Fee-Fi-Fo-Fum

plåster

lillen är som ett plåster och vill inte gärna ligga för sig själv när han är vaken och vakentiden blir ju längre och längre för varje dag som går känns det som.

Oliver får lite väl lite uppmärksamhet för stunden.

nog finns det likheter





sen är Oliver närmare två månader på sin bild också.

tre veckor

idag blir lilla A tre veckor. Så ny och ändå så är det som han alltid funnits. Hur går det till? var samma med Oliver när han föddes.



Jon jobbar

Ja så här efter jul blev man inkastad i vardagen pang tjong!
 
Jon jobbade första dagen efter pappaledigheten den 26 och nu är det bara på schemat igen. Men bara alla mellandagar och helgdagar är över så ska väl Oliver iaf få gå på dagis igen några timmar i veckan. Tror att han kommer uppskatta det, även om jag önskar att det fanns två utav mig så jag kunde dels sitta med lilla klängiga A och dels leka och vara pedagogisk med stora O. Dags att väcka Oliver snart igen, idag lyckades jag få honom att somna precis innan Adrian började grymta och grumsa för att påkalla uppmärksamhet för att få en ny blöja och lite mat.
 
Så idag känns det rätt okej allting, dels för att jag fått sova ganska bra i natt och dels för att situationen idag har varit hanterbar. Men ser fram emot situationen som kommer sen måste jag säga.
 

Jag vill ha!

Jag vill ha!
Jag vill ha 2!
Eller kanske en sån här
 
och en sån här
Vi har ju egentligen en digitalbox men eftersom den nya tv-n har så att man kan stoppa in en modul så ser ju det helt klart bättre ut och är smidigare.
 
Har fått ett jäkla ha-begär märker jag. Men det blir lätt så emellanåt. ;)
 
Annars då?
 
Well i natt har jag fått sovit bra tror jag. Lilla A sov i sin säng hela natten och vaknade bara en gång för mat innan han tyckte det var dags att kliva upp och äta vid halv-sju-tiden. Oliver har de senaste nätterna sovit i sin säng så även där går det framåt. Dock gör tröttheten så att jag får tillbaka delar av min ångest som jag förr hade mer eller mindre hela tiden. Hate it när katastroftankarna kommer krypande och min hjärna får hicka.
 
Sitter här och dricker mitt kaffe, lilla A sover och Oggie både leker och äter frukost samtidigt. Han tar god tid på sig att äta frukost den herren... sen har det blivit lite si och så med rutinerna på mornarna sen Adrian föddes också, men vi kommer nog in i det så småningom. Så länge ungen, dvs Oliver, får sova och äta regelbundet så tror jag inte han lider av att det är lite pannkaka med tiderna.
 
Nej åter till nyhetsmorgon.

här ligger jag...

i sängen med en av mina älskade söner i en spjälsäng bredvid och den andra i sin säng i sitt rum här intill. vem hade kunnat tro det för fyra år sen? sen att jag dessutom har hittat (en för mig) toppenkille som jag hoppas få dela mitt liv med är ju inte helt fel.

att tänka tillbaka på när vi gjorde ultraljudet och ens försöka föreställa sig att jag blev besviken vid beskedet om en till pojke känns nästan omöjligt. nu är de ju två pojkar och så självklara båda två.

jag är trött och ganska less
emellanåt nu för tiden på grund utav för lite sömn och känslan av att inte riktigt räcka till, men så lyckligt lottad och jäkligt glad för det jag har.

nej nog nu, dags att försöka sova innan lilla skräp ska ha mat igen. (skräp är sagt kärleksfullt så oroa er inte) ;-)

Kattklösställning, tv, grind, diskmaskin och kapselmaskin

Fick lite pengar av mormor och morfar i julklapp... och jag tänkte först lägga det i mitt "diskmaskinssparande" men nu slumpade det sig så att jag istället la de pengarna på en kattklösställning. Sen vi flyttade ifrån Ämbarbo har katterna varit utan klösställning och således klöst på diverse grejer.
 
Så en sån här blev det:
 

Utöver denna så blev det även i mellandagarna en beställning på en TV, känns rejält skönt att det är beställt!
 

 
Angående det där andra som ska inhandlas... så får jag helt enkelt påbörja mitt diskmaskin/kapselmaskinssparande nu istället. Men som första prio är nog en grind som ska köpas och sättas upp och en mjuk pusselmatta så vi kan lägga lillfisen på golvet när han blir lite större.
 
En sån, som öppnas uppåt:
Nej nog om materiella ting. Ska försöka roa min stora lilla kille nu innan lillebror vaknar och kräver all uppmärksamhet. Jon jobbar för andra dagen och det är första som jag och smågrabbarna är ensamma hemma. Håller redan på att bli galen. ;) men det blir väl bättre när man får lite rutin på allt och Oliver får gå några timmar på dagis och får lite mer stimulans.

annandagen

då är julen typ över och vi har haft en mysig jul ute i Nordsjö. julafton var vi hemma hos mamma och juldagen var vi hos Ninni och Gert.

inga direkta julklappar men fick iaf ett bidrag till min "diskmaskinsfond" eller kanske kapselmaskin? både ock ska jag ha...så småningom iaf. :-)

köpte en julklapp till oss själva också. får hemlevererat en tv i januari. Yey!

trött trött trött

i natt tycker jag ändå att jag har sovit någorlunda. lillen ville ha mat vid tre och stökade sen fram till ungefär fyra. inget skrik och gråt men grymtande och frustande. efter den nedrans rapen äntligen kommit upp så sov han till ungefär halv åtta. så nog har jag fått sova, iaf om man räknar in här att vi har en spädis.

nu ska jag försöka roa Oliver som inte alls vill umgås med mig.

Morgonmys med minstingen

Det är så kallt i rummet så jag stannar under filen tillsammans med lillen istället. :P Är så himla mysigt att ha en bebis sovandes på sig. Iaf när man inte behöver göra något annat. Oliver sov som sagt hos mormor så han får iaf varmt när han kliver upp. Vi ska väl ta och bege oss ut till Nordsjö vi också bara Jon kliver upp, men jag tänker inte säga något till honom än. För innan vi börjar pussla in saker i bilen och sånt vill jag titta på julkalendern. haha
 
Nej om jag ska ta och slå in lite paket medan kanske? Men då måste jag ju lägga ifrån mig lillskräpet. <3

älskade älskade



Oggie sover hos mormor och jag ska sova och njuta av vetskapen att han inte kommer in och propellrar mig i ryggen i natt.

han har iofs sovit två nätter i sin säng nu men man ligger ändå och väntar.

nej lillen fått ny blöja och mat så jag ska passa på att sova när han sover. hur länge/kort det än blir.

god natt!

21/12

21/12 (13 dagar)
 
Vikt: 4230g
Längd: 55cm
Huvudmått: 36.4cm
 
 
17/12 (9 dagar)
 
Vikt: 4075g
Längd: N/A
Huvudmått: N/A
 
 
12/12 (4 dagar)
 
Vikt: 3832g
Längd: N/A
Huvudmått: 36cm
 
 
Startmått 8/12:
 
Födelsevikt: 3814g
Längd: 52.5cm
Huvudmått: 35cm

(Vet inte vad han gick ner till)

bvc-besök

idag så var vi in till bvc och mätte och vägde. Ska uppdatera måttinlägget bara jag har möjlighet att sitta vid datorn en stund. lyckades sno åt mig tid nog att betala räkningar i morse iaf. yey. ;-)

blir en till skojig månad tror jag. pöh! men det är ju jul-månad också och vem räknar med att ha det överdrivet gott ställt då?

annars rullar allting på och vi försöker anpassa och vänja oss till att vara en tvåbarnsfamilj.

god morgon onsdags

trött är jag absolut idag. men är väl så det är att ha bebis, jag är fortfarande fascinerad över hur nöjd A är... är orolig att det är något fel på grund utav det istället. haha men jag njuter så länge han inte skriker!

eftersom inlägg inte går att redigera i appen så skriver jag ett nytt inlägg istället.

urk vad trött jag är och i natt blåste det kallt i rummet som jag och A sov. isch

snart brygga lite kaffe och stoppa på fler pinnar i kaminen.

god morgon onsdag

trött är jag absolut idag. men är väl så det är att ha bebis, jag är fortfarande fascinerad över hur nöjd A är... är orolig att det är något fem

sova

nu för tillfället sover ungarna där de ska och jag funderar på att göra detsamma innan det är dags för spädbarnsbehov. om jag lyckas trots skällande hund...

imorgon borde jag kunna hämta paketet från lekmer.se också så är julklapparna räddade.

lillen tappade navelsträngsstumpen idag också. skönt, nu luktar han gott igen :-D

i övrigt fortsätter vi med våra funderingar och våran vardag.

orka!

trodde jag skulle vara trött nu efter vi fått bebis... det är jag också... men inte tack vare A. Det är den andra "bebisen" som stökar. måste få honom att sova i sin egen säng igen.

godmorgon tisdag.

bilder, pappadagar & försäkring

Ja idag tog vi oss i kragen och beställde ett paket med (dagis)bilder. Kostar ju en halv förmögenhet, men antar att det är värt det. Sen kan man ju, om man hinner få dem innan jul, ge bort sånna i julklapp. ;-)

sen skrev jag även in de dagar som Jon ska ha föräldrapenning för, de 10 första pappadagarna.

kollade även upp med banken så vi kan frigöra ett av de konton som jag har så vi kan starta ett sparkonto till Adrian också. Så ska till banken imorgon också efter ett annat inbokat "möte".

i övrigt har bvc varit här och vägt A och informerat oss om diverse spädbarnsssker. Eftersom hon råkade få med sig boken är jag osäker på hur mycket kan vägde. Men har för mig det stod 4075g. uppåt är det iaf. :-) nu dags att laga lite mat.

god natt söndag

dags att försöka sova lite innan det är dags för lilla a att äta igen. och innan lilla terroristen kommer intassandes och lägger sig ovanpå mig.

provar lägga lillen i sin egna säng i natt igen. iaf en stund. är ju lite tomt men lättare att slappna av när man inte riskerar att mosa honom hela tiden. ;-) igår få började han gny ganska omgående så jag tog över honom till våran säng så fick han sova i sin säng på morgonkvisten ett tag när Oliver störde natsömnen.
nej nu trött. försöka sova!

hos (barnens) mormor

idag så begav vi oss ut till Nordsjö igen. slippa draget och Oliver blir bra underhållen. Jon är ute och skottar taket och jag sitter och bara njuter av tystnaden och lugnet med en bebis i famnen.

man kunde ha det sämre. lillen är än så länge en rätt nöjd bebis och vi hoppas att det tänker fortsätta så.

gjorde det igen!

tyckte det var en bra idé att lägga ner lillen i sin egna säng... och han sover han... men jag kommer sova sämre när jag nu måste sätta mig upp och titta på honom med jämna mellanrum. så han andas och det inte går någon nöd på honom.

idag var vi ut och hälsade på Ninni och Gert en sväng och Jon passade på att åka lite skoter i skitvädret.

nu låter det från spjälsängen.. måste kolla till honom!

att äta bör man

och som nyfödd så föredras det att ätas ca var tredje timme. oavsett tid på dygnet.

hoppas dock på att vi kan sova, en stund till efter han ätit klart. även om det är lite bökigt bredvid en Oliver som ligger på tvären. gäsp!

<3



älskade lilla människa

kärlek och trötthet

det här med att få barn är hyfsat hormonomvälvande och uttröttande.

så enormt mycket känslor som far runt. tittar på Oliver och slås av vilken fantastisk liten person han är. Hur han pratar och förstår och blir mer och mer sin egna person. tittar på Adrian och konstaterar att han kommer utvecklas något enormt på kort tid. från det lilla knytet som bara sover till en kavat ettåring och så småningom även en pladdrig tvååring liksom sin bror. ;-)

älskade ungar och älskade Jon. en toppenpappa och en partner som lämnar lite att önska.



ute på

idag så packade vi oss iväg till Nordsjö en sväng och hälsade på min mormor och morfar. Oliver var i sitt esse och busade järnet och höll igång hela tiden.

däckade dock i bilen och sover nu sött. bådar inte gott för natten. haha

just nu håller Jon på och väcker honom. går si så där.

god morgon torsdag

ja nu är ju faktiskt klockan morgon även om jag gärna hade sovit en stund till.. men natten har varit rätt bra. Adrian har sovit från halv tolv till tre, ätit och fått ny blöja och sen sovit till sex. helt okej alltså. får se hur länge det håller. Oliver har sovit i sin säng i natt. måhända är det för trångt och bråkigt i våran eller så var han bara rejält skittrött i natt och behövde få sova.

får se om Oliver och Jon ska på luciafika på dagis idag eller hur de gör. nu verkar minstingen somnat om igen jag jag funderar på att gå upp och göra eld och kaffe.

12/12

12/12 (4 dagar)
 
Vikt: 3832g
Längd: N/A
Huvudmått: 36cm
 
 
Startmått 8/12:

Födelsevikt: 3814g
Längd: 52.5cm
Huvudmått: 35cm

(Vet inte vad han gick ner till) 

Förlossningsberättelse

Okej, nu sover lillen och Oliver efterfrågade Jon så jag har några ögonblick för mig själv. ;)
 
Fredagen den 7 december gick jag och lade mig som vanligt, irriterad och förhoppningsfull över att det kanske skulle sätta igång, well så var det ju förvisso varje natt så inget ovanligt där.
 
Men vaknade på lördag morgon också, och nej, inget hade hänt då heller. Började dock få känningar där på morgonen men det var väldigt diffust och oregelbundet. Men sa det iaf till Jon innan han åkte till jobbet runt 9-tiden. Kort därefter (vid 9.38) började jag klocka värkarna.
 
Som sagt, klockade värkarna som blev starkare och starkare men fortfarande rätt svaga och oregelbundna. Bad mamma hämta Oliver vid 11-tiden då jag utöver de oregelbundna värkarna även fick en teckenblödning. Ringde även in och pratade med dem på förlossningen så de skulle vara förberedda om vi skulle behöva åka in. Passade på att ta en dusch och byta om till lite "bättre" kläder. Dvs sånna man kunde visa sig ute i.
 
 
Jag var nämligen övertygad om att vi inte skulle få stanna på förlossningen när vi väl kom dit utan ställde in mig på att ta en tur på stan.
 
Vid halv ett skrev jag ett sms till Jon om att det nog kunde vara dags för honom att åka hemåt och att det nog var dags att åka in snart och att det var c:a fem minuter mellan värkarna.
 
Vid 13.20 så åkte vi mot Hudik (Det var en strålande vacker vinterdag).
 
Väl i Hudik ville jag första stanna till på babyproffsen för att hämta ut en gratis babybag (inte mycket att hurra för) därefter åkte vi till förlossningen, var där vid 14.45, inskrivningstiden var 14.52.
 
Låg med CTG ett tag och sen blev jag undersökt av barnmorskan, öppen 4 centimeter och buktande hinnblåsa (här kan man tycka att jag borde bett om den där EDA'n jag bad om och inte fick förra gången). Fick ligga med CTG ett bra tag till och värkarna tilltog mer och mer. Sen blev vi inflyttade till en förlossningssal och blev bjudna på kaffe och pepparkaka och jag fick sånna där supersnygga, sexiga kläder att ta på mig. Ni vet sån där "rock" och nättrosor med tillhörande jättebinda (blöja).
 
 
Spenderar en del tid där inne i förlossningssalen och värkarna tilltog men var fortfarande hanterbara, så länge jag stod upp när de kom. Ber barnmorskan om att få ta ett bad, det hade jag velat gjort förra gången också men på grund utav vattenavgång så var det inget alternativ. Barnmorskan går iväg för att tappa upp badet men jag hinner inte med det denna gången heller. Vid 16.55 går vattnet där jag står vis sängkanten och försöker andas mig igenom en värk. Det känns som det bara forsar ut! Men superbindan från lambiland lyckades fånga upp mer eller mindre allt utav det. Men tack vare vattenavgången så plingar på klockan för att påkalla barnmorskans uppmärksamhet och hon kollar så det inte är något fel på fostervattnet och ber mig lägga mig i sängen.
 
De frågar om jag vill ta lustgas vilket jag avböjer. Skojar och säger att jag hade gärna tagit den där EDA'n som jag velade om tidigare. Förstår dock att det är för sent för det. Vid 17.10 så börjar (enligt journalen) krystvärkarna och 17.16 så är han född. Evighetslånga sex minuter. ;)
 
Så den 8/12-12 klockan 17.16 föds han, våran Adrian, 52.5cm lång och 3814g tung.
 
 
En berättelse med reservation för särskrivningar och stavfel (Eftersom jag inte orkar korrläsa det jag skrivit just nu)

pku-prov

idag var det återbesök på bb (ironiskt eftersom vi aldrig kom till bb denna gången) :-P men ja, pku-prov, vägning och läkarkontroll samt genomgång av journalen.

pku-provet gick över förväntan, läkarkontrollen var inga problem och vikten är över födelsevikten redan nu, dock bara med c:a 15 gram men han är ju bara knappa fyra dagar.

journalgenomgången var intressant. eller vad man ska säga.

eftervärkar

ja de verkar nästintill borta nu. känner av väldigt lätt mensvärk då och då och det är så skönt att det värsta verkar vara över. när oliver föddes var den värsta smärtan över efter förlossningen typ men denna gången höll det i sig ytterligare några dagar. värst första natten dock.

julklappar

Igår så satte vi oss, Jag och Jon alltså, och kollade ut några grejer som kan passa en tvååring som inte behöver något och en pyttebebis som vid tillfället kommer vara drygt två veckor gammal. Har slagit till på några mindre ömtåliga grejer den här gången och hoppas att de kommer uppskattas av lilla marodören Oggie.
 
Blir nog nödvändigt att investera i en myspöl så småningom också eftersom det drar rätt friskt efter golven här hemma.
 
Tror jag ska passa på att vila lite. Oliver och Jon gick upp för att sova middag och Adrian ligger här i min famn. Lilla älskade varelse. Så ny i familjen och redan så självklar. Oliver tycker att det är spännande med lillebror men rätt jobbigt också tror jag.
 
Nej mer update sen.
 

Lycka

I morse vaknade jag brevid båda smågrabbarna.Och Jon låg ytterst på sin kant. haha
Hur mysigt som helst, och vilken lycka det är egentligen. Trött var/är jag förvisso men ändock!

 

Hemma igen!

Idag vid halv-ett-tiden fick vi efter läkarbesiktning åka hem med lillen. Skönt att komma hem, även om det inte var så illa på förlossningen heller (Skriver inte bb eftersom vi aldrig kom dit). Var så fullt så vi fick ett "eftervårdsrum" eller något. Jon fick som sagt inte stanna men kom tillbaka ganska tidigt i morse igen.
 
Så på onsdag 12/12 ska vi tillbaka och väga och PKU-prov och sånt.
 
Just nu ligger han och sover här på soffan brevid mig och Jon har tagit med Oliver upp för att natta honom. Ska bli intressant att se hur första natten blir. Gissar på att det blir några uppvak för att komma igång med maten och amningen. Men det är väl som det ska vara det antar jag. Är hemskt ovant att ha en så liten bebis hemma igen! Men det ska nog gå den här gången också, vi har ju iaf lyckats fått en väldigt snäll kille redan. Oliver klappade sin lillebror snällt på huvudet och pratade med honom. Hoppas att det tänker fortsätta så.
 
Annars finns inte mycket att berätta, ska ta och skriva en sammanfattning av förlossningen bara jag fått se journalen lite också. Är mycket "nöjdare" med den här förlossningen även om den första också gick bra nog fort och smidigt. :)
 
Nej undrar om vi ska kolla på Dark Knight rises eller om jag helt sonika borde gå och lägga mig.

andra advent



från det till det:





händelserik dag igår. ;-) idag hoppas vi på att få åka hem så vi kan fira andra advent tillsammans hela familjen.

har faktiskt lyckats sova ett par-tre timmar så känner mig vid rätt gott mod. dock ger jag inte mycket för de här jäkla eftervärkarna. ouch! men det går väl över antar jag. :-)

Adrian ligger här bredvid mig och sover ännu så länge och det är rätt surrealistiskt. nu har vi helt plötsligt två!

hormon- och känsloöversvämning. älskar min lilla familj så otroligt mycket. världens bästa Jon och världens bästa ungar!

borde sova

men hur ska det gå till? idag klockan 17.16 föddes våran son, Olivers lillebror Adrian. 3814g tung och 52.5 cm lång. <3 just nu ligger han här bredvid mig och sover och jag saknar resten av familjen. På grund utav överbelastat bb så fick inte Jon stanna kvar och jag ligger i nåt rum på förlossningen fortfarande. men hoppas på tidig hemgång imorgon iaf. om lillen går igenom besiktningen. :-) nej tror jag ska försöka vila lite jag också. det har varit en lång dag.

Dec. 08, 2012

0 dagar kvar

Ja det var en dag jag hade hoppats på att slippa "nå". haha men men nu är vi iaf här och jag får väl göra det bästa utav'et. Max två veckor nu innan vi får träffa våran bebis iaf. Yikes vad deprimerande det lät. 14 dagar... Har man gått 280 så kan man väl gå några till också.
 
Annars då? Well sitter och ugglar och väntar på bättre tider. Jon jobbar.

BF dagen är här!

Men inte en endaste liten bebis i sikte.
 

God morgon fredag

Ja nu är det snart helg igen. Men vad gör det för skillnad? Jag gör ju ändå inget på dagarna. Iaf inte mycket nyttigt.
 
Hade en härlig dag igår tillsammans med lilla familjen och passade på att åka ut en sväng och hälsa på min mormor och morfar. Skulle ha tagit mig en skotertur också var tanken. Men eftersom min kropp verkar träna för fullt inför vad som komma skall så vågade jag inte chansa. Att ha vattnet som går eller få värkar när man står mitt ute på en täkt med snö upp till midjan är kanske inte min högsta önskan.
 
Verkar vara en envis jäkel. Tack vare Oliver så förväntade jag mig ju att denna skulle komma åtminstone vid ungefär samma tidpunkt. Speciellt som det är i december så är det ju bra korkat att vänta en massa, ju längre den väntar desto närmare jul. Men men...
 
Vad bjuder idag på då? Well Oliver ska på dagis i några timmar och Jon ska jobba. Själv ska jag... eeeeh... dammsuga? och göra så lite som möjligt tror jag. :)

v.39+4

tätt med bilder nu!



vette tusan jag... tycker inget händer med magen!

snöööööö

ja idag har det snöat ännu lite till. härligt!

idag kanske det blir en tur ut till skotrarna. Roa Oliver lite men det är så tråkigt att göra saker med honom för han blir så arg när man ska sluta göra dem.

okej my bad

efter en snabb googling så kan jag konstatera att 620 dygn är närmare sanningen.

förlikat mig

med tanken på att jag är en elefant och således har ca tre månader kvar att vara gravid. eller hur länge är det dom får gå? elefanterna ska vara väldigt glada att de inte har appar i sina smart phones och barnmorskor som håller koll på förfluten tid och och kvarvarande tid.

i natt känner jag på mig att det blir lugna gatan och det känns rätt okej. haft en härlig dag med välbehövlig sömn och många skratt med mina älskade grabbar. Oliver är sitt allra bästa jag och är helt underbar att umgås med större delen av tiden. :-)

nej nu ska jag försöka sova, tröttheten som legat som en tung blöt filt över mig hela dagen verkar som bortblåst. hmm... men nu vill jag ju sova ju!

Vattenbrist

Nu har jag snart varit gravid en dag längre än förra gången. ;) Förra gången hann jag inte uppleva 39+4 och hade ju egentligen hoppats på att slippa det den här gången också. Men what the hey, det är som det är. :)
 
Jon kom hem med en till matta idag, haha har bra nog många mattor nu, men ändå så skulle vi behöva göra något åt golvet på nedervåningen. Att riskera att få stickor inomhus är ingen direkt höjdare. Men så länge så klär vi golvet med mattor och funderar på vad vi ska göra åt saken.
 
Sitter och kollar på barnkanalen med Oliver som snart ska gå och lägga sig. Just nu har vi inget vatten här hemma. Har konstaterat att vatten är en bra grej att ha. Men troligen har det frusit men bör väl ordna till sig om inte alltför länge. Annars får vi väl åka in och köpa lite ramlösa då. Bilen går ju, dessvärre, inte på vatten. ;)
 
Nej nu ska jag joina Oliver och ropa på Ice.

Trött tröttare tröttast

Jösses så trött jag har blivit.Trött så jag kan sova trött och trött på gravidmagen trött. Trött tröttare tröttast.
 
Snart dags att åka och hämta lilla skrutt från dagis också förutsatt att bilen startar. Motorvärmaren är iaf i så jag håller mina tummar.
 
Har sovit idag å, men har iaf hunnit att vika tvätten vilket var mitt "måste" idag. haha
 

Ondag

Ja idag tror jag det är onsdag.Oliver och Jon åkte precis iväg till dagis (förskolan för er viktigpettrar). Så nu har jag några timmar att slå ihjäl innan det är dags att hämta lilla skrutt igen.
 
Kollar på nyheterna och det är goda sådana, det ska snöa som f*n! Vet inte om det når oss här, men man kan ju hoppas. :) Jag skulle gärna vilja åka lite mer skoter innan bebisen föds, men på ett sätt hoppas jag att jag inte hinner.
 
Idag är min enda punkt på "att-göra-listan" att vika tvätt. ;) Hektisk dag idag, tror även jag ska försöka sno åt mig nån timmes sömn och så elda elda elda så klart.

Lugn dag

Idag har vi mest bara skrotat omkring jag och Oliver. Lekt en del och sovit en del. Sköööönt! Men nu är klockan redan fyra och det är dags att börja fundera på vad vi ska laga för middag. Dock blev det ganska sen mellis idag så ingen brådska än antar jag.
 
Annars då? Ptja, det är nu mer runt -20 än -30 och det känns som ett ganska rejält lyft temperaturmässigt. :D
 
Annars, inget att skriva.

kattmat och kattströ

igår tog både kattmat och kattströet slut och det är ju alltid lika roligt. Speciellt när det är -25 grader kallt och man gärna packar sig ut och ränner ärenden. Men Jon fixade både ock så nu klarar de sig ett tag. skönt!

annars fortsätter vi bara att vänta på att bebis ska anmäla sin ankomst. verkar dock låta vänta på sig. Vet inte varför jag är så otålig. den har ju faktiskt hela fyra dagar på sig innan det räknas som efter bf. men vet att jag var bra nog skitless i slutet när jag väntade Oliver också.

En av våra bilar har dessutom lite problem med kylan och valde att inte starta idag. men efter startkablar så gick det. helt klart en nackdel med kylan.

god morgon

-30 grader var det tydligen här när Jon kom upp... nu är det -29 ungefär.



väntar på att kaffet ska bli klart och att Oliver så småningom ska vakna.

bild v.39+1



eftersom jag inte har några hämningar som gravid så kommer här ännu en "nakenbild" nu vecka 40. :-)

kommer kännas helt ofattbart smidigt den dagen jag faktiskt blir av med magen igen.

nu dags att sova trots dem tidiga timmen.

bild v.39+1

ligger på golvet

ja här ligger jag på golvet i Olivers rum och väntar på att han ska somna. trött som en tok är jag. det har varit en bra dag dock. fick äntligen min rödbetssallad och julskinksmacka. namnam!

annars är det lugna gatan.

BM

BM-besök inbokat idag och bebisen har fixerat sig trots allt och jag tyckte nog att mitt blodtryck låg lite högt. Men BM verkade inte tycka det så då är det väl så då.
 
SF-måttet var 35 och bebisenshjärtslag låg på 140slag/minut.
 
I övrigt inte mycket att berätta. Bokade in en tid nästa vecka som jag verkligen verkligen hoppas att jag slipper gå på.Men vad vet man, att inte boka in en tid vore nog att utmana ödet. :P
 
Nej nu tycker jag att bebis kan komma så vi kan få träffa den. Vore skojigt tycker jag!

Måndag igen

Ja då var en härlig helg till ända. Vore det inte för att mitt humör lämnade en del att önska så skulle den ha varit toppen. Men jag är rätt less på att vara gravid för studen känner jag. Men det har ju ett slut det vet jag ju. Hade lite second thoughts häromdagen och kom på att jag nog bara vill ha en unge ändå. Kanske "lite" sent påkommet. Och egentligen inget som jag egentligen önskar utan mer bara en stunds tvivel för att allting just nu är ganska så perfekt. Men det kommer säkerligen bli bra med nytillskottet också, någon för Oliver (och bebisen) att dela barndomen med att dela minnen och erfarenheter. Nej jag skulle inte vilja göra Oliver syskonlös.
 
Snart dags att göra sig iordning och fara in till Ljusdal. Men tror inte jag gör några avancerade moves ifrån mina mysbyxor och tjocksockar idag. -26 grader var det när jag klev upp och det är nog fortfarande där omkring. Mysigt varmt så där!
Var 18 grader i köket så inte så farligt kallt faktiskt. Upp och elda i både köksspis och kamin så blir det mysigt och varmt, det går rätt fort faktiskt.
 
Nej som sagt...

något fel?

ja jag hade ju beställt bebisleverans tills den andra... men det verkar ha gått åt skogen. tur är väl kanske det eftersom barnvakten legat sjuk idag.

vi har iaf fått in alla de element som vi ska ha i huset och det känns ju rätt bra en kväll som denna när är -22 grader. :-)

nu dags att sova. är så galet trött! imorgon som sagt dags för bm igen!

Första advent

och jag är gristrött!
 
Haft en rätt mysig första advent iaf. Bytte lite gardiner och fick upp ljusstakarna så nu har vi iaf en känsla av att julen är på väg. Även om plånboken ekar rätt tomt denna december. Vi vet vem man kan tacka för hjälpen med det!
 
Iaf, var vi in och handlade lite alkoholfri glögg och saffransgifflar och julmust och adventsfikade lite här på kvällskvisten framför brasan och till Pettsson och tomtemaskinen (tror jag det hette?). Min älskade lilla familj som inom sinom tid kommer att bli ännu lite större. <3
 
På bebisfronten står det still, imorgon är det dags att gå till BM igen och väga, kolla blodryck och mäta. Vikten är (eller var iaf för några dagar sen) +15 kg c:a från starten. Så det kunde vara värre. ;)
 
Nej kolla på Merlin kanske och sen uppsöka sängen tror jag.

v.40

 

Vecka 40: 2 dec - 8 dec 2012

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

veckobyte

imorgon är det dags för veckobyte igen. 39+0 alltså vecka 40. på måndag (?) är det dags för bm igen.

hade ju beställt bebis till den andra egentligen. men kanske den sjätte är ett bättre datum? som sagt bebis kommer när den kommer nu känns dock allt lite bättre när snön har kommit och vi kunnat rasta skotrarna en sväng å allt. :-) nu dags att sova.

god natt!

Skoter och snö!

Det har kräkt ner en hel del mer snö och det är ju helt underbart!
7 dagar kvar till BF och det har kräksnöat i två dagar. Yeeeey! Underbart! (obs ingen ironi)
 
Några bilder från instagram. Får se om jag orkar lägga upp några fler från datorn sen.
 
Imorse
 
Snöblind?
 
I dagsljus
 
Fastsatt
 
 
Jon, Oliver och Switchbacken

Snön bara vräker ner!

Underbart att det bara kräker ner snö! Här är bild från alldeles nyss på våra bilar. Igår var de avskrapade och det var skottat något sånär runt omkring dem. Nu idag ser det ut så där igen. Helt otroligt vad mycket florsockersnö det kommit!
 
 
Underbart! Dock så som sagt sov Oliver hos sin mormor igår och vi skulle ha varit ut dit idag och hämtat honom (och kanske tagit en till liten sväng med swb) men det är ännu ingen som har skottat där ute så vi får nog avvakta ett tag.
 
Saknar lilla lurk, men vet att han har det bra iaf.