Fee-Fi-Fo-Fum

Trolla fram lite pengar!

Idag tog jag mig i kragen för att höra efter vart mina pengar tagit vägen (mitt eget fel dock att det tagit tid). Det samtalet fixade det och på fredag kommer de betalas ut. :) Unionen är dessutom klar med löneförhandlingarna så nu kan vi nog snart förvänta oss att få det retroaktivt också från 1 april. Förmodligen är det ingen rejäl ökning, men varje liten krona räknas. ;)
 
Räknar med att få lägenheten klar i helgen, eller ja hoppas är kanske mer rätt ord än "räknar". Samt att vi läre färdigställa huset också om vi nu får besök på söndagen. Ser jag fram emot! Men lördagen är det tvätt och lägenheten som har högsta prioritering. Passar så klart på att tvätta i Ämbarbo så länge vi har lägenheten kvar där. Spara lite el och slippa ha sakerna hängandes hemma.
 
Så efter det så vill vi bli av med skiten så fort som möjligt. Blev iaf av med garaget från och med nu den första november så det är ju alltid något. Sparar vi in 230kr där, eller ja 460kr på de två månader som det är frågan om. det är pengar det också!
 
Usch mycket prat om pengar nu, men det är mest för att det känns som det saknas för stunden och för att det är en bajsanledning till varför det saknas. Ljusdalshem - företaget utan känsla för kundbemötande och trevlig personal.
 
Nej dags att snart gå hem! bara 9 minuter kvar av den här arbetsdagen. :)
 
 

Tävling - Åkpåse från Buppa Brand!

 
Jag tävlar hos Lady Thirty om en åkpåse från Buppa Brand!
Klicka här för att tävla du också.

28 dagar kvar dårå

haha jag sa ju att nedräkningen skulle börja nu tills jag slutar jobba. Nu är det 28 arbetsdagar kvar till dess och 38 dagar till BF. Tror inte jag riktigt greppar att det nu bara är drygt en månad kvar tills vi blir tvåbarnsfamilj. Men det kommer väl kanske.
 
Tror säkert att jag vid den här tiden när Oliver skulle födas både hade gjort iordning alla bebiskläder, spjälsängen och packat bb-väskan. ;) (efter en liten tillbakablick kan jag konstatera att jag började packa BB-väskan den 28 september förra gången 25 dagar före BF (22 dagar före han kom) så nej jag var faktiskt inte ute i så rysligt god tid som jag trodde.)
 
Slutade jobba gjorde jag den gången den 12 Oktober så jag följer mitt mönster ganska bra. haha
 
Dock har jag redan satt ihop spjälsängen nu sen vi flyttade. Vi hade plats i sovrummet så why not liksom. :)

Äre inte helg snart?

Åh jöss vad trött jag är. Igårkväll kom Oliver som vanligt intassandes och lade sig brevid mig och sen började pinan. Han bökade, stökade och hostade från klockan mitt i natten någon gång till morgonkvisten. Gav honom både Therahoney och nässpray med förhoppningen att det skulle bli bättre, men nej.
 
Vid 5 fick jag nog och tog ett täcke och gick ner och lade mig på soffan bara för att få sova ostört 1 ½ timme medan jag lämnade Jon och Oliver i sovrummet. Skönt som attan att iaf få sova lite innan det var dags att kliva upp, göra eld och göra sig redo för jobbet.
 
Snön är på väg bort, bajstö... och som det ser ut så ska det regna, regna och regna framöver. Pissväder! Men det blir väl vinter i år också. Lagom till det är dags att få barn antar jag. Pffft.
 
Annars då? Snart är det iaf färdigt stökat i huset. Skulle dock behöva fixa i skrubben och i badrummet uppe för att kunna kalla det "klart". Samt att det saknas gardiner i ett par av fönstren.
 
I helgen blir det att städa lägenheten i Ämbarbo, ta från morgon till eftermiddag där tror jag så kanske vi kan bli klar med den snart. Som det ser ut inte till första november men vad spelar det för roll, är ju ingen som ska ha den ändå.
 
Nu lunchdags och sen jobb å sen hem. Får se om det blir en slöare dag idag, men vill ju få ordning damn it!

Nedräkningen kan börja!

Då har jag bett chefen att lägga in ledighet på mig från den 29 november. Nedräkning: 31 dagar
 
Så exakt en månad kvar att jobba nu bara, känns både skönt och lite tråkigt. Flytten går framåt. Alla grejer är typ flyttade från lägenheten till huset nu iaf och alla kartonger utom tre är uppackade/har blivit flyttade till sina platser.
 
Jon har jobbat i helgen och jag har plockat ur och burit lådor så fötterna och ryggen värker. Men helt klart värt det eftersom det nu "bara" är hallarna samt toan uppe som är kvar att göra klart.
 
Nu snöar det och jag hoppas det tänker fortsätta... hoppas på den där retroaktiva löneökningen snart också så jag kan få råd med lite bensin. haha Screw julklappar, mer bensin åt folket. ;)
 
Försöker att bli av med både lägenhet och garage nu. Garaget verkar det som att vi kan bli av med iaf men lägenheten är det värre med. Ska ta och börja städa där nu till veckan och förhoppningsvis bli klar med städningen till helgen. Sen dags för besiktning och lämnandet av nycklar, men nå renoveringar kan de glömma att göra så länge det är vi som har lägenheten och betalar för skiten.
 
Var dit en sväng igår och städade/plockade ner grejer i sopsäckar och fy f*n så skönt det kändes att åka därifrån. Hem hem till vårat nya hem <3
 
Idag var jag till tandhygienisten med Oliver och det var ointressant och ganske icke-givande. Men nu äre gjort.
 
I övrigt då? Inte mycket att förtälja har sovit för lite och slitit för mycket. Dags att jobba!
 
 

rätta till

ja beklagar mitt veckoinlägg, har precis flyttat och har ännu inget Internet på det nya stället. så fick bli ett mobilinlägg bara för att inte missa det helt. ;-)

annars går det bra. är helt slut efter en hel helg som gått i flyttens tecken. men det har gått bra och nu är det nästan helt klart i huset och lägenheten är så gott som tom. känns som att det ska bli skönt att vila upp sig på jobbet. graviditeten bråkar med min rygg och eftersom jag är typ nästan 15 kg tyngre så tycket mina fötter att det här är skitjobbigt. men snart är det klart då då ska jag fokusera på att få iordning hemmet till bebis kommer. bara ca 40 dagar kvar nu.

nej åter till Alvin and the chipmunks.

v.35



Vecka 35: 28 okt - 3 nov 2012


Vecka 35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

trött!

helt omöjligt att få något gjort med en tvååring i historien hasorna som inte alls förstår vitsen med att packa upp lådor och påsar. vi borde helt enkelt sitta tillsammans i soffan och bara göra inget.

åh vad jag är leds på att liksom aldrig få något gjort! allt går så himla trögt!

I neeeeeeeed....

...money! 
 
Den här månaden hade sett helt okej ut pengamässigt om det inte vore för de dubbla hyrorna vilket verkligen suger getpung! No censur!! 
 
Tänkte ju att jag skulle shoppa på ebay när jag väl fick pengar, men tji fick jag! Sen en kapselmaskin hade suttit fint det också
 NEW CAT TREE SCRATCHING POST SCRATCH CAT ACTIVITY CENTRE CAT TOY BEIGE
 
En sån hade jag velat ha, för den vi har idag är bara å släng då den verkligen har sett bättre dagar och efter att ha blivit brutalt hanterad av Oliver (och mig vid en flyttning av den) inte längre mår så bra så är det inte mycket annat att göra än att slänga skiten när vi väl flyttar. Frågan är ju bara vad de ska ha därefter, de gillar ju sin klösgreja... 
 
BABY DEVELOPMENT B/W FOAM FLOOR PLAY MAT
 
Sen tänkte jag även köpa något liknande denna att ha i det blivande lekrummet. Men men, kanske i december om vi blir av med lägenheten... SUCK!!
 
(Bilderna är klickbara! Lite heads up fshör er som gillar dem och har råd att handla) ;)

MVC och BVC

Ja idag hade jag tid på mvc och Oliver på BVC.
 
När jag kom dit (är i samma byggnad) så hörde jag ett välbekant skrik och mycket riktigt de höll på och misshandlade mitt barn. Försökte väga och mäta honom. (Får se sen om jag kan återkomma med några mått, han var väl inte alltför medgörlig).
 
Med mig såg det bra ut och jag skrek och grät inget trots att hon stack mig i fingret och tog fram vågen! Socker låg på 5.1, SF-måttet på 32cm och bebisens hjärtslag låg på 144slag/minut. Bebisen låg för tillfället med huvudet neråt så jag hoppas på att den tänker stanna så nu tills det är dags att födas. :)
 
SF-måttet verkar iaf vara ungefär detsamma som det var förra gången.
"Med Oliver hade jag 31cm i vecka 32+1."
Och nu då alltså 33+3 så var det 32 cm.

Nytt besök där den 7 november så blir lite tätare nu verkar det som. Två veckor... så kommer vara i v.36 nästa gång. Det är ta mig tusan inte alltför länge tills det är dags heller. Typ c:a 45 dagar (+/-14).
 
Nej jag har inget å skriva faktiskt. 

Tisdag

Idag borde jag packa lite och leta bilder.
 
Frågan är väl om jag nu kommer ta mig för detta när jag kommer hem. Har ju en skräpunge som vill ha uppmärksamhet och som jag gärna umgås med. :)
 
Inget att förtälja dock, väntar på bebis, flytt och snö!

Hemma hos mamma

Ja här sitter jag uppkrupen i soffan och surfar medan "mimmi" och mamma har tagit med sig Oliver ut. Ska snart åka hem tänkte jag, men Oggie får stanna här över dagen.
 
Ska åka till nya hemmet och pyssla lite och även plocka lite i det gamla hemmet. Förhoppningsvis är det klarflyttat till nästa helg så jag kan börja städa på lördagen. Ska bli skönt när det är klart så man kan börja "boa in sig" innan nästa bebis dyker upp.
 
Nej om jag ska börja sätta fart på den här dagen kanske, men var så skönt och slappt att sitta här.

v.34

 

Vecka 34: 21 okt - 27 okt 2012

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
 

Grattis på 2-årsdagen älskade Oliver!

Från paketöppningen i morse.
 
Våran älskade lilla skrutt har redan hunnit bli två år.
 
 
Nu sitter han och äter lite lunch och jag ska snart försöka få honom att sova så jag kan göra klart tårtan. Städat och fixat har vi gjort sen tidigare morgonen. Så nu är det bara att sova en stund och sen invänta finfrämmande som ska fira Oliver. :)

Liten blir stor

Nu är det bara några dagar innan Oliver inte längre kan räknas som en ettåring. ;) Om tre dagar fyller lillen två hela år. Helt otroligt vad fort tiden har gått och om inte alltför länge blir han storebror också!
 
Två nätter nu har varit rejält kassa. Oliver har örsat som tusan och Jon gav upp och la sig på soffan för att få sova. Jag hamnade på Jons sida av sängen och Oliver låg i mitten och på min sida. Hoppas på en bättre natt i natt. Dessutom fick jag (gravid)kramp i vaden och höll på att halvt dö för att det gjorde så ont!
 
Well well, snart är det dags för helg med kalas och början på flytt. Skönt!

kära tomten...

... till jul skulle jag vilja ha en kapselmaskin. min sambo hävdar att kaffet inte blir bra i en sån, men jag lovar att låta honom slippa dricka det om du tillgodoser min önskan.

med vänliga hälsningar
Amanda 27 år

bebislängtan?!

ja även fast..jag inte hade trott det själv så börjar den här bebislängtan krypa sig på. Det är ju liksom inte sorry alltför länge till vi får träffa bebisen. helt overkligt att tänka på trots att vi redan gjort det en gång. men att föreställa sig en annan person än Oliver är svårt. Det är ju liksom han som är resultatet... kan det finnas fler liksom? ;-) nej nog med kvällsfunderingar nu, dags att sova.

Föds barn till höger å vänster!

Och jag är rätt så avis! Nog för att jag får smått panik när jag tänker på att det är c:a 54 dagar kvar, men nu börjar jag längta efter både bebis, snö och flytt! (inte i den ordningen utan snarare: flytt, snö och bebis).
 
Men det är bara å vänta. På både det första, andra och tredje. :)
 
Annars då, well idag är det måndag och idag så går det nog framåt i en av frågorna iaf. Mormor hämtar Oggie och jag jobbar till fem. Blash!

Nej nu har jag fnulat med det här inlägget sen 8 typ... och inte blir det nå bättre!

2010 vs 2012


 
 
Lika ful (ofixad) frisyr och inte så jättestor skillnad på mage. Nåt kilo "bekvämare" är jag den här gången. Får väl se om 2012-bebisen är i ungefär samma storlek som storebror var när han föddes.
 
Mitt sf-mått var 29 förra gången (v. 29+1) och med Oliver hade jag 31cm i vecka 32+1 så får väl se om 1 ½  vecka ungefär hur det står till på den fronten denna gången.

Första snön

Första snön för året har nu kommit men nu regnar det så den lär inte bli långvarig.
 

v.33

 

Vecka 33: 14 okt - 20 okt 2012

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Tvätta & plocka

Idag har jag bokat en tvättid och passat på att bädda om i sängarna här hemma. Skönt att få bort det på en gång!
 
Funderar även på om jag ska ta och rensa ur byrå/garderob och göra mig av med sånt som inte används.Skulle ha varit och handlat någon mat också innan det är dags för Oggies lunch.
 
Nu verkar det vara slut på friden så dags att ta sig i kragen och sätta igång dagen!

Fredag igen

och således snart en ny vecka! Ja jo det är måndag igen snart också men tänkte mer på en ny graviditetsvecka. :) Snart är det dags för v. 33. Tiden går bra mycket fortare den här gången och inga UVI's (förutom en i början) heller! Har lämnat prover två gånger och än så länge ingen respons på dem så antar att det är lugnt.
 
Mindre halsbränna har jag också, (kanske ungen får mindre hår då?) men mer (Vad jag tror är) förvärkar i ryggen. Så alltså, 8 veckor kvar ungefär, helt sinnes!
 
Well som ni kan se så upptas mina tankar rätt mycket av graviditeten och resterande av den analkande flytten och en pyttepyttebit av jobbet. En kollega föreslog att vi skulle bo kvar här en månad till så vi hann måla det vi tänkte innan vi flyttade in, men jag får lite panik av att tänka på att flytta 8 dagar före beräknat BF. Så nej det känns inte jätteaktuellt.
 
Annars inte mycket att förtälja, barnet var himla trevlig när jag hämtade honom, gick hemskt snällt hela vägen hem och var sen på ett strålande humör genom middag, bad och sänggående. Sånna dagar är det enkelt att vara en bra mamma. ;)
 
Nej nu är det snart soffmys med min stora älskling. :)

En Vilding!

Bebisen i magen är verkligen en vild typ. Kullerbyttar (Egenkomponerat ord), voltar och gör piruetter så hela magen rör sig från höger till vänster!
 
Kan inte erinra mig att Oliver var fullt så här vild, men kanske bara är jag som förträngt det. Sen att bebisen är så vild nu när det borde ha börjat bli trängre är också lite förvånande. Men vi får väl se om det blir lugnare och lugnare nu kanske.
 
Snart är det dags för Oliver att gå och lägga sig och jag ska ta mitt obligatoriska bad, har vi betalat 500kr för att sätta in badkaret så ska jag ta mig f*n använda det så mycket som möjligt också innan vi flyttar.

Bonde söker fru

Här ligger jag i soffan och kollar på bonde söker fru och känner mig fet och oromantisk.
 
Känns som att man borde ha passat på att umgås på tumanhand innan bebisen föds. Oy vey, det är mindre än två månader kvar till BF och således inte alltför lång tid kvar. Jag tror inte att jag riktigt har greppat att vi snart kommer vara en tvåbarnsfamilj och att vi dessutom kommer ha flyttat innan dess.
 
Annars finns inte mycket att förtälja, försöker få vardagspusslet att gå ihop och njuter av Oliver och familjelivet. Trodde nog inte att jag skulle vara så tillfreds med det, familjelivet alltså ;) 
 
Jag har som vanligt inget att skriva egentligen. Såg precis Ica-reklamen och ICA-cindy går på en diet som jag skulle kunna tänka mig att gå på. "LCHFMGÄOK" Low Carb High Fat Men Godis Är OK. haha älskar ICA's reklamer. 
 

Tack och lov

För försäkring, den där hade slagit hårt om det vore att hela summan skulle ut på ett bräde.
Men drygt 1500kr känns bättre än 5200kr. Bra att vi skramlat ihop lite självriskbonus också under de här nio åren. Hade jag varit en människa med lite disciplin så hade jag kanske kunnat lagt undan de typ 2000kr per år det kostar och haft en buffert istället. Men well, who am I trying to fool? Lika bra att ha saker försäkrade så kan man få lite "hjälp".
 
Var även in och tecknade ett elavtal idag då det sägs att priserna ligger lågt i dagsläget. Men vad vet väl jag, förra gången de sa det så band jag upp mig på tre år och det var bra nog korkat med tanke på vilka jävla elräkningar som vi haft nu i lägenheten.
 
Så nu är det bara att prova antennkabeln tillsammans med en box för att se om det går att få in några kanaler på det marksända nätet.
 
Flytten börjar närma sig och saker börjar falla på plats. Bara någon som ska ta våran lägenhet nurå så vi kan få flytta utan dubbla hyror. well well...
 
Frej är för tillfället ensam hemma och det känns ju inte så där jättebra med tanke på att han är nyopererad, men snart slutar ju jag iaf och Jon började inte förrän två så förhoppningsvis går det bra ändå. =/
 
 
 
Taggar: Farbror Frej, flytt;

2 månader

Idag är det då två månader exakt till BF och det kan man väl inte påstå är så där överdrivet lång tid. Ser fram emot att få träffa vem det än är så gömmer sig där inne när det väl är dags.
 
Tycker det känns som den här graviditeten är jobbigare tidigare, eller så har jag bar inte hängt med att det "redan" är v. 32.
 
Inte länge nu innan det är dags att flytta heller, om 22 dagar så hade vi tänkt att vi skulle vara färdiga med den här lägenheten så vi kunde lämna ifrån oss den om någon kanske skulle kunna vilja ha den. Men några nycklar får ljusdalshem inte tillbaka förrän den tid vi betalar/betalat för är ute kan jag lova. Tänker inte betala någon hyra medan de eventuellt renoverar den för någon annan.
 
Om de bara kunde vara lite mer tillmötesgående så hade det här känts mycket bättre, men man får väl ta det som det är.
 
Håller på och spanar på en kattklösställning och helt seriöst, det går att få tag på för under 600kr på ebay. Bara måste slå till (när pengarna finns för det).
 
Jon håller på och byter däck på bilen som ska ombesiktas imorgon och hunden ska lämnas in till veterinären. Mer pengar som kommer rassla iväg. Woppdidoo! Tur att iaf hundens bravader förmodligen kommer gå på försäkringen. Det är väl ändå för tur att man är gjord av pengar!
 
Nej nu ska jag ta och kolla om inte lilla skrutt vill komma upp ur badkaret.
 
Taggar: Farbror Frej, flytt, graviditet, spekulationer;

lite naket v.32



;-)


Instagram

Eftersom jag har noll koll på vad det är så är frågan: "hur fungerar det?" haha känner mig rätt efter to be honest. :D Men jag kommer nog underfund med det så småningom. :)
 
Användarnamn: Trollerii
 
Väntar på att Oggie-bus ska vakna så vi kan ta oss en tur och mäta och kolla lite vad som vi kommer behöva göra innan vi flyttar in. :)
 
Vakna nu unge!

Panta och plocka

Idag tror jag det är dags att börja plocka undan lite grejer och som sagt panta sopsäcksvis med flaskor och burkar. Har skjutit upp det länge nog nu.

v.32 och 62 dagar kvar till bf. Tiden går rätt fort ändå! igår var vi och firade tilde lite i förskott och snart fyller Oliver två.

v.32

 

Vecka 32: 7 okt - 13 okt 2012

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Lördag igen

Vilket känns skönt! Dock så betyder lördag att det snart är måndag igen vilket känns mindre roligt. Men nu är det bara ett par månader kvar! 
 
Annars då? Well vi ska åka och hälsa på Tilde som (snart) fyller två år och gratta henne.Sen funderar jag på om man kanske skulle ha varit iväg och plockat lite svamp också, börjar bli tomt i frysen nu igen. Alltid bra att ha trattisar (och eventuellt gula) i frysen vid behov.
 
Vet inte vad mer helgen har att bjuda på. Vi får vällan se vad som händer och sker.
 
Just nu är det ett vidrigt barnprogram med träd och svampar som dansar, tror det är disney.... Varför det "creeps me out" kan man ju undra. Måhända har jag haft en traumatisk upplevelse med något träd utan att minnas det?
 
Nej om jag ska ta och klä på mig och sparka igång dagen kanske.
 
 

släpvagnsmojänger och födelsedagspresenter

är hemma med hostande, snörvlande Oggie idag också och på förmiddagen tog vi oss till leksaksaffären och kollade efter lite presenter. Gav dock upp att ha Oliver med mig så jag lämnade honom till mormor en stund. Hittade massor jag skulle vilja köpa men tyvärr så är det som det är och det får bli lite snålt detta året. Dumma flytt!

Ett tips är ju att de just nu säljer leksaksspisar rätt billigt på Albins. ;-)

annars då? inte mycket att förtälja. just nu sover Oliver och jag funderar på om det kanske vore värt att börja packa ner grejer som vi inte använder.

Vet inte hur det blir med kalas för Oliver heller. när, var och hur... men det ordnar sig nog.

imorgon är det kalas för Tilde så det ser vi fram emot!

Hemma igen

Ja då var vi hemma igen och har så varit ett tag. Oliver fick vara hos mormor medan jag tog hunden till veterinären. Fick en ny tid på tisdag då han ska lämnas in för operation. Men det blir nog bra i slutändan.
 
Fortsätter med mitt "kolla runt och undersöka" inför flytten. I hopp om att komma undan så billigt som möjligt på el-fronten.
 
Oliver som, som sagt, varit med mormor var bängtrött och somnade i bilen (när vi skjutsade Jon's telefon till honom) och sover ännu. Vilket är förståeligt så som den lille terroristen har hostat och bökat i natt. Inte nog med att han ska hosta mig i ansiktet... han ska dessutom sparka på mig och ligga på tvären. Måttligt trött efter ett antal nätter brevid honom. Fast värst är det ju för honom själv... host och snörvel mest hela tiden.
 
Nu ska jag återgå till mitt kaffe och hålla tummarna att någon vill ha våran lägenhet snart så vi kan komma ifrån att betala dubbelt i två månader... speciellt så här i juletid och födelsedag känns det toppen att ha det här upplägget. SUCK! men men dyker ett boende upp som man vill ha så får man väl offra sig lite då. Smakar det så kostar det och what ever. :P

veterinären med Frej

ja som om alla extra utgifter denna månad inte vore nog så har nu hunden blivit trasig. klon som han slog i har svullnat upp rejält och ser ful ut. Plus att stackarn nog kan komma att åka på en kastrering. inte lätt att vara en gammal nakenhund.

blogg.se. app för Android

blogg.se har alltså äntligen kommit med en app för Android! hoppas på att den är lättanvänd och att det kanske kan bli lite mer spontanuppdateringar. :-)

Kattlåda!

Idag av en slump så sprang jag på en kattlåda på Dollar för 150kr, Jon tyckte att jag och Oliver kunde komma förbi och kolla på "rea-lådan" för att se om det måhända kunde finnas någon gardin till billigt pris som kunde passa. (Vilket det också gjorde), i alla fall så tog vi oss en liten tur till Dollar, jag och mitt snormonster. Bra var väl det, för en kattlåda har jag letat ett bra tag nu men varit för snål för att lägga några större summor på en kattoalett.Well de får iaf fortsätta ha sin gamla äckliga låda så länge vi bor här, nu är det bara en klösställning jag skulle ha beställt så vi kan slänga den gamla rangliga och trasiga som vi har. Har hittat en på ebay för en bra penning och bara ekonomin godkänner det så blir det en beställning därifrån.
 
I övrigt har jag pysslat och undersökt Kollat upp en del om det här med el-, el-avtal och el-priser. Kan tydligen skilja en hel del, så där har jag en del kvar att kolla upp innan vi bestämmer oss för något. :)
 
TV... well ja jag vette tusan det vad det finns för möjligheter. Men boxer borde ju fungera om inte annat.
 
Nej dags att försöka bända (lura) bort iPaden från Oggie och gå ut med hunden en sväng kanske.

ADSL, Adressändring och El

Ja i och med flytten är det kört med "riktigt" bredband och vi får förlita oss på ADSL. Men jag minns en gång i tiden då vi hade sånna där modem som måsta ringa upp för att man skulle kunna surfa. :D Det fungerade det också fast det kostade skjortan och var lika långsamt som dyrt. Problemet med ADSL är väl att det kommer ta mycket längre tid att "köpa" filmer på nätet hädan efter. Men i-landsproblem som vi får lära oss att leva med.
 
Adressändring har jag redan fixat med, kan tyckas jag är ute i lite väl god tid... men vi har sagt att vi ska flytta den 1 november och till dess vill jag ha precis allt klart. Så nu återstår det att kolla upp det här med elen. Vad är "billigast" (minst dyrt) går det att dela upp den så man får en jämn kostnad istället för chockdyrt på vintern och närapå inget på sommaren? Ja det är vad jag ska försöka ta reda på nu tänkte jag... Vad är det mer man måste fixa med då? Känns som att tre saker att komma ihåg är väldigt få saker. :)
 
Såååå nu längtar jag till att flytten är avklarad och inte långt efter det är det dags för liten att födas också. Är väl en anledning till att vi inte vill skjuta upp flytten och kolla upp om det är möjligt att flytta in först 1 december. Det är lite väl nära inpå det beräknade datumet.
 
Hoppas bara som sagt att vi kan bli av med den 1 december iaf så vi slipper fler än en dubbelhyra...
 
Så med detta sagt så kan ni ana att våran ekonomi eventuellt kommer vara lite ansträngd en-två månader så alla släktingar som undrar vad Oliver vill ha i födelsedagspresent, well Overall/skidset och vinterskor är väl sånt som står högt upp på (min) listan för honom. Annars skulle han så klart uppskatta leksaker och andra kläder också, mer specifikt är svårt att säga. Han själv skulle nog säga att en iPad står högst upp på önskelistan. (Tack mormor för att du fått in honom på de banorna) :P
 
Om det är någon som har en padda och en liten unge så ta en titt på:
Pettsons inventions
 
Nej nu ska jag ägna mig åt mitt snoriga barn och vänta på att få svar från de olika elbolagen. :)

Ketchupeffekten

Ja det här med livet tycks fungera med samma princip som ketchupeffekten.
 
Vi har ju kollat efter annat boende bra länge nu men inte hittat något som är 1. stort nog 2. "lagom dyrt" förrän nu. Så ja vad gör man inte, trots att det kommer vara bara en månad innan det är dags för bebis att födas så kör vi på. Kan man bli av med ljusdalshem och samtidigt få flytta ut en bit utanför samhället så är det win-win!
 
Dock skulle vi behöva bli av med den här lägenheten ganska omgående, ingen som vill flytta till en trea på 88,5kvm i ämbarbo? Ledig redan den 1 november! Det här med dubbelhyror känns inte så där jättelockande för att vara helt ärlig. Samtidigt som just de här månaderna så ska barnförsäkringen in och även skatten på bilen. Inte nog med detta så behöver bilen fixas för att ombesiktas. Ibland går det bra!
 
Meeen det löser sig alltid. :)
 
Sen är det ju verkligen sämsta möjliga månaden att flytta också.
 
Nu till helgen så är Jon ledig men då är det lite väl tidigt i månaden att börja dra igång flyttlasset sen är det även ett tvåårskalas som vi ska på.
 
Helgen efter det jobbar Jon och då blir det förmodligen inte så mycket gjort. Iofs jag skulle ju kunna köra nån tur med smågrejer så får Jon ta det tunga sen... hmmm... well får fundera lite. Iaf helgen efter det så fyller Oliver år och då ska det hållas kalas för honom.
 
Som sagt, det ordnar sig, saker har en tendes att göra det på ett eller annat sätt.
 
Just nu är jag hemma med liten snorig kille som har bråkat mest hela natten genom att hosta, snörvla, sprattla och prata. Tog mig en tur till soffan och sov där en stund men då hade Oliver varit upp och letat efter mig, så jag kände mig manad att gå och lägga mig brevid min lilla hostiga terrorist. Samtidigt är det hemskt jobbigt just nu för så fort jag vaknar på natten så måste jag gå på toa, så i natt hade jag nog lika gärna kunnat sova i badkaret eller nå. ;)

Graviditetsdement

Mitt access-kort till jobbet är spårlöst försvunnet. Måhända hittar jag det när vi ska städa, plocka och flytta men just nu så är det så borta som det bara kan bli. Har fått ett nytt kort (tack och lov) så jag kan komma in på jobbet igen. Är ju bara tre dörrar som jag behöver kortet för att öppna well well nu har jag iaf fått ett nytt! Bara nyckeln till skåpet som saknas nu. Men jag har förhoppningar om att den kommer fram förr eller senare. ;)
 
Annars då? well inom en månad så har vi flyttat iaf och jag ska väl ta och ta kontakt med de nya hyresvärdarna och skriva kontrakt så jag sen kan börja fixa med el-avtal, tv-abonnemang och internet. Kan ju ta lite tid när det är så där en bit utanför.
 
Inte så mycket att förtälja nu heller, livet har sin gilla gång och nätterna är kassa som attan. Oliver kommer inspringandes och slänger sig upp i sängen och stökar och bökar på mest hela tiden och jag som nu för tiden behöver gå och kissa om jag så småvaknar spenderar mina nätter med att gå mellan toaletten och sängen. Underbart!
 
Men det går väl över, snart är det en bökande unge och en skrikande bebis istället. haha kanske inte så mycket att se fram emot men det gör jag ändå. ;)