Fee-Fi-Fo-Fum

Bitring sökes...

 

Oliver verkade inte så värst bekymrad över att han hade en ring i ansiktet. Tror faktiskt att han la dit den själv, förmodligen efter att ha bitit och tuggat lite på den.

Ny leksak och tröttsam helg.

Igår var det en underbar solig vinterdag igen, gode gud så underbart det är med vinter när det inte är griskallt och dessutom sol!

 

Jag är verkligen skittråkig för jag har inget att skriva! Bläää... well kanske kommer. :)

Han'te blitt nå...

Nej det har inte blivit nå uppdateringar på bloggen de senaste två dagarna. Mycket för att jag har brist på saker att skriva om. Nu är det dags att återgå till BB och sen är det nog dags för sängen tror jag.

God natt.

"Men mamma sluta nu"

Potatis och majs samt mango

 

Provade till och med (god) mango också, men inte ens det föll lilla herrn på läppen. Men vi fortsätter prova så kanske han får smak på saker och ting så småningom. :)

Torka munnen

 

 

Potatis och majs...

...gick lite bättre än morot och potatis iaf.

 

Annars då? Well, uhm... Razmus är här idag och det snöar, Oliver ligger och sover och Jon är iväg en sväng. Det är ungefär så mycket jag har att berätta för tillfället. :D Spännande mina dagar är. ;)

 

Nej det får vara bra så.

Önskan...



Hoppas alla gånger på pappas ögonfärg!

Gullefjun 4 månader!

Lilla gullefjun 4 månader!

 

Vad har han då åstadkommit under dessa fyra månader? Well,

  • Han älskar att sitta i sin matstol och att bli uppallad i hörnet på soffan så han får vara med mer.
  • Han sover mindre på dagen och oftast nåt lite längre pass på natten
  • Han kan hitta tummen och behöver inte stoppa in hela handen längre.

  • Han har börjat fått en tand
  • Börjat vända sig från rygg till sidan
  • "Pratar" jämt och skrattar gott när något är roligt
  • Plockar upp saker och stoppar dem i munnen
  • Känner igen mamma och pappa och tycker att de är de roligaste personerna i hela världen (hoppas det håller i sig. ;) )
  • Börjat använda strlk 68 i kläder och börjat växa ur desamma.
Skriver till mer om jag kommer på fler saker.

 

Och dagen till ära fick han prova lite annan mat än bara bröstmjölk. :D Meeeen morot och potatis var ingen höjdare, jag håller dock med Oliver, det smakade märkligt! Men söt var han när han försökte sig på't. :D

Usch!

 

Men mamma vad gör du?

 

Åh fy gröne så det smakar!

 

Min lilla kinesfarbror:

 

Strålande sol....

...och förjävla griskallt. Töh! Bortkastat om ni frågar mig. Vintern får gärna vara lång, men den behöver inte vara så kall! En solig vinterdag med -5 grader är ju underbart! Speciellt om man har chansen att sticka ut på en skotertur. ;) Planerna på en andra skoter smids här hemma så vi får väl se hur det blir till nästa vinter. :) Å så får vi nog ta och kolla efter en pulka också så Oliver kan följa med innan han är stor nog att sitta med på skotern. Vi ska ha ett rikt vinterliv... pimpla, grilla korv, åka skoter, åka pulka etc. Vintern är härlig när man är barn. Jag minns att när jag var liten längtade jag alltid efter den årstid det inte var. På sommaren längtade jag till vintern och på vintern längtade jag till sommaren. Nu för tiden tar jag den årstid som det är och njuter till fullo utav den. Iofs vintern har jag länge önskat bort bara pga kylan, men efter att ha skaffat kläder som klarar kyla så älskar jag vintern!

Well well, vad annars? Planen är väl att bege oss iväg till köpingen på eftermiddagen. Så vi får väl se hur det blir mer det. : ) Kattmat läre jag iaf köpa.

Äh vad tusan, jag har inget mer att skriva. Tror jag ska återgå till att försöka få headern att sitta på mitten och inte till höger!

Bitringar

Ja vi har hittat en ny favorit för Oliver. En bitring i gummi... en enkel ring i gummi som är bra för små tandalstrande filurer. Sen fick han även en snuttefilt från go'boken som har en ring som känns bra i munnen.

18/2

2011

18/2

Vikt: 7760g
Längd: 65cm
Huvudomfång: 41,5cm


21/1

Vikt: 7220g
Längd: 63cm
Huvudomfång: 41,2cm

Kurva



2010:


16/12

Vikt: 6370g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm


2/12

Vikt: 5860g
Längd: 57,8cm
Huvudomfång: 38,5cm


24/11:

Vikt: 5610g
Längd: N/A
Huvudomfång: N/A


11/11:

Vikt: 4810g
Längd: 53,5cm
Huvudomfång: 37,2cm


3/11:

Vikt: 4280g
Längd: 52,5cm
Huvudmått: 36,5cm


Startmått:

20/10

Födelsevikt: 3934g
Längd: 49,5cm
Huvudmått: 35,5cm

(Gick ner till
3720g 22/10)

test

dsc00823 (MMS)

test

Tand, pannkaka & planering

Ja igår så märkte jag något vasst när Oliver började gnaga på mig. Döm om min förvåning när jag såg att där var tre småååå småååå risgrynsliknande bitar av en tand. Lillskrot håller på och blir en stooor kille. ;)

Annars då? Well vi var iväg en sväng på ÖF igår men vette tusan om det var något för mig. Kanske, kanske inte... vi får se.

Annars då? Well... imorgon ska Oliver vägas och mätas igen. :) Ska bli spännande och se om han nosar på 8kg's strecket eller om han fortfarande är närmare 7. Blir till att åka iväg rätt tidigt imorgon dårå... ska vara där kl. 9.

Pratade med Natalie idag, jag avundas henne inte att vara höggravid kan jag säga. :D Men jag avundas henne dock spänningen inför förlossningen och att få vara med om när bebis föds! Awsome!

Har även planerat in lite f-penning framöver här och kollat våra framtidsplaner och funderingar. Verkar som att vi kommit fram till något vettigt iaf. Skönt dä!

Nej jag har verkligen inget att skriva om... Tråkig som jag är.

What to do?

Ja vad bjuder då denna dagen på? Vem vet vem vet?

Skulle vilja ha gått till nån leksaksaffär, men denna jävla håla har ju inga affärer what so ever så det blir så dyrt om man ska behöva åka till Bollnäs/Hudik.

Oliver sover just nu så jag funderar på att göra mig iordning om utifall att vi ska iväg nån stans.

Oh å så provade jag det Jenny hade skrivit om i bloggen häromdagen och jeez så gott det var med Vaniljyoughurt och kellogs K med choklad och jordgubbar! Tack för tipset ;)

Nej jag har ärligt inget att skriva.

Hem till gården

Nog för att jag gillar hem till gården, men inte så pass att jag vill kliva upp kl. 04 för att se reprisen kl 04.50. Fördelen med att se det nu är att det tydligen inte är någon reklampaus iaf. :D

Well nej jag har inte nå att skriva denna tidiga timme. Oliver sitter brevid och försöker kommunicera men jag tycker att han ska sluta upp med det och sova istället. Den lilla skitungen. :)

Nej off I go... trött!

Fort fort fort går det

4 November

 

11 Februari

Skotertur i solskenet

Var en toppendag med strålande sol! Jag tappade bort min vante men lyckades, efter c:a 15-20 minuters grävande hitta tag i den igen. Tack och lov! Jag älskar mina vantar. Annars finns väl inte mycket att förtälja. Stannade i Nordsjö hos mamma och åt middag och sen bar det av hemmåt. Dock hade Oliver, som varit med mormor när vi åkte skoter, sovit större delen av dagen och var inte alls på sovhumör när vi väl kom hem. Men runt 00-tiden somnade han dock ändå.

 

Några bilder från gårdagen

 

Precis som en vinterdag i februari ska se ut

 

 

Älskling har kul:

 

 

Konfererar om rutt:

 

Erik ramlade av

 

Skoter 1...

 

...och skoter 2 sitter fast. (en av alla gånger)

 

Djuuuupt dike

 

Fler bilder finns här

 

Knoll & Tott

A.k.a Ice & Cosmos

 

Ice

 

 

Cosmos

 

Hamra och hemmamys

Ja och vilket underbart vinterväder det varit idag! Hade varit ultimat för skoteråkning, men det fick bli en kopp kaffe och därefter en tripp hem igen. När vi kommit hem stack Jon iväg och åkte skoter och jag och Oliver roade oss på hemmaplan. Nu sover lillskrot och Jon står i duschen. Vad mer bjuder då denna kväll på? Ingen som vet, men jag gissar på att det inte är särskilt mycket.

Jag väntar fortfarande på adaptern till min dator.

Har faktiskt inte ett jäkla nå att skriva om. Mina dagar är inte så där jättespännande om jag ska vara helt ärlig. :D


Babysim och romerska badet

Till min stora besvikelse har de inte längre någon babysim här i trakten. Jag som så gärna hade velat gått på det med Oliver. Men ja, det är som det är. Kanske kan gå och bada med honom ändå och se om han gillar det. Borde väl vara lite varmare i barnbassänger eller va?

Utöver det har jag funderingar på att ta med min älskade sambo och bege oss till romerska badet. Fick ett presentkort där när jag fyllde år, där det dessutom ingår barnvakt. ;) Vilket jag tror skulle vara rejält bra för vårat förhållande. För hur mycket man än älskar varann kan det lätt bli så att man går lite vilse på vägen när man har en liten bebis att ta hand om och som kräver så enormt mycket. Ni vet, kärlek, närhet, mat och sömn (och mängder av alla). Det blir liksom lätt så att vi hamnar framför varsin dator när Oliver sover, eller så går jag och lägger mig och Jon sitter vid sin dator. Tänk om man kunde vara nyförälskad jämt, att alltid vilja gå och lägga sig tidigt för att få så mycket tid som möjligt tillsammans och en massa, som många på familjeliv skulle kalla det, mys. ; ) Men helt ärligt så fungerar det inte så, det går lite upp och lite ner.

I övrigt känner jag mig lite ensam som föräldraledig. Det är ett himla sjå att packa sig iväg någonstans och de enda jag skulle kunna tänka mig att umgås med bor (typ) 7 mil och 10 mil bort. Det tror jag också det är svårt för Jon att förstå. Han som träffar folk dagarna i ända och när han kommer hem har han liksom sitt sociala behov tillfredställt i mångt och mycket medan jag törstar efter lite "vuxensällskap". Missförstå mig rätt, jag älskar att umgås med Oliver och fåna mig och leka med honom och locka honom till leenden och skratt, men det räcker liksom inte. Sen som tex babysim tänkte jag kunde vara roligt att gå på så man fick komma ut och se folk, men nä då. Kanske ÖF? Ja jag vet inte. Kanske blir lättare när våren kommer och han är lite större och lättare att ta med.



Nej nog om detta... håller på och kollar runt lite efter en bilbarnstol som vi ska ha som nästa stol när den vi har inte längre räcker till. Hittade denna som jag tycker verkar vara bra och dessutom till ett rimligt pris. Någon som har nåt annat förslag?

 

Glass och Kaffe

Här sitter vi, jag och Oliver, i Nordsjö och dicker kaffe och äter glass. Eller ja, Oliver tuggar på en handduksliknande sak. Så det är väl bara jag då. ;)

Vet inte vad jag har att skriva. Är här utan Jon och det känns enormt tomt, funderar på att spendera natten här men vette tusan hur det ska gå. Är väl ungefär en natt totalt som vi sovit ifrån varann hittills och jag har grymt svårt att somna utan min älskade sambo. Vi får se hur jag gör...

Vad annars då? Well det är väl melodifestivalens första del idag som jag tror att jag medvetet ska missa. Fast även där får vi se hur det blir. :) Nej jag har ta mig tusan inget att skriva...

Bli en Buzzador!



Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig.

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken.

Jag önskar...

att man kunde hoppas på att Oliver fått in en ny rutin nu som innebär att han sover massa timmar i sträck på natten. Men jag vet nu att man inte kan göra det, för det kan ändras pangtjong och man ska vara glad för de nätter som han faktiskt sover länge utan att vakna för mat. Både igår och idag så har han somnat vid 20-tiden och vaknat vid 05 igen för att ha mat första gången och därefter vid 7-8... tänk vad glad jag vore om det kunde hålla i sig!

Well vad annars? Har inte mycket att förtälja, Jon är iväg och har varit ut och rastat skotern och jag är hemma med Oliver, vilken blev bängtrött och skrek en bra stund för ett tag sen och jag blir liksom less för inget fungerar när han blivit så där toktrött. Eller jo att guppa honom upp och ner några gånger men då känner jag mig elak istället. Men det fungerar ju och han blir lugn och somnar. Inte lätt alla gånger. Annars tror jag inte det händer så mycket faktiskt.

Väntar fortfarande på min adapter till datorn och därför har "30 bilder" hamnat lite på efterkälken.

Min lilla sockersmula

Sen förstår jag att ni alla har saknat Oliver-bilder. Så här kommer tre stycken. ;)

 

 

Återträff

Idag är det dags för återträff med föräldragruppen som vi började i någon gång förra året. Ska bli roligt att se de andra igen och deras bebisar. Hoppas på att alla kommer. :)

Annars då? Well, har varit ut och åkt skoter ett par gånger, igår och i söndags. Tänkte det var dags att lära mig köra över snöhögar och sånt. Well det gick väl bra till en början men igår slutade det med en tur till akuten för mig. Inte för att jag egentligen var akut trasig men det kändes som att det var värt det (har ju fortfarande frikort) så det inte var något galet med armen. (Mamma om du läser det här så var det inte så farligt som det låter). Så idag har jag ett blått knä, ett blåmärke på hakan, en öm näsa och en svullen och blå arm. Meeen så kan det gå, bara på't igen... så småningom ;)

I lördags var vi till IKEA i Sundsvall kom hem med en massa nödvändiga saker till hemmet och en del mindre nödvändiga. Har äntligen fått upp rullgardiner i vardagsrummet så man slipper hänga upp påslakan i fönstren de soliga dagarna. Fungerade toppenbra igår när solen valde att visa sig så vi fick prova. :) Även blev det ett litet bord och stolar till Olivers rum och en mörkläggningsgardin dit in. Var skönt att komma ut och Oliver skötte sig exemplariskt även om dagen kanske blev i längsta laget för honom. Dock blev det lite svårt när vi skulle hem (då vi valde att inte ta med släpvagnen) att få in ett vardagsrumsbord med måtten 80*140cm i en liten renault mégane (kombi). Meeen det gick det också även om det blev lite trångt. :D Blev även ett par barnmatsstolar (antilop med tillhörande bricka och dyna) som vi tänkte ha tills vidare... tänkte det får duga tills han blir lite större då det nog får bli en tripp-trapp-stol eller liknande. :)

Ursäkta den smaklösa bodyn ;)

 

Vad annars då? Well tror det är ungefär vad som har hänt sen sist... kanske kanske. :) Trodde jag fick min adapter idag, men det visade sig att HP är så rysligt effektiva så de skickar sina paket ett och ett även om de är beställda samtidigt och till samma adress. Ja jisses...