Fee-Fi-Fo-Fum

Äntligen fredag!!

Nu är det äntligen fredag och snart är det semester. Woppdidoooooo.

tre veckor utan att behöva gå hit på mornarn. Skönt! Men det har blivit lite "problem" med flytten nu som det verkar så frågan är ju hur det kommer bli med det. Får se om vi kan få nån ordning på't kanske.

Sitter på jobbet och har ont i magen och vet inte riktigt varför. Har varit hem en sväng och ätit men verkade inte hjälpa nämnvärt.

Hade iaf fått paket när jag kom hem, ett par kuddar från minimundus för småttesmåttingar. Kuddar för spjälsäng (nyfödd-6 månader) och till vagn/vagga. Måste ju börja shoppa något så jag kanske kan börja förstå att jag så småningom kommer att få mig en liten kotte som ska använda de där sakerna också. Hade ju helst velat köpt mig massa inredning å sånt men det kommer det med, så småningom. Vagn tror jag dock att jag kommit fram till vad som skulle passa. Sen får vi se vad Jon säger och vad plånboken säger just för tillfället. Kanske får det vänta till nästa månad kanske inte. :D

Well well, trött som en gnu är jag iaf och önskar bara att den här dagen kunde gå över.

Nej off I go för att surfa barnvagnar och kanske ev. jobba lite.

Albert Einstein

Gifte sig med sin kusin Elsa Löwenthal. Fast först skiljde han sig från sin första fru Mileva. Jag tänkte att detta kunde vara av allmänt intersse eller nå.

I övrigt så är dagen fortfarande lika grå och tråkig och jag hoppas att den går över snart. Men det går långsamt så får väl se hur lång tid det tänker ta.

Nej jag ger upp

Otroligt less och trött, önskar att jag fick gå hem och sova en stund till.

Jag vill bara att denna och dagen efter denna ska vara över så semestern börjar.

Meeeen nu är det ju bara typ två dagar kvar iaf.

pissigt humör!

Vilken j*vla skitdag. Känner bara för att gå hem... eller nej det gör jag inte heller för där hemma finns de två äckliga katterna. Antar att det är lilla katten som fått för sig att det är okej att skita i sängen och pissa på badrumsmattan, eftersom det inte hänt innan. Less är jag iaf på det mesta för tillfället.

Jag vill bara ha flytten avklarad, och shoppingen likaså... och sen får det gärna snabbspola fram till oktober. Så kanske det har blivit katt av lillkatten också, annars vet jag inte vad jag gör med honom... men det är ett problem för framtiden.

Nej vad har jag att säga? Typ inget alls... nu skiter jag i det här.

88 dagar...

och vad innebär då det? Ptja inte så mycket antar jag. Tycker det börjar bli läskigt nu. Jag menar, hittills har det varit som diffust och sånt men nu kanske det är dags att börja ta in vad det faktiskt innebär. Det är ett liv, en liten människa och person som ska komma och utöka familjen. Det blir mycket funderingar och tankar angående detta just nu.

Och flytten, gaah! Allt bara snurrar och yr, ska ta och kolla upp adressändring snart tänkte jag och sen säga till till när man vill att bredbandet ska flyttas och ev säga upp elen och teckna ett nytt avtal. *pust* Jaja det ordnar sig nog det där. Ev har vi även fixat en tvättmaskin. Men det återstår att se hur det blir med det fortfarande. Men jag hoppas iaf. :)

IKEA-tur blir förhoppningsvis någon gång i slutet av semestern. Fast det beror lite på när vi kan få tillgång till nya lägenheten också. Allt är bara så rörigt just nu, jag ser fram emot till att allt är över och flytten är överstökad. När den väl är det så är det bara (förhoppningsvis) 7 veckor kvar.

Jag håller på och stör ihjäl mig på folk här på jobbet. För att 1. de är dumma i huvudet och 2. de låter hela tiden och verkligen visar hur dumma i huvudet de är. Nu t.ex. ha en dansk sagt "coffee time" ungefär 412 gånger och därefter skrattat ett muppskratt och detta av ingen j*vla anledning. Ge mig semester nu för i helvete! Jag är less på det här nu. Folk är lika störda som vanligt och jag har mindre tolerans än vanligt. Dålig kombination!

penicillin

Då har jag varit på apoteket och hämtat ut ännu en omgång av penicillin. Så 10 dagar till av det... började på fem, sen sju och nu tio. :D

Nu är det ju bara typ 2 timmer och 40 minuter kvar av den här arbetsdagen iaf och det är ju rätt skönt. Surfar barnvagnar (igen) och kommer inte fram till något vettigt alls (fortfarande inte). Irriterande... hur ska man kunna välja? Och vad är det som säger att en vagn för 8 000 är bättre än en för 4 000? Speciellt när det helt plötsligt kan gå ner massor i pris när det är rea-dags. Nej jag skiter i det här, det är alldeles för omständigt för mig det här med bebisgrejer, kläder och flytt å sånt. Vi skippar det här, skjuter skaffa-barn-planerna lite på framtiden istället. Kanske jag är mer mogen att fatta så avgörande beslut då. Beslut som vilken barnvagn man ska ha å sånt.

Lilla bulan lever om och håller mig sällskap och det är ju alltid trevligt så här på jobbet. :) Undrar hur det kommer kännas när livmodern verkligen når upp till revbenen? Kommer ha blåmärken på insidan tror jag. Fast det är det värt isf. :)

Försöker att hitta en prisvärd säng också, men verkar inte som att jag får det att gå ihop riktigt. Då Jysk inte vill tillmötesgå mina önskemål av någon idiotisk sak de fått för sig om "regler". Well well, vi får se hur det blir med det där. Tvättmaskin håller jag på att letar för fullt, liksom barnvagn och säng. Men vette tusan vilket som blir i vilken ordning. Ska ju på IKEA och shoppa lite också förmodligen. Åååååh låt mig flytta nu!

Feeeeeem dagar

Sen är det semester... lövely!

Så idag är det bara att bita ihop trots att en del "störande moment" åter är tillbaka. Känner mig mordisk idag och vill slå på alla som pratar med irriterande, monoton, gnällig och normal röst. Dvs typ alla som pratar mer än de har behov till. *mummel mummel*.

Gårdagskvällen spenderade jag på sjukhuset, eller ja 1 ½ timme spenderade jag där iaf. Fy tusan vilken tid det tog för läkaren att hitta in till mig. Fick samma läkare som jag tyckte var så otrevlig första gången jag var dit för detta. Men denna gången var han mycket trevligare, kanske han bara var stressad och hade en dålig dag förra gången? Även om det kanske är något som man får försöka dölja när man har ett så pass viktigt jobb som läkare.

Iaf så konstaterades än en gång UVI (eller kanske fortfarande?). Och en ny penicillinkur blev det, denna gången tio dagar och så ska även en odling göras. Samt att jag ska tillbaka dit på fredag för att kolla om det blir nån bättring eller ej. Kanske kan jag bli av med det en gång för alla nu då? För att ha det i ytterligare (i första hand) 13 veckor känns ju föga lockande.

Nej vad annars? Tror det är rätt tomt på saker att skriva. Sitter och läser på familjeliv och väntar på att det ska droppa in lite jobb. Men det är rätt tomt med sånt å.

Nej återgå till att slösurfa kanske? :)

Söndag...

Ja då var helgen snart slut då, men det är helt okej... med tanke på att på fredag så går vi på semester både Jon och jag. Så måndag är inte alls så vemodigt som det brukar vara. Nu ska man bara komma på vad man ska hitta på med på semestern. Packa lite kanske och förbereda flytten? Börjar ju närma sig iaf även om det ändå är c:a en månad kvar.

Helgen har varit lugn, som vanligt.

Fredagskvällen tyckte jag att vi kunde gå ut och äta nå, men Jon ville inte följa med så det slutade med att jag och Ted gick på jvgs och åt. Men var hemma lagomt tills alla började bli fulla och började sjunga karaoke.

Gårdagen vad jag på köpingen, åt "frukost" med Ted, Kaaven och Linnéa på finess och passade därefter på att gå på apoteket och dollar för att köpa loka. Hann även med en sväng till på markanden (som lämnade mycket att önska) och mina fynd från marknaden i fredags och igår blev ett par crocs, 12 par strumpor och ett par slit-och-släng-solglasögon. Niiiiice. Men jag skulle vilja shoppa bebisgrejer och saker till hemmet egentligen, men än så länge känns det ju rätt dumt... om vi bara kunde få en nyckel så man kunde ställa in saker i nya lägenheten i förväg. Men ja, vi får väl se vilket datum de ger oss ett okej på att flytta in.

Gårdagskvällen spenderades uppe hos Per och Linda, först kom de ner hit en sväng och hade med sig en kaka. Sen åkte vi upp till dem och spelade Pictionary och Olw-spelet. Åkte därefter ner en sväng på köpingen och handlade mat och åkte hem och kollade på ett avsnitt av Merlin. Därefter var det dags för sängen.

Lilla bebis är vaken mest hela tiden, eller ja, iaf på kvällar, nätter och mornar. Så det ska bli spännande att se om han tänker behålla de rutinerna när han kommer ut också. Är härligt när han sprattlar på där inne. Häftig känsla. :)

Idag är det ju veckobyte dessutom så det går ju onekligen framåt. :)

IKEA-tur ska det då bli på semestern iaf oavsett, samt att vi skulle behöva inhandla en barnvagn snart också. Fast det är ju 13 veckor kvar. Fast det kan ju vara leveranstid på sånt. Well, ännu så länge känner jag ingen direkt stress av någon märklig anleding.

Nej dags att sluta fundera och börja trolla... kanske kan hitta någon bra barnvagn på nätet? Eller något annat kanske... nej off I go iaf.

v. 28

 

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?



vikt.JPG langd.JPG

1.1-1.2 kg

32-33 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Trimester 3!

Yey! Då har vi gått in i trimester 3 då. Häftigt! "Bara" en tredjedel kvar.  :)

 

 

Är så lycklig över lilla bebisen som komma skall (ja jag tänker förutsätta att allt går bra och att vi får träffa våran lilla smula om ganska precis tre månader. +/- 14 dagar.)

Jag har världens mest underbara sambo och en smula på väg och jag har ett jobb som ger mig pengar varje månad. Vad mer kan man önska? Ptja, kanske två småstörda katter och en fisförnäm hund? och en annalkande flytt? Samt en semester som lurar runt hörnet? Well, allt det där har jag redan. ;)

Tror det faktum att det är fredag gör sitt till till det braiga humöret. :D

irrationell

ja när jag blir trött blir jag fruktansvärt irrationell och överdriver och förstorar saker. Gör tre hönor av en fjäder typ.

Men det är väl kanske bara att bita ihop och hoppas att klockj*veln snart slår 17. Vilket läre ta ett par dagar med den här farten.

Nej jag har egentligen inget att skriva... så jag låter bli.

Jeez trött man e

I detta fallet syftar "man" till jag. Så det är alltså jag som är trött.

Sov halvknackigt tills dess att Jon kom hem nån gång vid 2-snåret. Därefter blev sovandet smått problematiskt så läste lite bok istället. Somnade väl vid halv-femtiden eller så och sen ringde klockan halvåtta. Piggast!

Jon, Ted och Jens var ut på jvgs igår och jag valde att stanna hemma efter att ha konstaterat att jag 
  1. Inte vill umgås med fulla människor,
  2. är för fet för att öht komma i mina kläder längre och känna mig någorlunda okej bland folk och
  3. för att det var en onsdag och jag önskar sova på nätterna.
Ställde mig på vågen igår kväll... det skulle jag aldrig ha gjort. Damn, upp typ 10kg totalt. Känns inte 'ey okej alltså. Men jag antar att det är normalt och att det jag kan göra är att dra ner lite på godis och skräpet som jag sätter i mig då och då. Men att gå ner i vikt är ju inte att tänka på i nuläget. Bulan måste få växa även om dennes mamma inte är så förtjust i att själv växa. Meeen det är ju övergående.

Snart är iaf fredagen här och efter den kommer helgen. Niiiiiice... inte för att jag vet vad jag ska göra i helgen men helg är att föredra framför arbetsdagar. Samt att på söndagar är det "veckobyte" och det är alltid roligt. :D

Vill shoppa!!!

Finns ju hur mycket söta bebiskläder som helst på nätet som jag bara skulle vilja klicka hem. Men det känns så onödigt att börja med det redan nu, när vi ska flytta om c:a en månad och det ändå är c:a tre månader till bebisen ska komma. (ja jag räknar kallt med att jag får bebis på utsatt BF datum.) ;) Åhhhh vad jag längtar till flytten är klar! Ni vet när man har flyttat och fått in alla grejer i det nya hemmet och den gamla lägenheten är städad och lämnad åt sitt öde.

Har hittat en fin säng, just nu endast 13 990kr, men om man tänker på't så kan det ju kanske vara värt det. För förhoppningsvis är ju en säng något som man kan ha några år iaf. Jaja vi får väl se vad som händer och sker på sängfronten. Jag för min del skulle ju gladeligen kasta ut den säng som vi har bara för att sätta lite press att vi faktiskt ska köpa en ny. Men å andra sidan kanske inte det är så smart, slutar med att man får sova på soffan som höggravid. Inget drömscenario direkt. Well återstår att se...

Barnvagn, barnmöbler, tvättmaskin och säng... får väl ta och rada upp dem på priolistan och se vart vi hamnar ;)

klicka på bilden för att komma till kungsängens hemsida

Halvvägs

På veckan iaf, så det känns ju skönt iaf.

Hade världens mardröm i natt. Drömde att bebisen dog i magen... jag hoppas verkligen inte att jag har gått och blivit sanndrömmare på senare tid. Var iaf en pojke i drömmen, och sen fick vi ändå en flicka så småningom. Men hela tiden så var det något som saknades. Usch det var en hemsk dröm. Men som det verkar är den iaf inte sann ännu för lillen lever rövare där inne. Härligt ♥

Annars då? Well, var lagomt slö och trött i morse när klockan ringde och kände inte alls för att kliva upp. Men upp måste man och till jobbet läre man gå. Så här sitter jag nu och väntar på att klockan ska bli fem igen. :D Veckorna bara flyger fram ändå så man ska kanske inte klaga. :)

Satt och läste lite här igår och blev lite uppskrämd. Då det gick upp för mig att bebisen måste komma ut också. Och utifrån vad jag har hört så gör det fördjävla ont att öppna sig och att ha värkar å fan och hans moster. Men det går nog av bara farten, för jag gissar att det är svårt att hoppa av när det väl gäller. :D och har jag möjligheten att välja så tar jag alla gånger en vaginal förlossning framför ett kejsarsnitt. Meeeen ännu så länge behöver jag ju inte bekymra mig för just det där då det är tre månader kvar tills det är dags. För att få en för tidigt född bebis är inget som vi önskar även om man är ivrig att träffa den lille. Nej nu svamlar jag mest tror jag. :D

Nej nu ska jag kanske återgå till jobbet? Tror dock inte jag har så mycket att göra för tillfället, har plockat de webärenden vi hade och telefonen är (so far) lugn. Kanske kan kolla mail-inboxen då kanske.

Å så håller vi alla tummarna för att jag inte gått och blivit sanndrömmare!

Nog tusan var jag smalare förr...

Ja nog syns det skillnad, från april till nu.

 

Inte för att det var någon bebismage på första bilden, men roligt med en (nästan) före-bild iaf.

 

Så håll till godo med tjockisbilerna. :D

Hungrig!

Ja nu är jag hungrig som bara den! Men tänkte jag skulle vänta en halvtimme innan jag tar lunch så kan jag passa på att pussa lite på älsk när han går till jobbet också. Tror jag ska ta mig en tur på coop och köpa nån näringsfattig micromat sen och kanske någon lunchlektyr.

Lillen sparkar mig i högersidan med jämna mellanrum när jag sitter på jobbet. Men det är trevligt att veta att man har sällskap och att bebisen lever och frodas iaf. Börjar bli lite tjock om mitten nu och värre läre det väl bli antar jag. Tre månader kvar att växa på, oy vey!

Nej jag undrar jag vad man ska ta och hitta på att köpa för mat idag då? Vad är jag sugen på måntro? Svårt sånt här må jag då säga.

Nej nu ska jag återgå till att... ja vad är det jag gör egentligen?

Funny

luktsinne från hell

Ja vette tusan vad som hänt med mitt luktsinne. Det har varit som det alltid varit hittills men igår eftermiddag så sa det bara "tjoff" så tyckte jag att allt luktade starkt och illa. Sniffade på katterna, men nä de luktaede inte nå annorlunda motför vanligt, lillkatten luktade till och med nästan gott. Vette tusan vart lukten kom ifrån heller och fick aldrig reda på det heller, men det gick över när jag gick och lade mig, eller ja typ iaf.

Så idag luktar t.ex. Sir Smell A'lot mer än vanligt (vilket inte är lite alltså) och hela omgivningen luktar liksom funky.

Nej idag var det jobbigt att kliva upp, låg så skönt i sängen och det var svalt i rummet. Så välkomnades inte när klockan ringde. Meeeen det var bara att masa sig upp och gå till jobbet. Så nu sitter man här och väntar på att klockan ska bli 17 så man får gå hem igen.

Bara c:a tre dagar kvar till löning också. Det är ju aldrig fel med mer pengar, men just nu (när inte cigaretter köps) så har jag inget direkt behov av nya pengar. Finns fortfarande kvar på coop-kortet och jag har inga direkta behov att handla något just nu. Eller jo kläder egentligen men det vill jag inte för det är inte kul att handla kläder när man är "tjock". Men jag antar att jag läre ta mig i kragen och göra det snart. Läre ha några höstkläder så småningom... sommaren kan jag nog ta mig igenom utan nå nya kläder. Men hösten kan nog komma att bli svårare.

Well well, köpa kläder för att ha dem i två månader, känns totalt värt det...

Kanske hittar några kläder nästa tisdag om det blir så att vi åker på Grillnatta i Bollnäs. Fast det är ju så sjukt mycket folk så frågan är om man orkar trängas i affärer då. Vi fåflan se.

Är lite tomt hemma utan Frejsa, men rätt skönt att slippa ha dåligt samvete över honom på de dagar som blir lite väl långa i ensamhet. Så han har det bra hos "mormor" han.

Huff puff

Måndag är det liksom dårå... och hur trist är inte det? Jag uppskattar helgerna, då får man göra ingenting och bara vara.

Fast hittills har jag ju haft tur med helgerna, UVI två lördagar i rad, (eller ja är väl säkert samma infektion men symptom två lördagar i rad) vilket har förtagit det skojiga med helgerna ett par helger nu. Men nu är jag fit for fight igen. Tror jag, så länge jag äter penicillin iaf. :D

Igår gick vi alltså in i v. 27 (26+0) och någon gång under denna vecka, (har för mig fredag) så byter det trimester också och går alltså in i sista tredjedelen av graviditeten. Tiden går framåt, tyckte att de första veckorna släpade sig fram och nu helt plötsligt är det redan v. 27... märkligt hur det kan bli. 96 dagar kvar :D

Nej jag undrar jag om det är dags att ta lunch snart kanske, börjar bli lite hungrig.

Sitter och funderar på det här med barnvagn. Hur i hela fridens namn ska man göra? Vilken sort ska man ha och hur mycket pengar är det rimligt att lägga ner? Skulle ju vilja köpa en ny säng också! Det är så mycket jag vill ha just nu så man kan bli knäpp för mindre. Nej dags att återgå till spåningarna.

UVI tillbaka och bakissöndag

Ja, i fredags började jag få känningar igen av den där j*vla UVI:n. Så upp på sjukhuset på lördag morgon igen och fick träffa en mycket trevligare läkare denna gången. Nytt penicillin som ska tas i sju dagar två om dagen. Jag sa inte ifrån till läkaren att jag var gravid till att börja med då jag hade meddelat det till hon som tog emot när jag kom. Så läkaren frågade mig "du är inte gravid eller så?" Jo, just det är jag. sa jag.  (trodde det syntes också men tydligen inte). Så frågade hon mig vilken vecka och blev himla förvånad när jag upplyste henne om att det var v. 26. Hon hade bara trott att jag var lite "rund på mitten" som hon så fint uttryckte det. :D Men ja, jag antar att jag inte ser så där jättegravid ut då kanske? Men det hinner väl kanske ändra sig och har jag tur så ändrar det sig inte. :)

Men i alla fulla fall, kom precis på mig att jag klär mig fördjävligt illa nu för tiden. Jag har strumpor till tofflor, haremsbyxor som jag lovade mig själv att aldrig ha och ser bara allmänt skräpig ut.

Tack vare Losec Mups har jag iaf sluppit ifrån halsbrännan och kan äta och dricka typ vad jag vill utan att behöva förvänta mig halsbränna. Mer Losec Mups åt de gravida!

Tror jag måste ta mig förbi apoteket och införskaffa nån skön bygellösbh att sova i och ev nån "vaddering" det här börjar bli löjligt nu. Nog för att jag hade förväntat mig detta runt oktober/november nån gång men inte nu redan. Well well...

Helgen har varit lugn, kollade på Clash Of The Titans och The Book Of Eli. Igår tog jag mig en riktig bakisdag och låg i sängen och läste bok och småsov hela dagen typ, läste en bok av Sophie Hannah, Lilla Hjärtat. Helt okej bok att fördriva tiden med faktiskt, även om den kanske inte var bland det bästa jag läst. Kvällen avrundades med nachos och lite Merlin. :)

Nej nu ska jag nog jobba tror jag... eller nå. Ensam som jag är på norska CS-linan.

v. 27

Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 97 dagar kvar till beräknad förlossning.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt.

 

vikt.JPG langd.JPG

1 kg

30 cm

Längden mäts från huvud till fot


Vecka 27: 18 jul - 24 jul 2010


Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

 

100 dagar kvar

Idag är det 100 dagar kvar av graviditeten. Eller ja jag räknar kallt med att det är 114 dagar kvar åtminstone, men 100 dagar är det om man ska utgå ifrån uträknat förlossningsdatum.

Bebisen lever om där inne och jag ser fram emot hösten när vi ska få träffa honom(?). Förutsatt att allt går som det ska, men det får man väl hoppas iaf. :)

Vad i all världens dar kan jag skriva då måntro? Har sovit rätt kasst i natt, tack vare div anledningar. Egentligen borde natten ha blivit ganska så trevlig men nä...

Idag är det iaf torsdag och snart är det således helg. Sköööööönt! Alla dagar som gör att man slipper gå hit är bra dagar. Just nu är det så sjukt lugnt också så tiden går så överdrivet långsamt så man håller på och kreverar.

nej off I go to do... eh.. what ever.


VitaminWater på en onsdag

Ja då är det äntligen "humpday" och nu bär det snart utför mot helg.

Tycker det är lite märkligt det här fenomenet "familjeliv" där man tydligen inte får klaga över att man är gravid, för det finns ju folk som inte lyckas bli gravida alls. Jag tycker synd om dessa människor och jag kan nog inte ens tänka mig in i hur det känns att ägglossning efter annan försöka och så förtvivlat gärna vilja bli gravid. Men å andra sidan lever jag i min verklighet där jag inte uppskattar att ha halsbränna, ont i magen, ont i ryggen, svårt att sova, se ut som en tunna, huvudvärk som inte kan behandlas (då preparaten inte är ok när man är gravid), UVI etc etc. Jag tycker trots allt att jag är i min fulla rätt att klaga på graviditeten. Det är inte det att jag vill ha den ogjord men att sitta och stråla och bara njuta är inte min grej när det till stor del inte är njutbart. :)

Jag tror förvisso att det vänder när man får träffa filuren som ligger där inne och trycker och det är garanterat värt allting. Men det är som om jag har amputerat armen, någon klagar på att de har stukat ett finger och har därför ont. Verkar det då vettigt att jag säger ifrån med ett "äh klaga inte, du har iaf en hand". Det kommer alltid finnas någon som har det värre så ska man gå efter den principen så skulle ingen någonsin få klaga på något i hela vida världen.

Ja jisses, det är inte lätt alla gånger. Utöver detta gnäll så tror jag att jag har en aning om vad min lättretlighet för tillfället beror på, men verkar inte som det blir något gjort åt det heller så det är bara att ta ut frustrationen på FL istället ;)

Vad annars? Måste nog googla drakfrukt tror jag, för jag har no clue hur en sån ser ut.

snöryck

Åh vilket ryck jag fick av att längta till vintern, skoteråkning och snö. Varma kläder och matsäck i vintersolen. Men ja, vintern kommer nog snart nog den också, även om jag inte riktigt ser hur det ska bli möjligt att åka iväg och åka skoter den kommande vintern.

Men vinter, ljuva vinter. Då kanske man kan få lite närhet under nätterna också istället för att ligga på varsin ände i sängen pga värmen. Sommaren är överskattad (iaf i år). Ser fram emot att dagarna blir kortare, och man får tända mysbelysning inomhus och bara mysa i snöväder. Gärna med någon varm dricka. Man kan sova på nätterna för att det är lagomt varmt inomhus. (antagligen finns det väl kanske andra faktorer denna kommande vinter som stör nattsömnen, men inte värmen iaf) :D

Men snart nog (säkert för snart om man frågar mig om ett par månader) så är sommaren över och hösten/vintern är här igen. Så ingen idé att försöka snabba på något som ändå inte går att snabba på och som jag säkert inte vill snabba på om jag väl tänker efter. :)

toki toki

Fortfarande början av veckan. Men snart vänder det och går utför igen.

Dock får tiden gärna gå lite fortare så det blir augusti och semester, fördelen dock med att jobba är ju att det är AC här inne och riktigt svalt och skönt här inne. Tror att min huvudvärk hänger ihop med värmen faktiskt. Blir värre när jag kommit hem från jobbet och på jobbet i kylan är jag rätt pigg och "kry" faktiskt. Så vette tusan, alvedon hjälper inte ett nå det heller så det är bara att finna sig i huvudvärken.

Nej vad säger man?

Sitter och funderar lite på det här med att shoppa till bebisen. Borde man egentligen göra, men det känns rätt onödigt innan vi flyttat. Men jag vill! Får se om det inte blir något av med det ändå på semestern. Skulle ha köpt en vagn. Men vet inte än om Leviroo är något att ha. Men är så kär i den gröna färgen...

Kollade på The Crazies igår inte nå vidare värst bra film. Men den gick väl att kolla på. Håller dock på att läser en bok nu, Hypnotisören av Lars Kepler och den är iaf spännande, fler böcker åt folket!

"datum"

Befruktningen ägde rum omkring:
30. januari 2010
Hjärtat börjar att slå:
24. februari 2010
Embryot rör sig:
20. mars 2010
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
27. mars 2010
Alla inre organ är färdigbildade:
27. mars 2010
Risken för missfall avtar:
10. april 2010
Illamåendet avtar för de flesta:
17. april 2010
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
24. april 2010
Fostret sväljer och kissar:
8. maj 2010
Ungefärlig tid för ultraljud:
15. maj 2010
Du kan känna fostrets rörelser:
22. maj 2010
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
5. juni 2010
Fostret börjar att höra:
26. juni 2010
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
24. juli 2010
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
28. augusti 2010
Beräknat förlossningsdatum:

Länk
23. oktober 2010

Tre dagar

och efter det så slår det över och blir tvåsiffrigt. :D Spännande!

Nu är det bara 1 timme och 20 minuter kvar av den här dagen också, iaf c:a. Det är rätt skönt, är rätt trött i huvudet och allmänt less. Men det har so far varit en bra dag arbetsmässigt. Inte alltför mycket att göra. :D Hoppas det håller i sig så.

Vad annars då? Nä inte ett nå tror jag.

Fy fan för måndag

Nu är jag less på det här, less på att jobba, less på att släpa mig upp efter mer eller mindre sömnlösa nätter. Trött på katterna som hoppar i sängen på mornarna och stänger man dörren sitter Ice-helvetet utanför och jamar. (ja jag är less och trött nu, han är egentligen underbart go och inget helvete). Sen är jag allmänt trött på situationen i helhet också men det väljer jag att lämna därhän så länge...

Och så var jag upp på sjukhuset på lördag förmiddag också och fick konstaterat att det var vad jag trodde. Så penicillin i fem dagar är det som gäller nu. Men jag fick världens mest osympatiska läkare när jag var upp dit så det halvt som halvt sabbade dagen (iaf förmiddagen) och jag är fortfarande irriterad på att man får bete sig hur fan man vill som läkare.

Nej vad har jag att förtälja egentligen? Längtar något till semestern, men nu är det "bara" 18 dagar kvar tills helgen före semestern. Så det är inte alltför länge kvar nu. Bara att bita ihop och hoppas på att tiden går fort. Har väl lite att göra på semestern också, typ packa grejer och städa lite kanske.

Helgen har jag mest tagit det lugnt, var som sagt upp en sväng på sjukhuset på lördagen sen var Jon iväg till Föne med Per och Linda på motorshow. Sen igår var jag ut till mamma och snodde åt mig några timmar i solen och på kvällen blev det en film. Lady in the water och därefter en rätt tidigt kväll. Låg och lyssnade på livet som kom från jvgs där engmans kapell spelade. Hade varit trevligt att gå och lyssna på dem, men jag tror jag föredrar att göra det på Torön eller liknande. Kanske kan boka bord den 24 Juli för då är det engmans på torön. Får ta och höra efter med Jon sen vad han säger.

Nej bläää this sucks, dags att jobba.

v. 26

Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 26: 11 jul - 17 jul 2010

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

21 minuter kvar

ja ungefär 20 minuter kvar av den här dagen. Skönt skönt skönt. :) Betyder att man snart får gå hem och göra i princip vad man vill. Vad nu det kan tänkas vara. Just nu har jag mest lust med en myskväll tillsammans med Jon. (och Frej och Cosmos då). Men vad som faktiskt händer återstår att se.

Kanske borde ta mig en tur upp på sjukhuset också? Fast vet inte ännu...

Nej nu ska jag stirra på klockan i 21 minuter.

F r e d a g

åh så skönt med fredag. Nu är det bara ett antal timmar tills det är helg igen. Tycker det är roligt med helg nu för tiden för på söndag så är det "veckobyte" också. :) Vad som händer i helgen återstår att se, får väl se om vi kan hitta på något sätt att fira på söndag kanske. Jon jobbar förvisso hela helgen men behöver ju inte bli något fylleslag eller dyl.

Igår kom jag hem och nån timme senare så somnade jag, sov till 21 (tror jag) och läste lite bok och somnade sen om efter ett par timmar. Håller på att få psykbryt på katten som envisas med att ligga mitt emellan och gärna uppe i ansiktet på en så ungefär fyra miljoner gånger åker han ner från sängen per natt. Hade han däremot hållt sig nere i fotändan så hade han haft goda chanser att få ligga kvar. Nej nu får Ice komma hem och ta hand om lillkatten igen. Våran babysitter.

Vad mer? ptja, har nog inte så mycket att skriva. Som det ser ut kan jag med gott samvete sova länge på söndag iaf. :D Pissväder ser det ut att bli, fast lördagen hade ju kunnat varit fin så man hade kunnat sola och bada lite då. Får väl hoppas att de kan ändra sig åt andra hållet också så det blir finare än vad de säger nu.

Well well, dags att packa ihop sig och bege sig iväg på tidig lunch/ärende snart också sen är det typ bara eftermiddagen kvar... vilken är typ lång som f*n. Men det går nog det också. Snart snart snart är det helg.

Seeeeeg dag

åh jisses vilken seg dag det här har varit. Den har liksom sniglat sig fram från början... fram tills nu. Och de sista två timmarna kommer säkert inte gå fortare de heller så... urk! Funderar på om man kanske ska ta och försöka sova lite när man kommer hem. Är så sjukt trött... återstår att se, brukar ju piggna på mig när jag väl kommit hem så kanske inte blir nå av.

Varför jag skriver vet jag inte heller för jag har typ ingenting att skriva om heller.

Fick tillbaka min telefon idag, det kan jag ju berätta om. Alla mina anteckningar i kalender och alla telefonnummer och liknande var helt borta. Trist, men det är som det är. Nu kan jag "börja från scratch". :D

Mvc och Symfus/Fundus-mått

Ja då har jag varit till BM för att mäta magen, fick reda på att livmoden/bebisen ligger åt höger (vilket jag egentligen redan visste) SF-måttet var 22 och idag låg hjärtslagen på 136. Minns inte vad mitt blodtryck låg på men hade iaf bra värden så behöver inte äta nå kompletterande järn.

Så nu är det bara att tuta och köra fram till nästa BM-besök vilket är den 6 augusti. Så får vi se om magen växer i den takt den ska eller ej. Var ju första gången för mått så det blir spännande att se om c:a en månad. :)

*gäsp och snark*

Usch så trött jag är... idag igen... fast idag har jag nog mycket mig själv att skylla också. Satt uppe och spelade spel till strax före tolvtiden i natt. Jag, Jon, Per och Linda. Men det var trevligt. Försökte oss på kubb också men fan så mycket mygg det var då! Får ta och spela nån gång när solen är uppe och myggen sover.

Well well nu sitter man här och är trött som en tok och längtar hem till sängvärmen och gosig älskling. Men snart är det helg och då kan jag kanske få sova ut... kanske kanske, som sagt vädret är säkert emot mig och blir tokfint hela helgen.

Äh vad har jag att skriva egentligen? Lilla bulan var piggare än jag i morse iaf, passade på att göra lite morgongymnastik medan jag försökte knipa åt mig en-tre minuters extra sömn.

nu är jag less

på att inte få sova riktigt... toabesök minst en gång typ varann/var tredje timme, katt som stör, mage som värker. Ska det vara så här i fyra månader till? Kan ju lugnt säga att humöret är rejält i botten och jag är trött som bara f*n. Vilket går ut över jobbet. Känner mig allmänt avskärmad och arg för tillfället.

Vet inte vad som händer ikväll heller, skulle väl ha hittat på och gjort något men hur j*vla kul är det då när man är trött som ett jävla as och inget hellre vill än att sova. Men det går ju inte heller för det är ljust, varmt och jävligt. Fy fan för den här sommaren... ta slut nån jävla gång.

Måhända låter jag lite bitter och det är bara för att jag för tillfället är det. Ge mig mörker, kyla och toabesöksfria nätter. Ska börja stänga ute katten ur sovrummet iaf så man får eliminerat ett problem. Gah! Nej nu vill jag ha helg och helst skulle jag ha lämnat bort hunden ett par dagar så man fick sova ut nån j*vla gång. Men det är säkert finväder i helgen och då mår jag dåligt om jag sover bort dagen. Tröttsamt... ge mig vinter! Skitjävla finväder

:)

Hittade sn skojig blogg: Stuff No One Told me:

Bilderna kommer däifrån

Åh hu

Fy tusan vad trött jag är, är det inte för varmt så är det en katt som stör nattsömnen och en ond mage. Jag föredrar vinternätter som är mörka och kalla. Fast det får gärna vara sommar på dagarna juni-september. :D

Igår var det moläta, och jag glömde kameran!! Meeeen nästa år ska jag ta med mig både karl och kamera så jag får ta dubbelt så mycket bilder då. :)

Jag har faktiskt inte så mycket att berätta, fick ett samtal igår om Ice... något som inte var så där jätteuppmuntrande. Tydligen har han strilat hemma hos Haley som har honan han är hos nu. Å inte är det bara en gång heller... jag hoppas verkligen inte att han tänker fortsätta med den fula ovanan när han väl kommer hem. Allt har ju gått så bra hittills och han har skött sig utmärkt dumt att börja kissa inne nu vid den mogna åldern av (snart) 1 ½ år. Jaja återstår att se hur det blir när han kommer hem...

Tisdag är det...

Måste bara...

...lägga ut denna bilden på Ice. Tycker han är så underbart ful på denna bilden. Skrattar högt för mig själv när jag ser den.

Veckodagar

Vilken dag är du född?

Jag är född en lördag:

Lördagsbarn får arbeta för födan. Lördagsbarn får slita hårt. De som är födda på en lördag har sällan tur med kärlek. De har vanligen lycka med sig i handel och penningaffärer.

Sen tar vi med den här länken också bara för att: :)
Babyhoroskop

Trött trött trött

Åh hemska natt! Har sovit åt helvete dåligt i natt, varmt och j*vligt, myggor som surrar, katt som ligger och gonar sig under överkastet och stör min nattsömn, drömmar som spelar mig spratt, myggbett som kliar som fan och hans moster.

Idag är det moläta som jag tänkte att jag ska iväg på. Men det känns så tråkigt att behöva göra sånna saker utan älsk. Men jag har ju kära mor där iaf och säkerligen andra delar av släkten också. Så det får gå ändå, får försöka få med honom nästa år istället. Då vi förhoppningsvis har en liten med oss också. Mys!

Hatar när jag är trött, det ger mig ångest och tilltagande oro som är rent utsagt omöjlig att göra sig av med. Irrationella tankar och funderingar som upptar all (den lilla) energi jag har.

Kollade på film igår, Dorian Gray och The Prestige. Den sistnämnda var faktiskt helt okej. Den första var mest märklig faktiskt.

Harembyxor måste vara det fulaste plagg nån någonsin kommit på men attans så sköna de är!

Nej vad har jag att förtälja? Tror det är tomt på saker faktiskt... slut slut slut

Trist å tråkigt

Ja, trist är det. Nu har Ice varit hemma en vecka(?) ungefär och det är åter dags för honom att åka iväg igen och vara borta nästan en vecka. Blir ju så tomt utan honom och han är inte sig själv när han kommer hem igen. Men förhoppningsvis så ska han väl inte iväg så mycket mer. Borde inte finnas så många damer kvar att lägra.

För tillfället tycker jag att värmen är olidlig inomhus. Att ligga och pressa i solen ute har jag inga problem med men när jag själv vill ha det svalare (som när man ska sova t.ex.) eller när man gör mest ingenting inomhus så är värmen bara jobbig. Vet inte om graviditeten gör att värmen är svårare att hantera också. Plågsamt är det iaf.

Igår var vi iväg och åt på kicks saloon, förutom att det var kopiöst varmt var det riktigt trevligt. God mat och skönt att komma ut lite. Även om det gjorde märkbara avtryck på kontot när notan kom. Men det får det vara värt nån gång ibland. :)

Idag är planen att göra mest ingenting tror jag... ligga och titta på magen som rör sig och kolla på dålig helg-tv eller nå.

v. 25

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 25: 4 jul - 10 jul 2010

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

åååååh fredag

Gud så skönt med fredag... fredag = snart helg och helg = slappa och slippa jobba. Tror jag ska passa på att hitta på något solrelaterat imorgon. Om man ser till vädret är nog det bästa alternativet. Måndagen har de ändrat sig om så det verkar inte bli så vidare värst fint väder då. Skulle inte ha kollat nå mer efter igår för då tyckte både yr.no och klart.se att det skulle bli finväder på måndag. Orka regn då?

Well well, det kan få ungefär fyra veckor till på sig att regna... för vädret på Ola's semester bryr jag mig inte så hårt om. Tycker det är rätt skönt när det är svalt på nätterna när man ska sova och svalt här inne på jobbet. Men sen i augusti så kan värmen och solen få komma. Fast det får gärna vara typ nollgradigt på nätterna... det hade inte varit helt fel.

Idag är jag tydligen i kalendermånad sex... vilket slog över typ i förrgår som det verkar.

Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]

Ja det är spännande det här, snart är det "bara" 16 hela veckor kvar till förlossning. Det är iofs rätt länge tills dess men med tanke på hur snabbt tiden har gått hittills så säger det väl swoosh så är man där.

Nej vad säger man? Dags att jobba lite kanske... fast nyss när jag kollade fanns det inte överdrivet mycket att göra.

juli har det blivit

Ja idag är det Juli, nu har mer än halva 2010 gått och jag har ingen aning om vart jag har gjort av den här tiden. Sovit bort den och gått hemma och varit irriterad kanske? Började ju rätt tidigt i år med att bli gravid så jag antar att tiden har försvunnit lite fortare tack vare det också. Nu är vi ju redan framme vid v. 24 och det slår över till 25 på söndag så tiden går fort fort.

Har sen en vecka(?) eller så börjat fått ont i svanken när jag rör på benen och jag hoppas att det stannar vid den här sortens smärta (uthärdlig) och inte tickar på och blir värre och värre fram tills det är dags. Det kommer väl att märkas, vette tusan om jag ser fram emot själva flytten så mycket längre känns inte som att jag kommer vara alltför användbar, nu har det ju börjat synas att man faktiskt är gravid och om ett par månader så läre jag knappast vara mindre än jag är nu. Men vi får väl se hur det går med det. :)

Halsbränna har jag börjat fått också med jämna mellanrum. Irriterande som attan är det och obekvämt. Men jag ska kanske vara glad att jag inte har några extrema graviditetsbesvär (ännu).

Nästa torsdag är det dags att gå till BM igen för en checkup. Tror jag får gå själv den gången då Jon inte verkar särskilt road av att följa med. Handlar ju mest om mina värden och hur magen/bebisen växer och sånt. Så ja, jag kan nog stå ut med att gå själv. Men vill han följa med så är han så välkommen så :D

Nej vad mer kan jag skriva? Har kommit på att jag läre spara ihop c:a 20k (för konsumtion) till och med i oktober. Hur kommer det att gå måntro? Är ju på god väg som det är nu, men ptja... vi får väl se.