Fee-Fi-Fo-Fum

28/1

2013
28/1 (7 v 2 d)
Vikt: 5820g
Längd: 60,1cm
Huvudmått: 38,7cm
 
17/1 (5 v 5 d)
Vikt: 5490g
Längd: 59cm
Huvudmått: 38,5cm
 
2/1 (3v 4d)
Vikt: 4890g
Längd: 55,7cm
Huvudmått: 37,5cm
 


 
2012
 
21/12 (13 dagar)
 
Vikt: 4230g
Längd: 55cm
Huvudmått: 36.4cm
 
 
17/12 (9 dagar)
 
Vikt: 4075g
Längd: N/A
Huvudmått: N/A
 
 
12/12 (4 dagar)
 
Vikt: 3832g
Längd: N/A
Huvudmått: 36cm
 
 
Startmått 8/12:
 
Födelsevikt: 3814g
Längd: 52.5cm
Huvudmått: 35cm

(Vet inte vad han gick ner till)

kallt om fötterna

sitter hemma hos mamma och fryser om fötterna. Blä!

är fortfarande irriterad för att någon har mage att kalla mig och Jon lögnare.

Jo för visst är det så, vi tog gärna dubbelhyror ett par månader och flyttade därefter igen bara för att vi tycker det är så roligt att flytta och på grund utav bristen på badkar. eller hur var det nu? sen vad jag skriver i min blogg... well det är helt upp till mig. passar det inte, så låt bli att läsa. :-)

snart är det nog klarflyttat iaf och vi kan ta och göra något roligare. åka lite skoter kanske tror Oliver skulle uppskatta det också.

nej om jag ska återgå till att roa minstingen kanske. :-)

trivs

ja nu är jag där jag hör hemma igen. Ljusdals gamla stan. ;-) trivs väldigt bra i lägenheten och det är runt 21 grader när man kliver upp. så det känns skönt. inte minst med tanke på lilla A (och Oliver).

efter min födelsedag så kan jag nu sluta drömma om och spana efter både diskmaskin och kaffemaskin. :-) underbart!




nu ska jag bara lägga in en beställning på lite kapslar så vi har nå go'kaffe hemma.

nej dags att sova. är säkert snart matdags för lillen igen och sen uppstigningsdags vid 5... och morgondagen bjuder inte på nå vila.

god natt!




förkylning

började med att oliver blev förkyld... sen jag och Adrian. inte roligt! igår var jag slut som människa. sovit dåligt och en bebis som inte sov mer än några minuter åt gången. + en "bråkig" tvååring. i söndags var vi till Hudik jag och Adrian och bytte kaffemaskinen jag fick av mamma och Lars. bytte bara upp den till annan modell och nu är jag supernöjd!

nu är lillen less så dags att sluta skriva!

17/1

2013
 
17/1 (5 v 5 d)
 
Vikt: 5490g
Längd: 59cm
Huvudmått: 38,5cm
 
2/1 (3v 4d)
 
Vikt: 4890g
Längd: 55,7cm
Huvudmått: 37,5cm
 


 
2012
 
21/12 (13 dagar)
 
Vikt: 4230g
Längd: 55cm
Huvudmått: 36.4cm
 
 
17/12 (9 dagar)
 
Vikt: 4075g
Längd: N/A
Huvudmått: N/A
 
 
12/12 (4 dagar)
 
Vikt: 3832g
Längd: N/A
Huvudmått: 36cm
 
 
Startmått 8/12:
 
Födelsevikt: 3814g
Längd: 52.5cm
Huvudmått: 35cm

(Vet inte vad han gick ner till)

dåligt med uppdateringar

mem vi håller på och flyttar för fullt och har ännu inget nät på det nya stället heller.

så vad händer då? lever andas och myser bebis (och Oliver). A är en exemplarisk bebis och har (hittills) inte skrikit många minuter av sitt snart sex veckor långa liv. han är en rätt nöjd bebis helt enkelt. i natt sov han nästan fem timmar innan han vaknade för mat. sen sov han vidare bredvid mig i sängen.

tråkigt nog så flyttade vi ifrån kylan, bara för att landa i lägenhet som också är rätt kall. men tror det är något galet med något element så det är därför. hoppas på det i alla fall.

räcker inte till...

vare sig jag eller mitt tålamod räcker till till en trotsig tvååring och en krävande spädis. så vad gör man? lägg där till oro för ekonomin iom flyttande och djävulskap och stress iom flytten. mitt upp i allt ska jag fylla år också och således bör jag sno ihop en tårta. vilket nog hade fungerat om det inte vore för att bebisen gärna extraknäcker som plåster.

nä just nu är jag trött, ända in i märgen trött och Oliver förtjänar något bättre än en mamma som inte har något tålamod alls med hans tvååringsfasoner. bara bita ihop... och försöka att ta det med när man blir sparkad och spottad på. några tips på hur man får bort det vidriga beteendet?

kärlek!

jag blev idag överfallen av en våg av kärlek, till alla mina tre grabbar! lilla a för att han redan vid en månads ålder har lyckats få mig att falla pladask, Oggie för att är en underbar liten varelse som aldrig är tyst, Jon för att han är den han är och även låter mig vara den jag är och älskar mig trots det ;-)

nej dags att försöka få lite sömn, kan inte hoppas på att lilla a ska sova lika bra två nätter i rad.

god natt!


strömmen avstängd

vid åtta blev det mörkt här hemma, de stängde av strömmen... de hade nån bra anledning som jag nu har glömt. :-D

väntar på att telefonen ska ringa så jag får nån ordning på det här med teven. Den hade ju en fraktskada när den kom. får väl se vad det blir av det hela.

nu borde de sätta igång strömmen igen, halv var det... jag vill ha kaffe!

sömn sömn sömn

är vad jag drömmer om oavsett om jag är vaken eller sover. ;-) lilla stök nisse vill gärna ligga ovanpå och sova. han är väldigt go men det stör min sömn och min nacke rätt bra. han skriker dock inte när man lägger ner honom utan grymtar och låter bara.

idag kom då våran nya tv+väggfäste. yey! ska även hämta nycklarna till lägenheten idag också. Oliver är fortfarande hos mormor och jag tänkte passa på medan jag bara har en unge hemma. :-)

Tröttdag

Idag så passade jag på att gå och lägga mig när Oliver hade åkt och Adrian hade somnat, tippade omkull honom brevid mig och sen somnade jag och har väl sovit en så där tre timmar eller något. Skönt och välbehövligt. Hade nog kunnat sova ännu längre också, men det får räcka för nu, kanske kan gå och lägga mig tidigt ikväll eller nå nu när Oliver sover borta. Annars då? Well imorgon ska våran julklapp komma så det ser jag fram emot även om vi ändå inte ska packa upp den förrän på det nya stället. Men snart nog så!
 
Annars så har det som sagt inte hänt så mycket med tanke på att jag har haft en klisterlappsbebis på mig på förmiddagen och sen har vi sovit.
 
Ska försöka ta tag i det och packa lite också tänkte jag, vet bara inte vart jag ska börja. Fortsätter nog i köket.

Oliver och Adrian

Samma body med ett par år emellan. ;)
 
 
Får se om Adrian kommer ikapp Olivers rondör.
Mina fina grabbar <3

söndag

och jag tittar på Pettson, man skulle kunna tro att Oliver också sitter här men nej, bara Pippi som kan få honom att sitta stilla och titta.

Oliver ska med sin mormor på julgransplundring ikväll och sen sova där.

jag ska försöka att sova lite och försöka bortse från röran i det bombnedslag som vi kallar hem.

nej åter till kaffet, bebisen och Pettson.

Snygg

Dolce gusto circolo FS
 
Helt besatt av kaffemaskiner just nu. Oliver har pippi ouch jag har tassimo, nespresso och dolce gusto.
 
well well sooner or later ska jag ha en. :)
 

Olivers trappgående

Oliver vaknade vid sju i morse och då var ju jag och Adrian redan nere och satt och ugglade framför tv'n. Jag hörde något som dunsade ute i hallen och förstod verkligen inte vad det var och det höll på en stund. Sen klarnade det vad det var när jag såg Oliver i dörröppningen. Han kom ner och krävde att få se mer pippi, klockan sju på morgonen tar jag ingen strid utan sa att han fick vänta en stund, så jag fick titta klart på hobbit, och sen klev jag upp och drog igång pippi, lade ner en sovande Adrian i vagnen och lade mig sen till rätta på soffan och somnade. Klev dock upp efter en stund och gjorde lite välling så inte det stackars barnet skulle svälta ihjäl medan hans mamma snarkade gott på soffan. Skulle kanske, med facit i hand, orkat mig upp och väckt Jon när jag gjorde vällingen också men nu fick han det brått istället.

Undrar vad den här dagen bjuder på då, skulle behöva bege mig in på Ljusdal och handla tvättmedel och eventuellt något mer. Men vette tusan om jag vågar mig på det igen, det gick lite för bra förra gången. haha

I övrigt så ser jag mest bara fram emot att få flytta, det är synd för huset i sig är trevligt, men det är inte så mysigt när det liksom blåser när man kommer ner på morgonen. På övervåningen så är det inga direkta problem, men nere så är det bra nog kallt på golven. Hade kanske fungerat om det inte vore för att vi har småbarn och speciellt en så pass liten så han kommer spendera väldigt mycket tid på golvet för att lära sig att rulla, krypa, kräla, sitta etc etc.

Dags att klä på Oliver och plocka upp Adrian snart.

trötthet

jag är bra nog dyngtrött, skulle verkligen behöva ta igen lite sömn, men med en tvååring hemma går det inte bara att lägga sig och sova. hade det inte varit för att ångesten och katastroftankarna kommer krypandes när jag är trött så hade det nog inte varit så illa. det är väl det enda idag som jag känner att jag har svårt att hantera...

nytt försök att kolla klart på hobbit idag! hoppas jag somnar.

kattklösställningen har kommit

ja nu har den äntligen kommit! inte för att jag behöver den ännu, men bra ändå så den inte kommit på villovägar, den är ju redan betald. fyndade även en transportbur på dollar för 120 kronor. perfekt, slipper vi lämna katterna när vi flyttar ;-)

tänkte jag ska börja packa ner köket bara lilla a somnar igen. skulle ha rotat fram nå lunch åt Oliver också.

Tittar på lösningar...

Jag håller på och surfar nätet lite medan Oliver försöker pressa ner sin duplo-apa i sitt Viking toys-flygplan.
 
Har hittat ett par grejer som jag skulle vilja ha. haha i möbelväg alltså. Var lättare här när det fanns så många garderober. Men nu blir det lite trångt igen.
 
Skulle haft en hylla till åt Oliver, men det får nog bli en expidithylla till, och sen skulle vi haft någon förvaring för lilla a's saker samt en byrå åt honom.
 
 
En hylla,
Eller en Leksakslåda

torsdag

nu är det torsdag igen och inga planer för dagen finns. Oliver skulle väl egentligen ha varit på dagis idag från åtta, men var ingen av oss som orkade kliva upp då. vare sig föräldrar eller barn. eller jo, jag och lilla A klev upp klockan sex men somnade sedan om på soffan efter en timme eller så, som vanligt.

så vad vi nu ska hitta på med idag vette tusan.

Uppdaterat headern

Eftersom jag har begränsat med tid och ett mindre bra redigeringsprogram (äldre modell) så får headern se ut så här ett tag nu tills jag tagit bättre bilder och har mer tid att lägga på att göra en ny design. :)
 
Men en UL-bild från vecka 20 känns ju ganska inaktuell, liksom en bild på Oggie från i somras.
 
Så nu är den lite mer uppdaterad iaf. :)

2/1

2013
 
2/1 (3v 4d)
 
Vikt: 4890g
Längd: 55,7cm
Huvudmått: 37,5cm
 


 
2012
 
21/12 (13 dagar)
 
Vikt: 4230g
Längd: 55cm
Huvudmått: 36.4cm
 
 
17/12 (9 dagar)
 
Vikt: 4075g
Längd: N/A
Huvudmått: N/A
 
 
12/12 (4 dagar)
 
Vikt: 3832g
Längd: N/A
Huvudmått: 36cm
 
 
Startmått 8/12:
 
Födelsevikt: 3814g
Längd: 52.5cm
Huvudmått: 35cm

(Vet inte vad han gick ner till)

Adressändring och sånt... igen

Ja då har jag börjat anmäla att vi ska flytta, skickat in adressändringen och skickat in till el och bredbandsleverantör så vi får vårat elavtal och bredband lagom till vi flyttat in.
 
Gick en extra femhundring här också då glaset i kaminen sprack i förrgår så Jon lämnade in det i dag för att få nytt glas. Alltid roligt att lägga pengar på sånna saker. Well kanske inte... men nödvändigt. 
 
Om en vecka får vi våran julklapp hemlevererad! Fast den ska inte plockas upp ändå förrän vi flyttat liksom kattklösställningen som jag beställt som jag hoppas kommer snart också!
 
Idag var jag och lämnade Oliver på dagis en stund, skulle ha fått varit där mellan 8-11 men då jag trodde att det var en vanlig dag nu så åkte vi dit lagom till 9. Men han fick iaf vara där ett par timmar och jag fick lite gjort bland annat var vi, jag och lilla A, till bvc för viktuppdatering och till coop för att komplettera med lite mellis och frukost.
 
Längtar och längtar till vi får en fullstor kyl och frys igen och badkar. På måndag får vi hämta nycklar, men flytta in får vi inte göra ännu. Men bra att kunna flytta grejer ändå!

börjar året med en flytt

ja dessvärre så blir det redan nu en flytt igen. lagom till första februari. är väl kanske inte det ultimata men det ska bli skönt iaf.

dock fanns det inga fyror ute nu så fick bli en stor trea så länge. eller jo ljusdalshem har nån fyra men hellre bor jag i tält!

nu sitter jag och smågrabbarna ute i Nordsjö och väntar på mormor och Lars som är ute och går.