Fee-Fi-Fo-Fum

Funderingar och jobbångest

Ja jag har sån fruktansvärd ångest över att gå tillbaka till jobbet nu på måndag. Mycket pga att jag vantrivs något så enormt på det ställe jag nu jobbar. Det är många bidragande faktorer till det men det känns inte som att jag kommer komma därifrån någon gång snart heller. Pluggar ju dock nu för att få möjlighet att kunna plugga vidare så småningom och på så vis ta mig ifrån det lågavlönade träsket. Men än är vi inte där och det läre ta bra lång tid. Well well försöka släppa det nu.

Annars då? Well sitter och har lite funderingar angående livet i stort. Vet inte riktigt hur allt kommer se ut här framöver. Men jag hoppas att det ska lösa sig på något bra och smidigt sätt.

Nej tror jag ska ta och gå och lägga mig snart.

Men då!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade igen.

Vad har jag att förtälja då? Well det är inte mycket, väntar fortfarade på att vädergudarna ska förvandla regnet till snö. Bara det börjar snöa nånstans i Sverige så är jag nöjd. Jag menar, då är det inte länge tills det kommer till alla andra ställen också. ;) Men kan ju inte påstå att det ser ljust ut för snöande ännu.  Fast jag vet inte varför jag längtar egentligen. Nog för att switchbacken ger mig en mental orgasm bara jag kollar på den men jag är rätt feg när jag väl sitter på. I våras var det toppen att åka men när det är massa lössnö är det inte fullt så lätt att köra. Men ju mer man kör desto bättre blir man väl på det antar jag.

Igår var vi en sväng på ÖF igen, lika trevligt denna gång och Oliver är så nöjd när han är där och sover bort ett par timmar när man väl kommer hem. Perfa!

 

Har även varit och knäppt lite bilder på lynxen för att snart nog lägga ut en annons på den. Finns ingen mening med att ha tre skotrar på två personer. Så hoppas på att få den såld snart nog...

 

Oliver måste ju så klart förevigas på den skotern också. I hans 11 månader långa liv finns det nu bilder på honom på tre olika skotrar. Tänk om han inte utvecklar något skoterintresse när han blir äldre och ber om att få en ponny eller dansa balett istället?! Ja det får väl tiden utvisa. :D

 

Nej nu ska jag ta tillvara på tiden som Oliver sover och kanske hinna öppna matteboken.

Hudik i helgen?

Ja jag undrar om man ska göra som alla andra och åka och shoppa till helgen, antar att det kommer bli en del folk då många får lön på fredagen. Men skulle behöva köpa lite kläder åt Oliver samt göra ett besök på claes Ohlsson för eventuellt dunk-inköp. Dags att tanka leksakerna snart så de står färdiga i väntan på snön som lyser med sin uppenbara frånvaro.

Så får väl se om vi kanske kan ta en tur till Hudik i helgen. Natalie är du hemma nå så kanske vi kan komma förbi på en fika eller så? :)

Har fått lite nog av datorn idag känns det som... eller är mer en dag som inget är särskilt roligt. Mitt humör följer vädret... eller nej så jäkla gråmulen är jag ändå inte. :D


Drömmer mig bort till bättre tider istället.

Matteplugg...

Ja med regnvädret kommer mörkret. Oliver har varit snäll och sovit länge på förmiddagen och gett sin mamma en hög med tid att ha "egentid". Tyvärr spenderade jag den inte som jag borde, med näsan i matteboken.

Men vad tusan, det är ju inte förrän imorgon jag ska vara där å göra prov. Ett par timmar i kväll så borde det fixa sig. Nu har Oliver ätit lunch och jag borde göra detsamma. eller kanske lite mer kaffe istället?

Ptja vad har dagen att bjuda på idag mer då? Antar att det blir hemmatrök bara, känns inte som att det är väder att vara ute heller. Men vi får väl se, det kanske klarnar upp.

Nej åter till hem till gården och jaga Oliver.


Åh regn regn regn föll ner ner ner

...så Nasse måste ösa.

Ja det regnar å regnar å regnar, hade ju varit bättre om det kom i form av snö egentligen. Mycket "torrare" och trevligare.

Idag jobbar Jon lång dag och jag och Oliver är all by ourselves, våran bebisdate idag blev tyvärr inställd p.g.a förkylning. Tråkigt, men vi siktar på onsdag istället. Tror jag ska försöka ta tillvara på den här sista tiden som ledig, eller ja jag är ju ledig i februari en sväng igen så det ser jag fram emot. :) Men nu är det bara några dagar kvar innan verkligheten knackar på dörren. Men det är som det är och man ska vara glad att man har ett jobb att gå tillbaka till antar jag.

Jaha... så vad annars? Jag har inte mycket att förtälja idag heller, jag är rätt tråkig av mig känner jag. Men det är ju skönt att inte ha något allvarligt att skriva om också. :D

Kyla kyla kyla!

Underbara kyla! Snart snart snart är det vinter!

Nu är det bestämt när det blir kalas för Oliver iaf, det blir uppdelat på två för enkelhetens skull. Ska ta och beställa lite tårtgrejer här också när det börjar närma sig. Om ett par dagar är han 11 månader och snart ett ja jisses så tiden går.

Snart kan jag beställa mina styrskenor också så jag kan åka nå skoter här i vinter, väntar bara på att få "vårat" skotergarage så vi kan ta ut och in skotrarna lite lättare nu i vinter. Lövely!

Så vad ska vi då köpa åt våran snart ettåring? Well, leksaker och kläder är väl något som han alltid kan ha nytta av. Likaså en matstol som är lite "bättre" än den vi har här hemma, typ tripptrapp vore inte helt fel, den skulle han ju isf kunna ha bra länge. Får väl se vad vi köper när det väl är dags. Ännu har vi ju lite tid på oss att fundera. Jag tycker om att vara ute i god tid. :D

Vackert väder och kallt!

Eller ja, nu är det ju inte så jättekallt men i morse var det kallt. Typ 3 grader eller något. Lövely!

Sitter och planerar barnkalas igen... känns nästan som man får ta både lördag och söndag istället för på torsdagen som han egentligen fyller år. Folk jobbar ju och sånt så kanske kan vara värt att fundera på. Jag tror ju inte att Oliver kommer bry sig så hårt ändå, han är ju inte så pass gammal att han är medveten om att han fyller år eller vilken dag.

Ja i övrigt har inte mycket hänt. Oliver sover för stunden och jag ska ta och göra mig något att äta tror jag.

Fredag igen

Ja då var det helg igen och Jon ska jobba hela helgen. Men snart är det fritt och ledigt för båda oss på helgerna. Ja han ska ju vara pappaledig och jag ska börja jobba *glärk*.

Det blir bara kallare och kallare ute nu och glad är jag för det. Nu vill vi ha en massa minus ett tag så isarna kan lägga sig och sen får det komma tonvis med snö! I fjol snöade det första riktiga gången (dvs snö som låg kvar ett tag) samma natt som vi åkte in till förlossningen. :D Var en riktigt ruskig natt det, så det var tur att vi åkte in så pass tidigt som vi gjorde.

Snart är det hem till gården och det låter som lilla skrutt håller på och vaknar nu. Så ska väl ta och plocka upp honom och försöka underhålla honom en stund.

No off I go

Öppna förskolan

Ja idag tog vi oss till öppna förskolan jag och Oliver. Haft en jättetrevlig förmiddag där, tack Evelina för att du hade en så bra idé. :) Kanske kan göra om det nästa onsdag?

Nu sover Oliver och han borde göra det ett tag tänker jag. Fast han skulle haft lunch också... iofs åt han mellis på öppna förskolan så jag antar att han klarar sig ett tag iaf. :) Vad resten av dagen har att bjuda på vet jag inte ännu, men det blir nog rätt laid back. Trött som en tok, Oliver tyckte vi skulle ta morgon tidigt idag, tack och lov har jag en bra sambo som trots att han jobbar låter mig sova. Fast det kommer väl igen. När jag väl jobbar kan ju jag ta Oliver på morgonen också. Då måste jag ju ändå gå upp tidigt tidigt. Isch!

Så planerna för ettårsdagen fortsätter. Hoppas på att vi kan ha två olika get-togethers. En när han fyller år för släkten och en för småkompisar åt Oliver.

Nej nu ska jag återgå till att göra inget.

Ponera att...

...bensinpriset ligger på 14kr/l. Då kommer det kosta oss 1120kr att fylla upp båda skotrarna...och då är inte ens Oljan inräknad. Billiga leksaker det där.

Håller för tillfället på att spanar runt efter "bensinrabatter". Känns som det kan vara värt att ansöka om några kostnadsfria kort om man får 15 öre rabatt/liter. Någon som har nåt bra tips på besinkort? :D

Ja det är inte lätt det här med ekonomin på föräldrapenning. Men det går ju runt och det finns pengar för lek trots allt. :)

Har även spanat in en "andra-overall" åt Oliver som det nog blir till att beställa i slutet av månaden. Men vilken storlek? 86/90? Vad har ni med barn i samma ålder/storlek köpt?

Kärlek ♥

 

Världens finaste man i sitt esse.

 

Det är bra nog fint på vintern å!

 

December i fjol. Mycket snö vare!

 

 


Säkerligen skittråkiga bilder för er som inte längtar efter vintern. ;)

Tisdag

And all is good. Eller nå.

Är hemskt trött på gnället som återigen har infunnit sig hos lilla herr Forsell. Man blir lätt trött i huvudet av gnäll. Men jag intalar mig att det bådar gott för hans framtid. Att han kommer bli en driven typ som blir uttråkad om han inte får nya uppgifter. ;) Han kommer gå långt.

Annars då? Well, sitter och väntar på vintern gör jag. Får nog vänta ett bra tag har jag en känsla av. Men, den som väntar på något gott och allt det där.

Imorgon är det nog dags för öppna förskolan och babycafé. För barn upp till ett år, så det är bäst vi passar på nu innan han inte får gå dit längre. :)

Underbart fina vinterdag! Fler sånna!

Nej nog för nu.

Fredagsmys all by my self

Ja här sitter jag och Oliver har (förhoppningsvis) somnat för natten. Jon är iväg på tokigheter och jag kunde ha det sämre. Min älskade sambo hade med sig chips, godis och dricka åt mig för ikväll. ♥ Inte för att jag behöver äta sånt skräp men jag gör det ändå ;)

Har inte kommit på vad jag vill tillbringa kvällen med ännu. Blir nog lite surf och nån film. Jag har x-antal timmar på mig att ha "egen-tid"... det blir liksom inte så mycket sån på dagarna och på kvällen kommer ju Jon hem. (vilket jag förvisso är glad för :D ) Men ibland är det skönt att bara vara själv också. Hoppas bara som sagt att Oliver tänker sova nu.

Nej nog för nu, men jag känner på mig att jag återkommer snart med nån "vill-ha-uppdatering" ;)

Bebisbesök

Ja idag fick vi finfrämmande av Evelina och Tilde. :) Jättekul att se när de interagerar och kryper efter varann. Fast det är lite skrämmande att de redan som drygt 10 månader gamla tar på sig så gamla könsroller. Oliver skräpar ner och Tilde plockade upp efter honom och lade leksaken i korgen igen. Oliver dreglade på boken och Tilde tog handduken och torkade upp efter honom. :D Nu var det ju säkerligen inte så de själva tänkte men det såg så roligt ut bara. :)

Har bestämt att vi ska gå till öppna förskolan nästa onsdag på babycafé så om det är någon som vill haka på så hojta till bara. :)


Annars har vi inte hunnit med så mycket idag. Jo just, Olivers mormor kom förbi en sväng och sa hej också. Vilket fick Oliver att skratta högt. Skönt att han släppt sin kyliga attityd. :P

 

Och så några klickbara bilder:

Lilla sötnosan!

 

Just nu sover lilla herrn och ikväll så är det bara jag och Oliver då Jon ska iväg en sväng. Får väl se om vi (jag) hittar nån dålig film att kolla på. Finns en hög här hemma som vi inte sett men som Jon inte vill se heller. De passar bra en sån här kväll.

Nej nog för stunden. Off I go!

Hoodie...

Jag skulle vilja ha en sån här till i vinter:

 

Eller en sån här:

 

 

 

En hoodie vore inte helt fel! Dock tror jag att den första är en sån som min mamma inte skulle godkänna. ;) Fast vad vet man. Det är ju liksom på kul. :) Är ju till och med ett myntat uttryck så kanske Jon borde passa bättre i den. ;)

 

Tycker den andra ligger rätt i tiden med en "like-knapp"

 

Nej nu ska jag återgå till att titta på hem till gården och sen är det lunchdags för lilla herrn och sen ska vi försöka hitta på något att roa oss med.

Glasögon-jakt



Har hittat något intressant här! Nu har jag förvisso redan ett par glasögon som fungerar även denna säsong, men det vore trevligt med anti-fog-funktion. Om nu det fungerar...

Ååååh ge mig en hög med pengar att bara bränna på skoterutrustning!

Bebisdate

Ja nu har vi bokat in en bebisdate jag och Oliver. Fast det känns nästan konstigt att fortfarande kalla honom bebis. Även om han faktiskt fortfarande är det per definiton. Får väl hoppas att de små liven kommer överens. :)

Annars då? Well, jag sitter fortfarande och önskar bort regnet och hoppas på snö... Men nej, den lyser med sin frånvaro. För nästan ett år sen så såg jag ut så här efter en svamptur i skogen:

18 september, c:a en månad innan det var dags för Oliver att komma till världen. Ja jisses, time flies!

 

Just nu så ligger Oliver och sover och jag tar tillvara på tiden att bara vara. Skönt! Jon jobbar lång dag idag.

 

Jag vet inte vad jag har att skriva. Så jag tror jag låter bli. : )

regn, regn, regn

Det bådar gott för svampplockningen här i höst. Har blivit en sväng so far och hittade en hög med kantareller.

Men egentligen så kunde allt regn bara förvandlas till snö istället om du frågar mig ;)

Fortsätter "porrsurfa" skoter utstytr och har nu fastnat för goggles. Hittat ett par som jag skulle vilja ha, trots att det är scott ;)

 

Annars då? Ja, snart är det dags att återgå till jobbet och Jon ska vara hemma med lilla gnölputte. Känns inte så där helt tipptopp, men så är livet... man kan inte gå hemma och skrota för alltid. Ska fortsätta med plugget också och hoppas att jag snart får börja med fysiken också. Jag vill liksom bli något vettigt. Igår på matten så var det ett par tjejer som jag inte skulle kalla högintelligenta och jag blev inte så där jätteförvånad när de (sinsemellan) berättade vad de skulle plugga till. Jag tänker inte säga till vad här men det var typiska kvinnliga yrken.

 

Annars har jag nog inte så mycket att förtälja, jag har börjat längta efter julen! Allt julmys och snön och mörkret och ja julmaten och godiset. Det är underbart att sommaren är över och vi nu går mot mörkare tider. :) Skulle behöva uppdatera min vardagsgarderob också men det känns som trista pengar. Vill hellre lägga det på skojigare saker. Kläder schmläder!

 

Nej nu ska jag återgå till mitt surfande medan Oliver sover. Vilken förövrigt lyckats ge mig en blåtira.

Halvarssons

 

Halvarssons Maxi

c:a pris: 149kr

 

 

Halvarssons Scenic

c:a pris: 1595 kr

 

 

Halvarssons Mössa

c:a pris 99kr



 

 

 

HMK teleskopspade

c:a pris 699kr

 

 

 


HMK Backcountry pack
c:a pris $69.95


Skulle nog också kunna tänka mig en Haglöfs Corker Small. Tror inte jag egentligen behöver något mer avancerat än så. Fast HMK-ryggsäcken där känns snäppet vassare faktiskt.

 

Bensindunk 20 liter

c:a pris 119kr

 

Klicka på bilderna för att komma till mer information om produkterna. :)

Ja det är mycket jag vill ha... sen ett underställ och en termos ska nog införskaffas här också. Dåligt med det sistnämnda i det här hushållet. Någon som har tips på en prisvärd, hållbar termos som håller värmen bra länge? :)

Snöabstinens

Det är helt snett så mycket jag nu tycker att sommar/höst kan vara över nu så vintern och snön kan få komma tillbaka igen!

Och julafton! Mys mys! Nej något har uppenbarligen gått på tok i skallen på mig nu. Vintern har jag ju inte längtat efter sen jag var liten. Då jag alltid mer eller mindre längtade efter den årstid det för tillfället inte var :D

Skulle behöva nya täckbyxor till vintern... har spanat in dessa: Halvarssons Scenic så får se om jag kan ta mig råd till dem i vinter. Mina jag har har börjat släppa in snö (vilket blir till vatten och blött). Men först och främst ska Oliver få vinterkläder en overall och ett par rejäla vinterkängor. Har kollat in dessa. De ser varma och bekväma ut.

Ja man skulle haft en massa extra pengar (i år igen) att lägga på vinterkläder. Helst till hela familjen.

Men det blir som sagt först vinterkläder till Oliver och styrskenor åt min skoter. Sen får vi se. :)

Nej nu vaknade Oliver så jag ska ta och krama lite på honom istället.


I ♥ my Switchback

2000 kronorssnöret!

Började gårdagen med att hämta hem RMK'n från Järvsö Cykel och Motor

 

 

Oggie var på ett strålande humör trots förkylningen

 

 

 

Helt ur fokus och så men dock ändå, där är det, snöret som kostade oss dryga 2000kr!

 

 

 

och här är mina superba styrskenor, eller nej det är en av dem men den andra ser likadan ut.

 

 

(Ja alltså, det saknas en bit i mitten. Var bara en skruv med en pytteplatta kvar där.)

 

Oliver och Jon på RMK

 

 

 

RMK

 

 

 

Switchback

 

 

När inte skruvarna vill släppa får man ta fram rondellen och ha sönder dem lite först.

 

Sen ville den jäkeln inte starta

 

Ett av måååånga ryck igår. Men kom fram till att bensinnivån nog är väl låg för att den ska vilja fungera tillfredställande.

(Hoppas iaf att det är det som är problemet då det är enkelt avhjälpt)

 

Och som ni kanske ser så har bloggen fått nytt utseende. Eftersom jag inte orkar göra en höstdesign så går jag direkt på vinterdesignen och vad passar då bättre än ett inlägg om skotrarna ;) Förmodligen skittråkigt för ickenördar. Men så är det ibland.

 

Salta fiskarfluff och Hallonmousse



Lätt sockerkaka till tårtbotten:

Gräddningstid 40 minuter 175°c


4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

 

Fyllning:

 

Lager 1

Hallonmousse

1 påse ekströms hallonmousse
1 1/4 dl kylskåpskall mjölk


Lager 2:
Salta fiskarflurr
100 g Salta fiskar
3 dl grädde


Spackla med:
Smörkräm
200 gram smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker


Locket:

c:a 300g marsipan



Salta fiskarfluff:

 

Smält 180g salta fiskar i 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills de salta fiskarna har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i c:a 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.

 

Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt. När man använder godis med gelatin i ska man inte alls ha lika mycket som när man använder chokladgodisar. Sen kan man även behöva blanda i lite extra ovispad grädde när man ska vispa upp den.

 

Lätt sockerkaka till tårtbotten:

 

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

 

Skär den sen i tre delar(bottnar).

 

Ekströms Hallonmousse

Tillred hallonmoussen enligt förpackningen.

 

Smörkräm

Vispa ihop rumsvarmt smör med florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Använd elvisp.

Källa

 

 

(det går inte åt 300g marsipan för locket, men det är bra att ha lite extra att kavla med.)

Receptet är för en hel tårta, bilden visar en halv då jag ville göra två olika lakritstårtor.

 

Salmiakkifluff & Hallonmousse



Lätt sockerkaka till tårtbotten:

Gräddningstid 40 minuter 175°c


4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

 

Fyllning:

 

Lager 1

Hallonmousse

1 påse ekströms hallonmousse
1 1/4 dl kylskåpskall mjölk


Lager 2:
Salmiakkifluff
180 g Salmiakki
3 dl grädde


Spackla med:
Smörkräm
200 gram smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker


Locket:

c:a 300g marsipan



Salmiakkifluff:

 

Smält 180g salmiakkii 3 dl grädde. (Grädden får absolut inte koka, då går det inte att vispa den sen). Rör hela tiden tills salmiakkin har smält. Ta av gräddblandningen från plattan och låt den svalna innan du ställer in den i kylen (i c:a 6 timmar) eller frysen (i nästan 2 timmar). Det viktiga är att grädden är riktigt kall innan man vispar den.

 

Efter den kallnat är det bara att vispa upp den till ljuvligt fluff och använda direkt.

 

Lätt sockerkaka till tårtbotten:

 

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

 

Skär den sen i tre delar(bottnar).

 

Ekströms Hallonmousse

Tillred hallonmoussen enligt förpackningen.

 

Smörkräm

Vispa ihop rumsvarmt smör med florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Använd elvisp.

Källa

 

 

(det går inte åt 300g marsipan för locket, men det är bra att ha lite extra att kavla med.)

Receptet är för en hel tårta, bilden visar en halv då jag ville göra två olika lakritstårtor.