Fee-Fi-Fo-Fum

Promenad i solen


Härlig dag idag!

28/4

2011

28/4

Vikt:
9030g
Längd: 68,2cm
Huvudomfång: 43,5cm


22/3

Vikt: 8405g
Längd:
66cm
Huvudomfång:
42,3cm


18/2

Vikt: 7760g
Längd: 65cm
Huvudomfång: 41,5cm


21/1

Vikt: 7220g
Längd: 63cm
Huvudomfång: 41,2cm

Kurva



2010:


16/12

Vikt: 6370g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm


2/12

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm


3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm


Startmått:

20/10

Födelsevikt: 3934g
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

(Gick ner till
3720g 22/10)

Illamående och halvskaplig

Urk! idag är jag inte i toppform... urk så jag mår. Hoppas att det stannar vid illamående bara dock.

Vad annars då? Well dagen idag har varit en oerhört bra dag, varför vet jag inte... kan bero på att jag fick ligga och småsova i en och en halvtimme extra i morse. Jon och Oliver klev väl upp vid halvnio eller så och jag fick ligga kvar till 10... snacka lyx! Sen fortsatte dagen att rulla på bara och min kära sambo har varit bättre än bäst idag. (!!)

Har spenderat en stor del av dagen utomhus idag. Härligt underbart och älskvärt väder!

Nej BB och sen sova vettni... det blir liksom inte mer än så här.

Dj Mangoo ft Deadline - Fanta & Rosé

Påskanka och bebis

;)


Påsk å sånt

Ja nu är det påskdagen och snart är påsken över så posten kan komma igång igen så vi kan få våra paket! Jäkla långhelger så här mitt i paketbeställandet! ;) Dåligt planerat av mig!

Nu sitter vi här på madrassen på golvet jag och Oliver. Nyhetsmorgon söndag står och går, tvättmaskinen likaså och kaffet är upphällt. Det kunde vara sämre. :)

Idag är det påskmiddag ute i Nordsjö med släkten också, blir nog trevligt även om det är ett sjå att äta och kunna koncentrera sig på konversationer samtidigt som man ska hålla koll på Oliver. Tur att vi är två som kan dela på'n. ;)

Nej nu ska jag dricka lite kaffe och surfa lite innan Oliver ledsnar på att ligga och prassla.

Hur tävlade folk i lycka förr?

Ja något som slår mig när jag läser bloggar och statusuppdateringar på FB är att vissa människor försöker framstå som oerhört lyckliga och felfria och det känns ibland som att det blir en tävling om vem som är lyckligast och har det mest perfekta livet. Det är ju jätteskönt för folk att de mår bra men det känns som att det ligger något annat bakom också när man gång på gång på gång måste berätta det för folk, speciellt när det är FB-vänner som i många fall inte är ett dugg "vänner" egentligen.

Hur gjorde man innan FB och bloggandet? Jag tvivlar på att folk gick omkring och sa det ansikte mot ansikte faktiskt, för det är inte en sån sorts lycklig som cirkulerar. Utan mer "in your face-lycklig". Nej det var nog nog för mig för stunden. Jag borde nog skaffa mig en hobby och sluta irritera mig på andra människors ointressanta liv. :)

Bollnäs å grill

Ja idag blev det en tur till Bollnäs för att införskaffa en klotgrill och för att komma iväg en sväng. Stannade hos mamma en stund på vägen hem också. Annars har dagen inte bjudit på så mycket.

Grillade några köttbitar och champinjoner när vi kom hem och sen fick jag sätta mig och fixa iordning airporten här hemma.

Nu är saker och ting som de ska vara och nätet fungerar för tillfället, Oliver sover (iaf just nu) och BB är på tv:n. Så snart får man gå och lägga sig. :)

Ibland så bara slår det mig att jag har världens underbaraste sambo och världens bästa unge.
Så nu vet ni det också. ;)

Idag...

hah... verkar som att jag är konstant full eller lider av närminnesförlust. Eller så är det bara för att mina dagar är som de är och inte mycket händer som är värt att lägga på minnet.

Iaf så har jag och Oliver varit och trängts med alla människor idag och varit på Dollar och på Coop. Nässpray, hårspray, kaffe och tvättmedel är några av sakerna som stod på min lista. :) Kom hem med det jag föresatt mig iaf.

Annars har dagen rullat på som alla andra dagar. Mata, byta blöja, gosa, roa, söva (om och om igen) ;) Eller ja emellanåt får han roa sig själv också. Nu sitter han ju stadigt så han kan sitta och leka för sig själv en stund. 

Nej jag har faktiskt inget att berätta... kul kul... trött som ett as är jag dock. Hoppas på att Oliver sover bättre i natt, började introducera kvällsvälling ikväll (men bara 1dl) utöver amningen för att se om han står sig bättre på den kanske. Värt att prova om inte annat. :)

Nej hemska påsk, jag som väntar på paket vill ju inte att det ska vara helgdagar så här mitt i allt!

Appropå det, Glad påsk på er =P

Nämen

Älskade sötsork

 


Oliver 6 månader

Lilla skrotungen blir hela sex månader idag.

Tävling - Dreggel.se


Jag tävlar på Dreggel.se om en mössa.

Tävling - Namnnappen



Jag tävlar hos Fru Svensson om ett paket valfria namnnappar i samarbete med Namnappen.se.
Tävla här du också!

Frej & Oliver

Just chillaxin' med min hund.

 

 

 

Kom här vovven

 

Finaste fina

 

Freeeeedag!

Ibland önskar jag att Jon var ledig på helgerna istället för nån dag här och där i veckan. Vet inte varför, men jag tror det skulle ge en känsla av mer rutin och ordning och så är det lättare att kunna göra saker tillsammans på helgerna. Men som det är nu så är det jobbhelg för Jon och jag och Oliver får roa oss själva.

Vad annars? Igår var vi ut till Nordsjö och skrämde fram vattenslangen och tvättade bilen så nu är den metallic-blå igen istället för dammgrå. Passade på att ta en kaffe med mormor och morfar (+ mamma) också. Oliver var på ett solskenshumör mer eller mindre hela dagen. Han hade även jobbat på att charma Gunnar som var här och hälsade på tidigare på dagen. Han är bra härlig våran lilla bebis när han är på flirt- och charmhumör. :)

Nej dags att ge det stackars lilla svältande barnet hans morgongröt.

Fixa, pyssla & ordna

Ja även om vi för tillfället bara bor i en hyresrätt så känns det ändå rätt att försöka göra något åt hur omgivningarna ser ut. Funderar på att be dem tapetsera om i vardagsrummet nu i sommar så får vi lägga in eget golv, eftersom nötterna på ljusdalshem inte anser att vårat golv från 1850-talet kvalificerar att bli utbytt på deras bekostnad.

Så det som nu ska göras är att kontakten inne på toaletten (för tvättmaskinen) ska fixas klart, läggas golv i vardagsrummet, ev få ljusdalshem att sätta in ett badkar (men det är ju märkligt att det ska behöva kosta oss 500kr?), sen skulle jag gärna ha målat om i vårat sovrum. Men det får bli ett senare projekt.

Det som ska göras ute är att vi ska fixa en trall till uteplatsen (vilket jag inte tycker det förtjänar att kallas) så vi kan sätta dit bord och stolar (och kanske en grill? Hur var det morsan? Hade du en grill till övers? ;)) , sen ska vi sätta upp staket runt "gården" och även lägga en stenplattegång. Ev även så igen rabatterna eller plantera något där. Inte helt hundra än på hur vi gör med den... har en känsla av att det vore bäst att bara sätta igen äckelrabatterna med tanke på alla katter som finns här. Men det är ju lite mysigt med blommor också. Man kanske kan byta ut all jord? Jag får fundera lite. Känns som att om vi nu ska bo här ett tag så kan vi ju iaf försöka få det som vi vill ha det. Trivs ju relativt bra i lägenheten faktiskt. Området är mysigt och vi har balkong och en (s.k) uteplats. Så lika bra att försöka få det som vi vill ha det då. :) Husdrömmarna får vänta lite. :)

Nej nog nu. Tror det får bli en tur ut till Nordsjö och tvätta bilen idag. Skulle ha köpt pluttar och satt fast listen på bakluckan också. Undrar vart man kan få tag på sånna?

Nej Hem till gården och sen hem till gården höhö vitsig jag är! ;)

Onsdag!

Egentligen skulle vi varit till Hudik idag men vi tar det en annan dag när vi kan kombinera nytta med nöje. Skulle vilja ha varit och kollat på lite kläder åt Oliver. Får se när vi får nästa tid om den passar bättre med hur Jon jobbar.

Annars då? Well Lillstrut har sovit rätt okej i natt även om han börjat att vakna till nån gång på natten igen. Så en gång på natten och en gång på morgonkvisten. Men vad gör väl det? Det är ju fortfarande bättre än det var förut. :)

Dagen idag då? Snart dags för Olivers frukost och sen är dagen helt öppen! :)

BB, BVC å Nordsjö

Nu är det BB.

Idag har vi varit ut och hälsat på Olivers gammelmormor och gammelmorfar och fikade lite, hjälpte morfar med sitt hotmail-konto och hämtade skoterlåset.

Var och hämtade en av skotrarna (den som ska säljas) från verkstaden på förmiddagen och ställde undan den för sommaren. Ska väl fixa till den nu under sommaren och lägga ut den för försäljning till hösten.

På eftermiddagen var det dags för föräldragrupp på BVC där de gick igenom barnsäkerhet, men mest var det bara allmänt prat. Efter det var vi och handlade lite kompletterande saker för denna veckas matsedel. : )

Så har inte blivit mycket tid här hemma idag.

Äh dags att sluta svamla och rikta blicken mot BB och hoppas att det slutar snart så jag får gå och lägga mig. :D

Snorbubbla & Sötstrut

Lilla gos somnade strax före sju. Men vaknade ungefär en halvtimme senare med en täppt näsa och grät förtvivlat. Lyfte upp honom och då lugnade det sig, sprutade i honom lite nässpray och skrikandet och gråtandet tog fart igen. Tänkte jag skulle passa på att även skölja med koksalt och lade ner honom och gjorde det... ännu värre skrik. Men det gick över ganska snart när han fick komma upp igen. Tyckte det kunde vara skönt för honom med en "tom" näsa jag då.

Somna ville han då inte förrän några timmar senare. Somnade nu vid 21.30 efter att ha varit ute på en promenad (som han flaxade sig igenom) så la jag honom i sängen och han somnade efter en stund. :)

Nä... BB nu och sen sova. Hoppas på en okej natt. Hostandet och nysandet hade varit mycket bättre idag, inte alls lika mycket av den varan. :)

Men pigg ändå!

Lilla sälbebisen

Tur att han är på så pass bra humör ändå trots hosta och snuva.

Helt okej...

Trött natt men ändå okej med tanke på att Oliver har hostat och bökat ett antal gånger i natt. Men har bara vänt på honom och han har somnat om en stund iaf. Försöker att inte ge nå mat på natten men han fick lite innan jag gick och lade mig då han vägrade att slappna av och sova då. Men med lite mat i magen så somnade han iaf och fick ligga kvar i våran säng en stund men lyfte över honom till hans egen säng senare och där har han legat och bökat, hostat och snörvlat till halvsju ungefär då det var dags för mat igen. Lyfte över honom och fick slumra till 8.30 med lilla plåstret brevid mig. Mysproppen. :)

Babysittern har fått komma fram och göra ett gästspel här hemma igen då han hostar mindre om han är lite upprätt. Annars så sköljer vi näsan med koksaltslösning, använder nässpray när det är befogat och försöker bara att stå ut med att ha det så här. Mest synd är det ju om Oliver som faktiskt inte verkar så väldigt brydd. Han är på oförskämt bra humör och verkar ganska pigg trots att sömnen blir störd.

Annars finns inte så mycket att förtälja faktiskt. Ska gå och hämta mig en kopp kaffe och sätta mig och titta på nyhetsmorgon och surfa runt lite innan det är dags för lilla herrns grötfrukost. :)

NattiNatt!



 

 

 

 

 

Tävling - småkrabater

Presentkort hos småkrabater.se

 

 

Klicka på bilden för att komma till MammaH och för att läsa mer om hur du kan vara med och tävla. :)

 

Hosta å bök

Ja i natt har Oliver hostat som bara den, väckt sig själv ett par gånger (eller nästintill) försökte pilla i honom lite vatten också men det går så där. Tänkte det kunde vara skönt för en torr hals men han är inte så där jättehaj på att dricka. Men stoppade i honom lite mat istället och bytte till en högre kudde och efter det somnade han om ett tag. Vaknade på morgonkvisten nåt tag och fick mat igen då och somnade sen om. Han är som ett litet plåster när han ligger hos oss i sängen. Jag flyttar mig en bit ifrån, han rullar efter, jag flyttar mig en bit till och han kommer efter. Men det är lite mysigt också. Vaknade iaf vid 8.40 och låg och gonade oss i sängen hela familjen en stund innan det var dags att göra morgon för Oliver med ny blöja och påklädning. Efter det var det grötfrukost och sen fick han sova en stund i vagnen. (efter att han gnuggat sig i ögonen och gäspat så antog jag att det var hostan som tagit ut sin rätt och inte låtit honom sova lika ostört som han skulle ha gjort annars).

Jag, Oliver och Frej packade oss ut på en tur och blev (nästan) attackerade av en schäfer (med reservation för nån blandning). Frej såg inte hunden som stod på tomten men jag såg den och lyfte upp Frej. När vi hade gått nån meter till tänkte jag att det var lugnt för Frej's del att han itne skulle vända och springa till hunden. Han är lite knäpp på så vis Frej. Springer gärna fram till hundar hux-flux... men iaf efter vi gått en bit till så kommer det något stort och svart-brunt med rest ragg farande förbi och den hunden satte efter Frej. Jag skriker till och är på väg att gå dit och ev ge den andra hunden en välriktad spark (alltså inte i onödan men hade han visat sig elak så). Släppte i förvåningen även barnvagnen som (nästan) började rulla innan jag fick tag på den och Oliver som blev skrämd av mitt skrik, antar jag, började även han skrika. Plockade därefter upp min hund och tog honom under armen och lät ungen ligga kvar i vagnen. Efter några meter så tystnade han och somnade efter ett tag.

Förstår inte att man har sin hund lös på gården mitt i ett bostadsområde om nu hunden inte är 100% säker att den stannar på gården oavsett vad som går förbi. Nu visade den sig vara snäll men ändå! Jag är inte hundrädd, men uppskattar inte att en främmande hund reser ragg och kommer farande som ett jehu efter min s.k. hund. Sen undrar folk varför vissa typer av hundar har dåligt rykte? Jag hade inte uppskattat om det kom farande en jack russel heller, men det känns som att jag kan freda mig lite bättre mot en arg sådan än mot en arg schäfer, rottis, dobberman, kuvasz eller annan hund av stor eller jättestor ras.

Nej nog om hundprat. Igår bytte vi, well okej, Jon bytte däck på bilen igår så nu är vi redo för sommaren!

Nej om jag ska typ göra kaffe eller något annat typ nödvändigt?

En natt till

Ja i natt fick vi sova hela natten igen.

Förr i världen uppskattade man liksom inte det här med att "sova hela natten" på rätt sätt. Det var mer en regel än ett undantag. Dock, innan jag blev mamma så hade jag svårt att somna på kvällarna. Eller ja, egentligen var det innan jag blev tillsammans med Jon och började sova varje natt med honom. Då helt plötsligt kunde jag slappna av på kvällarna och somna relativt fort iaf. (Jag har fortfarande lite småsvårt att somna om Jon är borta)

Men helt plötsligt efter att jag blev gravid och speciellt mamma så har jag lärt mig att somna på ungefär 2 sekunder. Jag har alltid avundats folk som kunnat lägga ner huvudet på kudden och somna på en gång. Men, det är ett problem med det här... jag har även börjat somna till filmer. Förr kunde jag inte göra det oavsett hur trött jag var. Men nu! Sätt igång en film, tippa omkull mig och jag sover inom 10 minuter, ja eller lagom till slutet om jag försöker hålla mig vaken. ;)

Nog om min sömn, antar att Oliver snart vaknar också. Han vaknade en sväng vid 7(?) för mat men somnade sen om så han fick ligga kvar emellan oss.

Dagen idag vet jag inte vad den kommer bjuda på. Om det slutar snöa och solen kan kika fram lite så blir det till att tvätta bilen i helgen iaf. Jon är ledig så vi får väl försöka hitta på något roligt. Så som att tvätta bilen. ;D

Äh sluta babbla och ägna mig åt kaffekoppen, slösurfning och tv:n istället innan Oliver vaknar kanske.




BigBrother å sen sängen?

Ja nu är det snart dags för sängen. Dagen har varit helt okej, Oliver har tagit igen lite sömn under dagen då det blev lite dåligt av den varan under natten. Vi får väl se hur denna natten blir om han tänker sova hela natten, återgå till att böka och stöka med ett par timmars mellanrum eller få feber och bli ledsen igen. Dock har febern hållit sig borta under dagen iaf. :) Så håller tummarna för att åtminstone det sista går bort iaf.

Nej jag har ingen lust att skriva nå här... apuh!

Lillskrot Då & Nu

Tänk vad enormt mycket han har förändrats på dessa (drygt) fem månader.

c:a 4 timmar gammal

Regn å rusk!

Ja åh hej vilken natt. Ingen "sova-hela-natten-natt" i natt.

Oliver hade feber i natt, vaknade och grät och var ledsen. Gav honom mat och kände att han var väldigt varm. Tog tempen på honom och den stannade på 37.9, inte hög feber men tillräckligt för att det skulle kännas värt att stoppa i honom alvedon för att få honom att somna om. Detta var någon gång mellan 2 och 3. Efter han fått Alvedon och jag lagt honom i hans säng så var han på ett strålande humör istället och fnissade och skrattade så fort jag tittade på honom, söt som socker men inte riktigt tid att leka vid den tiden. ;) Släckte lampan och han somnade om efter lite gnäll och bökande.

Vaknade sen igen någon gång före 6-tiden och jag kände att mitt humör var åt skogen, vände på honom en gång och fick honom att somna om typ 10-15 minuter eller så och sen plockade jag upp honom och lade honom i våran säng (medan jag skulle hämta alvedon) varpå han grät å grät å grät och Jon plockade upp honom. I med lite mer Alvedon och sen tog Jon och jag gick och lade mig igen. Sköööööönt.

För mig blir det dock fel att pappan ska ta hand om barnet, jag får dåligt samvete som inte kliver upp och gör min plikt som mamma, men jag tror det har att göra med att jag själv är skadad av min familjerelation där det var bara mamma som var något att ha och den enda som tröstade och tog omhand.

Men det vore väl helt underbart för Oliver om han har två föräldrar som han känner sig trygg med och som han kan gå till om han är ledsen? Det måste ju ändå vara det ultimata. Så jag ska trycka undan mitt dåliga samvete och bara njuta av att Jon faktiskt vill ta hand om sin son. :)

Vi trotsade regnvädret här på förmiddagen för att Oliver skulle kunna somna en stund. Temperaturen hade dock gått ner nu på morgonen när jag kollade. Får hoppas att det bara var en nattlig feber och att allt kan återgå till hur det var innan nu. ;) Men jag ska nog inte hoppas på för mycket.

Onsdag idag

Ja idag är det onsdag och Oliver har ännu en natt sovit hela natten och det är helt underbart, sen att jag fortfarande inte gör det är en helt annan sak. ;) Hade "fotbollstutte" på morgonen när jag vaknade. Trodde nästan han skulle vakna igår kväll vid 23-tiden men nej han sov lugnt vidare. Och inte vill jag väcka honom när han väl sover heller.

Han somnade vid 20 och slog upp sina små vid 6.30, lyfte över honom för mat och en halvtimmes slummer till. Skönt. Vid 7 klev vi upp och gjorde morgon med ny blöja och påklädning. Sen har vi aktiverat oss på golvet fram till strax före nio då det var dags för grötfrukost, en ny blöja och ut med vagnen en sväng varpå han somnade ganska omgående. Så nu sover han i vagnen nere i hallen. (bara för att jag säger att han sover så vaknar han säkert). ;)

Annars vet jag inte vad dagen kommer att bjuda på. Känns som att det blir lugnt för oss, ev ska vi iväg på föräldragruppsträff kl 17. Vi får se Olivers humör när klockan börjar närma sig. :)

Urk, ett illamående dök precis över mig... undrar om det beror på för mycket kaffe kanske?

Min lilla familj, mitt allt!

Farbror Frej

Fick ett önskemål på bild av hunden också, så här kommer han, Farbror Frejsa. :)

 

 

Har inga nyare bilder på honom utan kläder då han ser så skabbigt grå ut på vintern. ;) Men jag kan bjuda på en sommarbild från i somras :)

 

Orakad och jäklig. :D

Vårväder och gnäll!

Hunden är långsam och ungen gnällig, men solen skiner och det är underbart skönt ute iaf. :) För tillfället sover Oliver så jag hoppas att han är på lite bättre humör när han vaknar. Han brukar nämligen vara det. Men vi får vällan se. :)

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Bäddat om i sängarna, hängt tvätt, vikt tvätt. Sen är det nog inte så mycket mer... ja jo umgåtts med Oliver också så klart, men det är ju ett dagligt nöje/besvär (beror på hans humör). ;)

Well, nej, ja, jo. Jag har inte mycket att förtälja faktiskt.

Tävling - Matkit från Bambino

 

Klicka på bilden för att få reda på hur du kan vara med och tävla. :)

 

Banangröt

Olivers frukost. Vi kör på banangröt varje morgon, med någon frukt på. Katrinplommon om vi vill hjälpa magen, blåbär om jag känner för att tvätta omgående, mango för att det är gott och äpple/päron för omväxlingens skull. :D Nä men jag tycker det borde bli hemskt trist med bara gröten så vi piffar till den med nån burkfrukt. :)

 

Vad annars då? Well, morgonen har bjudit på en promenad och Oliver står nere i hallen och sover. Han sov dessutom hela natten i natt igen, han stökade på på kvällen lite grann men när han väl somnat och slutat stöka runt 21-tiden så sov han sen till kl. 5.30. Lyfte över honom och gav honom mat och han somnade om. Så han fick fortsätta sova i sin säng 2 ½ timmar till. För klockan 8 var det morgon tyckte Oliver. Underbart det vore om detta kunde hålla i sig!

 

Nej nu borde jag nog ta och bädda om i sängarna här innan knottet vaknar. :)

Grådassig dag!

Ja är det inte underbart så säg?

Härligt grått å trist och alldeles toppenbra väder för promenad och att mysa inne med en kopp kaffe. :) Har tagit en promenad på 45 minuter här på morgonkvisten, följde med Jon när han gick till jobbet, passade på att ta min promenad och att rasta hunden, så det känns skönt att den är avklarad. Har även hunnit med att tvätta en maskin, hänga tvätten och diska. :)

Blev inget lördagsgodis igår, dock var vi iväg till Lars. Där mamma och Lars bjöd på middag. Så jag kan nog tro att jag överskred mina kalorier ändå igår, men man måste väl få äta om det bjuds va? ;)

Är himla bra att ha någon att "träna" tillsammans med, även om denne någon bor 50 mil bort. Annars hade jag nog börjat smita ifrån både det ena och det andra relativt omgående. :P

Vad annars då? Antar att Oliver vaknar snart, han ligger nere i hallen och sover med dörren öppen. Han somnade i vagnen så jag tyckte han kunde få fortsätta sova.

Stackarn var helt överstimulerad och övertrött igår när vi kom hem. Först fika på Condis i Järvsö mitt i lunchtiden och sen middag på kvällen som pågick till långt efter hans sovtid. Han somnade dock utan knussel i sin egen säng efter ombyte och mat. Men vaknade typ en timme senare och grät. Provade att ta med honom ut på en promenad och han somnade i vagnen då och jag lyfte över honom till hans säng. Men efter ännu en stund i sin egen säng vaknade han och panikskrek. Det enda som dög var tutten så han fick ligga där ett tag. Väl där somnade han om relativt omgående och det gick sen att lägga ner honom i sin säng. Tror att han har sovit hela natten, men är lite osäker. Jag är ju upp å tittar på honom då och då ändå och är osäker på om han åt någon gång mitt i natten eller om det bara var den gången på morgonen. Trött jag? näh?

Nej nu borde han vakna snart... och tills dess tänker jag dricka mitt kaffe och surfa runt lite och njuta av att det är söndag och grått.

Lördag!

Och Jon jobbar så så vidare värst speciell blir inte den här lördagen.

Oliver somnade igår vid 19 (en tur med vagnen så klart) men vaknade igen vid 20 och var ledsen. Fick komma upp och vara med en stund. Sen gick vi ut och gick en sväng till och han slocknade för natten ungefär vid 21.30. Sen vaknade han vid 5.30 för mat och han sov till strax efter 8. Vad har hänt?!

För min egen del gör det ännu så länge inte så mycket för min nattsömn, jag har nu varit van att vakna 1-x antal gånger per natt så jag vaknar av mig själv vid 3-tiden om inte Oliver har väckt mig. Vaknade några gånger i natt också och tittade till honom. Men det går väl, som sagt, över om han fortsätter att sova så här. Vanans makt är stor. (om man kan säga så i det här fallet) ;) Helt otroligt egentligen, han har alltså inte behövt mat varje natt den lilla sorken? Han har bara lurat mig och utnyttjat min godhet? Töh!

Nej det är väl så det är med små bebisar, det är bara att hänga med i svängarna och gilla läget. Vill han ha mat 412 gånger på en natt så ska han få det, vill han sova hela natten så är det lika okej. 

Snart tror jag att jag ska börja med mina övningar och så fort Oliver börjar bli trött igen ska vi ta och gå ut och gå igen. :) Men nu tänker jag dricka mitt kaffe och bara ta det lugnt och fjanta med min bebis. Undra om man ska lyxa till det ikväll med något gott? Helmärkligt att återgå till "lördagsgodis" (eller en annan dag i veckan) från att ha haft måndagsgodis, tisdagsgodis, onsdagsgodis, torsdagsgodis, fredagsgodis, lördagsgodis och söndagsgodis. ;) Får se hur det känns senare. :) Ut å gå och göra våra övningar ska jag dock oavsett. :)

Nej, nu dags att göra något konstruktivt :)

Lilla liten blir bara större!

 

Han kan nu sätta sig upp själv när man sätter honom i babysittern.

 

Dags att ta undan den nu tror jag. :)

 

Yes!!

Inatt har Oliver sovit 11 timmar utan avbrott och jag önskar att jag kunde säga detsamma om mig. ;)

Oliver somnade kl 19 (efter en tur med vagnen, men who cares) och jag gick och lade mig vid 23 och väntade mig att han skulle vakna ganska snart, han brukar vakna mellan 22-00 för första matstunden. Men döm om min förvåning när jag (runt) klockan 03 vaknar och Oliver fortfarande sover. Jag har ett bröst from hell! Men vad gör väl det? Så jag låter honom fortsätta sova.

Vid 6-tiden vaknar han och vill ha mat, lyfter över honom och han får mat. Han somnar därefter om igen så jag lyfter över honom till sin säng igen. Vid åtta vaknar han igen och vi kliver upp. Dock så är man ju lite störd som mamma (eller iaf jag) och måste kontrollera så bebisen lever när han inte stör mig regelbundet, dag som natt. ;)

Sen att lilleman nu för tiden har ett humör som växlar lika fort som en kolibri flaxar det är en helt annan sak. Gissar att det är nästa utvecklingssprång som brukar inträffa runt 23 veckor.

Idag hann vi med promenaden innan hem till gården, och det är liksom före den tiden jag ska gå för att känna mig motiverad. Jag gick lite för kort igår, men det får gå ändå... Blev väl nästan en timmes promenad idag delvis rask och delvis mindre rask. Men det är väl huvudsaken att man kommer ut och rör på sig? ;)

En av de andra övningarna är klara men jag gissar på att den anda kommer vara kvar tills ikväll, det tar emot att göra dem, mer och mer för varje dag. :D Köpte även en till Naturdiet-smak. Wildberries, jag gissar på att den smakar ogott, men det gör caffelatten också så nu har jag något att varva med. ;)

Har precis ätit lättkesella med banan och funlight. Lagom som mellanmål. Kaffet står här brevid mig och en pigg liten kille ligger här brevid på golvet och slickar/suger på sina leksaker. :)

Nej nu ska jag ägna mig åt Oliver och tv:n. :)