när vintern och bebisen väl är här. :)

Tror det kan komma att bli en himla mysig och annorlunda vinter detta året. Världens bästa älskling och snart en liten bula på utsidan. :D

Listan

Åka:

  • Babyskydd
  • Barnvagn
  • Lammskinnsfäll
  • Skötväska
  • Regnskydd
  • Kudde
  • Filt (x2)
  • Täcke
  • Barnvagnsleksak
  • Reflexer till hjulen
  • Åkpåse


Sova:

  • Spjälsäng
  • Madrass
  • Bäddmadrass
  • gallerfilt
  • 4 dra-på-lakan
  • Plastad frotté
  • Kudde
  • Filt
  • 2 Spjälskydd
  • Mobil


Sköta:

  • Badbalja
  • Skötbädd
  • Tvättlappar
  • Frottéhanddukar
  • Badcape
  • Salva (Inotyol Salva) √
  • Febertermometer
  • Alvedon
  • Badtermometer


Till mamma:

  • amnings-bh
  • Amningsinlägg
  • Bindor XXL
  • Mjölkuppsamlare


Kläder: (storlek 50/54/56)

  • bodys
  • byxor
  • sockar
  • overall
  • hjälmmössa av bomull
  • tjockare mössa
  • pyjamaser


Möbler & Prylar:

  • Babysitter
  • Babygym
  • Nappflaska
  • Napp
  • Babywatch
  • Mjukdjur
  • Leksaker

Hudiktur i lördags

  • Pyjamasbyxor
  • Linne
  • Mysdress
  • Amnings-BH
  • Innetofflor till BB
Sånt som ska tvättas upp och läggas ner i BB-väskan. Nu är det "bara" fyra veckor kvar. Hade vi vetat att det var just fyra veckor kvar så hade vi kunnat vänta med att göra allt klart och vänta med att börja packa bb-väskan och sånt. Men det skulle ju i princip kunna hända när som hur som. Redan nu inom två veckor om det vill sig "illa" men det mest troliga är väl att det sker om 2-6 veckor. Jag menar, hur ska man planera med så otydliga och ospecifika datum? :-O



Tvättade de nya sakerna igår och märker till min förskräckelse att byxorna inte längre är i sitt ursprungliga skick, det har lossnat en metallring där snöret sitter. Men jag känner spontant att det inte är värt att åka tillbaka till Hudik för att byta ett par byxor som kostar mindre än resan själv skulle gjort (när de faktiskt fortfarande fungerar som ett par byxor bör). Så jag får nog lära mig att leva med det helt enkelt, även om det kommer bli svårt. Okej okej, jag är kanske lite väl dramatisk för ett par mysbyxor för ungefär inga pengar som ska användas som slit-och-släng-kläder. Men ändå. :)

Så nu ska väskan packas snart tänkte jag. Skönt att slippa ha det som ett orosmoment. Man vill ju vara förberedd när man väl ska åka in. Är ju inte direkt nära så jag bara kan skicka hem Jon och hämta saker som vi glömt heller. 

Jon som får uppleva Bulan från utsidan undrade i morse hur jag kunde sova när bulan håller på som han gör under nätterna (och morgon, middag och kväll) men så länge jag sover känner jag inte av det tack och lov, annars hade jag inte kunnat sova alls har jag en känsla av. Bulan verkar aldrig sova.

Well well, 14-42 dagar... till riktmärket är det 26 dagar.

v.37

 

vikt.JPG langd.JPG

2.8-3 kg

47-48 cm

 

Vecka 37: 26 sep - 2 okt 2010

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

773kr fattigare

och då har jag inte lagt dem på något roligt ens. Katt- och hundmat och kattsand. Blev "lurad" av en granngårdenanställd att prova en annan kattsand som det var extrapris på just nu. Två stycken för 99kr (ordinare pris 79kr/5kg) så tänkte att well, vi kan väl prova. Ever Clean finns ju kvar och kostar samma lika månad ut och månad in. (100kr mer för samma mängd). Nu finns det dock hundmat där hemma för typ tre månader. 15 kg räcker länge till liten kines. :D

Fast tänk om det nu kommer lukta katt konstant där hemma? Usch! Hemska tanke. Men well, jag sparade ju in 100kr iaf. :D Nej det blir nog bra det där å i slutändan. Pengar är en värdslig sak, en värdslig sak som jag skulle vilja köpa lite kläder för. Men jag antar att man bör prioritera de varelser som lever och vill ha mat och omvårdnad? Eller?

Well well det är som det är. :) Helgen blir lugn som vanligt antar jag men jag vill fortfarande åka och shoppa! Fast jag borde inte.. *suck* bläää... nej jag har faktiskt inget alls att skriva. Så nu tror jag att jag ska ta mig lunch och fara hem och rasta hunden.

Youwza!

Nu är det 29 dagar kvar... (!) tack och lov att man fått ett datum att sikta på iaf, även om det kan diffa typ 30 dagar på utgången i slutändan. :D Men man har iaf, som sagt, något att sikta på och det uppskattas!

Vill fortfarande åka och shoppa lite imorgon... men verkar inte som att jag får något sällskap. *suck* Så jag blir väl förmodligen hemma istället kanske sparar lite pengar på det? Eller så skickar jag bara efter det jag vill ha istället och då spelar det ju föga roll för ekonomins del. Har spanat in en mysdress jag skulle vilja ha, och ett par pyjamasbyxor samt några linnen. Behöver ju liksom inte bli alltför dyrt i slutänden ändå det e. Jaja vi får väl se.

Tvättid hade jag igår och har så även på söndag, gode gud så jag längtar tills vi har en egen tvättmaskin!!! Fördelen med att tvätta i tvättstugan är ju att det finns torkrum (två stycken) och en torktumlare. Men det känns som att det skulle vara skönt att även ha en egen så man kan tvätta lite då och då... det dåliga med tvättstugan är att en av tvättmaskinerna har möglat ihop. Eller ja, där man häver tvättmedlet å så. Redigt äckligt! Så det är ju bara en maskin som kan användas ändå. Jaja nog om mina tvättbryderier.

Fredag är det iaf och gud så skönt det är! Har iofs bara jobbat tre dagar denna veckan och jag måste säga att det känns som rätt lagom mängd dagar. Så skulle man ha det jämt, jobba varannan dag och sen ledig även helgen.

Nej nu får ljusdalshem få tummen ur så vi kan göra klart hemmet. Hallen luktar fortfarande äckel och barnrummet är inte klart öht då de inte ska tapetsera om förrän om ett ljusår eller två. *suck* om saker och ting bara kunde bli klara så man kunde slappna av och njuta av resan istället för att stressa upp sig över allt som inte är klart/blir klart nån gång. =/ Det ordnar sig nog i slutändan dock, det brukar ju göra det...

Nej nu ska jag leta upp mackmannen tror jag, eller jobba lite kanske?

Tvätta bebiskläder

Ja håller på och tvättar kläderna som kom med paketet igår (samt en massa annat som också råkade befinna sig i tvättkorgen). Mysigt! Hur söta är inte ett par bebisjeans i storlek 50 då?

Men nu tror jag inte att det blir till att köpa några fler kläder. Iaf inte i storlekarna 50/54/56... fast vem vet hur det blir innan det är klart. Är ju så hemskans roligt med bebiskläder... de är ju så små och söta!

Har även varit iväg till mammas jobb och kapat och fållat en filt, gjort två filtar av en stor så att säga. Tror det blir en/två bra bebisfilt(ar). Annars då? Tänkte jag ska börja komplettera med lite "skötbordsgrejer" denna månaden också, jag menar... det är ju inte så många månader kvar att spela på.

Sen har jag funderat lite över huruvida nödvändigheten av en babywatch är, och andningslarm? Måhända är de båda överskattade? Känns inte som att det kommer lugna särskilt mycket med den sistnämnda faktiskt... åh, what to do?! Blir säkert att vi införskaffar en babymonitor iaf, det tror jag faktiskt. Men andningslarm. njae... tål att kluras på.

Uppdaterad lista

Åka:

  • Babyskydd
  • Barnvagn
  • Lammskinnsfäll
  • Skötväska
  • Regnskydd
  • Kudde
  • Filt (x2)
  • Täcke
  • Barnvagnsleksak
  • Reflexer till hjulen
  • Åkpåse


Sova:

  • Spjälsäng
  • Madrass
  • Bäddmadrass
  • gallerfilt
  • 4 dra-på-lakan
  • Plastad frotté
  • Kudde
  • Filt
  • 2 Spjälskydd
  • Mobil


Sköta:

  • Badbalja
  • Skötbädd
  • Tvättlappar
  • Frottéhanddukar
  • Badcape
  • Salva (Inotyol Salva) √
  • Febertermometer
  • Alvedon
  • Badtermometer


Till mamma:

  • 2 amnings-bh
  • Amningsinlägg
  • Bindor XXL
  • Mjölkuppsamlare


Kläder: (storlek 50/54/56)

  • bodys
  • byxor
  • sockar
  • overall
  • hjälmmössa av bomull
  • tjockare mössa
  • pyjamaser


Möbler & Prylar:

  • Babysitter
  • Babygym
  • Nappflaska
  • Napp
  • Babywatch
  • Mjukdjur
  • Leksaker


Nu är det 30 dagar kvar till BF. Häftigt eller vaddå?! Så nu har jag börjat fundera på det här med att planera BB-väskan och snart står den nog färdigpackad också så den är klar när det väl gäller. För hur kul vore det försöka packa väskan med värkar och tankarna på förlossning? Nä då gör jag det nog hellre i förväg tror jag. Skulle vilja ha varit iväg och shoppat nå också, men tveksamt om min ekonomi tillåter det denna månaden. Å inte tusan läre det väl bli bättre heller antar jag. Men ja, vi får väl se hur det blir med den saken. Är ju några nödvändigheter fortfarande som behövs och även i "klädväg" för min del. Men får kanske bli en beställning istället, har hittat en vinterjacka på ellos som jag vill ha och en del annat småplock på H&M. Men som sagt, vi får väl se. :)

Var på infomöte med F-kassan idag och kan inte säga att jag blev nå klokare av det, all information hon hade finns ju att läsa på hemsidan. Eller jo, vi fick reda på att pappan ska skicka in sina uppgifter så snart som möjligt så att en SGI registreras. :)

BB-väska

Det är tur att vi ännu har lite tid att spela på för jag har ingen aning om vad som bör packas ner i en BB-väska. Förutom pappren då med blodgruppering och ett par andra papper jag blivit ombedd att lägga ner i samma mapp.

Sen antar jag att jag bör införskaffa en amnings-BH att ta med men i vilken storlek då? Antar att man får gå upp c:a en storlek från det man har nu. Så ptja vi får väl se vad det blir i slutändan.

Skulle vilja åka och shoppa lite kläder... men well frågan är om ekonomin tillåter sånna utsvävningar egentligen. Har hittat en vinterjacka jag vill ha också. Som jag tror jag ska beställa, fast tänkte åka och kolla om det ev kanske fanns någon i butik först men vi får se hur det blir med det också. Usch så pengarna bara rinner genom fingrarna nu för tiden (mer än vanligt alltså) ;)

Nej imorgon är det löning och jag skulle nog alla gånger kunna hitta hål att stoppa hela lönen i om det inte var för att man måste betala räkningar å annat tjafs också. :) Väntar fortfarande på att tvättmaskinen ska höra av sig, så vi kan få ordning inne i badrummet också. Frågan är bara hur/var/när det kommer ske.

Annars då? Är ledig idag också och fy så skönt det är! Men ska iväg en sväng på eftermiddagen för att få lite personlig information angående föräldrapenning från försäkringskassan. Så det ska bli intressant tror jag. :)

Well well, sitter och skriver på en lista med "de sista beståndsdelarna" som måste införskaffas innan bebis tänker titta ut. Blir nog en liten summa till som det ser ut, men det är inga av de större utgifterna kvar iaf.

Tänkte jag ska ta och hitta tag i en symaskin och dela på en lammfiltspläd så det blir två lagoma "bebisfiltar". För då har vi tre olika alternativ av filtar till bebisen. Fleece-filt, gallerfilt och lammfiltspläd. :)

Bluärg

Jaha ja då var det onsdag då, sitter på jobbet och är trött så jag håller på och går under. Har sovit sen klockan rätt tidigt igår kväll men inte hjälpte det något. Var på redigt dåligt humör igårkväll och valde att göra oss alla en tjänst och bara gå och lägga mig. Skönt var det även om jag kanske hade önskat att jag slapp vakna massa gånger (fortfarande) det är inte lätt att hålla humöret uppe när man är trött och hormonell jämt.

Igår var vi iväg till Hudik, totalt bortkastade bensinpengar och tid. Satt och väntade i 30 minuter innan vi ens fick komma in på den planlagda visningen för den hade de helt glömt bort. Vi fick sen komma in och var där kanske 10-15 minuter innan Barnmorskan måsta springa för att hon behövdes på förlossningen. Hann inte ställa några frågor eller något. Har i det stora hela inte blivit särskilt mycket klokare när det gäller förlossning och BB. Det var så pass fullt där nu så om någon skulle kommit in igår hade de fått föda i ett intagningsrum istället för i en förlossningssal. Enligt hon som vi har föräldragrupp med "är det aldrig fullt" eh jo tjena... verkar onekligen som att det var en sanning med modifikation.

Efter den bortkastade turen till Hudik så var det dags att gå på föräldragrupp igen, sista gången av fyra. Det var också rätt så bortkastad tid faktiskt... så iprincip hela gårdagen var bortkastad.

Eller nä hela gårdagen var inte bortkastad, fick iaf Mercan såld så nu slipper vi fundera något mer på det. Skönt att den slipper stå och rosta till ingen nytta och att vi fick in lite pengar till andra hål som finns att fylla. (självgrävda förvisso men ändå).

Nu är det 1 månad och 1 dag (31 dagar!!) till BF. Sen får vi väl se vad som blir den riktiga F-dagen... BF = beräknat förlossningsdatum och alltså inte något garantidatum. Fast kanske står BF för "bäst före"? skulle kunna vara så, får bli mitt argument om jag nu skulle gå över tiden. "Ahmen bäst före-datumet har ju passerats!".

Idag är det jobb som gäller igen och imorgon så är det ledigt. Skulle nog kunna vänja mig vid att jobba varannan dag istället för varje. Soft! Fast helst skulle jag inte vilja jobba alls... bara få pengar ändå. :D

Har av någon anledning börjat få ont i händerna, undrar om det har att göra med graviditeten eller om det är något annat som smyger sig på? Tror dock på det första. Nej nu ska jag... eh... jobba kanske?

Ledig!!!

Ja Gud så skönt det är att vara ledig... kollar på nyhetsmorgon och dricker kaffe och bara njuter av lugnet. Medan regnet faller utanför. Förhoppningsvis får vi hit någon som ska kolla på Mercan idag också. Fick vi bort den vore det ju toppen.

Ska väl ta och göra mig iordning så småningom och bege mig till BM idag också, ska vara där 11.30. Jon är på körskolan och pluggar. Är så stolt över honom att han verkligen tar det på allvar! Har jag tur slipper jag köra mig själv till förlossningen. ;) Nej, jag tänker inte köra dit själv oavsett vad som händer på den fronten. :D

Den 21 september är det och datumet som är det gällande (23 oktober ännu så länge) närmar sig med stormsteg. Spännande! Bebis är livlig som attan och jag är klumpigare än någonsin. Men vad tusan, det är väl övergående hoppas jag. :)

Nej nu ska jag ta och lägga mig och vila en stund innan det är dags att börja dagen på riktigt. *gäsp*

Tre-dagars-arbetsvecka

Ja det blir det denna vecka. Har tagit ledigt på tisdag och torsdag.

Imorgon är det först dags för ett besök hos BM för att mäta magen och väga tjockisen (moi) och kolla värden igen. Sen är det dags att fara till Hudik för ett besök på förlossningen så man vet vart man ska ta vägen och hur det ser ut där. Känns som det kan vara nyttigt att göra, inte nödvändigt kanske men lite betryggande. Sen på kvällen är det dags för föräldragrupp igen, antar att det är gemensam igen denna gång. Så en fullspäckad graviddag blir det för oss imorgon, fast först ska jag sova "länge".

Sen på torsdag ska vi iväg och lyssna på information från f-kassan och föräldrapenning. Förhoppningsvis blir man lite klokare av det, men vi får väl se. Av någon anledning tvivlar jag på att det någonsin kommer bli glasklart. :D

Frågade Jon igår hur det blir när det väl drar igång, hittills har jag liksom förutsatt att det ska dra igång på kväll/natt/tidig morgon så man liksom slipper fundera så mycket över saken. Men så kom jag på att det faktiskt kan komma att dra igång under arbetstid. För min egen del antar jag att det bara är att sticka iväg om det nu skulle hända när jag är på jobbet (vilket jag inte hoppas utan hoppas att jag hunnit bli ledig innan). Men för Jon's del funderade jag över det där... har han kollat så att han när som, hur som, kan sticka iväg om det behövs. Det är ju liksom ingenting som man bara skjuter upp för att man inte kan hitta någon som kan hoppa in och jobba eller liknande. Men tydligen hade han varit förutseende nog och kollat upp det där och fixat så det (förhoppningsvis) inte ska vara några problem när/om den dagen väl kommer. Tur att man har en förutseende sambo som kollar upp saker i tid. ;)

Nej nu börjar det närma sig "en-månad-kvar-strecket". Kan inte riktigt fatta att vi ska bli föräldrar inom så pass snar framtid... det är lite häftigt och överväldigande att tänka på.

(Snart, om ett par veckor, får du komma ut när helst du vill lilla bebis, vi väntar på dig! ♥)

Valvaka *gäsp*

Ja så bra gick det för mig igår att titta på valvakan. Runt 23.30 somnade väl jag ungefär (om inte tidigare?) och sen var det kört. Har blivit hemskans trött sen jag blev gravid. Skönt det också om man ändå finge sova nån gång. Men det kommer väl en tid för det också. Om typ kanske ett par sju år eller så. Vi får vällan se.

Vill verkligen inte jobba idag! Tackvare kattfan har natten varit ovanligt jobbig, ja nätterna är ju alltid jobbiga nu för tiden men det är ju skönt om man slipper vakna tolv gånger extra bara för att katten fått för sig att han ska klättra på fläkten (smidig som en katt är inget som passar in på Ice) eller skrika bara för sakens skull.

Vädret är riktigt höstväder, tokmysigt!

I övrigt tror jag att det är ungefär lika lite att skriva som oftast. Det händer liksom inte så mycket...

Dagen idag då?

Ja idag tror jag att jag ska ta mig an städning här hemma... diska, dra ett varv med dammsugaren och torka golven.

Annars tror jag att jag ska ta mig en tupplur och gå ut en sväng med hunden. Jon jobbar så jag får roa mig själv här hemma. Kanske skulle jag duscha hunden, raka honom och klippa klorna på alla tre djuren också? Ikväll är det valvaka så det är nog bäst att jag har sovit en stund på dagen så jag klarar att hålla mig vaken. ;)

Jeez så jag längtar till bebisen kommer ut! Tänk vad häftigt att vi ska bli föräldrar. Det är enormt stort att bli mamma eller pappa ju.

Nu hoppas jag att alla tar tillfället i akt och går och röstar under dagen (om ni inte redan har gjort det) för sen blir det tyst i fyra år igen innan röstfisket börjat om på nytt igen. ;)

Nej nu ska jag sätta fart här.

En bild på Mosse och en på tröttIce:

5 veckor kvar

34 dagar kvar, urk vad det känns som lång tid! Iaf om man läser det som 5 veckor. *pust* 34 dagar... vilka lätt kan bli 48 istället. Urk! Well well, ska bli skönt när det är över iaf. Slippa gå på toa typ elva gånger per natt och slippa ha en mage ivägen vad man än ska göra. Det är lite mysigt när man känner lillen men nu börjar det luta åt att jag hellre känner av honom på utsidan istället. Man ska vara försiktig med vad man önskar sig, men det känns lite oundvikligt att han förr eller senare kommer komma ut. ;)

v. 36 (35+0)


Nog skulle jag kunna lura någon som såg mig bakifrån

och det går fortfarande att dra in magen, fast det är sjukt jobbigt och jag blir ju inte direkt smal av det:

Svampplock

Igår blev det en tur till mamma och vi tog en sväng ut i skogen för att plocka lite svamp. Var inte mycket till svampjakt igår utan de nästan hoppade upp i korgen, nej nu överdrev jag, hade de gjort det hade jag varit nöjd. Blev rätt trött i ryggen av böjandet. Svanken är inte helt hundra längre.

Svampen:



Å så en bild på det tråkiga jobbet, (att rensa svampen) efter 1 ½ timme var det fortfarande detta kvar:


v.36


vikt.JPG langd.JPG

2.7-2.8 kg

46 cm



Vecka 36: 19 sep - 25 sep 2010

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Fridaaaaay, totally!

Åh så skönt med freeeeeedag. Snart är det helg och helg betyder att det inte är något jobb på ett par dagar! Hur skönt är inte det då?! Typ tokskönt.

Kollade på debatten igår på fyran och kan inte säga att jag är speciellt imponerad av den rödgröna röran. Så jag ångrar inte röstningen igår. Annars har jag förstått att man får ångra sig ända fram till på söndag. Men nä, min röst ligger nog bra där den ligger faktiskt.


Till er som inte tänker/tänkt rösta... Fy skäms på er.  Tänk om!


Till er som ska iväg och rösta/har förtidsröstat: Bra! Det är både en rättighet och en skyldighet att rösta så det ska man utnyttja.


Till något helt annat... angående detta med intimrakning som gravid. Hur är det meningen att man ska gå tillväga? Eller är det meningen att man helt sonika ska låta bli sådant under den del av graviditeten då magen skymmer allt och lite till? För det känns lite som att det är risk för självstympning när man, utan att se, viftar runt med en rakhyvel på de mer intima ställena. Men att sluta helt med det? Nä, då är jag nog hellre svettig av ansträngning och tussig som en skabbräv när allt är klart tror jag. Att låta det växa fritt känns osexigt och är det något jag redan har känsla av att vara nu så är det just det... jag behöver verkligen inte förstärka den känslan! Sen kan man ju diskutera hur hett det är med missade fläckar och liknande också, men det är sekundärt. Då har jag iaf försökt. ;D 

Sååå det är väl bara att kämpa på. Kanske kan man ta en spegel till hjälp? Ja jag får nog klura på det där...

Nej vad annars? Ber om ursäkt om jag blev lite väl privat där ett tag, men det får ni stå ut med. :D

Snart är det iaf ta mig tusan helg och det ska bli skönt! Blir väl kanske att att plocka fram dammsugaren och städa lite tror jag. I övrigt vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Jon håller på och planerar in en "dricka-öl-kväll" nästa helg då han vill hålla sig klar och redo from ett par veckor innan bf (och framåt) och dessutom jobbar varannan helg. Han är go min älskling. :) Så får väl se vad det blir de här två kommande helgerna... lugnt för min del iaf om jag får dra till med en vild gissning.

Nej off I go att surfa familjeliv istället. :) Kanske ramlar det även in nå jobb att ta tag i så småningom under dagen här.

Gravid i evigheter?

Ja det känns nästan så, att jag har varit gravid hur länge som helst! Jag vet att det bara är c:a 8 månader i verkligheten. Men ptja.. har liksom glömt hur det känns att vara ensam i sin egen kropp och inte väga 10-15 kg för mycket. Det börjar bli tungt och otympligt nu och magen är ivägen när man ska göra saker. Så nu börjar jag längta på riktigt tills det är dags för lillen att komma ut. Sargat underliv och plågsamma värkar till trots längtar jag till den dagen. Den är ju ändå oundviklig liksom. :)

Nej nu är det snart dags att titta på idol... förutsatt att det fortfarande är auditions och inte nå "seriöst". :D

Förtidsröstat & Parkeringsvakt

Ja idag har jag sett första parkeringsvakten i mitt liv (eller jag tror iaf det). :D Det kryllar inte direkt utav dem här i Ljusdal.

Så lunchen användes iaf till att (förutom äta lunch) sticka iväg och förtidsrösta. Jon kom ner och vi åkte dit tillsammans. Så nu kan man lugnt luta sig tillbaka och invänta resultatet och se fram emot att få klaga på allt som inte passar (vilket jag tycker man frånsäger sig om det är så att man underlåter sig att rösta). Klaga är en av mina favoritsysselsättningar nämligen ;) Lyckades även få Jon att rösta också, även om han säger sig "inte bry sig". Fast indirekt tror jag att alla gör det. Jag menar, alla bryr vi väl oss om hur vår vardag och ekonomiska situation ser ut t.ex?

Nu väntar jag bara på att dagen ska gå över... för fy fan vad trött jag blir. Någon här på jobbet har återgått till att göra sånt vi inte ska och ta tid och evighet på sig för att göra det. Vilket resulterar i en större arbetsbörda för mig (dock inget med betalt för det).

Nej orka skriva... det är många här på jobbet som är omotiverade och trötta för tillfället. Det blir inte bättre av att en del förändringar är på G och rör runt det redan röriga läget än mer.

Skönt...

Ja idag hade jag en rätt "trevlig" morgon. Gick upp (typ) när klockan ringde, klädde på mig, packade ner lunchlådan, var ut med hunden och drack lite kaffe och åt frukost i lugn och ro framför Vakna med The Voice. Skönt!

Så vad har då denna dagen att erbjuda då? Förmodligen inte alltför mycket.

En hög med missnöjda kunder och en klagomål kanske? Ptja vem vet!

Nej nu får det ta mig tusan bli helg!

Blossa -10

Blossa årgångsglögg 2010
Ja nu är det "snart" dags för glöggsäsong! Ser fram emot jultider då jag kan dricka nåt glas vit choklad-likör och glögg. Glöggmys! Fast mest ser jag nog fram emot en jul tillsammans med familjen ♥. Både ny och gammal... tänk om man kanske kan göra jularna värda att fira igen och inte bara se dem som en ångestframkallande tid då man ska iklä sig ett dåligt samvete och känna sig otillräcklig. Det är min plan för i år! De tidigare två åren har det mest bara varit en neutral tid och innan dess mest ångest så det är kanske dags att vända på det och ge jultider en trevlig innebörd igen? Det siktar vi på!

Men att glöggen i år ska smaka saffran? Hmm.. vet inte om jag är så förtjust i det faktiskt. Men flaskan är ju iaf fin. :)


Varmt och kvavt

Ja vettetusan vad det är med mig. Det är egentligen "bara" 24 grader.

Så det är alltså onsdag och det bär snart utför mot helg igen, skönt! Var på föräldragrupp igår igen och det var trevligt. Tror att de tjänar på att dela på grupperna faktiskt. Tror Jon var nöjd också, lät så iaf så det var kul. :) Kom ut med en bok, Pappans Bok, som jag hoppas att han tänker läsa. Läste själv en del ur den igår och den är skriven på ett bra sätt och kan nog vara nyttig att läsa. Även om det är "pappans bok" så kan man få ut något som blivande mamma också, att se det från ett pappa-perspektiv. :)

I övrigt vet jag inte vad jag har att säga, väntar mest på att lille bebisen ska mogna på sig och bestämma sig för att komma ut till oss. Men nu är det ju trots allt bara max 52(ish) dagar kvar.

Vad annars då? Tittade på "Utfrågningen" på TV4 igår och tänkte väl att vi ska ta och kolla på den som går ikväll också för att se vad oppositionen har att säga. Jag är rätt säker på vart min röst kommer hamna redan nu men det vore kul om även Jon kunde göra sig en uppfattning och rösta utifrån vilket partis åsikter han sympatiserar med och inte bara lyssnar på mitt partiska framläggande av vissa partiers förträfflighet. Så det blir nog att bänka sig framför TV:n ikväll och imorgon kväll också för att se den andra sidan samt debatten.

Enligt Valpejl så ser mitt resultat ut så här:

Tjockis!

Jag tror jag får sluta kalla mig för fet och äcklig nu. Jag vet inte varför jag ser mig själv som det när jag inte tycker att andra gravida är feta och äckliga (förutsatt att de nu inte är feta utöver gravida). Men mig själv ser jag mest som ett oformligt kolli som bara sväller och sväller och sväller. Upptäckte imorse att jag inte längre ser knapparna på byxorna för att magen är ivägen. Har iofs varit lite problem med intimrakningen redan hittills men det blir ju ta mig tusan bara värre och värre ju! Förhoppningsvis så är det ju inte allt för lång tid kvar innan det är dags för bebis att bestämma sig att titta ut och då går förhoppningsvis en del av magen tillbaka iaf. Ska väl inte göra mig några illusioner att jag kommer vara smal som en planka efter förlossningen (för det var jag ju inte innan graviditeten heller). Men liiiite smärtare och snyggare borde jag nog ändå bli. :D

Det är många tankar angående vikt och utseende just nu. Trivs inte alls med att vara "tjock"! Och även lite tjock i ordets rätta bemärkelse, höfter, rumpa och lår har fettat på sig en del och så även armarna tror jag. Urk! Nej nu får det vara nog om viktökning och fettansamlingar.

Så kan ju ta min andra oro då istället, vilken är bristningar! Jag bara hoppas hoppas hoppas att jag ska slippa dem, men med min tur så får jag väl ett överskott av hormoner ett par veckor efter förlossningen och blir en stor bristning hela jag. Fast ännu har jag ju tid att få under graviditeten också... nej bara att hålla tummarna för att de väljer att hålla sig borta tror jag. Är ju typ inget man kan göra för att motverka dem heller så... håll tummarna för tusan! ;)

Annars då? 39 dagar kvar... eller ja, max hoppas jag! (haha med tanke på att jag har noll känningar på något så är det snarare 50 dagar kvar men what the heck, jag kan kosta på mig att vara positiv så här en tisdagsförmiddag). Mamma gissar på den 9:de oktober, man kan ju hoppas att hon har rätt men det låter lite väl optimistiskt tyvärr. (Borde vara ärftligt sånt där, jag kom ju ett par veckor före BF så då borde min bebis göra det också. :D )

Längtar verkligen till dess att bebisen bestämmer sig för att komma ut! Det börjar bli trångt där inne och emellanåt gör det ont när den rör sig. Finns heller inte mycket plats för mat/luft för min egen del. Men det kommer väl en tid då jag kan äta och andas också.

Många gravid-funderingar blir det... och värst av allt är nog hormonerna, att jag är så lättstött och irriterad och grinig och "lättgråten"... pöh! det är ingen dans på rosor att vara gravid, men att det är värt det i slutändan tvivlar jag inte på. :)

Pratade lite namn igår igen, men vi är inte helt överens alltså. Eller jo, vi har ett par stycken som vi båda gillar. Vi får väl se vem det är som kommer ut i slutändan. Kanske inte alls ser ut som något av namnen. :) Ikväll är det dessutom föräldragrupp igen. Spännande... eh... typ... kanske inte, men det är kul att göra något graviditets- och bebisrelaterat tillsammans. :)

Renault åter hämtad

Så nu hoppas vi på att den fungerar fint och går som en klocka... har ju fortfarande 12 dagar kvar att hitta "kritiska" fel. Så det blir till att leta dem aktivt. :D

Well well vi får väl se. Bil som går att användas utan risk för att katalysatorn ska gå sönder har vi nu iaf. Eller nej det var en lögn... risk för att saker kan gå sönder finns det väl alltid. Doh!

Nej fy tusan vad trött jag är! Har haft en helt sjukt tröttsam natt, sent i säng och sen har hunden varit störig och katten ännu störigare (Mosse-katt var dock snäll och beskedlig). Och mina drömmar har hållt mig halvvaken de också samt att toabesök stup i kvarten inte gör det lättare att sova på nätterna. Ja en perfekt natt med andra ord... not! Men i natt ska jag sova tänkte jag. Silvertejpa fast djuren i nån garderob, skaffa en kateter och slå mig själv (alternativt be Jon göra det) hårt i huvudet så jag somnar så jag slipper drömma massa. Eh ja det låter ju som en bra idé right?

Har fått beviljat kompledigt på tisdagen som kommer och torsdagen som kommer. Då blir det en tur till Hudik (på tisdagen) för att gå på "studiebesök" på förlossningen innan det väl är dags. Ska även försöka få mig ett telefonnummer dit, det jag hittills hittat är ett växelnummer till förlossningen i Gävle... nån som sitter på numret till förlossningen i Hudiksvall eller vet om det är numret till Gävle man ska använda sig av? På torsdagen är det informationsträff med försäkringskassan angående föräldrapenning. Så kanske man kan få bli lite klokare på den fronten också vi får väl se. :D 

Nej off I go, bara 23 minuter tills man får åka hem för dagen!

klockan sju, passar det?

Ptja så löd frågan för ungefär en vecka sen... Ja' ba' "Ja självklart!" and why the hell?! kan man då fråga sig. Jag hade ju kunnat fråga om det gick bra med klockan 8 istället så det hade passat bättre med jobbtiderna. Men närå, får jag en tid för att få bilen fixad är jag gladeligen där dryga timmen innan jag själv egentligen börjar. Utan några möjligheter att bara kunna gå hem eller så (vilket hade funnits om vi bott kvar i gamla stan). Men men kanske jag kan få använda mig av den här tiden jag är här i förväg idag typ imorgon eller så då vi ska på föräldragrupp igen och den korkade tiden kl. 16.45 istället för som förra veckan 17.30. Den senare är ju så klart att föredra för mig då jag har slutat och alla gånger hinner dit i tid utan att försöka pussla. Well well vi fåflan se.

Har kommit på mig några gånger nu sen vi flyttade att jag är så glad över att slippa alla dessa äckliga mopedister. Och dessa bildårar som kör som hej kom och hjälp mig med bilar utan ljuddämpare (antagligen en sanning med modifikation men what the heck). Men skönt som tusan är det nu då det är tyst på kvällarna, på dagtid/eftermiddag är det en del liv så som lekande barn och liknande men hellre det vid den tiden än fordonsidioter på kväll/natt (och dag).

Men ja, i eftermiddag blir det att hämta bilen igen och möta upp med mamma så vi kan få våran rullgardin. Tänk så trevligt att få det mörkt på nätterna! Eller ja nu är det ju snart höst så då blir det ju mörkt ändå typ. Men slipper insyn iaf och ljuset på dagarna (om man vill sova länge).

Annars då måntro? Tror inte jag har så mycket att förtälja, är fortfarande trött på att vara gravid, eller ja det här med att ha svårt att andas. Själva graviditeten som sådan är inte så illa egentligen. Men nu börjar det göra ont emellanåt när han rör på sig, nerver som kommer i kläm måntro eller är det bara så det ska vara? 40 dagar kvar!! (jaja jag vet, +/-14)

Nej nu ska jag nog ta och jobba tror jag.

Ps. Nu är ju klockan lite mer än när jag börade skriva och jag har hunnit kolla upp om imorgon och det gick bra att använda sig av den "injobbade" tiden nu på morgonen för att gå tidigare imorgon. Så det var ju bra :) 

Tysk bytes mot fransos

Ja så är iaf tanken att göra. Men då ska vi bli av med den förstnämnda också, så vi gör ett försök med blocket. :)


På måndag ska dock den sisnämnda lämnas in på verkstaden. Kul att köpa "ny" bil som måste repareras på en gång. Men så länge det går på garanti så är det väl bara att acceptera hur läget ligger.

Sitter och funderar lite, nu är det alltså tvättmaskin som ska in här hemma och de ska tapetsera om ett rum, vilket kommer ske ungefär lagomt tills bebis är född (antar jag). Kul... not... tycker även att de borde fixa golvet i det rummet då det är helt snett och vint. Men, det "ska tydligen vara så". Eeeeeh va? Hade man ställt dit en dubbelsäng hade det ju märkts ganska rejält att golvet är skevt som fan. "ja men ni har ju sånna skarvar på andra ställen i lägenheten också" Eh ja, men så länge det inte skjuter upp 4-5 cm så fungerar det ju typ... om det bara är som en "skugga" i golvet.

Men ja, tvättmaskin och omtapetsering. Sen väntar vi på paket med bebiskläder och ska ta en tur till apoteket sen är vi nog i princip klara (till en början alltså). Så om typ 3-4 veckor får bebis gärna annonsera sin ankomst. Men tvivlar på att det blir så. Men man kan ju hoppas. 

I övrigt är jag sjukt less på att vara gravid. Visst är det praktiskt att ha den lilla på insidan å så, men nu tar den upp så pass mycket plats att jag knappt får någon luft samt gör det jobbigt att ta sig upp från liggande läge och gör det obekvämt att sitta då det känns som att allt trycks ihop och inte får plats! Sen det här med att gå och kissa fem miljoner gånger per dygn (och då speciellt nätterna) tycker jag är irriterande.

Men nu är det ju typ bara (allt från) 3-8 veckor kvar. Jeez... åtta j*vla veckor... det är typ en evighet!

Nej graviditeten får övergå till att bli förälder snart tycker jag. Det ser vi båda fram emot. :)

v.35

 

vikt.JPG langd.JPG

2.5-2.6 kg

45 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Från och med nu kan måtten variera relativt mycket.


Vecka 35: 12 sep - 18 sep 2010

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Helg tack gode gud

Ja Gud har väl egentligen inte så mycket att göra med saken men i brist på bättre uttryck så använder jag det.

Ice är hemma igen, efter att ha spenderat gårdagen hos veterinären där han fick sin manlighet kapad. Så han var rätt vinglig och konstig när jag hämtade honom igår. Så kastrerad och vaccinerad är han nu och nu ska han bara bli en trevlig katt igen som inte skriker hela nätterna.

Funderar på om man kanske borde fara in och förtidsrösta idag eller ej. Vore skönt att slippa tänka på det där nå mer de närmaste fyra åren. Annars tror jag att helgen blir lugn och skön, har lyckats sova typ nästan en hel natt i natt (bara varit upp typ två gånger). Skönt som attan är det!

Tror faktiskt inte att jag har så mycket att skriva för tillfället... så spännande är jag.

Tänk så lite man vet...

Om folk man "pratar" med på nätet. Vem som egentligen döljer sig bakom en blogg eller ett forumsinlägg. Det finns antagligen så mycket mer än det man "ser" och det folk vill dela med sig av. Iofs borde väl det säga sig självt med tanke på att man själv antagligen (om man är lite vettig) inte vänder ut och in på sig själv i en blogg eller på ett forum där det är lätt för folk att lista ut vem man är.

Ja det var dagens reflektion. Annars vet jag inte vad jag har att skriva... borde ringa upp norrsvedja som försökte ringa mig, men då jag är en mes och inte vill ha dåliga nyheter låter jag bli och mailar dem istället. Samt att jag har ungefär noll i batteri i telefonen och inte tusan vill jag slösa batteri på dem. Urk, med den hyra jag betalt tycker jag att jag redan har betalt renoveringen flera gånger om på de två år och åtta månader som jag bott där. Well well, förr eller senare får jag kanske veta vad de ville. Förr om jag hade haft lite skinn på näsan och ringt upp dem och senare om jag är en mes som stoppar huvudet i sanden (vilket jag är).

Urk! crappy day!!!


Netgear - tech support

Står det på min kaffemugg här på jobbet. Intressant information eller va?

Nu är jag tillbaka på jobbet och det känns som att jag kunde ha varit gladare för det. Men ja, det är väl som det är när man är trött konstant. Lätt att bli sur och grinig och dåligt tålamod.

Så för tillfället är jag "tjock", less, trött och irriterad. Det är härligt att vara gravid! Nä men "snart" är det över iaf. Jag har beställt bebisleveransen till den 9 oktober istället för den 23. Det hade jag tyckt vore bättre liksom. Men har på känn att det snarare blir den 6 november än det förstnämnda. Men bara bebis kommer ut och mår bra så får det väl vara så då. :) Även om det nog inte kan bli snart nog (bara den är fullgången och färdig).

Nej vad har jag att skriva egentligen? Tror det är rätt tomt på saker faktiskt... trött trött trött... men fredag är det iaf.

I don't ork!

Fy f*n vad trött jag är! Varje morgon vaknar jag och är trött trött trött förmodligen beror det på att jag faktiskt inte har sovit en hel natt oavbrutet på år och dar (känns det som). Vaknar och är törstig och vaknar och är kissnödig. Helt mentalt slut... men nu är det "bara" 1 ½ månad tills jag inte tänker jobba något mer. Kanske kortare? Vi får väl se hur det blir planerat i slutändan. Man ska väl vilja boa och pyssla hemma fram till BF och bebis ankomst men det känns ju helt värdelöst då bebisrummet inte är klart för fem öre. Det ska tapetseras och förhoppningsvis ska de även göra något åt golvet som är åt helvete!

Men vi får väl se, allt det där kommer väl dröja ett par månader och då är det ju liksom lite skitsamma. Man vill ju gärna ha klart sakerna innan bebis kommer. Men men det är väl som det är.

Igår var Kattis och Olle hit och hälsade på, det tackar jag för. :D Det där med bebisar är något hemskt läskigt om man frågar mig. Men det är nog bäst att ställa in sig på att få en pyttemänniska inom en inte alltför avlägsen framtid. Nej nu är det snart dags att åka till jobbet.

Vaktmästarna (som var redigt obehagliga) ska hit idag och fixa det "sista". De kommer väl glömma hälften antar jag. Får väl se hur det går med Frej idag också...


Tröttsamt att vara gravid

ja om inte annat så är det iaf tröttsamt att vara gravid och jag tror även att det är rätt jobbigt att leva med en gravid flickvän. Är så glad att jag har en tålmodig och underbar sambo. ♥

Är lite less på att man får så dåligt med sömn och aldrig liksom vaknar utvilad. Trodde ju att nu var tiden att passa på att sova på nätterna men nej då, tji fick jag. Toalettbesök och orolig sömn is the shit!

Men snart är det förhoppningsvis slut på att behöva gå på toa på nätterna iaf, men jag gissar att det kanske inte blir så mycket mer sömn för det. Nej sova är nog något jag får skjuta på framtiden känns det som. Men det kan det nog vara värt.

c:a 1 ½ månad kvar nu till beräknat datum. Det börjar dra ihop sig och spännande är det. Ska bli skönt att typ få tillbaka sin vanliga kropp efteråt (ja med viss modifikation då så klart). Nej det är mycket som jag ser fram emot nu iom att bebis föds. Så snabbspola gärna fram tiden lite grann. :)

Sköldpadda på rygg

Ja den liknelsen gjorde Jon om mig igår när jag inte tog mig upp från golvet efter att uppgivet ha lagt mig ner på det. Ja jisses, man blir bara smidigare och smidigare för varje vecka som går. Men tack och lov har vi iaf en lite hårdare säng nu för tiden som man inte sjunker ner massa mycket i. (ju mjukare säng desto svårare att ta sig upp).

Drömde mystiska saker i natt tror jag. Verkar inte sova riktigt tungt och skönt längre. Är det inte en katt som skriker så är det jag som snarkar eller drömmar som är märkliga eller frekventa toalettbesök som stör. Well well det går nog över snart, fast när det väl har gått över så är det (förhoppningsvis) ersatt med en annan sak som förmodligen tänker störa nattsömnen.

Idag vet jag inte riktigt hur man ska lösa Frej-problemet, jag läre ta och åka hem på lunchen för att gå ut med honom men sen då? Jon jobbar till 17 han också och han gick tidigt imorse och jag likaså. Ska ta och höra med mamma om vi kan få låna en cykel av henne också, planen var att jag skulle komma ihåg att göra det redan i helgen som var men gravidhjärna som är inställd på att tvätta och städa bil kommer inte ihåg så mycket mer än så.

Renaulten får stå i garaget och stå ett tag nu då den har en lambdasond som behövs bytas (den andra av dem), vilket är planerat till måndag. Så jag åker merca och irriteras igen, yippie! Nej vad mer? Föräldragrupp efter jobbet så det blir liksom ännu längre för stackars hunden. Och inte vet jag om han skäller heller, men det läre jag väl bli varse när jag kommer hem på lunchen. Usch är inget roligt det här... vill att hunden ska känna sig hemma och inte ev. skälla och yla.

måndag...

Satt och funderade på vad det var för dag idag. Kom, efter att ha kollat på klockan på skärmen, fram till att det är måndag. Vet inte varför jag fick för mig att det skulle vara en annan dag. Har iaf hunnit lämna urinprov (för odling) på lab idag på morgonen. det var jag och alla pensionärer som satt där och väntade. Ångrade lite att jag inte hade skjutit upp det till imorgon eller gjort som sköterskan sa när jag kom in, knackat på och bara lämnat papper och prov (vilket man tydligen kunde göra om man hade det klart och inte behövde lämna blodprov eller så.) Så där satt jag i 45 minuter i onödan. :D Men ja, vad gör det om hundra år. :)

Sen bar det iväg till gamla stan för att plocka upp Jon, lämna renaulten på verkstaden och därefter gå till jobbet. Att gå till jobbet är förvisso inga större bekymmer då det är så pass kort bit, men det kommer ju ta mig ungefär två timmar att gå hem i eftermiddag med min gravidfart. *pust* Synd det att Jon inte kan ta Mercan och hämta upp mig när jag slutat. Men kanske inom inte alltför avlägsen framtid går det att göra sånna arrangemang. Fast då har vi väl bara en bil istället så det sket ju sig ändå. :P

Well well, hoppas bara vi får tillbaka bilen i gott skick utan lysande varningslampor. Hade varit soft... tror jag ska bli mekaniker jag också, såg himla trevligt ut att skruva bil i de där rena och fräscha lokalerna. Hur blir man bilmekaniker? Vart börjar man? :D

Igår var jag ut till mamma och städade samt tvättade mercan och stoppade vintertäcken i skuffen om utifall att vi kanske kan få den såld så allt sånt är liksom lite klart. Skönt att det är gjort, nu ska vi bara få den såld också så vi slipper en utgift (försäkringen). Fast när den är städad och fräsch är det nästan så jag vill ha den kvar. :P

Imorgon är det dags för tråkig föräldragrupp igen, får väl se om det blir nå mer spännande andra gången, men jag tvivlar.

Fick mail ifrån Martina igår också och på fredag kan vi se fram emot att få hem en kastrerad Ice! Jag hoppas verkligen att det ska ta ur honom hans skrik-och-fjams-beteende. Jag är optimistisk... men det kanske är dumt? ;) Snart sätter väl Cosmos/Terror igång istället, fast han är rätt jobbig som han är han också. Sitta och slicka/tugga på en och tigger. Men han är himla söt och go! Han älskar deras nya klösställning och återfinns ofta där på någon av de högsta platåerna. :) Blir nog katt av honom nån gång också. :D

Nä nu är det dags att jobba tror jag. Eller något sådant iaf.

v.34

 

vikt.JPG langd.JPG

2.3-2.4 kg

44 cm

Längden mäts från huvud till fot.

 

Vecka 34: 5 sep - 11 sep 2010

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

sista dagen på v. 33

Ja imorgon går vi in i v. 34 (33+0) och så här ser magen (och en 9 kg tyngre jag) ut i dagsläget:

Växer gör den iaf och så gör även mina ben, känns som det nästan vore på sin plats att införskaffa sånna där übersexiga stödstrumpor. Så får väl se om det blir nån sväng förbi apoteket nån dag här framöver... annars är det bara halsbrännan och otympligheten jag kämpar med för tillfället. :)

Lapar sol

Ja här sitter man på balkongen med datorn och suger i sig den sista värmen för året. Fast så himla varmt är det egentligen inte. Bara i det direkta solljuset, men det är mysigt att sitta ute ändå. Dricker ett glas med b-vitaminsbrus och bara njuter av att vara ledig. Tänkte väl att jag skulle hinna tvätta lite idag också och även hinna med att ta en kopp kaffe med Per. Fick helt plötsligt rätt tråkigt när Jon nu jobbar igen och det inte längre är alltför mycket som går att göras i lägenheten. Skulle ha fått upp ett nyckelskåp och en spegel och städat lite i bebisrummet. Men det sistnämnda känns inte så där jättekul då det inte kommer kunna bli helt klart ändå förrän de har tapetserat om (om c:a 2 månader) eller vi har införskaffat en vit byrå. Men det ska väl göras provisoriskt klart så vi kan förvara de grejer som behövs där inne... well well får väl se hur det blir.

Annars då? Well, ett bra köp innan vi flyttade hit var iaf cafémöblerna! Så man kan använda sig av balkongen. Underbart att kunna sitta ute ju, är det något jag saknat i gamla stan är det just precis det. Att få sitta ute när vädret tillåter eller man helt enkelt får lust att göra det. :) Nej off I go för att göra lite nytta, har fått undan disken hittills idag men något mer produktivt ska jag nog kunna hitta på att göra innan dagen är slut.

Önskelista/inköpsplaner

Koppang Byrå
599kr

Lillberg Gungstol

1 495kr

 

Synd bara att pengar inte växer på träd. Men ptja vi får väl se om det finns något utrymme för lite utsvävningar nästa månad eller så. Vem vet. :)

 

Skulle även ha haft ett babygym, babysitter och en åkpåse. Fast det känns som att de flesta av dem kan man vänta ett par månader eller så med (efter att bebis är född). Får väl se om man ramlar över några grejer som man fastnar för eller så.

Äntligen!

Ja äntligen ska Ice få åka iväg och jag hoppas hoppas hoppas att han ska få till det denna gången och att det resulterar i kattungar så kanske han ka bli av med kulorna och bli en trevlig (tyst) katt. Visst kan han väl få prata men när han ska skrika nätterna igenom blir det tröttsamt. Nej det ska bli skönt att kanske få sova en natt eller två... och förhoppningsvis är han en trevlig katt igen när han kommer tillbaka. Eller så har han ballat ur helt och strilar skriker 24/7. Vi får vällan se.

Frejsa är hos mamma iaf så det känns skönt att han slipper vara hemma själv i fem timmar... vet ju inte alls hur det kommer att gå om han tänker sitta och yla och skrika när man lämnar honom eller ej. Ska ta och prova lite i helgen istället för att gå smidigast fram. Ylar han vet jag inte vad vi kan göra... går ju inte att ha en hund som inte går att lämna själv. Fast det ordnar sig nog det där också.

Så vad mer? Tror inte jag har så mycket att förtälja, det är iaf fredag och således snart helg!

En dag till helg

Eller ja, det är ju ändå idag och imorgon innan det är helg. Men den börjar iaf närma sig och för mig har det ju varit en rätt kort vecka. :D "Började" igår och så är det bara idag och imorgon kvar innan man åter får kalla sig ledig för två dagar. Skönt!

September har det hunnit blivit och det är nu bara 51 dagar kvar till BF. Nu är det ju bara en riktlinje så det kan vara allt mellan 37-65 dagar kvar (kanske ännu mer?). Det återstår att se. :) Hoppas snarare på 37 än 65 iaf men vem vet, bebis kommer väl när den är mogen och redo antar jag.

Lägenheten börjar iaf då lite form och fason nu så det är nån lampa som saknas här och där, gardiner (till följd av avsaknaden av garndinfästen) samt någon tavla eller prydnadssak eller liknande. Men det är värdsliga ting. Ev även en byrå, fast det vette tusan det. Vi får väl se hur det blir i slutändan.

Tvätten blev inte klar igår :( blev lite svårt att hinna då det bara var en maskin som vi ville använda. Den andra var übersnuskig! Men får ta nya tag på lördag igen och hoppas på att jag hinner får resten tvättat.

Nej nu har jag nog inte nå mer att skriva faktiskt... detta inlägg har ju bara tagit mig c:a två timmar att skriva...

Uppdaterad lista (igen)

Åka:

  • Babyskydd
  • Barnvagn
  • Lammskinnsfäll
  • Skötväska
  • Regnskydd
  • Kudde
  • Filt
  • Täcke
  • Barnvagnsleksak
  • Reflexer till hjulen
  • Åkpåse


Sova:

  • Spjälsäng
  • Madrass
  • Bäddmadrass
  • gallerfilt
  • 4 dra-på-lakan
  • Plastad frotté
  • Kudde
  • Filt
  • 2 Spjälskydd
  • Mobil


Sköta:

  • Badbalja
  • Skötbädd
  • Tvättlappar
  • Frottéhanddukar
  • Badcape
  • Salva
  • Febertermometer
  • Alvedon
  • Badtermometer


Till mamma:

  • 2 amnings-bh
  • Amningsinlägg
  • Bindor
  • Mjölkuppsamlare


Kläder:

  • 6-8 body
  • 6-8 byxor
  • 6 par sockar
  • overall
  • hjälmmössa av bomull
  • tjockare mössa
  • 2 pyjamaser


Möbler & Prylar:

  • Babysitter
  • Babygym
  • Nappflaska
  • Napp
  • Babywatch
  • Mjukdjur
  • Leksaker


Tror det börjar bli trångt för bulan där inne. Känner hur det drar under huden och buffas hit och dit ett huvud här, en rumpa där och en fot och ett knä då och då. Mysigt är det, även om jag kan hålla med Jon att det känns lite läskigt också. Fast nu för tiden är det ju ännu mer läskigt när det inte rör sig. Vem vet vad som händer där inne då... vaknade en morgon och hade då precis på natten/morgonkvisten drömt om att bebisen hade dött i magen och mådde verkligen dåligt innan jag lyckades få lite liv i bulan.

Nej nu får tiden ta och snabba på lite så vi får träffa våran bula och ge honom något annat namn. :D

Nej åter till "livet på BB".

Mitt i veckan

Ja det är ju lite skumt att gå till jobbet första gången för veckan på en onsdag. Men så blir det ibland. Egentligen hade jag behövt vara hemma och sova ett par dygn till men det får jag göra till helgen eller så. Förhoppningsvis går det att få det mesta klart till helgen, men det vore trevligt att ha gardinfästen och alla dessa småsaker som inte är iordning... saknas även en skohylla men det får komma lite senare.

Vad mer då? Sitter här på jobbet och väntar (som vanligt) på att arbetsdagen ska vara över. Det är den iofs om "bara" c:a två och en halv timmar så det är inte alltför långt kvar iaf. :)

Annars tror jag det är rätt tomt på saker att skriva, sitter och försöker ta reda på vad det är som gäller när man ska gå på föräldraledighet utifrån vårat kollektivavtal här på jobbet. Föräldralön och föräldrapenning etc etc. Man måste ju försöka att få ut så mycket pengar som möjligt när man ska gå på föräldraledighet. Hoppas även att löneförhandlingarna ska bli klara snart så man kan uppdatera det hos försäkringskassan. Men med tanke på vilken höjning det antagligen blir i år är det inte mycket att hurra för. men ja, det är som det är. :)