Fee-Fi-Fo-Fum

Måndag igen

Ja då var det måndag igen då och vädret är regnigt och ruskigt. Gårdagen däremot bjöd på strålande sol och härlig värme.
 
Helgen har vi hunnit med en hel del men det har ändå varit slappt. Lördagen så var vi till Kilafors och hälsade på Olivers farmor som fyllde år och passade på att kolla runt lite i ett par affärer i Bollnäs.
 
På lördagkvällen lämnade vi Oliver hos sin mormor och for hem för att ha en kväll på tumanhand, var ut och åt på Morrins, vilket jag inte rekommenderar någon då maten var under all kritik, för att inte säga äcklig. Men det var iaf trevligt att komma ut och umgås lite oavsett, och notan slutade på 125kr då de bjöd på min mat eftersom den inte ens var tillräckligt tillagad. Hade dock, så här med facit i hand, hellre gått på Kick Saloon och betalat (mer än) det dubbla per maträtt och fått riktig mat.
 
Igår så kunde vi ligga kvar i sängen och dra oss till klockan (nästan) 10 innan vi klev upp, åkte och handlade frukost och åkte ut till Nordsjö. Hela gårdagen spenderades där och det var en sån där perfekt sommardag.
 
Idag är det alltså måndag igen och vädret lämnar en del att önska, men vad gör väl det när jag ändå jobbar. Tycker det är lite mysigt jag. :D Hoppas bara att mina preggokläder kommer snart, nu börjar ångesten över att inte kunna ha några byxor komma krypandes. Skittråkigt!

v.22

 

Vecka 22: 29 jul - 4 aug 2012

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Fortsätter shoppa lite

Eftersom jag är uttråkad och denna gång känner för att investera i lite preggokläder.
Så ett par toppar att komplettera de byxorna som jag beställde samt även ett par linnen.
 
 
Sååå nu kan det snart få bli höst. ;) Nej vad mer finns det att förtälja då? Vädret har ju vänt iaf, men inte märker jag nå av det i grottan som jag kallar arbetsplats så it's all good. 
 
I övrigt så väntar jag mest på att snön ska komma och att det ska bli höst/vinter.
 
Nej återgå till att fönstershoppa lite, är en till sak jag vill ha, men eftersom den saken bara kostar 75kr så låter inte hemsidan mig beställa bara den grejen. Så ska överväga om jag ska handla nå mer eller bara låta det bero.

Shopping spree

Ja för mycket dötid på jobbet resulterar i att jag shoppar för mycket istället. ;) Nej men skämt och sido, känns skönt att hittat billiga mammabyxor, passade på och slog till på ett par med smal passform och låg mudd också nu när de bara kostar 179kr. Skulle de inte passa så får jag väl ge bort dem till nån bättre behövande eller nå då.
 
 
 
de ser ju inte så mycket ut för världen på bild, men jag har förhoppningar om att de ska se bättre ut i verkligheten. Well well, nu ska jag fortsätta mitt planlösa shoppingsurfande efter några bekväma tröjor också och kanske lite Oggiekläder.

Fynd

Ja var in på Polarn o Pyrets hemsida för att kolla om de kanske eventuellt hade några mammakläder och tänk, det hade de. Till och med så pass att de ska sluta med det och rear ut det de har. Perfekt att betala 179kr för ett par mammajeans. :) Fraktfritt dessutom!
 
(Klicka på bilden för att komma till PoP's hemsida)
 
Får väl se hur de sitter också. Håller även koll på tradera för att se om jag kan fynda några mammabyxor där. Är så pass snål så jag inte vill lägga några större summor på kläder som jag bara kommer kunna använda en kort period. Förra gången så investerade jag i max ett par linnen för att "klara" mig, men det är inte riktigt bekvämt... nej denna gången ska jag ha iaf ett par preggobyxor och kanske nåt par leggings tänkte jag.

Anna-Lena Hyena

 
Vid 4:43 så kommer världens jobbigaste låt ungefär. Den sitter på min hjärna och vägrar försvinna och dessutom så ser hon bra nog läskig ut den där hyenan.

Ny design

Ja nu har jag fnulat med photoshop igen när jag nu väl är tillbaka på jobbet och har tid för sånna skojigheter. ;)
 
Är inte helt hundra på att jag är klar ännu, men den funkar för stunden iaf.
 
Annars då? Well bebisen lever om och Oliver är en virvelvind utan stoppknapp, som det ska vara antar jag. :) I övrigt finns inte mycket att förtälja, är tillbaka på jobbet efter 4 veckors semester och det känns väl si så där, men jag får se det positivt. Min semester måste ju sluta för att tiden ska gå och för att det ska bli vinter.
 
Nej nu är det dags för lunch.
 
 

v.21

 

Vecka 21: 22 jul - 28 jul 2012

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

v.20

Vecka 20: 15 jul - 21 jul 2012

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Helg igen

Och det är bara en vecka kvar av semestern. Fy bla usch vad jag inte vill gå tillbaka till jobbet. Men men antingen det eller att inte ha något jobb. Tror jag föredrar att ha ett jobb i det läget. ;)
 
Jon har precis gått på semester och ska vara ledig i fem veckor. Fusk! Men sen är det "bara" fyra månader och sen blir det lite hemmatid igen.
 
I övrigt har jag inte mycket att förtälja, bebisen är ett sprattelmonster och Oliver lika så, mer vild än tam den där. <3
 

Jahaja

Ja satt här och funderade lite och konstaterade att det bara är tre månder till Oliver fyller 2 år, och fem månader tills han ska bli storebror. Det låter kanske som lång tid, men tiden bara svischar förbi nu för tiden så snart är vi där!
 
I övrigt då? Well mår bra i graviditeten och känner av den lilla varje dag ganska mycket och har så gjort ett tag nu.
 
I övrigt har jag inte så mycket att skriva, ska väl försöka hitta på något att göra idag, tråkigt jävla väder!

Igår var vi och hälsade på en arbetskompis till mig som nu är mammaledig, måste ju titta lite på nytillskottet, och så liten hon var! 5 veckor och i rätt storlek, men uj så pyttigt.

Tror jag skippar...

det där med wordpress... om jag byter så kan jag inte flytta över alla tidigare inlägg och det suger ju, så jag stannar här iaf en stund till.
 
 

Provar Wordpress

Ja nu överger jag blogg.se för stunden för att prova wordpress,liksom flera andra, funkar det inte så återkommer jag hit. ;)
 
Länk

Oliver ska bli storebror!

 
Ja idag fick vi då se den person som ska komma att utöka våran familj här till vintern som kommer. :) Längtar till vintern ännu lite mer än vanligt nu kan jag säga. Haha
 
H*n ställde till och med upp på några bra bilder och lät sig villigt mätas.
 
Nu fortsätter vi att leta något annat boende som tillåter varsina rum och lite mer möjlighet till utelek.

Oliver sova borta...

Ja för första gången någonsin ska Oliver sova borta utan någon av mig eller Jon... hur ska det här gå? För Oliver går det nog jättebra, det är nog jag som kommer sakna honom mest har jag en känsla av. Han trivs ju hos sin mormor. Har packat ihop en liten väska åt honom med välling, nappflaska, mer blöjor och lite ombyte samt tandborste och sånt. Ja jisses, han börjar verkligen bli stor. ;)
 
Anledningen att han ska sova borta är för att det blir smidigast för oss imorgonbitti då vi ska åka iväg en sväng tidigt imorgonbitti, hade ju varit skönt om man hade fått lyxen att sova bort hela förmiddagen, men det tar vi en annan gång.
 
Är så roligt nu när han fått sin nya säng, han sover bra i den och när han vaknar på morgonen kommer han in och terroriserar oss i vårat sovrum genom att slänga bollar på oss och sånna saker. Är så skönt att slippa gå och hämta en hojtande liten skrutt som ledsnat på att prata med sig själv och gosedjuren. Nu kan han själv välja när han vill gå upp. :D
 
Alldeles nöjd med det inköpet av säng åt honom!
 
I övrigt då? Well mer imorgon om vad som, jag tror, ska hända imorgon. Ser fram emot det iaf. :)
 
Nu ska jag ta mig i kragen och hänga lite tvätt, senare idag så ska vi iväg till Jimmy och Elin och fira Chelsea som fyllde ett år den 6 juli. Sen skjutsa Oggie till mormor och sen tänker jag lägga mig och gråta av saknad... eller nej det var nog en överdrift. ;)

Äggmacka med kaviar

Ja det blev jag sugen på, så nu kokar jag ägg och väntar på att de ska bli klara. Nice!
 
Det är helg och snart är det en ny vecka, två veckor kvar på semestern så inte så illa iaf. Ser fram emot början på veckan förutsatt att jag inte har kollat/minns fel. Men det märks väl om inte annat... Inte mycket spännande att berätta om just nu faktiskt. Äggmacka är det bästa jag har att komma med för tillfället. 
 
Nej off I go!
 

Sommar sommar sommar

Ja vilken härlig dag, jag och Oliver packade oss iväg till mamma/mormor och njöt lite av det fina vädret och åt lunch och (Oliver) badade i lilla poolen. En alldeles perfekt dag hittills. Just nu sover lilla skrutt, somnade i bilen ganska omgående och sover förhoppningsvis ett tag till. Tänkte jag skulle försöka få lite städat här hemma medan, iaf plocka undan allt som ligger och dräller överallt.
 
Annars då? Well har varit en väldigt lång bloggvila från min sida, men jag har bara inte känt att jag har något att skriva. Får se om Oliver ska sova borta för första gången söndag till måndag då jag och Jon ska iväg tidigt på morgonen då, mer om det senare.
 
Men inte kan väl lilla skrutt sova borta från sin mamma och pappa? :'(
 
I natt sov han första natten i sin nya säng och det gick över förväntan, lade honom på kvällen och han kom inte upp en enda gång, förhoppningsvis håller det i sig, men jag gör mig inga illusioner haha
 
Nej om jag ska ta tag i det här med städningen nu kanske...

IKEA

En tur till IKEA blev det idag, skulle ha varit jag och mamma men pga av vissa fånigheter så fick jag åka själv.

Men det gick det också... en hel hög med pengar fattigare och en del saker rikare återvände jag sen hem och var hemma igen runt halv fyra. 
 
Säng åt Oggie, med madrass, påslakan, täcke, kudde, en matstol åt densamme då han nu inte tycker att han är en bebis och vill sitta i sin matstol längre. Sen köpte jag även en pall/potta så nu i sommar ska det bli potträning av. haha
 
 
+ som sagt en hög med grejer till. Dock var en av Olivers favoriter den lilla CD-spelaren som jag fyndade på Claes Ohlsson för 249kr. Nu kan han poppa egen musik på sitt rum. ;) Meningen var att vi skulle fynda den andra sängen som just nu var på REA, men de hade inte fått ut den på sin lagerplats när jag väl var där så det fick bli en kritter istället. :) (bilderna är klickbara och tar er till produkten)
 
Är det någonstans jag ska igen så är det "Toys R Us" jeez so mycket roliga saker de hade där, synd bara att jag inte hade en halv förmögenhet att spendera bara där!
 
Nej nu är det dags att borsta tänderna på lilleman och försöka få honom att stanna i sin säng utan "bur" ;)