Fee-Fi-Fo-Fum

Ibland får man lura de små liven

Ja när det gråts helt otröstligt så finns det två (ibland fyra) alternativ. De två första har fungerat utan undantag och de två sista fungerar ibland.
  1. Man kan klä på skrikande bebis och stoppa ner i babyskyddet och åka lite bil
  2. Man kan klä på samma skrikande bebis och bädda ner i vagnen och gå ut och gå en sväng.
  3. Man kan lägga bebisen på skötbordet varpå han oftast tystnar
  4. Man kan stoppa ner bebisen och en filt i babyskyddet och bära omkring på den ett tag.
Det sistnämnda är väl egentligen det jobbigaste av dem alla fyra, det är ingen smidig liten konstelation det här med babyskydd. Tungt och j*vligt otympligt är vad det är. Men får det Oliver att somna så är det helt klart värt det.

Egentligen skulle jag själv vilja sova en stund också, men då skulle jag först ha lagt Oliver på något mer "uträtande" ställe och ännu vill jag inte plocka upp honom. Var så lugnt och tyst här just nu. Lilla surgrodan.. undrar varför han skriker vissa gånger. När dessa sätt fungerar så borde det ju inte vara fråga om någon outhärdlig smärta eller liknande. Suger iaf att inte kunna trösta när det blir sån där förtvivlad gråt... Men nu sover han så fridfullt och snarkar här brevid så jag tror inte att han är så döende som skriket antydde.

 

Sen är jag en sån där hemsk mamma som inte alls tycker att det skär i mammahjärtat när han skriker. Jag vet ju att han har fått allt han behöver och att det inte är hela världen om man ibland blir lite ledsen, jag menar. Så fungerar ju hela livet. Visst är det jobbigt när han är ledsen och man inte kan hjälpa honom, men jag vet ju att det går över och försöker ju göra det jag kan för att lindra. Som att släpa omkring på ett skittungt babyskydd eller klä på mig, hund och bebis med en skrikande bebis vid örat för att ta en vagnpromenad. I can only do so much liksom.

-20 grader kallt...

Ja åh så mysigt! Jag hoppas att graderna kommer krypa uppåt lite så man kan våga sig ut och handla lite. Skulle behöva lite småsaker och bara att komma ut och röra på sig är ju guld värt. :) Surgrodan ligger i sin sitter och lyssnar på dålig babysitter-musik och vibreras. Helt underbart att kunna sätta ner honom utan att han skriker, även om det bara är för några minuter. För det blir lätt lite tungt att gå och bära på honom även om han bara väger dryga 5,5kg.

Fick sova nån timme extra nu på morgonen då jag gav över Oliver till Jon så fick han hålla honom sällskap och jag fick nån timmes extra sömn. Skönt!

Nä nu kallar lillgrodan igen.

Äntligen äntligen äntligen!

Ja idag kom äntligen tvättmaskinen! Hur skönt är inte det då? Nu slipper Jon boka tvättid på nätterna eller tidiga mornarna. Kan ju fortfarande nyttja tvättstugan som hör till området, men det är skönt att kunna tvätta Olivers kläder och kräkhanddukar när helst man känner för det. För hans bodies har en tendens att "ta slut" ganska fort då han kräks ner dem på löpande band. Men nu kan vi råda bot på det enklare än enklast.

 

Well, Olivers sköthörna blev mindre nu än den var när vi hade det temporära bordet, men det ser bra ut. Dock befarar jag att det kommer att centrifugeras av vid första tvätten ;) Well då får vi väl lösa det på något vis också. Så nu har alla saker fått sina platser inne på toaletten och nu finns det inte plats för så mycket mer... tyvärr ingen plats för ett badkar heller :'(

 

Sen har vi ju dessutom fått den nya köksfläkten och hur enormt skönt känns inte det då? Typ tokskönt! Nu går det att laga mat utan att allt luktar matos. Coolers!

 

Nej nu ska jag försöka hitta mig något trevligt att titta på på tv eller kanske ta en dusch medan lillgrodan sover.

 

Tusen miljoner tack till Mats! :)

(en annan Mats än den i inlägget tidigare idag)

Snö snö snö!

Ja idag skulle man kanske ha försökt göra lite saker? Har iaf bäddat om i sängen, även om det var Jon som bäddade ur den. Gillades inte! Det är inte mycket jag anmärker på när det kommer till hushållssysslor eller liknande men just att bädda om i sängen är mitt område, jag har specifika platser för kuddarna och de ska ha "sina" örngott och täcket ska ligga åt rätt håll etc. Men tanken var ju god från min kära sambo iaf. :) Även om jag är märklig och svår att tillfredställa när det kommer till vissa saker.

Fick hemleverans på byrån igår också, tack Mats! Så satte mig och skruvade ihop den igår kväll. Så nu börjar det ju bli lite ordning i, vad som ska bli, Olivers rum.



Julgardiner även där inne. Hittills är rummet mer eller mindre oanvänt, men det kommer nog att användas en hel del så småningom. :) Tror jag ska ta och kolla efter nån liten barnsoffa att sätta in där också... hmm idéerna är många men vet ännu inte hur det blir. Babygym, matbordsstol och ev. en gåstol är saker som står på inköpslistan för framtida bruk. Mycket man (jag) vill ha åt honom men får väl ta det pö om pö. :)

Natten i natt har varit förvånansvärt bra, vaknade och var relativt utsövd. Även om jag stora delar av natten har sovit med en bebis på bröstet. Har blivit expert på att sova på rygg. I morse hade jag båda älsklingarna sovandes på varsin sida om mig. Jag är lyckligt lottad! Hoppas att nästa natt blir lika bra. Känner att jag blir en helt annan person när jag fått sova.

Nej nu ska jag, eh ja vad ska jag göra egentligen? Kan inte göra så mycket med en gosgroda fastklistrad vid mig. Ska skaffa mig en bärsele så jag kan bära på honom samtidigt som jag gör saker samt för att avlasta armarna lite. Jon och Frej åkte ut till skotern och så jag och Oliver är ensamma hemma och sitter och tittar (jag tittar, han sover) på dåliga tv-program och surfar runt och njuter av det härliga snövädret som råder utanför fönstret. :)

Min mörkhåriga lilla kerub

(Så här låg han när jag började skriva inlägget, men nu ligger han ovanpå mig och sover och skriker så fort jag försöker lägga ner honom)

Byrå & Besök

Ja idag har vi fått besök, Oliver höll i gång och var arg och ledsen här på förmiddagen. Men då tog vi en biltur till Coop och shoppade lite tvättmedel, diskmedel, blöjor och annat småplock. Han somnade snällt under bilturen och sen fick han sova på soffan ett tag när vi kommit hem medan jag höll på och plocka och pyssla lite. Sen fick vi besök, det var min kusin Kattis som kom förbi, var ett tag sen vi sågs nu så det var trevligt. Dock sov Oliver hela tiden medan hon var här, men är man en liten trött kille så måste man få sova. Önskar att jag kunde slappna av och slockna så där totalt som han gör. Får göra ett nytt försök och ses nå mer här framöver och hoppas på en piggare liten kille kanske. :)

Får (ja alltså, får hem är nog mer rätt än får, för kostar gör den :P ) även en byrå idag, bad Mats (och Madde ) att köpa med sig en byrå åt oss också om de nu ändå skulle på IKEA, har länge suktat efter en Koppang-byrå att ha inne i Olivers rum. Den kommer passa bra där inne och jag slipper ha hans kläder i den där j*vla garderoben. Dock tänker jag fortsätta att ha några plagg i byrån i hallen också iaf ett tag. Då det är himla praktiskt... eller om jag kanske... hmm nu får jag nog fundera lite på hur jag ska göra. :D

Utöver det så har jag lyckats julpynta lägenheten med julgardiner och lite juldukar å sånt, nu lagom till första advent. :) Så nu är det himla mysigt här hemma. :) Nej nu är det nog snart dags för lillgrodan att vakna som det låter. Han har börjat "morna" sig nu. Jag skulle vilja ha varit på julskyltningen på köpingen, bara för att få lite julkänsla. Men blir svårt att hinna när Jon jobbar till 16.30, och själv vill jag inte gå. Så vi stannar nog hemma ikväll istället och tänder första ljuset i adventsljusstaken och värmer på lite glögg. Adventsmys... hoppas bara att Jon är på samma humör så han inte återfinns framför datorn spelandes.

Kanske blir det att skruva lite byrå också?

Nej nu ska jag sätta mig och titta på bebisen tills han vaknar. ;)

Långpromenad

Ja idag tog jag och Oliver en långpromenad och passade på att gå ner på Ljusdal en sväng och handla lite på dollar, bolaget och Coop. Enligt google maps är det 3.1km enkel väg men jag gissar på att det är lite kortare eftersom jag inte gå efter Hudikvägen när jag går. Fast som jag surrat omkring så blev det säkert 6km tur och retur. ;) Barnvagn och -10 grader. Well, det var riktigt skönt att komma ut och röra på sig.

Ikväll har Oliver sovit en hel massa men även varit vaken och "umgåtts" med oss. Mysgroda!

Köpte ett par flaskor glögg och en adventsljusstake samt lite julgardiner så nu är det fint här hemma. Hann göra klart allt igår och idag medan Oliver tog en lur på eftermiddagarna.

Imorgon får vi besök en sväng och så ska vi väl försöka... uhm... vad tusan var det jag tänkte att jag skulle försöka hinna göra imorgon? Well får klura lite på det där. :)

Nedkräkt & Sömnlös..

Men om man tänker på alternativet så föredrar jag att ha det som jag har det nu.

 

Sötast ler i sömnen

Översvämning och uppgivenhet

Ja det har svämmat nånstans (kalmar-trakten?) i södra Sverige. But who cares?

Annars å känns den här dagen rätt kass, har en mysbebis som helst av allt vill sitta fastklistrad på en just nu, men för tillfället har jag fått honom att ligga i vagnen en stund iaf. Skönt... borde plocka eller städa eller något. *suck*

Äh skitsamma...

En bra natt och dag

Ja natten till idag var en bra natt, Oliver har sovit relativt bra även om vi var vakna en sväng i morse. Men sen somnade Oliver om och jag kunde gå och lägga mig en stund igen. Sen sov vi till tio, eller ja, jag var upp och hämtade Oliver till sängen ungefär i samma veva som Jon gick till jobbet och så sov vi båda där till runt strax före tio. Sen var vi som sagt till bvc kl. 11.30. Den här dagen har varit en bra dag, Oliver har sovit bra och varit på bra humör när han varit vaken så jag är nöjd!

Nej nu ska jag titta på bonde söker fru. (tänkte bara skriva något positvt för en gångs skull) ;)

Bvc-besök och massa snö!

Ja idag, på Olivers femveckorsdag, har jag och Oliver själva tagit oss till bvc, måste säga att det är smidigare när Jon är med också, men det gick det här också. :) Blev bara vikt denna gången som kollades och den 2/12 ska vi tillbaka dit och träffa läkaren. Fick även låna en bröstpump som hon tyckte att jag kunde använda om det var så att det blev dåligt med sömn. Just i natt har jag sovit grymt bra men det finns dagar som inte är så vidare värst braiga och då skulle det vara rätt praktiskt att kunna lämna över en matning då och då till Jon också.

Just nu ligger lillskroten på mitt bröst och sover, jag lade ifrån mig honom en stund tidigare så jag hann koka lite grejer och vika lite tvätt. Men det är inte länge han vill ligga för sig själv längre nu för stunden. Funderar på om man skulle införskaffat en bärsele kanske så man kan ha händerna fria och ändå bära bebis. Får fundera lite på det...

Annars då? Well, funderar på om jag ska sätta mig och photoshoppa ihop ett julkort som vi kan terrorisera släkten med. Läre väl göra det snart så man hinner få dem i tid och kan skicka ut dem så de kommer fram innan jul.

Nej off I go att göra nån nytta. :)





Startmått:

Vikt: 3720g (födelsevikt 20/10: 3934g)
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

Mått 3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm

Mått 11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm

24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A

Kräks i massor

Ja i natt har Oliver kräkts massor, och speciellt nu när jag tog upp honom efter att han grymtat ett tag. Kan det bero på att han inte rapat något efter maten eller är det någon annan anledning? Ska ta upp det med bvc senare idag också tror jag, att han kräks så ofta. Blä skulle vilja sova en timme eller två till.

Knåpat med Photoshop

Ja idag och igår har jag pysslat som tusan med bloggdesign och photoshop. Kul är det!

Min egen blogg har fått julutseende och Jennys blogg har fått en uppiffning med lite personliga bilder. :)
(finns även länk under "länkar" nere till vänster. Om någon vill befinna sig (ha länkutbyte) där under länkar så säg bara till.) :)
Är ju tokroligt att sitta och pyssla emellanåt.

Oliver har sovit ganska mycket idag och annars har han varit vaken och varit trevlig mestadels av tiden. Just nu vet jag inte vad som hände, han är hos Jon och skrek så han höll på att kurka och så helt plötsligt blev det knäpptyst. Eller ja, han hostade några gånger och sen blev det tyst, måhända fick stackarn lite ont i halsen av allt skrikande och gav upp? ;) Det är svårt att inte lägga sig i...

Annars då? Well idag har jag inte sovit något, dumt dumt, men jag lära ju pyssla på med PS3 nu när jag hade ett uppdrag. :D

Imorgon ska jag och Oliver till bvc och mäta och väga igen. Och sen ska vi sova, ja alltså, jag ska försöka få honom att sova och så ska jag sova också.

Nej tror jag ska försöka sova nu också faktiskt... enough is enough.

Sovit idag...

-ja idag har Oliver sovit rätt bra, iaf på eftermiddagen och kvällen vilket låtit mig pyssla lite med photoshop och bloggdesignen. Dock klädde jag på stackaren en tomtedräkt och fotade för att få lite material till headern och ev julkort :)

Var skönt att få göra något Amandigt och inte bara mammiga saker. Även om jag kanske borde ha passat på att sova egentligen...

Nu däremot tror jag att det ska bli sängdags... :)

Ny juldesign

Ser ni den inte så prova att uppdatera en gång :)

Får psykbryt snart

Ja ibland när jag är så här dyngtrött och allmänt less så skulle jag bara vilja lägga ifrån mig bebisen och sova sova sova i några dagar. Men som ni alla förstår så kan jag inte göra det och gör det heller inte. Men jag vet inte vad som har hänt med lillen, antingen äter han, sover eller skriker. Många timmar går det åt till att skrika. Och när man är så trött som jag är så finns ibland inte orken att gå fram och tillbaka fram och tillbaka i lägenheten med en skrikande bebis. Jag känner emellanåt inte för att gå och lägga mig heller, för jag vet att jag snart kommer bli väckt igen och har jag otur så vill Oliver vara vaken nån timme eller tre runt tretiden på natten.

Jag känner mig så väldigt otillräcklig och totalt missanpassad och olämplig som mamma emellanåt. Sen eftersom jag är en nojig människa som behöver ha något att oroa mig för. (Jag tänker inte räkna upp de saker som varit gällande hittills, men de är way out there... men det är ju inget som säger att det inte ligger någon sanning i det just denna gång.) Jag vet med mig att jag inte har skakat Oliver eller ens haft en önskan att göra det, men ändå kommer tankarna och oron för att måhända kanske jag i trötthetsdimman har skakat/gungat vagnen lite för hårt eller kanske haft honom på axeln och gungat honom lite för hårt i frustrationen och han nu lider av Shaken Baby Syndrome och är blind och/eller hjärnskadad? Vad vet man, jag menar, han är ju en bebis och verkar lite okoordinerad och pratar ju inget kräks gör han dessutom efter att han ätit och även lite då och då, tittar gör han, men vad vet jag om han verkligen ser något? Dessa är alltså de tankar som ska uppta mina dagar nu och göra mig helknäpp. Det är hemskt jobbigt att vara jag ibland, att alltid alltid alltid ha något att oroa mig för.

Men ja, jag är dyngtrött och en nojig människa, det är ingen bra kombination.

Sen är jag spyless (ha ha) på att alltid lukta kräk och behöva byta både mina och Olivers kläder typ femtioelva gånger om dagen. Well, jag antar att jag nog bara är rätt less för tillfället... men det funkar ändå.

Det är tur att jag har världens bästa sambo som försöker hålla mig kvar i verkligheten iaf även om jag är ganska svårövertygad när jag väl fått för mig något. Nej nu har jag lämnat ut mig och min verklighet lite grann så nu får det vara nog. Nu ska jag fortsätta googla SBS. Tänk om de hade kunnat sköta sig inom vården, vad mycket bättre saker och ting hade känts just nu, istället för att få ett brev som det står att man står på väntelistan... efter att ha gått dit regelbundet från och till i typ 5 år.

Katterna

Cosmos & Ice

 

Borde...

jag borde gå och lägga mig... men jag vill inte. För jag vet att jag blir väckt snart igen. *suck*

Skulle vara skönt att få sova en hel natt, men den tiden kommer den också. :)

Helg, Yeah!

Ja fast vad spelar det för roll för min del egentligen? :D Tror det blir en tur ut till mamma i helgen och Jon vill ut på första skoterturen. Kanske middag där ute å... vi får se vad helgen bjuder på.

Oliver har haft en skrikdag idag, så jag hivade ner ungen i vagnen och gick och hälsade på Jon på jobbet. Unge glad igen! (eller iaf sovande) Tror han var lite övertrött eller bara allmänt uttråkad.

Nu är vi hemma igen och han ligger och sover i mitt knä.


Mina favvograbbar

Jon var hem en stund på lunchen och passade på att mysa med Oliver ett tag. :)

 

Frej's bebis?

Ja jag vet inte riktigt om Frej tror att bebisen är delvis hans ansvar då han oftast återfinns i närheten av Oliver. Ligger Oliver i spjälsängen så ligger Frej på våran säng, ligger vi i sängen så ligger Frej på mattan mellan sängen och spjälsängen (fast oftast bara tills man säger åt honom att gå och lägga sig istället). Lite irriterande är det att ha honom där då det är trångt nog utan en hund att kliva på.

Frej har verkligen "tagit till sig" bebisen och ser honom som något som måste "vaktas". :D

Annars då? Well tror inte jag har så mycket att berätta, min tålamodsträning i natt gick väl si så där, höll på att flippa helt när lilla grodan grymtat och bökat hur länge som helst. Jag menar, skrik kan man oftast råda bot på men det här grymtandet är bara att låta vara och vänta ut. Eller ja, ibland är det bökande för att det är en rap som behöver komma upp. Ibland så fungerar det att få tyst på grymtandet och stånkandet genom att plocka upp honom och lägga honom på axeln bara.

Well nu sätter han fart igen så detta får bli min blogg-anteckning för nu.

Bilder på underverket

Mats och Madde var ju här en kväll förra veckan och Madde hade kameran med sig. Resulterade i en del riktigt fina bilder på vårat underverk.

Bland andra denna:

 

Bilderna har jag lånat/snott av madde helt lovligt. ;)

 

Helt underbar bild. Sen är jag så pass medveten om att jag har mammaögon och självklart tycker att Oliver är finast i världen och fin på typ alla bilder. ;)

 

Men han är helt underbar lillskroten! ♥

 

Varmt men mysigt

Sova ovanpå någon är att föredra.

Älskade lilla varma mysgroda!

fyra veckor

Ja i morse var det fyra veckor sen Oliver föddes. Tänk vad fort tiden går.

Idag har jag fått sovit en stund här på förmiddagen/mitt på dagen så det tackar jag lillgrodan för att han "lät" mig göra. I natt (morse) var jag så död så jag trodde jag missat att han skrek när han helt plötsligt var borta och skriket kom någon annanstans ifrån. Men så var inte fallet. Det var bara Jon som hade plockat upp honom och bytt på honom. Så var det bara för mig att mata sen... eller ja sen ville han inte riktigt sova utan låg och grymtade och bökade på så vi gick och lade oss på soffan som vanligt. Fast där somnade vi... som vanligt. :)

Sen var han vaken en stund och somnade sen hos Jon som lade ner honom i spjälsängen igen och jag gick också och lade mig i sovrummet. Skönt! Sen började han grymta, gnälla och småskrika alldeles när Jon skulle gå så han lyfte över lillskroten till mig i sängen varpå han fick mat och sen somnade vi båda om och sov till typ kl. 13. Skönt!!!

Nä idag har han haft en riktig tröttdag vår kära lilla Oliver. Men man måste väl ha det ibland också, kanske tänker han hålla oss vakna hela natten istället då måntro? Så i natt och idag har jag tagit mig själv på orden och börjat träna på mitt tålamod så det inte ska gå ut över stackars lillgrodan att mamma är en surklut med dåligt humör när hon blir väckt eller inte fått sova tillräcklig. So far so good men vi får väl se hur det går framöver här. :) Jag ska ta mig tusan fixa det och öka på min tålamodskvot.

Nej nu ska jag försöka lägga ner den kokheta lillgrodan som somnat på mig. Underbart mysigt är det men hemskt varmt.

Tisdag

Jeez vad jag är trött. Och vad dåligt samvete jag får emellanåt för att jag är så irriterad på nätterna när liten grymtar och pustar och frustar (detta bara när han sover). Tycker inte alls om att jag blir irriterad så jag får nog jobba på att ändra mitt tänkande när Oliver vaknar och vill ha mat och vägrar somna om och ev skriker, men det är så himla svårt mitt i natten när man är mer död än levande. I natt var jag så dödstrött så det var svårt att hålla ögonen öppna ens nån minut. Vilken j*vla morsa stackarn har.

Nej i natt ska jag försöka bita ihop och gladeligen kliva upp och vara vaken vid 03.00 utan några irriterade miner... eh... ja jag ska iaf göra mitt bästa. Satt och funderade på det när det var som jag sist fick sova en hel natt utan att vakna... kan helt ärligt inte minnas när det var. Innan Olivers ankomst var det graviditeten som fick mig att behöva gå upp på nätterna för att uppsöka toaletten (ja det var ju Oliver då också om man ska se det så.) :)

Idag har jag gjort mest ingenting. Sov en stund och mest skrotat omkring. Jon har varit ledig idag, eller ja, han har tvättat och diskat här hemma och tagit hand om Oliver. :D Nej dags för mig att uppsöka sängen snart tror jag... fast det är lite ångestframkallande det också då jag vet att jag inte kommer få sova alltför länge. Men det går över om en si så där 20 år eller så.

Nej inget å skriva egentligen...

Möta Jon?

Ja jag är i valet och kvalet om jag ska ta och plocka med mig Oliver och masa oss iväg på en promenad med Frej och möta Jon när han slutat kl. 19.30. Men nu sover ju lillgrodan, fast å andra sidan så läre jag ut med Frej oavsett så det får nog blir så.

Idag har jag varit iväg och köpt minifom som ska få komplettera semperdropparna som Oliver nu har börjat få. Allt för att försöka underlätta för lilla magen. Ingen av dem ska ha några biverkningar så vi provar. :) Har vi tur kanske rapandet lugnar ner sig också? Eller kommer ut lättare och utan att åtföljas av massa kräk. Vi får väl se.

Nej nu är det nog dags för mig att ta och börja klä på mig och fundera på hur jag ska få med mig det sovande barnet och den frusna hunden.

Promenad

Varför han ser så vettskrämd ut vet jag inte, men det verkade vara himla spännande att se snön dala ner.

 

Somnade under promenaden gjorde han dock som vanligt.

 

Frejsa var med han också.

 

Efter promenaden har jag hunnit diska och rensa kattlådan och Oliver sover ännu. Jag lyckades sno åt mig nån timmes sömn på förmiddagen vilket var guld värt!

 

Nu väntar jag bara på att kära sambon ska komma hem så vi kan laga någon mat och sätta igång med "söndagsmys", tycker det är fånigt att det bara är fredag som är officiell mysdag. ;)

 

Nej nu ska jag försöka komma på nån film att hämta hem som vi kan se på också. Synd att inte Saw 3d har kommit ut i nån bra release. Nej får ta och klura lite på det... Off I go!

Liten på jorden

Tyckte bara han såg så väldigt liten ut där han låg i våran säng nu på morgonkvisten, så jag lära ta en bild.

(Ser ni bebisen?) =P

 

Magen nu och då

så här ser den ut idag, 24 dagar efter att han tittat ut:



Bara å börja jobba på formen och hoppas på att magen drar ihop sig ytterligare något.


Så här såg magen ut fyra dagar innan Oliver tittade ut:

 

Måste säga att det är rätt skönt att inte längre ha den där gravidmagen!

lilla supergrodan

Han kan lillgrodan!

 

Fast han kan ännu bättre egentligen, det här läget höll han bra länge men eftersom kameran har vaknat på fel sida idag så blev bilden blurrig och inget bra alls. :(

 

Just nu ligger han och sover och nu funderar jag på om vi ska ta en tur ut till Nordsjö idag eller om vi ska låta bli... Svårt sånt där.

Fars dag?

Ja på söndag är det fars dag och lägligt till dess så skulle alltså Oliver komma och således göra Jon till pappa och alltså någon att fira på söndag. Jag som tyckt det varit hemskt praktiskt just sånna här tillfällen att inte ha en pappa själv ;) Får se om vi kan masa oss iväg på köpingen och kolla efter någon present.

Igår var vi på bvc och mätte och vägde Oliver och resultatet:

Startmått:

Vikt: 3720g (födelsevikt 20/10: 3934g)
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

Mått 3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm

Mått 11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm

Tänk om...

liten bara kunde somna om istället för att pigga till sig vid den här okristligt tidiga(?) tiden på natten. Jag menar, det är bra mycket skönare att sova vid den här tiden än att försöka få en pigg bebis att sova.

Urk... trött.

3 veckor

Ja idag är Oliver tre veckor gammal, lillskroten!

I natt var en dålig natt för honom. Bara skrek och skrek och skrek hela kvällen igår och vi vankade av och an och vyssjade, gungade, hoppade, vaggade etc. Till slut somnade han och så gjorde även jag en stund, tills det var dags att mata och byta på lillgrodan. Sen somnade vi om på soffan, jag har börjat blivit expert på att somna på två sekunder och sova skönt även om jag måste ligga blickstilla samt att amma och sova samtidigt är inte längre några problem. Man anpassar sig. ;)

Igår tog vi en dusch jag och Oliver, tokmysigt och han verkade mer nöjd med det upplägget än att badas i badbalja. Tyckte det var lika bra att han fick följa med in i duschen då han luktade massa kräk liksom jag. Förstår inte hur mycket en bebis kan kräkas. Måhända äter han för mycket eller för fort? eller så är magmunnen inte riktigt färdig? Vi får väl se hur det utvecklar sig, just nu får man byta kläder mest hela tiden. Fast det är skillnad på kräk och kräk också, ibland är det riktigt kräk som luktar surt och ibland är det bara överflödig mjölk som kommer upp som luktar i princip ingenting. Föredrar det sistnämnda helt ärligt!

I natt har det snöat som bara attan och snöar gör det fortfarande, tokmys!

Jon är iväg och ska införskaffa en snöskyffel och förhoppningsvis lite glögg åt mig. Nej nu ska jag äta mina corn flakes innan de soggar ihop totalt eller Oliver vaknar och kräver uppmärksamhet så de soggar ihop totalt.

plockat och pysslat

Ja har plockat undan lite här i vardagsrummet iaf idag. Men några större kraftansträngningar har jag inte försökt mig på. Var dock ut med Frej imorse, klädde på Oliver och stoppade ner honom i vagnen och tog en tur så Jon skulle få sova och slippa några morgonmåsten för en gångs skull.

Nu sitter jag här och väntar på att Oliver ska vakna igen, han har sovit ett tag nu och borde vakna till om inte alltför länge. Han har mornat sig ett tag nu... grymtar, fnyser, morrar och knorrar. Sötgroda!

Nej ska ta och dricka lite kaffe och bara njuta av stillheten och tystnaden. Jag borde diska, men känner inte för't just nu.

Mysgos

Lycka...

...är att vakna upp brevid denna sovande lilla filur.

Helst om man är den som vaknar först
Vi (jag och Oliver) har tillbringat morgonen på soffan och efter ett mål mat somnade han om på en gång och så även jag. Vissa nätter är helt enkelt perfekta. Och tack vare Jon har jag fått sovit massor igår på dagen, kvällen och tidiga natten. Underbart! För en gångs skull snurrar det inte i huvudet på mig av trötthet (än?).

Nu är det bara att vänta på att han vaknar och börjar låta för att få sig en ny blöja och lite mer mat.

Häpp

Jaha då var det måndag(?) igen då. Fast vem har koll på dagarna och vad spelar det för roll liksom? :)

Igår var Ninni och Gert och hälsade på oss en sväng. Oliver spenderade mestadels av sin vakna tid i (gammel)mosters knä och hon i sin tur verkade i det närmaste lyrisk. Vi tog även en tur ut till Nordsjö och hälsade på mamma och mormor och morfar och vi blev bjudna på middag (kalopps och ostkaka) riktigt trevligt och gott. Och att kunna ta ett glas vin till maten igen känns ju lite häftigt också. :) Fast jag håller mig till ett glas då jag inte vill bli påverkad.

Sen var det bara att åka hem och titta på "Ensam mamma söker" och sen uppsöka sängen. Oliver somnade ganska omgående när vi kom hem, efter lite mat och blöjbyte. :) Sen tog Jon honom på kvällen/början av natten så jag kunde gå och lägga mig. Sköööönt!
Några bilder från gårdagen som jag "snott"/lånat från Ninni
Hela lilla familjen hos (min) mormor och morfar

 

Sötgrodan somnade och fick ligga i liggdelen till vagnen och sova medan vi åt.

 

Närbild på älskade lilla grodan


Tvättid som vanligt

Ja jag tycker jag tvättar mest hela tiden. Men det blir så när man har en liten bebis som kräks ner sina kläder stup i kvarten. Å så kan man ju passa på att tvätta annat också när det nu ska tvättas bebiskläder.

Så nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli så man får gå ut i tvättstugan igen. Inte för att jag längtar till det men för att jag vill bli klar så man kan bara slappa. Oliver ligger och sover här i hörnet på soffan och är tokmysig, både igår och idag har han varit på bra humör och han är übermysig att ha och göra med. :)

Så vad bjuder då denna lördagkväll på? Tror jag ska ta och slockna på soffan en stund sen bara tvätten är klar.

Trött så trött... men nödvändigheter måste också tas om hand.

Imorgon kommer Ninni och Gert hit och ska hälsa på gosgrodan. Så jag hoppas att han visar sig från sin allra bästa sida. :D Nej nu får det vara nog med bloggande för nu.

Vågen

Vågen

23:e september – 22:a oktober
Planet – Venus
Element – luft

vagen babyBebisar födda i vågens tecken kommer att sola sig i omgivningens uppmärksamhet redan från första dagen. Bebisen som alla beundrar och ler åt på BVC:n? Just det, hon är en våg! Hon kan framstå som något passiv, men fortfarande väldigt charmig, och folk kan inte hålla sig ifrån henne. Kanske är det hennes bedårande leende som attraherar, men i vilket fall som helst så är den lilla vågbebsien helt oemotståndlig.

Hon tar dagen med jämnmod och älskar att vara i sällskap av andra och tycker mer om det är att vara ensam. I en grupp med andra barn smälter hon in ganska väl allt emedan att hon visar upp vågens karakteristiska egenskaper: social kompetens och diplomati. Den här lilla krabaten är en född medlare, och en karriär som advokat eller förhandlare är inte osannolik.

Då hon gillar en smula flärd och elegans bör ni undvika att ge henne syskonens urvuxna kläder. Hon älskar att känna sig vacker, och snygga kläder är ett bra steg på vägen. Vågen vill också ha det ordnat omkring sig, så vältvättade kläder och ett städat hem är ett stort plus.

Vågen kan vara en smula manipulerande, även om hon alltid lyckas var det på ett trevligt sätt.

I korthet så gillar vågbebisen att prata, älskar att umgås och är en populär (och rättvis) deltagare i lekgruppen.

Leende mysgroda

Så här söt är man när man ler i sömnen.



Helt underbart vad han provar på miner i sömnen, ser tokledsen ut och kan helt plötsligt ändra sig till ett jätteleende. :D Kan titta på honom hur länge som helst när han väl sätter igång.

Underbara älskade!

Ja jag skriver sällan om min kära sambo här i bloggen, men det är mest för att jag tycker det känner överflödigt för alla andra att veta exakt hur bra jag tycker att han är. Jag menar, det räcker väl med att jag vet om det och att han vet att jag uppskattar honom? Men ibland så är han så där extra go', som i förrgår när han kom hem med en blombukett bara för att. ♥

Bilden gör den inte riktigt rättvisa, men så är jag kass på det här med att ta bilder också. :)

Sen att han är en underbar pappa och helt fantastisk med Oliver gör att jag bara blir mer och mer kär för varje dag som går. Älskar min nya lilla familj.

 

Vi hade det inte dåligt innan Oliver kom heller (förutom lite irritabilitet pga graviditetshormoner) men det är om möjligt ännu bättre nu. Om inte annat har Jon vuxit något enormt i mina ögon sen Oliver kom, dels för att han var ett enormt stöd under förlossningen och för att han fortfarande respekterar och älskar mig trots att han sett mig i den mest utlämnande situation som jag kan tänka mig och sen såklart det faktum att han är underbar med Oliver. Det finns massa mer att skriva, men det får räcka så här. För jag vill inte lämna ut mig och mitt liv alltför mycket.

 

Det är bara att tacka och ta emot och njuta så länge det varar och vårda relationen för att det ska vara så länge som möjligt.

 

 

Vem hade kunnat ana detta för sju år sen när vi träffades första gången och livet var helt upp och ner? Kombinationen på den tiden var inget att hurra för, men i dagens läge känns det "lite" annorlunda. :)

 

Ett tag sen...

Ja nu är det nästan två dygn sen jag skrev sist. Men det har varit lite väl mycket påfrestningar här hemma för att jag ska orka skriva. Oliver verkar ha haft ont i magen eller något då han spenderat stora delar av dygnet med att skrika. Och jag har spenderat på tok för lite tid av dygnet med att sova. Men nu är jag lite pigg iaf och sitter och äter dumle och dricker kaffe och funderar på om Oliver håller på och vaknar. Det låter nämligen så.

Skrivit på papper

Ja då har vi skrivit på papper så nu är allt i ordning. Typ. :)

Sen var vi till BVC.

Startmått:

Vikt: 3720g (födelsevikt: 3934g)
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

Mått idag:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm

Mer än så har inte hänt idag, Jon har varit ut till skotern för att fixa lite där och jag har suttit med en sovande groda fastklistrad på mig. Gick inte att lägga ner honom alls för då vaknade han och skrek. Men nu ligger han iaf i sin säng så jag hoppas att han ska kunna ligga där en stund nu iaf.

Älskade lilla groda!

Framsteg



Ja, idag har vi sovit ända till nyss, ungefär till klockan 07.40. Oerhört skönt även om sömnen avbryts ett par gånger av liten groda som vill ha mat. Är så sjukt trött när jag vaknar så jag vet knappt vad jag heter. Men vi tar oss igenom amningarna och somnar sedan om. Har börjat gjort så att jag bara lyfter över honom på morgonen när han skriker och vill ha mat så får han ligga brevid mig i sängen en stund och äta och sova. Enormt skönt att han iaf sover mestadels av nätterna. Det hade kunnat varit värre om man säger så.

Så idag ska vi iväg till BVC och familjerätten. "Fullspäckad" dag. ;)

Funderar på att bada Oliver idag också, men vi får vällan se.

I måndags var vi ut på våran första "utflykt" med Oliver, tog en tur ut till mamma/mormor och Jon fixade skotern så den inte ska frysa ihop och så blev vi bjudna på pasta med trattkantarellsås. Trevligt! Dessutom tog jag även det första glaset vin jag druckit på 9 månader.

Nej nu ska jag nog ta och sätta lite fart på den här dagen tror jag. Göra mig själv iordning medan Oliver sover.


Pappersexercis

Ja då har jag fyllt i och skickat in namnpappren som vi fick hem för Oliver. Han har ju fått sitt personnummer och nu ska han även få sina namn "fastslagna" också. Imorgon ska vi iväg och skriva på papper på förvaltningshuset och sen till BVC med Oliver.

I övrigt vet jag inte vad jag kan skriva. Det har liksom inte hänt så mycket, tror jag ska ta och sova en stund innan liten vaknar och vill ha mat. Eller så avvaktar jag tills han har vaknat och ätit så kan jag sova sen.

Alla dessa beslut ;)

Tappade tålamodet

Ja i natt tappade jag tålamodet med liten, eller ja lite grann iaf. När han vägrade somna om efter mat och blöjbyte och skrek mig i örat så bad jag honom att sluta skrika med trött ton i rösten. Så nu känner jag mig lite elak och som en dålig mamma. Men efter ett tag så somnade han iaf om och så gjorde också jag. Gud så skönt det är att sova! Sov iofs på eftermiddagen också, men det känns som att batteriet bara blir halvladdat. Tack och lov tog Jon Oliver och fick honom att sova igår kväll när han skulle kinka och ville gå omkring för att somna. Eller ja, hur de löste det i slutändan vet jag iofs inte. Jon kom iaf in efter ett tag och lade Oliver i sängen och då sov han. Jag vaknade till en sväng men somnade om på två röda sekunder. Tror jag kommer bli expert på att somna på två sekunder. Nej nog om mitt dåliga tålamod och sömnbehov.

Just nu ligger liten här brevid och sussar sött. Han valde att väcka mig för att jag skulle ta upp honom och lägga honom framför TV:n. Vet inte om han håller på och utvecklar ett osunt beroende av Tv:n. Eller om han bara uppskattar att få ligga på soffan där det är ljud och ljus istället för i sin säng där det är mörkt och tyst. Men det är väl en vanesak förhoppningsvis. Sover gör han ju trots allt i sin säng, flera timmar i stöten. Nej jag har egentligen ingen anledning alls att klaga han är en exemplarisk bebis det är jag som behöver träna på det här med att vara mamma. :)

Så idag ska vi försöka sova en massa. Eller ja Oliver sover väl alltsom oftast en massa men även jag ska försöka sova. Sen tror jag att vi ev ska försöka oss på ett bad idag igen. Även om han inte uppskattar det alltför mycket. Usch! måste ha en tvättmaskin eller köpa en massa kläder åt honom! Fast just i strlk 50 känns bortkastat att köpa då han inte kommer ha det så särskilt mycket längre. Men tror jag ska ta och skicka efter lite kläder i 56 och även leta reda på nå kläder åt mig som jag kan ha till jul. Nu när jag inte är gravid och stor som ett hus längre! :D Undrar vad jag har för storlek bara? Eller ja, till Jul ska jag väl kunna komma i min "vanliga" storlek iaf. :)

Tror att jag ska ta och packa mig in på köpingen en sväng idag också, kolla efter en mobil åt Olivers säng eller skötbordet samt nån leksak. Sen var det något mer jag tänkte att jag skulle kolla efter också. Men vad var det? Hmm... jag skyller på amningshjärna och hoppas att jag kommer på det innan jag ska åka... ah! det var ju faktiskt amningsinlägg jag skulle ha! :D

Nej nu verkar det som att Oliver håller på och vakna så jag ska ta och dricka mitt kaffe, titta lite på honom och vänta på att han gör det, vaknar alltså. För då är det käk och blöjdags.